Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/04/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αδειάζουν τα αστικά κέντρα λόγω του Πάσχα.
- Αυξημένη η κίνηση στην αγορά.
- Ιδιαίτερα σοβαρή η υγεία Καραμανλή.
- Συγχνωνεύονται οι τράπεζες Εθνική και Κτηματική.
- Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.
- Κουκουλοφόροι άρπαξαν τσάντα με 11 εκατομμύρια.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Παζάρι μεταγραφών στον Ολυμπιακό.
- Στην αντεπίθεση πέρασαν οι 12 ΠΑΕ και η κόντρα τους με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ, ολοένα και αγριεύει.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αδειάζουν τα αστικά κέντρα λόγω του Πάσχα.

Κορυφώνεται σήμερα η μεγάλη έξοδος απο τα αστικά κέντρα προς την ηπειρωτική χώρα και τα νησιά για τις γιορτές του Πάσχα.Ηδη απο τα διόδια προς Πελοπόννησο και Βόρεια Ελλάδα πέρασαν πάνω απο 120.000 αυτοκίνητα,ενώ απο τις 7 το πρωί η Τροχαία εφαρμόζει και πάλι έκτακτα μέτρα για την κίνηση των οχημάτων.Μεγάλη κίνηση παρουσιάζουν τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας,τα τρένα και τα υπεραστικά λεωφορεία.Απο την Ολυμπιακή θα γίνουν αλλαγές στις ώρες είκοσι πτήσεων εσωτερικού και εξωτερικού.

Αυξημένη η κίνηση στην αγορά.

Σήμερα Μεγάλη Παρασκευή,τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα ανοίξουν στη 1 μετά το μεσημέρι και τα κρεοπωλεία θα είναι ανοιχτά απο τις 12 το μεσημέρι μέχρι τις 9 το βράδυ,ώστε το καταναλωτικό κοινό να προμηθευτεί τα απαραίτητα για το πασχαλινό τραπέζι.Στην κεντρική αγορά της Αθήνας, η τιμή του οβελία κυμαινόταν σήμερα από 1.400 μέχρι 2.000 δρχ το κιλό. Ανδρες της αγορανομίας και του ΣΔΟΕ, που συνεχίζουν τους εντατικούς ελέγχους σ'ολόκληρη τη χώρα, κατέσχεσαν ποσότητες ακατάλληλων κρεάτων και τυριών.

Ιδιαίτερα σοβαρή η υγεία Καραμανλή.

Αμετάβλητη και ιδιαίτερα σοβαρή χαρακτήριζαν οι γιατροί χθές το απόγευμα την κατάσταση της υγείας του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.Προς το παρόν ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό οι αντιδράσεις του οργανισμού,ενώ σήμερα μετά τις εργαστηριακές εξετάσεις θα γνωρίζουν οι θεράποντες ιατροί αν οι αυξομειώσεις του πυρετού που παρουσίαζε χθές αποτελούν πρόδρομα συμπτώματα μιας νέας λοίμωξης,ενδεχόμενο που αποθαρρύνει μια νέα προσπάθεια αποσύνδεσης από τον αναπνευστήρα.

Συγχνωνεύονται οι τράπεζες Εθνική και Κτηματική.

Τη συγχώνευση των δύο μεγάλων ελληνικών τραπεζών, Εθνικής και Κτηματικής, ανακοίνωσαν εκπρόσωποι των δύο πιστωτικών Ιδρυμάτων. Από τη συγχώνευση αυτή θα δημιουργηθεί ένα ισχυρότατο, ακόμη και για τα ευρωπαϊκά δεδομένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.Την προσεχή Πέμπτη θα συνέλθουν εκτάκτως τα διοικητικά συμβουλία των δύο τραπεζών για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες.Στο Χρηματιστήριο παρουσιάστηκε χθές άνοδος των επενδύσεων και έκλεισε στις 2448,55 μονάδες με κέρδη 4,67%.

Ενίσχυση της ΕΛ.ΑΣ. για αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Ποσό ύψους 100 δις δραχμών θα διατεθεί στην ΕΛ.ΑΣ. για ενίσχυσή της σε έμψυχο υλικό και τεχνικά μέσα,προκειμένου να αντιμετωπισθεί η εγκληματικότητα,αλλά και να αποτραπεί η είσοδος λαθρομεταναστών στη χώρα μας,όπως αποφασίστηκε χθές σε σύσκεψη του πρωθυπουργού κ. Σημίτη με τον υπουργό Δημόσιας Τάξης.Παράλληλα,θα προσληφθούν 2.300 νέοι αστυφύλακες ,οι 1000 απο τους οποίους θα στελεχώσουν τη συνοριακή φρουρά.

Κουκουλοφόροι άρπαξαν τσάντα με 11 εκατομμύρια.

Τσάντα με 11 εκατομμύρια δραχμές άρπαξαν το βράδυ δύο κουκουλοφόροι απο τη Φανή Μολινδρή 51 ετών που δέχθηκε επίθεση καθώς έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που διαμένει στην οδό 28ης Οκτωβρίου αριθμός 26,στο Παλαιό Φάληρο.Τα χρήματα που πήραν οι δράστες αποτελούσαν την είσπραξη του κρεοπωλείου του συζύγου της που διατηρεί στον Πειραιά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παζάρι μεταγραφών στον Ολυμπιακό.

Ενα από τα ονόματα που αναμένεται να απασχολήσουν έντονα την διοίκηση του Ολυμπιακού στο ``μεταγραφικό παζάρι`` του καλοκαιριού, είναι και αυτό του Βασίλη Τσάρτα. Οπως είναι γνωστό, ο Ντούσαν Μπάγεβιτς θέλει ``σαν τρελός`` τον διεθνή μέσο, ο οποίος όπως όλα δείχνουν δεν πρόκειται να συνεχίσει την καριέρα του στην Σεβίλη και την δεύτερη κατηγορία της Ισπανίας. Η τιμή του Τσάρτα κυμαίνεται κοντά στο ένα δισεκατομμύριο δραχμές.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι 12 ΠΑΕ και η κόντρα τους με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ, ολοένα και αγριεύει.

Στην αντεπίθεση πέρασαν οι 12 ΠΑΕ και η κόντρα τους με τη διοίκηση της ΕΠΑΕ, ολοένα και αγριεύει. Οι ``12`` κατέθεσαν, λοιπόν, αγωγή στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, με την οποία ζητούν την κατάργηση της παρούσας διοίκησης και τον διορισμό προσωρινής. Η αγωγή πρόκειται να συζητηθεί την Τετάρτη 29 Απριλίου. ``Μέτωπο`` εναντίον της ΕΠΑΕ άνοιξαν, όμως, δύο απο τις 12 ΠΑΕ και στη Δευτεροβάθμια Επιτροπή της ΕΠΟ.Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός κατέθεσαν έφεση κατά της απόφασης της ΕΠΑΕ, σύμφωνα με την οποία τροποποιήθηκε το πρόγραμμα της Α' εθνικής και δεν θα διεξαχθούν αγώνες στις 26 Απριλίου. Η προσφυγή θα εκδικαστεί την Τετάρτη 22 Απριλίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων, που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 320,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,96, γαλλικό φράγκο προς 52,80, λίρα Αγγλίας προς 539,37, ελβετικό φράγκο προς 212,49, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,91, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 243,60, τη λίρα Κύπρου προς 606,97 και την ECU προς 350,48 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας και είναι πιθανό να σημειωθούν τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί μέτριοι και πρόσκαιρα στα δυτικά και νότια ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 22 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 25 και στα νησιά 12 με 24 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 12 με 25 και 10 με 22 βαθμούς αντίστοιχα θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 17 April 1998 - 7:00:10 UTC