Visit the Hellenic Ministry of National Defence (MOD) Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.
- Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας. 'Ανοιξαν τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.
- Ολοκληρώνεται σήμερα ο διάλογος διοίκησης - εργαζομένων για το μέλλον της Ολυμπιακής.
- Αρχίζουν αύριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση.
- Ισχύει από σήμερα η θερινή ώρα. Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια.
- Νέα ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί.
- Φωτιά σε αυτοκίνητο τούρκου διπλωματικού στο Παλαιό Φάληρο.
- 24ωρη απεργία εκπαιδευτικών την ερχόμενη Παρασκευή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δώδεκα νέα μετάλλια της εθνικής 'Αρση Βαρών στο πρωτάθλημα της ΕΕ
- Ο Ολυμπιακός κυπελούχος Ελλάδας στην πετοσφαίριση
- Νίκες των ομάδων ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας του ΠΑΟ.
- 'Ηττες ΝΟΒ, Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκούς αγώνες υδατοσφαίρισης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο της ΔΕΗ ζήτησε η Βάσω Παπανδρέου.

Την άμεση αποκατάσταση των βλαβών που προκλήθηκαν στους πυλώνες της ΔΕΗ, στην Πάρνηθα ζήτησε η υπουργός Ανάπτυξης Βάσω Παπανδρέου από τους ειδικευμένους τεχνικούς. Τόνισε ότι το πρόγραμμα πρέπει να εκτελεστεί στο μισό χρόνο απ' ότι θα μπορούσε να προβλεφθεί. Η κ. Παπανδρέου επεσήμανε την ανάγκη να προχωρήσει αμέσως και η ολοκλήρωση της τρίτης γραμμής μεταφοράς στο Κρυονέρι. Στην Αττική η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος γίνεται κανονικά καθώς υπάρχει η απαιτούμενη επάρκεια.

Σταδιακή υποχώρηση της κακοκαιρίας. 'Ανοιξαν τα λιμάνια Πειραιά και Ραφήνας.

Υποχωρεί σταδιακά η κακοκαιρία, αλλά τα προβλήματα από την πρόσφατη θεομηνία παραμένουν. Σε πολλές περιοχές του ορεινού δικτύου της χώρας η συγκοινωνία λόγω των χιονοπτώσεων διεξάγεται με δυσκολία. Από χθες το βράδυ, διεξάγονται κανονικά τα δρομολόγια όλων των πλοίων από τα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας προς τα νησιά του Αιγαίου.

Ολοκληρώνεται σήμερα ο διάλογος διοίκησης - εργαζομένων για το μέλλον της Ολυμπιακής.

Σήμερα αναμένεται να ολοκληρωθεί ο διάλογος για το μέλλον της Ολυμπιακής Αεροπορίας μεταξύ των εκπροσώπων της διοίκησης της εταιρίας και των εργαζομένων. Το διοικητικό συμβούλιο της ΟΣΠΑ, με ανακοίνωσή του, εκφράζει ικανοποίηση για την επιτευχθείσα όπως σημειώνει συμφωνία σχετικά με το κείμενο των γενικών διατάξεων. Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα, νομοσχέδιο για την εξυγίανση του εθνικού αερομεταφορέα.

Αρχίζουν αύριο οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Κύπρου με την Ευρωπαϊκή 'Ενωση.

Αρχίζουν αύριο στις Βρυξέλλες οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης με πέντε χώρες της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης και την Κύπρο. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιαννάκης Κασουλίδης, χαρακτήρισε τις ημέρες των διαπραγματεύσεων ιστορικές και τόνισε ότι δημιουργείται μια νέα δυναμική για το κυπριακό μετά την εισβολή. Χθες, στη Γενεύη ο γ.γ. του ΟΗΕ Κόφι Ανάν συναντήθηκε με τον κατοχικό ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς. Σύμφωνα με τον Ντενκτάς η Ευρωπαϊκή Ενωση, κατέστρεψε όπως είπε την τύχη ενός πολιτικού διακανονισμού στην Κύπρο.

Ισχύει από σήμερα η θερινή ώρα. Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια.

Σε εφαρμογή τέθηκε από τα ξημερώματα η θερινή ώρα. Στις 3 οι δείκτες των ρολογιών μετακινήθηκαν μια ώρα μπροστά. Η εφαρμογή της θερινής ώρας θα ισχύσει μέχρι τις 25 Οκτωβρίου σε όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Νέα ληστεία σε βάρος οδηγού ταξί.

'Αλλη μια ληστεία έγινε τα μεσάνυχτα στην Αθήνα σε βάρος οδηγού ταξί. Τρεις άγνωστοι προσποιούμενοι τους πελάτες επιβιβάστηκαν στη Μεταμόρφωση στο ταξί που οδηγούσε ο 34χρονος Ευάγγελος Σαρόγλου και με την απειλή μαχαιριού άρπαξαν 28.000 δραχμές και εξαφανίστηκαν.

Φωτιά σε αυτοκίνητο τούρκου διπλωματικού στο Παλαιό Φάληρο.

Φωτιά από άγνωστη αιτία προκλήθηκε στο αυτοκίνητο του στρατιωτικού ακόλουθου της τουρκικής πρεσβείας, ενώ ήταν σταθμευμένο στο Παλαιό Φάληρο. Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο αυτοκίνητο.

24ωρη απεργία εκπαιδευτικών την ερχόμενη Παρασκευή.

Εικοσιτετράωρη απεργία για την ερχόμενη Παρασκευή 3 Απριλίου αποφάσισαν χθες οι πρόεδροι των κατά τόπους ενώσεων των καθηγητών. Την ίδια μέρα οι καθηγητές θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αντιδρώντας κυρίως στη σταδιακή κατάργηση της επετηρίδας διορισμού και την καθιέρωση διαγωνισμών πρόσληψης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δώδεκα νέα μετάλλια της εθνικής 'Αρση Βαρών στο πρωτάθλημα της ΕΕ

Δώδεκα μετάλλια (7 χρυσά, 3 ασημένια, 2 χάλκινα) κατέκτησε η Ελλάδα στη 2η ημέρα των αγώνων άρσης βαρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης, οι οποίοι διεξάγονται στο Ινσμπρουκ της Αυστρίας. Τα χρυσά μετάλλια κατέκτησαν ο Πύρρος Δήμας (3) στην κατηγορία των 85κ, ο Κάχι Καχιασβίλι (2) στα 94κ και η Μαρία Χριστοφορίδου (2) στα 58κ. κιλά. Ο Καχιασβίλι πήρε ακόμη 1 χάλκινο και η Χριστοφορίδου 2 ασημένια, ενώ ο Λεωνίδας Κόκας, στα 94κ κατέκτησε 2 ασημένια και 1 χάλκινο.

Ο Ολυμπιακός κυπελούχος Ελλάδας στην πετοσφαίριση

Ο Ολυμπιακός κατέκτησε χθές στον Πύργο, το κύπελλο Ελλάδας στην πετοσφαίριση ανδρών, μετά την επικράτησή του στον τελικό, επί του 'Αρη με 3- 0. Η ομάδα της Θεσσαλονίκης πάλεψε στα τρία πρώτα σετ, αλλά δεν κατάφερε να αντισταθεί στο τρίτο, όπου ο Ολυμπιακός το κέρδισε εύκολα και έφθασε στην κατάκτηση του τροπαίου. Τα σύνολα: 15-13, 17-16, 15-4.

Νίκες των ομάδων ποδοσφαίρου και καλαθόσφαιρας του ΠΑΟ.

Πολύτιμη νίκη με 1-0 σημείωσε ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο Νίκαιας επί της Προοδευτικής για την 28η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης σημείωσε ο Γ.Χ. Γεωργιάδης στο 28`. 'Ετσι ο Παναθηναϊκός "έπιασε" στην κορυφή τον Ολυμπιακό, ο οποίος έχει ένα αγώνα λιγότερο με 70 βαθμούς, ενώ η Προοδευτική μπήκε σε περιπέτειες, αφού έμεινε στους 23 βαθμούς, μόλις έναν πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Νέο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης της Α1 ανδρών έκανε ο ΠΑΟ, αφού νίκησε στο Περιστέρι 53-51 την τοπική ομάδα, σε αγώνα της 25ης ημέρας. Στους υπόλοιπους αγώνες νίκες σημείωσαν ο Ολυμπιακός με 68-53 επί του του Σπόρτιγκ στα Πάτήσια, ο ΠΑΟΚ με 86-65 επί του Ηρακλείου στην Κρήτη, ο Απόλλωνας Πάτρας με 87-60 επί της Λάρισας, ο Ηρακλής με 66-59 επί του Παπάγου, ενώ η Δάφνη νίκησε στη Λάρισα 64-58 τον 'Αρη.

'Ηττες ΝΟΒ, Ολυμπιακού σε ευρωπαϊκούς αγώνες υδατοσφαίρισης.

'Ηττες γνώρισαν στους αγώνες του για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι ομάδες της υδατοσφαίρισης ανδρών, Βουλιαγμένη και Ολυμπιακός. Η πρωταθλήτρια Βουλιαγμένη έχασε στην Ιταλία από την Πεσκάρα με 13-7 σε αγώνα της 3ης ημέρας για τον κόκκινο όμιλο του κυπέλου πρωταθλητριών και ο Ολυμπιακός 10- 6 στη Σλοβακία από τη Νόβακι για τα ημιτελικά του κυπέλου κυπελούχων. Ο επαναληπτικός αγώνας του Ολυμπιακού με τη Νόβακι θα γίνει στον Πειραιά το Μεγάλο Πάσχα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176, 74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, λίρα Κύπρου προς 604,43 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 351,29 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις αναμένονται σήμερα στα βορειοανατολικά με πιθανότητα να σημειωθεί χιόνι ή χιονόνερο. Στις ανατολικές περιοχές αναμένεται να βρέξει, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 έως 9 βαθμούς, στα δυτικά από μείον ένα έως 15 και στην υπόλοιπη χώρα από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με πιθανότητα για ασθενή βροχή. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 3 έως 10 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 29 March 1998 - 7:02:20 UTC