Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,08/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Ηγετική εμφάνιση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.
- Με πλήρη διαύγεια, αλλά καταπονημένος, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Λαϊκό ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.Πανηγυρική συνοδική λειτουργία στην Μητρόπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.
- Κύκλωμα κακοποιών, βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία του προέδρου του Επικουρικού Ταμείου Ασφαλειών.
- Στην Κύπρο ο Τόμας Μίλερ για επαφές με την πολιτική ηγεσία.Την Τρίτη στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης.
- Με διαφορετικές εκδηλώσεις γιορτάσθηκε ανά τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.
- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων πέντε κοινοτήτων ανατολικής Θεσσαλονίκης, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ραντάρ.
- Αλλοι 20 ιρακινοί λαθρομετανάστες αποβίβασε τούρκος δουλέμπορος, σε περιοχή της Σάμου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- 25η αγωνιστική ποδοσφαίρου Α'Εθνικής
- Βαθμολογία Α'εθνικής ποδοσφαίρου
- Μπάσκετ:Νίκη 67-65 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Ηγετική εμφάνιση Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη, λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση της ΚΟ της Νέας Δημοκρατίας.

Λίγες ώρες απομένουν από την αυριανή καθοριστική σύνοδο της ΚΟ της ΝΔ και ο πρώην πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, σε μία ηγετική εμφάνιση στη Θεσσαλονίκη, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι ο πολιτικός κόσμος δείχνει ανίκανος να ανταποκριθεί στις προκλήσεις της νέας εποχής. Παρέλειψε ωστόσο, να κάνει οποιαδήποτε αναφορά για τα όσα συμβαίνουν στη ΝΔ.Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του κόμματος κ. Καραμανλής σε δηλώσεις του στο ΕΘΝΟΣ, τονίζει οτι η ΝΔ είναι προσανατολισμένη στο μέλλον και προχωρεί αταλάντευτα μπροστά, με γνώμονα την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα.

- Με πλήρη διαύγεια, αλλά καταπονημένος, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Λαϊκό ο αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ.Πανηγυρική συνοδική λειτουργία στην Μητρόπολη και στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας.

Με πλήρη διαύγεια, αλλά καταπονημένος, συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Λαϊκό ο Αρχιεπίσκοπος Σεραφείμ, τον οποίο επισκέφθηκε ο υπουργός Παιδείας και συνομίλησε για λίγο μαζί του. Στο μεταξύ, το πρωί τελέστηκε στη Μητρόπολη πανηγυρική συνοδική λειτουργία για τον εορτασμό της Κυριακής της Ορθοδοξίας. Παρόντες ήταν όλοι οι μητροπολίτες της ιεράς συνόδου, καθώς και ο Πατριάρχης Αλεξάνδρειας.Με μεγάλη συνοδική λειτουργία, παρουσία του Πατριάρχη Βαρθολομαίου, γιόρτασε τη σημερινή επέτειο και το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Κύκλωμα κακοποιών, βλέπει η αστυνομία πίσω από τη δολοφονία του προέδρου του Επικουρικού Ταμείου Ασφαλειών.

Σε οργανωμένο κύκλωμα κακοποιών αποδίδει η αστυνομία τη δολοφονία του προέδρου του Επικουρικού Ταμείου Ασφαλειών, Νίκου Σωτηρόπουλου, 67 ετών, που έγινε απο δύο ενόπλους τα ξημερώματα, έξω απο το εξοχικό του σπίτι, στη Σαρωνίδα. Οι αστυνομικοί εκτιμούν οτι η δολοφονία σχετίζεται με το σφράγισμα ασφαλιστικών εταιριών και οτι ιδιοκτήτες ορισμένων απο τις εταιρίες αυτές, πλήρωσαν κακοποιούς για να σκοτώσουν το Σωτηρόπουλο.

Στην Κύπρο ο Τόμας Μίλερ για επαφές με την πολιτική ηγεσία.Την Τρίτη στην Αθήνα ο Γλαύκος Κληρίδης.

Με στόχο την προώθηση της επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, έφθασε στην Κύπρο ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό, Τόμας Μίλερ. Ο κ.Μίλερ θα γίνει αύριο δεκτός από τον πρόεδρο Κληρίδη και μεθαύριο θα συναντηθεί με το Ραούφ Ντενκτάς. Στη συνέχεια θα μεταβεί στην Αθήνα και την Αγκυρα. Την Τρίτη εξάλλου, ο πρόεδρος της Κύπρου αναμένεται στην Αθήνα όπου θα έχει συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση.

Με διαφορετικές εκδηλώσεις γιορτάσθηκε ανά τον κόσμο η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Σταθερές και αποφασιστικές πράξεις για τη βελτίωση της κατάστασης των δικαιωμάτων των γυναικών, ζήτησε η Υπατη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, επ'ευκαιρία της καθιερωμένης εδώ και 88 χρόνια Παγκόσμια Ημέρας της Γυναίκας, στις 8 Μαρτίου.Στην Τουρκία όμως, η αστυνομία διέλυσε με γκλομπς και δακρυγόνα μεγάλη συγκέντρωση που οργάνωσε φιλοκουρδικό κόμμα, ενώ στη Βραζιλία, μία 40χρονη κολύμπησε επί έξι ώρες και 20 λεπτά στα ταραγμένα νερά του ποταμού Ιγκουασού, προσπάθεια που την άφησε κατά τρία κιλά ελαφρύτερη.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων πέντε κοινοτήτων ανατολικής Θεσσαλονίκης, που αντιτίθενται στην εγκατάσταση ραντάρ.

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας που κατέληξε στο δίωρο συμβολικό αποκλεισμό της επαρχιακής οδού Θεσσαλονίκης-Νέας Μηχανιώνας πραγματοποίησαν οι κάτοικοι πέντε κοινοτήτων της ανατολικής Θεσσαλονίκης που αντιτίθενται στην εγκατάσταση του ραντάρ προσέγγισης του αεροδρομίου "Μακεδονία" στην περιοχή τους.

Αλλοι 20 ιρακινοί λαθρομετανάστες αποβίβασε τούρκος δουλέμπορος, σε περιοχή της Σάμου.

Αλλους 20 Ιρακινούς λαθρομετανάστες αποβίβασε τα ξημερώματα Τούρκος δουλέμπορος στην περιοχή Μουρτιάς, στη Σάμο. Οι λαθρομετανάστες συνελήφθησαν απο την αστυνομία και αποκάλυψαν οτι στις μικρασιατικές ακτές υπάρχουν πολλοί συμπατριώτες τους που περιμένουν να τους περάσουν παράνομα Τούρκοι δουλέμποροι, στα νησιά του Αιγαίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25η αγωνιστική ποδοσφαίρου Α'Εθνικής

Με νίκες των πρωτοπόρων συνεχίστηκε σήμερα η 25η αγωνιστική του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α' Εθνικής κατηγορίας. Ο Ολυμπιακός νίκησε 4-0 στην Καλαμάτα την τοπική ομάδα, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε με 6-2 του ΟΦΗ, ο Ηρακλής έχασε από τον ΠΑΟΚ με 3-2, ο Αθηναϊκός νίκησε 3-0 τον Πανιώνιο, ο Εθνικός 2-0 τον Απόλλωνα, ο Ιωνικός 1-0 την Ξάνθη και η Προοδευτική 2-0 την Καβάλα. Χθες, Βέροια και Παναχαϊκή ήρθαν ισόπαλες 0-0, ενώ αύριο θα διεξαχθεί συνάντηση ΑΕΚ-Πανηλειακός.

Βαθμολογία Α'εθνικής ποδοσφαίρου

Μετά τους αγώνες της 25ης αγωνιστικής της Α' εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου, η οποία ολοκληρώνεται αύριο με τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανηλειακό, η βαθμολογία διαμορφώθηκε ως εξής: Ολυμπιακός 64 Παναθηναϊκός 61 ΑΕΚ 56 ΠΑΟΚ 51 Ιωνικός 51 Ηρακλής 45 ΟΦΗ 33 Ξάνθη 32 Πανιώνιος 30 Απόλλων Αθ. 29 Πανηλειακός 29 Βέροια 26 Παναχαϊκή 24 Εθνικός 22 Προοδευτική 22 Καλαμάτα 21 Αθηναϊκός 20 Καβάλα 17

Μπάσκετ:Νίκη 67-65 του Ολυμπιακού επί του Παναθηναϊκού

Ο Ολυμπιακός σε αγώνα που έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και με τον οποίο έπεσε η αυλαία της 22ης ημέρας του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας, επικράτησε με 67-65 στην παράταση του Παναθηναϊκού. Στην κανονική διάρκεια της συνάντησης οι δύο ομάδες ήταν ισόπαλες 57-57, ενώ στο ημίχρονο οι ``ερυθρόλευκοι`` προηγήθηκαν με 33-24.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,45, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 480,98, ελβετικό φράγκο προς 197,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,80, τη λίρα Κύπρου προς 547,20 και την ECU προς 317,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει αύριο ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας.Νεφώσεις με ασθενείς βροχές, προβλέπονται στα βορειοδυτικά, όπου μετά το μεσημέρι θα εκδηλωθούν καταιγίδες.Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ηπειρωτικά και του νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, σταδιακά θα πυκνώσουν και τις απογευματινές ώρες θα βρέξει. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι, μέχρι ισχυροί και μετά το μεσημέρι στα πελάγη πολύ ισχυροί, με τάσεις ενίσχυσης.Η θερμοκρασία θα βόρεια θα κυμανθεί από 6 έως 16 βαθμούς, στα δυτικά από 9 έως 18 και στην υπόλοιπη χώρα, από 7 έως 19 βαθμούς Κελσίου.Λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχής, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στη Αθήνα, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.Στην Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν, με πιθανότητα βροχής. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7 έως 14 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 8 March 1998 - 19:00:18 UTC