Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-04-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr/>

ΑΘΗΝΑ, Ελλάδα, 20/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων.
- Τριάντα τρεις νεκροί και 446 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα.
- Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του κ.Καραμανλή.
- Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό.Ο Μίλερ στη Λευκωσία.
- Στην Αθήνα αύριο ο αμερικανός υπουργός Αμυνας.
- Νεκροί τρεις Αλβανοί στα Εσώβαλτα Πέλλας.
- Μία νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό Τράπεζας.
- Στον εισαγγελέα Σάμου δύο τούρκοι δουλέμποροι.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σε επιφυλακή η Τροχαία για την επιστροφή των εκδρομέων.

Συνεχιζόταν μέχρι αργά το βράδυ η επιστροφή των εκδρομέων από την επαρχία, όπου πέρασαν τις γιορτές του Πάσχα. Η Τροχαία έθεσε εκ νέου σε εφαρμογή έκτακτα μέτρα στις δύο εισόδους της Αθήνας. Ωστόσο, εκτιμά ότι επέστρεψε μικρό μόνο μέρος των αυτοκινήτων που έφυγαν μέχρι και το Μεγάλο Σάββατο από την Αθήνα.

Τριάντα τρεις νεκροί και 446 τραυματίες από τροχαία δυστυχήματα.

Ομως παρά τις συστάσεις της Τροχαίας και τα έκτακτα μέτρα και η φετινή έξοδος βάφτηκε με αίμα.Σε πάνω από 300 τροχαία δυστυχήματα που σημειώθηκαν σε όλη τη χώρα, 33 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 446 τραυματίστηκαν, εκ των οποίων τα 90 σοβαρά.Την ίδια ώρα η αστυνομία αναζητά τους δύο ασυνείδητους οδηγούς που τραυμάτισαν θανάσιμα και εγκατέλειψαν αβοήθητους, τον οκτάχρονο Βασιλάκη, στο Χαλάνδρι και την 34χρονη Μαρία Κουγιουμτζή, στην Παλλήνη.

Επιδεινώνεται συνεχώς η κατάσταση της υγείας του κ.Καραμανλή.

Σταδιακά επιδεινούμενη είναι η υγεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή, καθώς δεν παρουσιάζει κανένα σημείο ανάκαμψης, αλλά αντιθέτως πληθαίνουν οι ενδείξεις και τα στοιχεία για αρνητικές εξελίξεις. Κορυφαίος θεράπων ιατρός δήλωσε ότι τα πράγματα εξακολουθούν να είναι ανησυχητικά γιατί η πορεία ανάρρωσης δεν είναι ικανοποιητική και δεν αφήνει περιθώρια εφησυχασμού.

Νέος κύκλος διαβουλεύσεων για το Κυπριακό.Ο Μίλερ στη Λευκωσία.

Νέο κύκλο εντατικών διαβουλεύσεων για το Κυπριακό δρομολογεί η επίσκεψη του αμερικανού συντονιστή Τόμας Μίλερ, στη Λευκωσία, ο οποίος είχε ήδη συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς.Στόχος των ΗΠΑ είναι η επίτευξη συμφωνίας, πριν από το καλοκαίρι, για έναρξη απευθείας συνομιλιών μεταξύ των δύο κοινοτήτων της Κύπρου σε ουδέτερο έδαφος.

Στην Αθήνα αύριο ο αμερικανός υπουργός Αμυνας.

Στην Αθήνα αναμένεται ο Αμερικανός υπουργός Αμυνας Ουίλιαμ Κοέν, προερχόμενος από την Αγκυρα. Ο επικεφαλής του Αμερικανικού Πενταγώνου θα συναντηθεί με τον ομόλογό του Ακη Τσοχατζόπουλο. Στο επίκεντρο των συνομιλιών αναμένεται να βρεθούν τα ελληνοτουρκικά, το Κυπριακό και η κατάσταση στα Βαλκάνια.

Νεκροί τρεις Αλβανοί στα Εσώβαλτα Πέλλας.

Τρεις Αλβανοί πνίγηκαν, όταν το αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν, έπεσε σε αρδευτικό κανάλι έξω από το χωριό Εσώβαλτα της Πέλλας. Ο οδηγός και ο συνοδηγός του αυτοκινήτου, επίσης Αλβανοί, κατάφεραν να διασωθούν. Ανδρες των ΕΜΑΚ εντόπισαν τα πτώματα των τριών αλβανών στην κοίτη του καναλιού.

Μία νέα οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό Τράπεζας.

Μια πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση, που αυτοαποκαλείται ``Αυτόνομοι Πυρήνες Εξεγερτικής Δράσης``, ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό του υποκαταστήματος της Ιονικής Τράπεζας στην Ηλιούπολη. Ο εμπρηστικός μηχανισμός αποτελείτο από επτά γκαζάκια και ένα μπιτόνι βενζίνη και από τη φωτιά προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές στην Τράπεζα.

Στον εισαγγελέα Σάμου δύο τούρκοι δουλέμποροι.

Στον εισαγγελέα Σάμου οδηγήθηκαν οι δύο τούρκοι δουλέμποροι, που συνελήφθησαν από λιμενικούς να αποβιβάζουν στο Αγαθονήσι 84 ιρακινούς λαθρομετανάστες.Οι 53 άνδρες, 13 γυναίκες και τα 18 παιδιά κρατούνται από τις αρχές του νησιού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρότητα και συγκρατημένη αισιοδοξία χαρακτήριζε τους παίκτες και τα υπόλοιπα μέλη της αποστολής της ΑΕΚ, η οποία βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής του Πάσχα όπου την Τρίτη θα "ριχτεί" στη μάχη του φάιναλ-φόρ της Ευρωλίγκας ανδρών του μπάσκετ, στην προσπάθειά της να κατακτήσει γιά πρώτη φορά στην ιστορία της το σημαντικότερο τρόπαιο συλλόγων στην "γηραιά ήπειρο" και παράλληλα να χαρίσει στην Ελλάδα γιά τρίτη συνεχόμενη χρονιά αυτή την διάκριση, μετά τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό. Την Τρίτη στις 9.30 το βράδυ η ΑΕΚ θα αντιμετωπίσει την Μπενετόν Τρεβίζο. Νωρίτερα, η πανίσχυρη Κίντερ Μπολόνια συγκρούεται με την Παρτιζάν Βελιγραδίου στον άλλο ημιτελικό της διοργάνωσης.

Μεγάλη διεθνής επιτυχία για την Κύπρο. Η εθνική ομάδα βόλεϊ γυναικών κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στην προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, νικώντας την αντίστοιχη ομάδα του Λουξεμβούργου με 3-0 σετ. Τα σετ 15-11, 15-12 και 17-15. Η Κύπρος και το Λουξεμβούργο προκρίθηκαν στην επόμενη φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι, θα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του αυριανού καιρού, που θα είναι αίθριος σε όλη σχεδόν τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στα νοτιοανατολικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 24 και στα νησιά 12 με 23 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, με λίγες τοπικές νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 11 με 23 και 9 με 22 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01a run on Monday, 20 April 1998 - 17:10:59 UTC