Search our News Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-03-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,07/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Είκοσι έξι αυτονομιστές νεκροί σε επιχειρήσεις της σερβικής αστυνομίας.Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν μια νέα αιματοχυσία στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, δηλώνει η Μαντλίν Ολμπράιτ.
- Η ΝΔ περνά μια βαθιά, μεγάλη και επικίνδυνη κρίση δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.
- Αρχισε το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών και των Σαββατοκύριακων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1602.
- Ανησυχητικά στάσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν.
- Περιοδεία στην Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα ξεκινά από αύριο ο ειδικός αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.
- Στον Αγιο Νικόλαο ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία της στην Κρήτη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
- Σε συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης προχωρούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.
- Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ιερά Οδό που στοίχισε τη ζωή ενός ατόμου.
- Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού Ρήγα Γεωργακόπουλου, που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Ζωγράφου, όταν το πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- 22η αγωνιστική στο μπάσκετ.Αύριο το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.
- 25η αγωνιστική ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρυθμη παραμένει η κατάσταση στο Κοσσυφοπέδιο. Είκοσι έξι αυτονομιστές νεκροί σε επιχειρήσεις της σερβικής αστυνομίας.Οι ΗΠΑ δεν θα ανεχθούν μια νέα αιματοχυσία στην Πρώην Γιουγκοσλαβία, δηλώνει η Μαντλίν Ολμπράιτ.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εκκαθαριστικές επιχειρήσεις των Σέρβων στο χωριό Πρεκάζι, του Κοσσυφοπεδίου, όπου μέχρι στιγμής έχουν σκοτωθεί 26 αλβανοί αυτονομιστές, μεταξύ των οποίων και ο ηγέτης του Αντεμ Γιασάρι. Η τακτική όμως αυτή έχει προκαλέσει την δυσαρέσκεια της Ουάσιγκτον, η οποία διεμήνυσε οτι δεν πρόκειται να ανεχθεί μία νέα αιματοχυσία στην πρώην Γιουγκοσλαβία, κατηγορώντας παράλληλα τον Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς, ως υπεύθυνο για την κατάσταση αυτή.Από την πλευρά του, ο τούρκος υπουργός εξωτερικών, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στο Βελιγράδι,επέσεισε τον κίνδυνο επέκτασης των συγκρούσεων από το Κοσσυφοπέδιο σε ολόκληρη τη Βαλκανική, περιλαμβανομένων της Ελλάδας και της Τουρκίας.Ο έλληνας ομόλογός του συναντήθηκε σήμερα με τον πρώην πρωθυπουργό, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον οποίο ενημέρωσε για τις εξελίξεις στο Κοσυφοπέδιο. Τριήμερη επίσκεψη στην Αθήνα θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Αλβανίας, κ.Μεϊντάνι.

Η ΝΔ περνά μια βαθιά, μεγάλη και επικίνδυνη κρίση δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, δύο ημέρες πριν τη συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τη Δευτέρα η συνεδρίαση της ΚΟ της ΝΔ, ενώ όλες οι πλευρές παραμένουν σταθερές στις θέσεις τους. Το πρωί, ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης δήλωσε ότι το κόμμα περνά μια βαθιά μεγάλη και επικίνδυνη κρίση και εξέφρασε την ελπίδα να γίνει τη Δευτέρα μια δημοκρατική και ελεύθερη συζήτηση. Οι ανά 24ωρο δηλώσεις του κ.Μητσοτάκη προσφέρουν κακή υπηρεσία στην παράταξη, δήλωσαν οι βουλευτές που πρόσκεινται στον Κώστα Καραμανλή. Αύριο, πάνω από 40.000 στελέχη της ΝΔ, προσέρχονται στις κάλπες για να αναδείξουν τους νέους προέδρους των Νομαρχιακών Επιτροπών του κόμματος σε όλη τη χώρα.

Αρχισε το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών, όλων των ειδικοτήτων, κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών και των Σαββατοκύριακων. Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται μέσω του τηλεφωνικού αριθμού 1602.

Αρχισε σήμερα με πρωτοβουλία του ΙΣΑ, το πρόγραμμα εφημερίας ιδιωτών γιατρών όλων των ειδικοτήτων κατά τη διάρκεια των επίσημων αργιών και των Σαββατοκύριακων. Η επίσκεψη κατ'οίκον θα κοστίζει από 10 έως 15 χιλιάδες δραχμές και θα καλύπτεται από το ασφαλιστικό ταμείο κάθε ασθενούς. Πληροφορίες για τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των γιατρών θα δημοσιεύουν οι εφημερίδες, ενώ οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται και μέσω του τηλεφωνικού αριθμού του ΟΤΕ, 1602.

Ανησυχητικά στάσιμη είναι η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ σύμφωνα με το σημερινό ιατρικό ανακοινωθέν.

Στάσιμη εξακολουθεί να παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπίσκοπου Σεραφείμ και ο πρόεδρος του Λαϊκού Νοσοκομείου, εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς ο Αρχιεπίσκοπος ανακάμπτει με πάρα πολύ αργούς ρυθμούς. Το πρωί, τον 85χρονο αρχηγό της Εκκλησίας επισκέφθηκε ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής Πέτρος.

Περιοδεία στην Λευκωσία, την Αθήνα και την Αγκυρα ξεκινά από αύριο ο ειδικός αμερικανός συντονιστής για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ.

Στη Λευκωσία αναμένεται αύριο ο ειδικός συντονιστής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το Κυπριακό Τόμας Μίλερ. Τη Δευτέρα θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Κύπρου Γλαύκο Κληρίδη και την Τρίτη με τον Ραούφ Ντενκτάς. Στη συνέχεια ο κ. Μίλερ θα επισκεφθεί την Αθήνα και την Αγκυρα. Χθες συνεδρίασε το Εθνικό Συμβούλιο της Κύπρου όπου συζητήθηκε η επικείμενη επίσκεψη του προέδρου Κληρίδη στην Αθήνα.

Στον Αγιο Νικόλαο ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία της στην Κρήτη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Με την επίσκεψή της στον Αγιο Νικόλαο ολοκλήρωσε σήμερα την περιοδεία της στην Κρήτη η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Σχετικά με την επίσκεψη στο νησί του αμερικανού πρεσβευτή, Νίκολας Μπερνς, η κ.Παπαρήγα, αναρωτήθηκε ποιός του έχει δώσει το δικαίωμα να έρθει στο νησί και να επισκεφθεί τη βάση της Σούδας και με ποιό δικαίωμα επισκέπτεται σωματεία και φορείς της χώρας.

Σε συνεργασία για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης προχωρούν η Ελλάδα, η Βουλγαρία και η Ρουμανία.

Τη σύσταση κοινής επιτροπής εμπειρογνωμόνων που θα συντάξει πρωτόκολλο πρακτικών μέτρων συνεργασίας σε αστυνομικό αλλά και νομοθετικό επίπεδο για την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και της λαθρομετανάστευσης αποφάσισαν στην τριμερή συνάντησή τους στη Θεσσαλονίκη οι υπουργοί Δημόσιας Τάξης της Ελλάδας και Εσωτερικών της Βουλγαρίας και της Ρουμανίας.

Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της μεγάλης πυρκαγιάς στην Ιερά Οδό που στοίχισε τη ζωή ενός ατόμου.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την διαλεύκανση των αιτίων που προκάλεσαν την μεγάλη πυρκαγιά στο πρατήριο του Πολεμικού Ναυτικού στην Ιερά οδό, που είχε ως αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο ο Δημήτρης Καραγιάννης 40 ετών. Το θύμα ήταν υπεύθυνος του κρεοπωλείου όπου και βρέθηκε απανθρακωμένο το πτώμα του.

Σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν στο αυτοκίνητο του αστυνομικού Ρήγα Γεωργακόπουλου, που ήταν σταθμευμένο στην περιοχή Ζωγράφου, όταν το πυρπόλησαν άγνωστοι τα ξημερώματα.

Φωτιά έβαλαν άγνωστοι τα ξημερώματα στο αυτοκίνητο του αστυνομικού Ρήγα Γεωργακόπουλου, το οποίο ήταν σταθμευμένο κοντά στο σπίτι του στην περιοχή Ζωγράφου της Αθήνας. Προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο όχημα του αστυνομικού ενώ η φωτιά επεκτάθηκε και σε διπλανό αυτοκίνητο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22η αγωνιστική στο μπάσκετ.Αύριο το ντέρμπι μεταξύ Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού.

Το μεγάλο ντέρμπι μεταξύ του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού που θα πραγματοποιηθεί αύριο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεσπόζει στο πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής του μπάσκετ. Στους σημερινούς αγώνες το Περιστέρι νίκησε στη Λάρισα την τοπική ομάδα με 81-69, η ΑΕΚ το Ηράκλειο με 69-63, ο Πανιώνιος τον Σπόρτιγκ με 85-76, ο Αρης τον Απόλλωνα Πάτρας με 78-75, η Δάφνη έχασε στην έδρα της από τον Ηρακλή με 78-73, ενώ ο ΠΑΟΚ κέρδισε με 73- 71 τον Παπάγου.

25η αγωνιστική ποδοσφαίρου.

Ισόπαλο 0-0 έληξε το παιχνίδι Βέροιας-Παναχαϊκής με το οποίο ξεκίνησε η 25η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο. Αύριο θα διεξαχθούν οι συναντήσεις: Καλαμάτα- Ολυμπιακός, Εθνικός-Απόλλων, Ηρακλής-ΠΑΟΚ, Αθηναϊκός-Πανιώνιος, Ιωνικός- Ξάνθη, Καβάλα-Προοδευτική και Παναθηναϊκός-ΟΦΗ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,91 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,45, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 480,98, ελβετικό φράγκο προς 197,21, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,80, τη λίρα Κύπρου προς 547,20 και την ECU προς 317,64 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με βροχές αναμένονται αύριο στη δυτική Ελλάδα. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αραιή συνεφιά αλλά είναι πιθανό το βράδυ να βρέξει στα βόρεια. Το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι ενώ βαθμιαία στα πελάγη θα γίνουν ισχυροί έως πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 4 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται αραιές νεφώσεις, άνεμοι νοτιοδυτικοί μέτριοι και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 8 έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις που από το απόγευμα θα πυκνώσουν. Η ορατότητα το πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 7 March 1998 - 19:00:16 UTC