Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/03/1998 (ΑΠΕ)


[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αμοιβαίες υποχωρήσεις για Ολυμπιακή
- Συσκέψεις για ανατιμήσεις στην αγορά
- Νέες επιθέσεις σε οδηγούς ταξί
- Προληπτικός εμβολιασμός μηννιγίτιδας
- Σε νέα έξαρση η φυματίωση
- Μαθητική παρέλαση για 25-η Μαρτίου
- Στη φυλακή βαποράκια του Κολωνακίου
- Αλλοι 16 λαθρομετανάστες στη Σάμο

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αμοιβαίες υποχωρήσεις για Ολυμπιακή

Θετική ήταν τελικά η συνάντηση διοίκησης και εργαζομένων στην Ολυμπιακή, καθώς και οι δύο πλευρές επέδειξαν πνεύμα συνεργασίας για την εξυγίανση της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι υπέβαλαν τις δικές τους προτάσεις για τριετή πάγωμα των μισθών, στα επίπεδα του 1997 και μετάταξη 1.000 προϊσταμένων σε θέσεις παραγωγής, ενώ η διοίκηση της Ολυμπιακής έκανε δεκτό το αίτημα να αφαιρεθεί η διάταξη για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Οι δύο πλευρές θα έχουν και νέες συναντήσεις προκειμένου να οριστικοποιήσουν τα μέτρα εξυγίανσης.

Συσκέψεις για ανατιμήσεις στην αγορά

Το κύμα ανατιμήσεων στην αγορά, μετά την υποτίμηση της δραχμής, εξετάσθηκε σε συσκέψεις των αρμοδίων υπουργών, αλλά και σε συνάντηση με φορείς της αγοράς. Ο Γιάννος Παπαντωνίου δήλωσε ότι θα παταχθούν τα φαινόμενα κερδοσκοπίας, ενώ η υπουργός ανάπτυξης εκτίμησε ότι ο πληθωρισμός θα επιβαρυνθεί με περίπου 2%, αλλά στο τέλος του έτους θα υποχωρήσει στο 2,5%. Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της αγοράς εκτίμησαν ότι οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων θα είναι της τάξης του 5% κατά μέσο όρο.

Νέες επιθέσεις σε οδηγούς ταξί

Στη διαδικασία νομιμοποίησης των μεταναστών, απέδωσε ο υπουργός δημόσιας τάξης την έξαρση της εγκληματικότητας, την οποία χαρακτήρισε προσωρινή. Στην Καστοριά, χιλιάδες κάτοικοι διαδήλωσαν, ζητώντας πιο αυστηρά μέτρα για την προστασία τους.Την ίδια ώρα, άλλοι δύο οδηγοί ταξί δέχθηκαν επιθέσεις κακοποιών σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ δύο κουκουλοφόροι με την απειλή όπλων λήστεψαν χρηματαποστολή, αρπάζοντας σάκκο με 11 εκατομμύρια δραχμές.

Προληπτικός εμβολιασμός μηννιγίτιδας

Αρχισε σήμερα στη Μεγαλόπολη ο προληπτικός εμβολιασμός κατά της μηνιγγίτιδας σε παιδιά ηλικίας 12-15 ετών, μετά τα τρία κρούσματα της ασθένειας που σημειώθηκαν σε μαθητές, δύο από τα οποία ήταν θανατηφόρα.Ο εμβολιασμός γίνεται από ειδικούς γιατρούς και υπολογίζεται ότι θα εμβολιαστούν περίπου 750 παιδιά.

Σε νέα έξαρση η φυματίωση

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επανεμφάνιση της φυματίωσης και μάλιστα με πιο ανθεκτική μορφή, κρούουν οι επιστήμονες, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της φυματίωσης και προειδοποιούν ότι αν δεν ληφθούν μέτρα τα προσεχή δέκα χρόνια θα πάρει μορφή επιδημίας. Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι το Εϊτζ και η φυματίωση συνδέονται στενά καθώς οι φορείς του ιού του Εϊτζ, πιστεύεται ότι είναι 30 φορές περισσότερο ευάλωτοι στη νόσο της φυματίωσης.

Μαθητική παρέλαση για 25-η Μαρτίου

Με την καθιερωμένη μαθητική παρέλαση, ενώπιον του υπουργού Παιδείας, άρχισαν οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου. Σε μηνυμά του ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η Ελλάδα οφείλει να έχει παρουσία και φωνή στο κέντρο λήψης του σκληρού πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζει πως σήμερα οι Ελληνες αναζητούν μια νέα αναγέννηση, η οποία θα αποτινάξει το σύγχρονο ραγιαδισμό. Μηνύματα εξέδωσαν και οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί.

Στη φυλακή βαποράκια του Κολωνακίου

Προφυλακίσθηκαν μετά την απολογία τους τα πέντε από τα επτά μέλη της ομάδας των νεαρών που συνελήφθησαν στο Κολωνάκι για διακίνηση κοκαίνης. Πρόκειται για τους Συμεών Παπαστράτο, Φραντζέσκο Ξυδάκη, Βανέσα Σερβετιάδου, Ευάγγελο Βαρβαρίτη και Κωνσταντίνο Φλώρο. Οι άλλοι δύο Αντωνία Λάμπρου και Ραφαήλ Σαπιρόλα, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Αλλοι 16 λαθρομετανάστες στη Σάμο

Αλλους 16 λαθρομετανάστες μέτεφεραν στη Σάμο οι σύγχρονοι Τούρκοι δουλέμποροι, αφού εισέπραξαν περίπου 1500 δολάρια από τον καθένα. Οι πρόσφυγες που υπέβαλαν αίτηση για χορήγηση πολιτικού ασύλου, δήλωσαν ότι στην Τουρκία περιμένουν δεκάδες συμπατριώτες τους για να περάσουν στα ελληνικά νησιά. Στο μεταξύ, το δικαστήριο Σάμου επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών σε δύο Τούρκους, οι οποίοι συνελήφθησαν να πλέουν κοντά στις ακτές της Σάμου με σβηστούς φανούς ναυσιπλοϊας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τριάντα ολόκληρα χρόνια, μετά την κατάκτιση του κυπέλλου Κυπελλούχων στο μπάσκετ, περίμεναν οι φίλοι της ΑΕΚ την αποψινή βραδιά, όπου η ομάδα τους θα δώσει τον πρώτο και πιο αποφασιστικό αγώνα στη σύγχρονη ιστορία της, για το φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας. Η ομάδα του Ιωαννίδη θα έχει απεναντί της την ισχυρή Αλμπα Βερολίνου, μία ομάδα που συνάντησε το χειμώνα η Ενωση και από την οποία έχασε στην Αθήνα, αλλά κέρδισε στο Βερολίνο... Το ευχάριστο νέο για τον Ιωαννίδη ακούει στο όνομα Χατζής, ο οποίος θα δώσει κανονικά το παρόν το βράδυ. Το παιχνίδι θα αρχίσει στις 9,30 το βράδυ και θα μεταδοθεί από τον ΑΝΤΕΝΝΑ.

Στις πέντε το απόγευμα θα αρχίζουν απο αυτή την Κυριακή οι αγώνες της πρώτης, δεύτερης και τρίτης εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, με σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ, λόγω της αλλαγής της ώρας.

Αισιόδοξος δηλώνει ο προπονητής της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου των νέων, Ανδρέας Παπαεμμανουήλ, ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα κατάταξης κόντρα στο αντίστοιχο συγκρότημα της Ιρλανδίας, για την πρόκριση στην τελική φάη του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, ο οποίος θα γίνει αύριο, στις 16.00, στο εθνικό στάδιο της Βέροιας.

Αποκαλυπτικός ήταν στην καθιερωμένη συνάντηση με τους δημοσιογράφους ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δανιήλ, ο οποίος μίλησε για την πορεία της ομάδας του, αλλά και τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στον πάγκο. Εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη μέχρι τώρα πορεία των ``πρασίνων``, ενώ διαπίστωσε και κάποια σημεία κόπωσης των παικτών, λόγω των συνεχών αγώνων που έδωσαν το τελευταίο διάστημα. Εξάλλου, για τους παίκτες του πάγκου, είπε ότι τους θεωρεί 100% βασικούς, αφού στην ομάδα αξιοποιούνται όλοι.

Με τον Αλέφαντο στον πάγκο του θα συνεχίσει ως το τέλος της σεζόν ο Εθνικός, μετά την απομάκρυνση του Βεσελίνοβιτς, αφού προπονητής και διοίκηση συμφώνησαν σήμερα σε όλα. Πάντως, πρέπει να αναφερθεί ότι ο γραφικός προπονητής φέτος ανέλαβε περισσότερες ομάδες των πέντε, ενώ σε μερικές απολύθηκε σε λιγότερο από ένα μήνα...

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 325,90 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 178,12, γαλλικό φράγκο προς 53,14, λίρα Αγγλίας προς 545,74, ελβετικό φράγκο προς 218,36, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,08, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 249,61, τη λίρα Κύπρου προς 610,01 και την ECU προς 354,02 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει αύριο σε όλη τη χώρα, με βροχές, καταιγίδες στα νότια και χιόνια στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοανατολικοί πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 7 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα 3 με 11 βαθμούς. Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, χιόνια στα γύρω ορεινά, μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 5 με 10 βαθμούς θα έχει αύριο η Αθήνα. Συννεφιά με χιονόνερο ή χιόνι, μέχρι πολύ ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 2 με 6 βαθμούς θα έχει αύριο η Θεσσαλονίκη.

(Μ.Μ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 24 March 1998 - 19:00:47 UTC