Browse through our Interesting Nodes for Greek Language Instruction, Studies & Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνάντηση σήμερα διοίκησης - εργαζομένων Ολυμπιακής.
- Μόνο απο μια γραμμή μεταφοράς η ηλεκτροδότηση της Αττικής.
- Ξεκινούν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής.
- Η Μαρία Δαμανάκη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το Δήμο Αθηναίων.
- Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ.
- Ξεκινούν σήμερα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου.
- Σήμερα ο διαγωνισμός για τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού την 28η μέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.
- Η ΑΕΚ νίνησε 82-70 τον Πανιώνιο σε αγώνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνάντηση σήμερα διοίκησης - εργαζομένων Ολυμπιακής.

Καθοριστική κρίνεται η σημερινή συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων στην Ολυμπιακή για το πρόγραμμα εξυγίανσης του εθνικού αερομεταφορέα. Ηδη οι εκπρόσωποι των εργαζομένων έχουν υποβάλλει τις δικές τους προτάσεις για την αναδιάρθρωση της Ολυμπιακής. Μετά τη σημερινή συνάντηση θα συνεδριάσει το ΔΣ της Ολυμπιακής, το οποίο και θα συντάξει την τελική πρόταση, την οποία και θα καταθέσει στο υπουργείο Μεταφορών, το οποίο θα λάβει τις οριστικές αποφάσεις.

Μόνο απο μια γραμμή μεταφοράς η ηλεκτροδότηση της Αττικής.

Αποκαθίστανται οι ζημιές, που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία, που έπληξε ολη τη χώρα. Συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς για να θέσουν σε επαναλειτουργία και τη δεύτερη γραμμή μεταφοράς ρεύματος. Οπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Ανάπτυξης, εντός του 1998 θα έχει ολοκληρωθεί και η κατασκευή της τρίτης γραμμής μεταφοράς, που έχει σταματήσει στο Κρυονέρι.

Ξεκινούν τα Προγράμματα Σπουδών Επιλογής.

Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να αρχίσει η πρώτη φάση λειτουργίας των νέων Προγραμμάτων Σπουδών Επιλογής (ΠΣΕ). Τα τρία πρώτα προγράμματα αναμένεται να λειτουργήσουν στο Πολυτεχνείο Κρήτης και θα απορροφήσουν 350 νέους φοιτητές, οι οποίοι έχουν ήδη αρχίσει να εγγράφονται στα νέα προγράμματα χωρίς εισαγωγικές εξετάσεις. Στην πρώτη φάση λειτουργίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί ως τα μέσα Απριλίου, θα απορροφηθούν συνολικά 1305 νέοι φοιτητές, ενώ με τα προγράμματα του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου θα φθάσουν τους 4000.

Η Μαρία Δαμανάκη ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για το Δήμο Αθηναίων.

Την υποψηφιότητά της για το Δήμο της Αθήνας ανακοίνωσε και επίσημα η Μαρία Δαμανάκη σε εκδήλωση στο Ζάππειο και στην οποία παρέστησαν μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου,στελέχη του ΠΑΣΟΚ και του Συνασπισμού, καθώς και ο πρόεδρος του ΣΥΝ, κ. Κωνσταντόπουλος. Στο μεταξύ, πραγματοποιήθηκαν και αυτό το Σαββατοκύριακο στο ΠΑΣΟΚ οι δημοτικές ολομέλειες πολιτικής αξιολόγησης του έργου, που έχουν επιτελέσει οι δήμαρχοι - στελέχη του, καθώς και προκριματικές εκλογές σε όσους δήμους σήμερα δεν έχει δικό του δήμαρχο.

Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΚΥΣΕΑ.

Το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενοπλων Δυνάμεων και ιδιαίτερα η αντιαεροπορική προστασία της χώρας, το νομοσχέδιο για την Παλλαϊκή Αμυνα και του Ταμείου Εθνικού Εξοπλισμού θα συζητηθούν στη μεσημβρινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη.

Ξεκινούν σήμερα οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου.

Αρχίζουν σήμερα στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της ΕΕ με την Κύπρο. Ο πρόεδρος, Γλαύκος Κληρίδης, τόνισε ότι η Λευκωσία δεν πρόκειται να δεχθεί ακύρωση, αναστολή ή επιβράδυνση των διαδικασιών ένταξης, αν για οποιουσδήποτε λόγους η ηγεσία της τουρκοκυπριακής κοινότητας επιμείνει στην απόρριψη της πρότασης για συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις. Στη βελγική πρωτεύουσα μεταβαίνει και η ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας.

Σήμερα ο διαγωνισμός για τα ελικόπτερα και τα αεροπλάνα του ΕΚΑΒ.

Την επέκταση της Τηλεϊατρικής σε τρία ακόμα μεγάλα νοσοκομεία της Αθήνας, πλην του Σισμανόγλειου, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας. Επίσης, ο κ. Γείτονας δήλωσε οτι πενήντα παραμεθόριες περιοχές, κυριως από τα νησιά του Αιγαίου, θα συνδεθούν μέσω της Τηλεϊατρικής με τα τρία κεντρικά νοσοκομεία για την καλύτερη εξυπηρέτηση των εκτάκτων περιστατικών. Στο αυτό θα συμβάλει και η προμήθεια από το ΕΚΑΒ τεσσάρων ελικοπτέρων και δύο αεροπλάνων, ο διαγωνισμός των οποίων θα γίνει σήμερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού την 28η μέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.

Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός συνέχισαν με νίκες την 28η μέρα του πρωταθλήματος της Α'εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου.Οι "ερυθρόλευκοι" νίκησαν με 2-0 ,στο Ολυμπιακό Στάδιο, τον Ιωνικό, ενώ ο Παναθηναϊκός κέρδισε το Σάββατο την Προοδευτική στη Νίκαια με 1-0. Η ΑΕΚ στην Πάτρα, έχασε έδαφος παραχωρώντας "λευκή" ισοπαλία στην Παναχαϊκή.Οι δύο ``αιώνιοι`` θα λύσουν έτσι τις διαφορές τους για την ``υπόθεση τίτλος`` μάλλον στο επόμενο μεταξύ τους παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.Ο ΠΑΟΚ επικράτησε στην Τούμπα του Πανηλειακού με 3-2. Συνοπτικά, στους αγώνες της 28ης ημέρας για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α' εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Ξάνθη 1-1 Εθνικός-Καλαμάτα 2-2 Βέροια-Αθηναϊκός 0-0 Ολυμπιακός-Ιωνικός 2-0 Παναχαϊκή-ΑΕΚ 0-0 Απόλλων-ΟΦΗ 3-0 ΠΑΟΚ-Πανηλειακός 3- 2 Καβάλα-Ηρακλής 2-0 Προοδευτική-Παναθηναϊκός 0-1. Ετσι προηγείται ο Ολυμπιακός με 73 βαθμούς, έναντι 70 του Παναθηναϊκού, 63 της ΑΕΚ, 57 του ΠΑΟΚ και 54 του Ιωνικού.

Η ΑΕΚ νίνησε 82-70 τον Πανιώνιο σε αγώνα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, ανδρών.

Η ΑΕΚ σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 25η ημέρα για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, ανδρών, νίκησε 82-70 στο ΟΑΚΑ τον Πανιώνιο. Στα υπόλοιπα παιχνίδια που έγιναν το Σάββατο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι-Παναθηναϊκός 51-53, Ηράκλειο-ΠΑΟΚ 65-86, Σπόρτιγκ- Ολυμπιακός 53-68, Ηρακλής-Παπάγου 66-59, Απόλλων Πατρών- Λάρισα 87-60 και Αρης-Δάφνη 58-64. Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός προηγούνται με 45 βαθμούς, έναντι 44 του ΠΑΟΚ, 43 της ΑΕΚ και 40 του Πανιωνίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, λίρα Κύπρου προς 604,43 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 351,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές νεφώσεις αναμένονται στην ανατολική και νότια Ελλάδα, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς μέχρι μέτριοι στα δυτικά ,ενώ στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια - 2 με 14,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 0 με 16 και στο Αιγαίο 6 με 14 βαθμούς.Στην Αττική και τη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 5 με 16 και στη Θεσσαλονίκη 1 με 14 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 30 March 1998 - 12:26:40 UTC