Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ακόμα ο κίνδυνος γενικού μπλακ-άουτ.
- Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία. Τα προβλήματα, ωστόσο, παραμένουν.
- Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.
- Παράταση υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για τους μαθητές.
- Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική του κοινωνικού διαλόγου.
- Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη η Τουρκία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ακόμα ο κίνδυνος γενικού μπλακ-άουτ.

Σε προγραμματισμένες δίωρες διακοπές, προέβη η διοίκηση της ΔΕΗ, προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχομενο ενός νέου μπλακ-άουτ, μία μέρα μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που ενέσκηψε στη χώρα, καθώς το σύστημα της ΔΕΗ δεν έχει αποκτήσει ακόμα την πλήρη ευστάθειά του. Η υπουργός Ανάπτυξης, προειδοποίησε οτι εάν δεν δεχθούν οι κάτοικοι του Κρυονερίου να εγκατασταθούν οι τελευταίοι πυλώνες στην περιοχή τους, δεν πρόκειται να λυθεί το πρόβλημα στην Αττική. Την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, διέταξε ο εισαγγελέας μετά τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στον Αρειο Πάγο, ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Υφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία. Τα προβλήματα, ωστόσο, παραμένουν.

Η κακοκαιρία έχει ήδη αρχίσει να παρουσιάζει ύφεση, ωστόσο τα προβλήματα παραμένουν, κυρίως στην περιοχή των Ανω Λιοσίων. Στο κέντρο της Αθήνας, παρουσιάσθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, ενώ η κίνηση σε πολλά ορεινά χωριά γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Η σήραγγα του Αρτεμησίου άνοιξε, ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της Ολυμπιακής και του ΟΣΕ. Τα πλοία παραμένουν δεμένα στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων, η διέλευση όμως στις πορθμιακές γραμμές γίνεται κανονικά.

Περικοπές στις δημόσιες δαπάνες.

Δεκτή έκανε το υπουργικό συμβούλιο την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Οικονομίας για τις περικοπές των δήμοσίων δαπανών, ύψους 326 δις δρχ. Σύμφωνα με αυτή, προβλέπεται περικοπή από τον κρατικό προϋπολογισμό, καθώς και μετοχοποίηση μέχρι και 49% των οργανισμών κοινής ωφελείας, όπως ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ. Ο υπουργός διευκρίνισε ωστόσο, οτι δεν θα θιγούν τα κονδύλια των υπουργείων Υγείας, Παιδείας και Εθνικής Αμυνας. Επίσης ο κ.Παπαντωνίου, προέβλεψε οτι μέχρι το τέλος του 1999, ο πληθωρισμός θα πέσει στο 2, 5%.

Παράταση υποβολής μηχανογραφικών δελτίων για τους μαθητές.

Την παράταση της προθεσμίας, μέχρι και την ερχόμενη Τρίτη, 31 Μαρτίου, της υποβολής των μηχανογραφικών δελτίων, όσων επιθυμούν να πάρουν μέρος στις Γενικές Εξετάσεις ή στις εισιτήριες εξετάσεις των αποφοίτων ΤΕΛ για τα ΤΕΙ, αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας, λόγω των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης τον αριθμό των εισακτέων, ο οποίος είναι κατά 13,6% αυξημένος σε σχέση με πέρυσι.

Η κυβέρνηση επιμένει στην πολιτική του κοινωνικού διαλόγου.

Η κυβέρνηση θα επιμείνει στην πολιτική του κοινωνικού διαλόγου, με στόχο να προωθηθούν οι αναγκαίες οικονομικές μεταρρυθμίσεις, παράλληλα με τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Σχετικά με την ξενοφοβία, ο υπουργός υποστήριξε οτι κάποιοι προσπαθούν να βγάλουν πολιτικά οφέλη από την εγκληματικότητα. Κατά της συλλογικής τιμωρίας των συμπατριωτών του, τάχθηκε ο αλβανός αντιπρόεδρος.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προέβη η Τουρκία.

Σε νέες προκλητικές δηλώσεις, προέβη η Τουρκία, η οποία με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών, με αφορμή δημοσίευμα του περιοδικού "Τάιμ", υποστηρίζει οτι η χώρα μας συνδράμει την κουρδική οργάνωση Πε-Κα-Κα.Το υπουργείο κάνει μάλιστα λόγο για στρατόπεδα στο Λαύριο και τη Χαλκιδική, γιάφκες στην Αθήνα, στο Δαφνί και τη Θεσσαλονίκη, μια μάντρα στη Λαμία και μια στρατιωτική εγκατάσταση σε ελληνικό νησί, ως χώρους που έχουν δοθεί στο Πε-Κα-Κα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ολα όσα έπρεπε να γίνουν έγιναν. Η ΑΕΚ μετά από τρεις δεκαετίες βρίσκεται και πάλι στην κορυφή του ευρωπαϊκού μπάσκετ, μετά την επικρατησή της μέσα στη Γερμανία επί της Αλμπα Βερολίνου και την εισοδό της στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Οι παίχτες, ο Ιωαννίδης, η διοίκηση και κυρίως οι φίλαθλοι της Ενωσης βρίσκονται στους επτά ουρανούς κάνοντας όνειρα για την κατάκτηση του κυπέλλου της κορυφαίας οργάνωσης για το μπάσκετ. Μάλιστα, αρκετοί φίλοι της ομάδας αψήφησαν το δριμύ ψύχος και έκαναν υποδοχή ηρώων στους παίχτες και τον προπονητή της νίκης.

Στον τελικό του κυπέλλου Ελλάδος στο βόλεϊ προκρίθηκαν ο Ολυμπιακός και ο Αρης σε αγώνες που έγιναν στον Πύργο για το φάιναλ φορ της διοργάνωσης. Ο Ολυμπιακός χωρίς να φτάσει σε υψηλά επίπεδα απόδοσης νίκησε εύκολα τον Ηρακλή με 3-0 σετ (15-9,15-8,15-2). Ο Αρης προκρίθηκε στον τελικό μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με την ΑΕΚ, την οποία νίκησε με 3-2 σετ (11-15, 11-15 15-7, 15-10,15-12).

Από σήμερα άρχισε... να παίζεται το κρίσιμο ντέρμπι ποδοσφαίρου ανάμεσα στους δύο αιωνίους, που θα διεξαχθεί στις 4 Απριλίου, για την 29η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Σε σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΑΕ τα μέτρα ασφαλείας αποφασίστηκε να είναι δρακόντεια, ενώ θα εκδοθούν 48.000 εισιτήρια, από τα οποία 14.500 θα πάρει ο Ολυμπιακός και τα υπόλοιπα ο τυπικά γηπεδούχος Παναθηναϊκός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 321,72 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 176,74, γαλλικό φράγκο προς 52,74, λίρα Αγγλίας προς 542,86, ελβετικό φράγκο προς 216,31, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 17,92, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 248,85, τη λίρα Κύπρου προς 604,43 και την ECU προς 351,29 δραχμές.

Πάνω απο το φράγμα των 2000 μονάδων εκτοξεύτηκε σήμερα ο γενικός δείκτης τιμών καταγράφοντας νέο ιστορικό ρεκόρ. Το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον κυρίως για μετοχές των Βιομηχανιών οδήγησε το γενικό δείκτη τιμών στις 2.063,32 μονάδες ενισχυμένο κατά 3,54%. Σε εβδομαδιαία βάση ο γενικός δείκτης τιμών κατέγραψε άνοδο 7,47%. Η αξία των συναλλαγών για μία ακόμη συνεδρίαση διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα φθάνοντας τα 85,2 δισ. δρχ. Ενισχυμένη έναντι του δολαρίου και της ECU καθώς και του μάρκου έκλεισε σήμερα η ισοτιμία της δραχμής, ενώ σημαντική άνοδο 2,15% έναντι του δολαρίου και 1,34% έναντι της ECU και του μάρκου σημείωσε η ισοτιμία της δραχμής την εβδομάδα αυτή.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις προβλέπονται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αλλά σταδιακά τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά έως ισχυροί στα ανατολικά έως πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο θυελλώδεις, με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -2 με 10 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 14 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με παροδικές βροχές αναμένονται αύριο στην Αττική, ενώ ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει 3 με 11 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 2 με 10 βαθμούς Κελσίου θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 27 March 1998 - 20:00:42 UTC