Browse through our Interesting Nodes on Russia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-03-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,01/03/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.
- Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις μεγάλες πόλεις για το τριήμερο της Αποκριάς.
- Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου που κρίνει παράνομα τα παρκόμετρα.
- Συνεχίζεται η εσωκομματική αμφισβήτηση στη Νέα Δημοκρατία.
- Σχέδιο κατά των κερδοσκόπων της δραχμής, έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών.
- Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης δύο αδελφάκια.
- Τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της Κύπρου ξεκίνησε χθες ο Γλαύκος Κληρίδης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες ο Αγγελος Παυλακάκης, στα 60 μέτρα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.
- Τρίτη νίκη της εθνικής μπάσκετ, στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999.
- Με τους υπόλοιπους αγώνες, συνεχίζεται σήμερα η 24η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ.

Κρίσιμες παραμένουν οι επόμενες ώρες για την πορεία της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ. Οι θεράποντες γιατροί συνεχίζουν τις προσπάθειες με αντιβιοτικά για να αντιμετωπίσουν τη λοίμωξη. Οι ελπίδες όμως είναι ελάχιστες, καθώς θεωρούν την κατάσταση μη αναστρέψιμη. Χαρακτηριστική είναι η δήλωση του Επισκόπου Ιωαννίνων, Θεοκλήτου, ο οποίος είπε ότι δεν υπάρχει καμμία θετική αλλαγή και ο Αρχιεπίσκοπος ενδεχομένως να βρίσκεται πριν απο το τέλος του. Χθες, ο κ. Σεραφείμ μετέλαβε των αχράντων μυστηρίων.

Χιλιάδες κάτοικοι εγκατέλειψαν τις μεγάλες πόλεις για το τριήμερο της Αποκριάς.

Με σύμμαχο τον καλό καιρό χιλιάδες κάτοικοι έχουν εγκαταλείψει τις μεγάλες πόλεις για να γιορτάσουν στην επαρχία τη τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και την Καθαρή Δευτέρα. Επίκεντρο των εορταστικών εκδηλώσεων είναι για άλλη μια φορά η Πάτρα, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και στις άλλες πόλεις της χώρας. Ομως και αυτή τη φορά η έξοδος δεν ήταν αναίμακτη. Σε 120 τροχαία που σημειώθηκαν ως σήμερα το πρωί σε όλη τη χώρα, 12 άτομα έχασαν τη ζωή τους και 155 τραυματίστηκαν.

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση του Αρείου Πάγου που κρίνει παράνομα τα παρκόμετρα.

Αντιδρούν οι δήμαρχοι στην απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, σύμφωνα με την οποία κρίθηκε παράνομη και καταχρηστική η απόφαση, για την εκχώρηση σε ιδιωτικές εταιρίες του συστήματος της ελεγχόμενης στάθμευσης. Ο δήμαρχος Αθηναίων, Δημήτρης Αβραμόπουλος, τόνισε ότι η απόφαση αυτή θα συζητηθεί στο κεντρικό συμβούλιο της ΚΕΔΚΕ και εφόσον επιβεβαιωθεί δημιουργεί νέα δεδομένα για 43 δήμους της χώρας, που έχουν εφαρμόσει το σύστημα αυτό. Τόνισε ότι στο δήμο Αθηναίων έχει ήδη συγκροτηθεί δημοτική επιχείρηση διαχείρησης της ελεγχόμενης στάθμευσης, με όργανο τη δημοτική αστυνομία.

Συνεχίζεται η εσωκομματική αμφισβήτηση στη Νέα Δημοκρατία.

Συνεχίζεται η εσωκομματική αμφισβήτηση στη Νέα Δημοκρατία. Ο επίτιμος πρόεδρος του κόμματος, Κωνσταντίνος Μητσοστάκης, με δήλωσή του στο "ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για τις εξελίξεις και επισημαίνει ότι αυτά που γίνονται είναι επιζήμια για το κόμμα και δεν επιδέχονται λογικής ερμηνείας. Προσθέτει, δε, ότι στη βάση της Νέας Δημοκρατίας υπάρχει πλέον σύγχυση και διχασμός.

Σχέδιο κατά των κερδοσκόπων της δραχμής, έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Οικονομικών.

Σχέδιο κατά των κερδοσκόπων, οι οποίοι συνεχίζουν τον πόλεμο σε βάρος της δραχμής, έχει επεξεργαστεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου. Σύμφωνα με το "ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ", το σχέδιο για το οποίο έχει συνεργαστεί και ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Λουκάς Παπαδήμος, έχει ήδη εγκριθεί απο τον πρωθυπουργό, ο οποίος πιστεύει ότι με την επιτάχυνση των διαρθρωτικών αλλαγών η Ελλάδα θα στείλει στις διεθνείς αγορές ισχυρό μήνυμα αξιοπιστίας και αποφασιστικότητας.

Ποινική δίωξη ασκήθηκε στον οδηγό που παρέσυρε και σκότωσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης δύο αδελφάκια.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία απο αμέλεια ασκήθηκε στον 23χρονο Βασίλη Γεωργακόπουλο, ο οποίος παρέσυρε και σκότωσε στη Λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, τα δύο αδελφάκια. Ο Γεωργακόπουλος θα απολογηθεί στον ανακριτή την Τρίτη.

Τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της Κύπρου ξεκίνησε χθες ο Γλαύκος Κληρίδης.

Τη δεύτερη θητεία του στην προεδρία της Κύπρου ξεκίνησε χθες ο Γλαύκος Κληρίδης, ο οποίος ορκίστηκε ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων. Ο κ. Κληρίδης απήυθυνε και πρόσκληση στον Ραούφ Ντενκτάς, τον οποίο και απεκάλεσε συμπατριώτη του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες ο Αγγελος Παυλακάκης, στα 60 μέτρα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου.

Το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε χθες ο Αγγελος Παυλακάκης, στα 60 μέτρα, του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κλειστού Στίβου, που διεξάγεται στην Βαλένθια της Ισπανίας. Ο πρωταθλητής μας τερμάτισε πρώτος στον τελικό, με 6.55. Στα 60 μέτρα γυναικών η Κατερίνα Θάνου τερμάτισε τέταρτη και η Κατερίνα Κόφα πέμπτη. Κοντά στο μετάλλιο και η Ολγα Βασδέκη, όμως κατετάγει τέταρτη στο τελικό του τριπλούν. Σήμερα αγωνίζεται στο ύψος ο Λάμπρος Παπακώστας και ο Δημήτρης Κοκότης, οι οποίοι προκρίθηκαν στο τελικό.

Τρίτη νίκη της εθνικής μπάσκετ, στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999.

Την τρίτη της νίκη, με 77-56 στην ημιτελική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 1999, πέτυχε χθές η εθνική μας ομάδα μπάσκετ εναντίον της αντίστοιχης ομάδας του Βελγίου. Ο αγώνας έγινε στο κλειστό γυμναστήριο της Δράμας παρουσία χιλιάδων θεατών.

Με τους υπόλοιπους αγώνες, συνεχίζεται σήμερα η 24η αγωνιστική στο ποδόσφαιρο.

Ισόπαλοι έληξαν χθές οι δύο αγώνες που άνοιξαν την αυλαία της 24ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Στην Πάτρα, η Παναχαϊκή αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Καλαμάτα, ενω στην Ξάνθη, η τοπική ομάδα με τον Ηρακλής ``έμειναν`` στο 0-0 και μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. Οι υπόλοιποι αγώνες για σήμερα έχουν ως εξής: Πανηλειακός-Αθηναϊκός, ΟΦΗ- Ιωνικός, Απόλλων-Βέροια ΠΑΟΚ-Καβάλα, Πανιώνιος-Εθνικός, Παναθηναϊκός-ΑΕΚ. Ο αγώνας της Προοδευτικής με τον Ολυμπιακό θα γίνει αύριο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, λίρα Κύπρου προς 547,69 και Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά κατά τόπους θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, αλλά από το απόγευμα στα δυτικά και βόρεια θα γίνουν βορειοδυτικοί μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 18 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 20 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Για αύριο προβλέπεται αίθριος καιρός σε όλη τη χώρα, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν απο βόρειες διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα βόρεια και ανατολικά, αλλά θα διατηρηθεί σε σχετικά υψηλά για την εποχή επίπεδα.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 1 March 1998 - 14:51:33 UTC