Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυτονομία Κόσοβου με διατήρηση των υπαρχόντων συνόρων ζητεί η Αθήνα.
- Ευθραυστη εκεχειρία στη ΝΔ.
- Σημαντικές συνομιλίες Κληρίδη -Σημίτη για το Κυπριακό.
- Εγγυήσεις για τη συμμετοχή στο Ευρώ ζητεί η Ελλάδα.
- Σε εξέλιξη οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για υποψήφιους νομάρχες - δημάρχους.
- Επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι του Νίκου Σωτηρόπουλου.
- Στάσεις εργασίας σε νοσοκομεία και ΟΣΕ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα σοκ με σκορ 2-1 υπέστη η ΑΕΚ απο τον Πανηλειακό.
- Παίκτης της Νιουκάστλ είναι πλέον, ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυτονομία Κόσοβου με διατήρηση των υπαρχόντων συνόρων ζητεί η Αθήνα.

Ευρεία αυτονομία στο Κόσσοβο ζήτησε η Ελλάδα καταδικάζοντας παράλληλα τις αποσχιστικές τάσεις και οποιαδήποτε μεταβολή των υπαρχόντων συνόρων στα Βαλκάνια. Τη θέση αυτή επανέλαβε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στον Προεδρο της Αλβανίας, Ρετζέπ Μεϊντάνι, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας. Στο μεταξύ, συνεχίζονται οι διεθνείς πιέσεις προς τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς για την έναρξη συνομιλιών με τους Αλβανούς του Κόσσοβο.

Ευθραυστη εκεχειρία στη ΝΔ.

Δεν επήλθε τελικά χθες στην ΚΟ της ΝΔ η οριστική ρήξη ανάμεσα στους κ.κ. Καραμανλή και Μητσοτάκη. Πάντως, ο πρόεδρος της ΝΔ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση σε όσους διαφωνούν λέγοντας οτι θέτουν τον εαυτό τους εκτός μάχης. Επίσης, τόνισε οτι δεν τίθεται ζήτημα άρσης της απόφασης διαγραφής των εξι κοινοβουλευτικών στελεχών. Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα για την πορεία του κόμματος κάνοντας λόγο για ρήγμα, διάσταση και σχίσμα σ' αυτό αναφερόμενος στις διαγραφές των εξι στελεχών.

Σημαντικές συνομιλίες Κληρίδη -Σημίτη για το Κυπριακό.

Η ενταξιακή πορεία της Κύπρου και η εγκατάσταση των S-300 θα συζητηθούν μεταξύ άλλων στις σημερινές συνομιλίες του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη και του Προέδρου της Κύπρου, Γλαύκου Κληρίδη, που πραγματοποιεί απο χθες επίσκεψη στην Αθήνα. Στη Νέα Υόρκη την Πέμπτη ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Ντιέγκο Κόρντοβεζ, θα ενημερώσει τα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας για τις αναμενόμενες εξελίξεις στο θέμα.

Εγγυήσεις για τη συμμετοχή στο Ευρώ ζητεί η Ελλάδα.

Η προετοιμασία της τρίτης (και τελικής) φάσης της οικονομικής και νομισματικής ένωσης ηταν το βασικό θέμα της χθεσινής συνεδρίασης του ΕΚΟΦΙΝ με τη συμμετοχή του υπουργού Εθνικής Οικονομίας, Γιάννου Παπαντωνίου. Στόχος της ελληνικής πλευράς είναι να υπάρξουν σαφείς εγγυήσεις ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν αξιολογήσεις "δύο ταχυτήτων" και ότι όλα τα κράτη μέλη της Ε.Ε. που θέλουν και μπορούν να συμμετάσχουν στο εύρω θα αντιμετωπιστούν επί ίσοις όροις, ανεξάρτητα από την ημερομηνία της ένταξής τους σε αυτό.

Σε εξέλιξη οι διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ για υποψήφιους νομάρχες - δημάρχους.

Στις 29 Μαρτίου αντί για τις 22 του μηνός θα διεξαχθούν τελικά οι προκριματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ για τους υποψήφιους νομάρχες. Το απόγευμα συνεδριάζει το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ για την προετοιμασία του κόμματος σχετικά με τις εκλογές στην αυτοδιοίκηση τον ερχόμενο Οκτώβριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, τον Απρίλιο θα συνεδριάσει και η Κεντρική Επιτροπή για να επικυρώσει υποψηφιότητες νομαρχων και δημαρχων.

Επικηρύχθηκαν οι δολοφόνοι του Νίκου Σωτηρόπουλου.

Με το ποσόν των 50 εκατομμυρίων δραχμών επικήρυξε η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών τους δολοφόνους του Νίκου Σωτηρόπουλου, προέδρου του επικουρικού κεφαλαίου των ασφαλιστικών εταιριών. Απο την αστυνομία συνεχίζονται οι έρευνες προς κάθε κατεύθυνση για τον εντοπισμό των δραστών.

Στάσεις εργασίας σε νοσοκομεία και ΟΣΕ.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν και σήμερα τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας που πραγματοποιύν απο τις 8 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι οι γιατροί. Επίσης, συνεχίζονται στον ΟΣΕ οι 3ωρες στάσεις εργασίας των εργαζομένων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα σοκ με σκορ 2-1 υπέστη η ΑΕΚ απο τον Πανηλειακό.

Ηττα-σοκ υπέστη η ΑΕΚ, αφού έχασε μέσα στο Στάδιο Νίκος Γκούμας από τον Πανηλειακό με 2-1, σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 25η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής. Μετά την ήττα της, η ΑΕΚ παρέμεινε στην 3η θέση με 56 βαθμούς. Πρώτος είναι ο Ολυμπιακός με 64, ενώ ακολουθεί ο Παναθηναϊκός με 61.Στο μεταξύ "Λαϊκό δικαστήριο" στήθηκε έξω από το γήπεδο της ΑΕΚ, μετά το τέλος του αγώνα με τον Πανηλειακό. Περίπου 300 αγανακτισμένοι οπαδοί της ομάδας φώναζαν υβριστικά συνθήματα εναντίον των παικτών και τους περίμεναν με άγριες διαθέσεις έξω από τα αποδυτήρια. Πάντως, η ήττα από τον Πανηλειακό αναμένεται να επιφέρει σημαντικές εξελίξεις, αφού ο κ Λεωντσινίδης δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο απομάκρυνσης του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου.

Παίκτης της Νιουκάστλ είναι πλέον, ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο.

Παίκτης της Νιουκάστλ είναι και "με την βούλα" πλέον,ο Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με τους ανθρακωρύχους. Ο Νταμπίζας θα κάνει πιθανότατα την "παρθενική" του εμφάνιση στην πρέμιερ λιγκ το ερχόμενο Σάββατο στον αγώνα με την Κόβεντρι.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,58 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,47, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 479,99, ελβετικό φράγκο προς 197,04, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,09, τη λίρα Κύπρου προς 548,99 και την ECU προς 317,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, με βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, ενώ μετά το μεσημέρι χιόνια θα πέσουν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά, καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις, αλλά από το μεσημέρι στα δυτικά και βόρεια θα στραφούν σε βόρειους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 5 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 8 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 19 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή και πρόσκαιρη καταιγίδα, μέχρι πολύ ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 11 με 16 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Βροχή θα έχει και η Θεσσαλονίκη, ενώ χιόνια θα πέσουν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα είναι μέτριοι μέχρι ισχυροί και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 7 με 12 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 10 March 1998 - 8:00:17 UTC