Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-04-05

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,05/04/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στην τελική του φάση, εισέρχεται ο νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και εργαζομένων.
- Το νομοσχέδιο για τον εθνικό μας αερομεταφορέα αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.
- Εμπρησμούς σε νησιά μας ομολογεί η Αγκυρα, σύμφωνα με επίσημο τουρκικό έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".
- Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ισμαήλ Καρανταγί.
- Διαδοχικές συναντήσεις με το Γλαύκο Κληρίδη και το Ραούφ Ντεκτάς, είχε χθες στη Λευκωσία, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Ακραίες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ορισμένων κοινοταρχών της χώρας μας απέναντι στους αλλοδαπούς, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.
- Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ακάλυπτες επιταγές, περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
- Για δυσφήμιση του μέτρου της λίστας φαρμάκων κατηγόρησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο υπουργός Υγείας.
- Οριστική λύση στο πρόβλημα των καρδιοπαθειών, υπόσχονται δύο αμερικανικά ερευνητικά κέντρα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Κοντά στην κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη χθεσινή του νίκη επι του Παναθηναϊκού με 2-0.
- Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες το Σπόρτιγκ με 74-65 στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 Ανδρών Μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στην τελική του φάση, εισέρχεται ο νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και εργαζομένων.

Στην τελική του φάση εισέρχεται σήμερα ο νέος γύρος διαβουλεύσεων μεταξύ της διοίκησης της Ολυμπιακής Αεροπορίας και των εργαζομένων για το μέλλον της εταιρίας. Πληροφορίες αναφέρουν οτι διαφαίνεται κλίμα σύγκλησης στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών για άρση του αδιεξόδου. Για την Τρίτη η ΟΣΠΑ εξήγγειλε 24ωρη απεργία, ενώ την Τετάρτη απεργούν οι Ιπτάμενοι Συνοδοί και Φροντιστές. Πάντως και σήμερα στο αεροδρόμιου του Ελληνικού, σημειώνονται συγχωνεύσεις, ματαιώσεις και καθυστηρήσεις πτήσεων λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το νομοσχέδιο για τον εθνικό μας αερομεταφορέα αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη στη Βουλή.

Το νομοσχέδιο για τον εθνικό μας αερομεταφορέα θα εισαχθεί προς συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής την ερχόμενη Τρίτη και αναμένεται να ψηφιστεί την Πέμπτη. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, απο το Λονδίνο, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αλλαγές στο νομικό πλαίσιο του νομοσχεδίου, αλλά θα ληφθούν σοβαρά υπόψη κάποιες, προτάσεις των εργαζομένων. Ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κώστας Καραμανλής, χαρακτήρισε χαμένη υπόθεση τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου.

Εμπρησμούς σε νησιά μας ομολογεί η Αγκυρα, σύμφωνα με επίσημο τουρκικό έγγραφο που δημοσιεύει σήμερα η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

Εμπρησμούς σε νησιά μας ομολογεί η Αγκυρα, σύμφωνα με επίσημο τουρκικό έγγραφο που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Ειδικότερα, σε απόρρητο απόσπασμα έκθεσης του πρωθυπουργικού γραφείου της Τουρκίας, γίνεται αναφορά σε πυρκαγιές, βομβιστικές επιθέσεις και στρατιωτικά χτυπήματα σε περιοχές της Ελλάδας. Μεταξύ των επιθέσεων αυτών αναφέρεται και "ένα στρατόπεδο στη Λαμία", χωρίς περισσότερες λεπτομέρειες.

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ισμαήλ Καρανταγί.

Στην Αθήνα φθάνει σήμερα ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων της Τουρκίας, στρατηγός Ισμαήλ Καρανταγί, προκειμένου να πάρει μέρος στη συνάντηση των αρχηγών των Επιτελείων των χωρών-μελών της Δυτικοευρωπαϊκής Ενωσης, που πραγματοποιείται μεθαύριο Τρίτη στη Βουλιαγμένη. Ο κ. Καρανταγί αναμένεται να συναντηθεί με τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Πτέραρχο Αθανάσιο Τζογάνη.

Διαδοχικές συναντήσεις με το Γλαύκο Κληρίδη και το Ραούφ Ντεκτάς, είχε χθες στη Λευκωσία, ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Διαδοχικές συναντήσεις με αντικείμενο την πορεία στο Κυπριακό, είχε χθες στη Λευκωσία ο Αμερικανός προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, με τον πρόεδρο Γλαύκο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς. Στόχος της επίσκεψης Χόλμπρουκ είναι η επανάληψη του διακοινοτικού διαλόγου, ενώ όπως τόνισε οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην Κύπρο.

Ακραίες χαρακτήρισε τις αντιδράσεις ορισμένων κοινοταρχών της χώρας μας απέναντι στους αλλοδαπούς, ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Αδικαιολόγητες χαρακτήρισε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Ρωμαίος, τις ακραίες αντιδράσεις ορισμένων Κοινοταρχών και κατοίκων χωριών, απέναντι στους αλλοδαπούς. Διαβεβαίωσε ότι τα μέτρα που έλαβε το υπουργείο θα αποδώσουν σύντομα καρπούς και θα αποκατασταθεί το κλίμα της ασφάλειας.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για ακάλυπτες επιταγές, περιλαμβάνονται σε νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ευνοϊκές ρυθμίσεις για άτομα που κατηγορούνται για ακάλυπτες επιταγές, περιλαμβάνονται σε καταρτιζόμενο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης, στο οποίο περιέχονται επίσης και άλλες σημαντικές τροποποιήσεις του ισχύοντος νομικού καθεστώτος. Ειδικότερα προβλέπεται ότι όσοι έχουν παραπεμφθεί σε δίκη για έκδοση ακάλυπτων επιταγών πριν απο το 1996, μπορεί να μη δικαστούν αν ο κομιστής της επιταγής δηλώσει ότι δεν επιθυμεί τη δίωξή τους.

Για δυσφήμιση του μέτρου της λίστας φαρμάκων κατηγόρησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο υπουργός Υγείας.

Για δυσφήμιση του μέτρου της λίστας φαρμάκων κατηγόρησε τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας. Η κυβέρνηση τόνισε είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στο χώρο του φαρμάκου και κάλεσε τους φαρμακοποιούς και όποιον αντιτίθεται στην εφαρμογή του μέτρου να συνεργαστεί με το υπουργείο, προς όφελος των ασθενών και με στόχο τη μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης.

Οριστική λύση στο πρόβλημα των καρδιοπαθειών, υπόσχονται δύο αμερικανικά ερευνητικά κέντρα.

Οριστική λύση στο πρόβλημα των καρδιοπαθειών, υπόσχονται δύο ερευνητικά κέντρα Πανεπιστημίων στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα με τα συμπεράσματα Διεθνούς Συνεδρίου που πραγματοποιήθηκε στην Ατλάντα. Οι ερευνητές υποστηρίζουν οτι βρήκαν έναν τρόπο να βοηθούν τον οργανισμό των καρδιοπαθών να αναπλάθει απο μόνος του τις κατεστραμένες αρτηρίες της καρδιάς. Η προσπάθειά τους στηρίχθηκε σύμφωνα με του ίδιους, στη μοριακή βιολογία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κοντά στην κατάκτηση του τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, μετά τη χθεσινή του νίκη επι του Παναθηναϊκού με 2-0.

Κοντά στην κατάκτηση του δεύτερου συνεχούς τίτλου βρίσκεται ο Ολυμπιακός, ο οποίος νίκησε χθες με 2-0 τον Παναθηναϊκό, στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ετσι οι Ερυθρόλευκοι έχουν αποσπαστεί τώρα με 6 βαθμούς απο τον δεύτερο Παναθηναϊκό, ενώ απομένουν άλλα πέντε παιχνίδια. Τα γκόλ του Ολυμπιακού πέτυχαν οι Γιαννακόπουλος και Μαυρογεννίδης.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες το Σπόρτιγκ με 74-65 στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 Ανδρών Μπάσκετ.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε χθες στην τελευταία ημέρα της κανονικής περιόδου στην Α1 Ανδρών Μπάσκετ, το Σπόρτιγκ με 74-65, αφού ισοβάθμισε στην κορυφή με τον Ολυμπιακό, ο οποίος επικράτησε με 71-43 του Ηρακλή αλλά είχε καλύτερη διαφορά στα μεταξύ τους παιχνίδια. Υποβιβάζονται η Δάφνη και η Λάρισα, ενώ στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ θα παίξουν Πανιώνιος-Σπόρτιγκ, Περιστέρι- Παπάγου, Απόλλων Πατρών-Ηρακλής και Ηράκλειο-Αρης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 326,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 175,97, γαλλικό φράγκο προς 52,51, λίρα Αγγλίας προς 543,16, ελβετικό φράγκο προς 212,83, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,84, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 242,19, τη λίρα Κύπρου προς 604,94 και την ECU προς 349,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται για σήμερα και μόνο κατά περιόδους στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Ιόνιο νότιοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα ηπειρωτικά 6 με 26 βαθμούς και στα νησιά 9 με 21 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριος καιρός προβλέπεται σήμερα σε Αττική και Θεσσαλονίκη και μόνο κατα περιόδους θα υπάρχουν αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 9 με 25 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη 8 με 24 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπονται αραιές νεφώσεις, που στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, θα πυκνώσουν βαθμιαία και προς το βράδυ πιθανόν να σημειωθούν σποραδικές βροχές στα βορειοδυτικά. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες κυρίως στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί μέτριοι που βαθμιαία στα πελάγη θα γίνουν τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 5 April 1998 - 17:32:05 UTC