Visit the Web Pages Hosted by HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συμπλοκή αστυνομικών-κακοποιών.
- Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.
- Κόντρα διοίκησης-εργαζομένων στην ΟΑ.
- Κτύπησαν και έκλεψαν 80χρονη.
- Νέα εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ.
- Επίθεση Σουφλιά σε ηγεσία ΝΔ.
- Στην Αθήνα ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ.
- Στην Ακρόπολη η Αθηνά Ωνάση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τα αποτελέσματα των αγώνων Α', Β' και Γ' Εθνικής στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συμπλοκή αστυνομικών-κακοποιών.

Εκτός κινδύνου βρίσκονται και οι δύο αστυνομικοί που τραυματίσθηκαν σοβαρά στην Καλλιθέα, σε συμπλοκή με κακοποιούς, ένας από τους οποίους, ο δραπέτης φυλακών Κώστας Βλαστός 33 ετών, έπεσε νεκρός. Η αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τη σύλληψη και του δεύτερου δράστη, του Παναγιώτη Βλαστού, 26 ετών, αδελφού του νεκρού κακοποιού. Και οι δύο εξέτειαν ποινή 15ετούς κάθειρξης για τη δολοφονία δύο ατόμων, αλλά δεν επέστρεψαν στις φυλακές Κορυδαλλού μετά την πενθήμερη άδεια που είχαν πάρει.

Προβλήματα από τις χιονοπτώσεις.

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες έχουν προκαλέσει τα χιόνια στην κεντρική και βορειοανατολική Ελλάδα, καθώς η κίνηση των οχημάτων, σε μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου, γίνεται μόνο με αλυσίδες. Στην Αθήνα χιόνισε και μέσα στην πόλη, ενώ χιόνια έπεσαν και στη Λέσβο, με αποτέλεσμα να κλείσουν οι δρόμοι προς τα ορεινά χωριά του νησιού. Η Μετεωρολογική προβλέπει πρόσκαιρη βελτίωση, γιατί από την Τρίτη το απόγευμα αναμένεται νέο κύμα κακοκαιρίας και μάλιστα πιο έντονο.

Κόντρα διοίκησης-εργαζομένων στην ΟΑ.

Εντείνεται η κόντρα μεταξύ διοίκησης και εργαζομένων της Ολυμπιακής Αεροπορίας, με αφορμή το πρόγραμμα εξυγίανσης της εταιρίας. Οι εργαζόμενοι δηλώνουν ότι θα προσέλθουν στο διάλογο, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούν τετελεσμένα και θα υποβάλουν τις δικές τους προτάσεις. Την Τρίτη που θα γίνει η νέα συνάντηση, θα πραγματοποιηθεί τρίωρη στάση εργασίας, 12 με 3 το μεσημέρι, ενώ η ΓΣΕΕ εξετάζει το ενδεχόμενο απεργιακής κινητοποίησης το πρώτο δεκαήμερο του Απρίλη.

Κτύπησαν και έκλεψαν 80χρονη.

Μια 80χρονη γυναίκα, κάτοικος Αγίων Αναργύρων, ήταν το νέο θύμα διαρρηκτών και μάλιστα γυναικών. Τρείς άγνωστες, με την απειλή όπλου, λήστεψαν την Ελευθερία Νικολάου και της πήραν τις οικονομίες της, περίπου 600.000 δρχ, αφού προηγουμένως την κτύπησαν, τη φίμωσαν και την έδεσαν.

Νέα εσωκομματική κόντρα στη ΝΔ.

'Ανοιγμα προς τους μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους της ΝΔ, επιχειρεί ο Κώστας Καραμανλής, καλώντας σε συστράτευση όσους επιθυμούν μια Ελλάδα ασφαλή και παραγωγική. Στο μεταξύ, σε εσωκομματική κόντρα εξελίχθηκε εκδήλωση στα Χανιά, προς τιμήν της Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη, καθώς ο βουλευτής του κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάνης αποδοκιμάσθηκε έντονα, ενώ αντίθετα χειροκροτήθηκε θερμά ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Μητσοτάκης. Ο κ. Κεφαλογιάννης έκανε λόγο για περιφερόμενους κλακαδόρους και αποτυχημένη προσπάθεια προεκλογικής οπερέτας.

Επίθεση Σουφλιά σε ηγεσία ΝΔ.

Δριμύτατη επίθεση κατά της ηγεσίας της ΝΔ, την οποία αποκαλεί αποτυχημένη, εξαπολύει ο Γιώργος Σουφλιάς, με συνεντευξή του στον Τύπο της Κυριακής. Ο πρώην υπουργός κάνει λόγο για μια μικρή ηγετική ομάδα που συρρικνώνει τη ΝΔ στα μέτρα της και επιχειρεί να σπιλώσει τους διαγραφέντες βουλευτές του κόμματος προκειμένου να παραπλανήσει τη νεοδημοκρατική κοινή γνώμη.

Στην Αθήνα ο Ντιέγκο Κόρντοβεζ.

Στην Αθήνα βρίσκεται ο απεσταλμένος του γγ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, ο οποίος θα έχει διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, με στόχο την προώθηση λύσης του Κυπριακού, στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του διεθνούς οργανισμού. Ο κ. Κόρντοβεζ, ο οποίος ήδη συναντήθηκε στη Λευκωσία με τον πρόεδρο Κληρίδη και τον Ραούφ Ντενκτάς, θα επισκεφθεί στη συνέχεια την 'Αγκυρα.

Στην Ακρόπολη η Αθηνά Ωνάση.

Επίσκεψη-αστραπή στην Αθήνα πραγματοποίησε ο Τιερί Ρουσέλ, ο οποίος μαζί με τη μικρή Αθηνά Ωνάση, επισκέφθηκαν την Ακρόπολη. Ο Τιερί Ρουσέλ δεν παρέλειψε να εξαπολύσει δριμύτατη επίθεση κατά του Ιδρύματος Ωνάση, ενόψει μάλιστα και της δίκης που πρόκεται να διεξαχθεί στα ελληνικά δικαστήρια στις 3 Απριλίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τα αποτελέσματα των αγώνων Α', Β' και Γ' Εθνικής στο ποδόσφαιρο.

Στους σημερινούς αγώνες του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, για την 27η αγωνιστική, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-Καβάλα 0-2, Εθνικός-Βέροια 0-1, Αθηναϊκός-Παναχαϊκή 3-2, ΟΦΗ-Πανιώνιος 3-0, Ξάνθη- Πανηλειακός 2-0 και, χθες, Ιωνικός-Προοδευτική 1-0. Η συνάντηση Ηρακλή- Ολυμπιακού διεκόπη από τον διαιτητή λόγω συμπλοκών μεταξύ των φιλάθλων των δύο ομάδων, ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-2. Ο αγώνας Παναθηναϊκού-ΠΑΟΚ, άρχισε στις 19:00. Ο αγώνας ΑΕΚ-Απόλλων θα γίνει αύριο.

Στους αγώνες για την 24η αγωνιστική της Β' εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Παναργειακός-Νίκη Βόλου 1-0, Εθνικός Αστέρας-Λύκοι 1-1, Δόξα Δράμας-Λάρισα 2-2, Πανσερραϊκός-Τρίκαλα 3-0, Καρδίτσα-Λεβαδειακός 1-3, Καλλιθέα-Kαστοριά 3-0, Εδεσσαϊκός-Δόξα Βύρωνα 2-0 και, χθές, Καλαμαριά- Πανελευσινιακός 1-2.

Στους αγώνες για τη 17η αγωνιστική του Νοτίου ομίλου της Γ'εθνικής σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα : Ναυπακτιακός-Ιάλυσος 2-0, Εργοτέλης- Πάμισος 3-0, Αιγάλεω-Πύργος 3-1 Αγιος Νικόλαος-Κέρκυρα 2-1, Παναιγιάλειος- Αγία Ελεούσα 1-1 Μαρκό-Αιολικός 1-1 και χθές : ΕΑΡ-Κερατσίνι 4- 1

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 329,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 179, 55, γαλλικό φράγκο προς 53,56, λίρα Αγγλίας προς 547,73, ελβετικό φράγκο προς 220,09, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 18,22, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 253,32, λίρα Κύπρου προς 615,59 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 356,87 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή βελτίωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός, αν και σε ορισμένες περιοχές ενδέχεται να σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα είναι Βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -4 έως 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -1 έως 10 και στο Αιγαίο από 4 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία από 3 μέχρι 10 και από 1 μέχρι 6 βαθμούς, αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.-

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 22 March 1998 - 18:00:12 UTC