Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κηδεύεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
- Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του μεγάλου Ελληνα πολιτικού.
- Σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξίμου για το Κυπριακό.
- Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η συγχώνευση Εθνικής - Κτηματικής.
- Η κυβερνητική πολιτική για τις ΔΕΚΟ.
- Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας.
- Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα.
- Οι πρωταθλήτριες μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, έβαλαν πλώρη για το χρυσό μετάλλιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κηδεύεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Στις 6 το απόγευμα στον ιερό ναό της Αγίας Φιλοθέης θα ψαλεί η νεκρώσιμος ακολουθία για τον πρώην Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή. Σύμφωνα με επιθυμία, που είχε εκφράσει ο ίδιος θα ταφεί στον περίβολο του ομώνυμου ιδρύματος, στην ίδια περιοχή. Η κυβέρνηση κήρυξε τριήμερο πένθος και ανέστειλε κάθε δραστηριότητα. Σήμερα δεν θα λειτουργήσουν οι δημόσιες υπηρεσίες. Στην κηδεία θα παραστεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του τόπου.

Παγκόσμια συγκίνηση για το θάνατο του μεγάλου Ελληνα πολιτικού.

Σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, αλλά και διεθνείς προσωπικότητες της πολιτικής σκηνής, εξέφρασαν τη λύπη τους για το θάνατο του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Με δηλώσεις τους εξήραν το έργο και την επίδραση του εκλιπόντος στη διαμόρφωση της σημερινής Ελλάδας, τονίζοντας παράλληλα την προσφορά του στη οικονομική ανάπτυξη της χώρας, στην εδραίωση του σύγχρονου δημοκρατικού πολιτεύματος, στην αναίμακτη μετάβαση από τη δικτακτορία στη Δημοκρατία και την ένταξη της Ελλάδος στην Ενωμένη Ευρώπη.

Σύσκεψη στο Μεγαρο Μαξίμου για το Κυπριακό.

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό ειναι το αντικείμενο της σημερινής σύσκεψης στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, του προέδρου Γλαύκου Κληρίδη και των υπουργών Εξωτερικών των δυο χωρών. Χθες υπήρξε συνάντηση του ειδικού απεσταλμένου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ, με τον υφυπουργο Εξωτερικών, Γιάννο Κρανιδιώτη. Την ΕΕ και την Ελλάδα κατηγορούν για το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στην Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος, Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ραούφ Ντενκτάς.

Μέχρι το τέλος του καλοκαιριού η συγχώνευση Εθνικής - Κτηματικής.

Η συγχώνευση της Εθνικής και της Κτηματικής θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Αυτό δήλωσαν οι πρόεδροι των δύο αυτών τραπεζικών ιδρυμάτων σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου. Νωρίτερα, είχαν συνεδριάσει τα διοικητικά συμβούλια των δύο τραπεζών και είχαν εγκρίνει τη συγχώνευση. Και οι δύο τραπεζίτες, όχι μόνο διέψευσαν κατηγορηματικά πληροφορίες για απολύσεις υπαλλήλων, αλλά ανακοίνωσαν και νέες προσλήψεις.

Η κυβερνητική πολιτική για τις ΔΕΚΟ.

Ενα μήνα διορία δίνει η κυβέρνηση στη διοίκηση της Ολυμπιακής, προκειμένου να λειτουργήσει και πάλι η εταιρία χωρίς προβλήματα, τόνισε ο υπουργός Μεταφορών, Τάσος Μαντέλης. Ο κ. Μαντέλης δήλωσε επίσης οτι η κυβέρνηση δεν προωθεί σενάριο πώλησης ή ιδιωτικοποίησης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, των ΕΛΤΑ και των αστικών συγκοινωνιών. Επίσης, το φθινόπωρο θα διατεθεί μέσω Χρηματιστηρίου, το τρίτο πακέτο μετοχών του ΟΤΕ. Στο μεταξύ, επιταχύνονται οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης της ΕΛΒΟ, της Πειραϊκής Πατραϊκής κ.α.

Βομβιστική επίθεση σε υποκατάστημα τράπεζας.

Σημαντικές υλικές ζημιές προκάλεσε στο υποκατάστημα της Ιονικής Τράπεζας στη συμβολή των οδών Γ' Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, στην Αθήνα, ο εμπρηστικός μηχανισμός, που εξεράγη λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Την ευθύνη ανέλαβε η οργάνωση "Αυτόνομοι Πυρήνες Εξεγερτικής Δράσης".

Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα.

Η Ελληνική Φυσιολατρική Αντικυνηγετική Πρωτοβουλία (ΕΦΑΠ) με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα κατά των πειραμάτων στα ζώα, αναφέρει οτι κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να κερδίσει στον τελικό του φάϊναλ φορ της Ευρωλίγκα.

Πάλεψε αλλα δεν τα κατάφερε η ΑΕΚ. Ο ``Δικέφαλος`` έχασε στον τελικό του φάιναλ-φορ της Ευρωλίγκα με 58-44 από την ιταλική Κίντερ Μπολόνια. Παρά την μετριότατη εμφάνιση της ΑΕΚ στην επίθεση, οι παίκτες του Γιάννη Ιωαννίδη πάλεψαν το ματς μέχρι τέλους χάρη στην θαυμάσια άμυνα που έπαιξαν πάνω στα αστέρια της Κίντερ. Ομως, τα ποσοστά της ελληνικής ομάδας ήταν τραγικά, με αποτέλεσμα η ΑΕΚ να μην καταφέρει να γίνει η τρίτη ελληνική ομάδα που κατακτά τον τίτλο της Ευρωλίγκα.

Οι πρωταθλήτριες μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, έβαλαν πλώρη για το χρυσό μετάλλιο.

Οι πρωταθλήτριες μας της ιστιοπλοίας με σκάφη τύπου 470, Σοφία Μπεκατώρου, Αιμιλία Τσουλφά, κέρδισαν τις δύο τελευταίες ιστιοδρομίες της διεθνούς εβδομάδας που γίνεται στο Ιέρ και έβαλαν πλώρη για το χρυσό μετάλλιο. Εξάλλου στα 470 ανδρών μετά από 12 ιστιοδρομίες οι Α. Κοσματόπουλος, Κ. Τριγκώνης είναι στη δεύτερη θέση, μεταξύ 88 σκαφών, ενώ στα Μιστράλ ανδρών ο Νίκος Κακλαμανάκης είναι 3ος, μεταξύ 99 αθλητών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 316,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,50, γαλλικό φράγκο προς 52,65, λίρα Αγγλίας προς 527,21, ελβετικό φράγκο προς 213,06, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,43, τη λίρα Κύπρου προς 602,91 και την ECU προς 350,07 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές μετά το μεσημέρι,προβλέπονται σε όλη σχεδόν τη χώρα,ενώ στα νότια οι βροχές θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες.Οι άνεμοι θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 20 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 21 και στα νησιά 12 με 20 βαθμούς.Συννεφιά με πιθανότητα βροχής μετά το μεσημέρι θα έχουν η Αττική και η Θεσσαλονίκη.Οι άνεμοι θα πνέουν μέτριοι και αργότερα ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 13 με 19 και στην πόλη της Θεσσαλονίκης 11 με 19 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Friday, 24 April 1998 - 7:00:11 UTC