Browse through our Interesting Nodes about Greek Art & Culture Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,28/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Παράνομα έκρινε τα παρκόμετρα ο Αρειος Πάγος. - Δύο ανήλικα παιδιά παρέσυρε και σκότωσε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου.
- Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.
- Εκτακτα μέτρα της τροχαίας, για την έξοδο των εκδρομέων.
- Σημαντικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.
- Η σύναψη ομολογιακού δανείου στις ΗΠΑ αποτελεί απάντηση στις εκθέσεις ξένων οίκων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.
- Το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους εξετάζει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του 5χρονου που υπέκυψε στη διάρκεια επέμβασης αμυγδαλών.
- Αψογες και διαφανείς χαρακτήρισε τις διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
- Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Απόστολος Κακλαμάνης, την απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την εθνική Βελγίου θα αντιμετωπίσει σήμερα στη Δράμα στις 6:15 η εθνική μας ομάδα μπάσκετ.
- Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι Ελληνες αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.
- Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δανιήλ το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Παράνομα έκρινε τα παρκόμετρα ο Αρειος Πάγος.

Παράνομες και αντισυνταγματικές κρίθηκαν απο την ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας, οι συμβάσεις που έχουν συνάψει 41 δήμοι με ιδιωτικές εταιρίες, για την ελεγχόμενη στάθμευση. Μετά απ'αυτή την εξέλιξη δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες, να διεκδικήσουν τα ποσά που κατέβαλαν για κλήσεις σε διάφορες εταιρίες.

Δύο ανήλικα παιδιά παρέσυρε και σκότωσε στη λεωφόρο Βουλιαγμένης, οδηγός επιβατικού αυτοκινήτου.

Δύο ανήλικα παιδιά, ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι, ηλικίας 10 και 12 χρονών αντίστοιχα, βρήκαν τραγικό θάνατο χθες το βράδυ, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης στη Γλυφάδα, όταν παρασύρθηκαν απο διερχόμενο επιβατικό αυτοκίνητο. Ο οδηγός του ΙΧ, Βασίλης Γεωργακόπουλος, 23 ετών, έμπορος, συνελήφθη. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αξιωματικών της τροχαίας, το ατύχημα οφείλεται τόσο στην υπερβολική ταχύτητα που είχε αναπτύξει ο οδηγός, όσο και στην απροσεξία των δύο παιδιών, που προσπάθησαν να διασχίσουν το δρόμο, χωρίς να ελέγξουν την κίνηση.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του Αρχιεπισκόπου Σεραφείμ, ενώ το μεσημέρι αναμένεται να εκδοθεί το νέο ιατρικό ανακοινωθέν. Οι θεράποντες γιατροί δεν έχουν εντοπίσει ακόμη το μικρόβιο που έχει προκαλέσει τη λοίμωξη στον Αρχιεπίσκοπο.

Εκτακτα μέτρα της τροχαίας, για την έξοδο των εκδρομέων.

Θα επαναληφθούν απο το μεσημέρι τα μέτρα που λαμβάνει η τροχαία για την ομαλή έξοδο των εκδρομέων προς την επαρχία για το τριήμερο της Αποκριάς. Θα παραχωρηθεί μία επιπλέον λωρίδα στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ενώ θα γίνουν και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις στο υπόλοιπο οδικό δίκτυο. Η κίνηση ήταν χθες αυξημένη τόσο στις εθνικές οδούς όσο και στα αεροδρόμια, τους σταθμούς των τραίνων και των υπεραστικών καθώς και τα λιμάνια. Επίκεντρο των φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων είναι η Πάτρα,ενώ ανάλογες εκδηλώσεις οργανώνουν και άλλοι δήμοι σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Σημαντικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Σημαντικές αλλαγές στην εκλογική διαδικασία επέρχονται με νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών. Απο τις επόμενες βουλευτικές εκλογές θα ψηφίζουμε χωρίς εκλογικά βιβλιάρια, αλλά με την επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Οι εκλογικοί κατάλογοι καταργούνται, ενώ κάθε ψηφοφόρος θα εφοδιάζεται με ειδικό ατομικό αριθμό, για να μην υπάρχει πιθανότητα διπλοψηφιών. Επίσης οι εταιροδημότες θα μπορούν να ψηφίζουν στον τόπο της διαμονής τους. Παράλληλα δεν θα υφίστανται διοικητικές κυρώσεις όσοι απέχουν απο τη ψηφοφορία. Οι αλλαγές αυτές δεν θα ισχύσουν στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Η σύναψη ομολογιακού δανείου στις ΗΠΑ αποτελεί απάντηση στις εκθέσεις ξένων οίκων, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Η σύναψη του ομολογιακού δανείου απο τις Ηνωμένες Πολιτείες αποτελεί απάντηση στις εκθέσεις ξένων οίκων, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου και πρόσθεσε ότι υπάρχει κλίμα εμπιστοσύνης που δεν μπορεί να ανατραπεί. Τόνισε ότι η δραχμή και η οικονομία κινούνται σε τροχιά σταθερότητας και επεσήμανε ότι χρειάζεται ψυχραιμία και θετική αντίληψη για το μέλλον της οικονομίας. Ο κ. Παπαντωνίου άφησε αιχμές για τις δηλώσεις του κ. Εβερτ περί υποτίμησης της δραχμής.

Το ενδεχόμενο ιατρικού λάθους εξετάζει ο ιατροδικαστής για το θάνατο του 5χρονου που υπέκυψε στη διάρκεια επέμβασης αμυγδαλών.

Το ενδεχόμενο του ιατρικού λάθους εξετάζει με ιδιαίτερη προσοχή ο ιατροδικαστής Θεσσαλονίκης, ο οποίος διενήργησε τη νεκροψία και νεκροτομή, στο πτώμα του 5χρονου Βασίλη Κυρανούδη, που υπέκυψε κατά τη διάρκεια επέμβασης αμυγδαλών σε ιδιωτική κλινική στην Εδεσσα.

Αψογες και διαφανείς χαρακτήρισε τις διαδικασίες για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το έργο για την κατασκευή της μονάδας της ΔΕΗ στη Φλώρινα πρέπει να προχωρήσει το συντομότερο δυνατόν, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι διαδικασίες είναι άψογες, διαφανείς και εξυπηρετούν το δημόσιο συμφέρον. Οι κριτικές, πρόσθεσε, μπορούν να έχουν διάφορα κίνητρα, όταν συγκρούονται οικονομικά συμφέροντα. Η ΔΕΗ σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι είναι επιπόλαιο, αυθαίρετο και αντιεπιστημονικό να επιχειρούνται συγκρίσεις μεταξύ του έργου της Φλώρινας και του σταθμού της Τουρκίας.

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο Απόστολος Κακλαμάνης, την απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις των δικαστηρίων.

Απαράδεκτη και ως σκέψη να τεθεί οποιοσδήποτε φραγμός στο ελεκτικό έργο του νομοθετικού σώματος, χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Βουλής, Απόστολος Κακλαμάνης, την απόφαση του Αρείου Πάγου, ότι η Βουλή δεν έχει δικαίωμα να κρίνει τις αποφάσεις των δικαστηρίων. Κάτι τέτοιο, πρόσθεσε ο κ. Κακλαμάνης, θα σήμαινε εμμέσως ότι τίθεται φραγμός στην άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την εθνική Βελγίου θα αντιμετωπίσει σήμερα στη Δράμα στις 6:15 η εθνική μας ομάδα μπάσκετ.

Την εθνική Βελγίου θα αντιμετωπίσει σήμερα στη Δράμα στις 6:15 η εθνική μας ομάδα μπάσκετ για την 5η ημέρα της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ'99. Ο αγώνας θα μεταδοθεί απευθείας απο την τηλεόραση του Σκάι.

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι Ελληνες αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου.

Μεγάλες επιτυχίες σημείωσαν οι Ελληνες αθλητές μας στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου, που διεξάγεται στη Βαλένθια της Ισπανίας. Ο πρωταθλητής του μήκους Κώστας Κουκοδήμος προκρίθηκε στον σημερινό τελικό, οπως και η Ολγα Βασδέκη στο τριπλούν με άλμα. Οι πρωταθλητές μας των δρόμων ταχύτητας Παυλακάκης και Θεοδωρίδης, προκρίθηκαν στα τελικά των 60 μέτρων, ενώ αποκλείστηκε ο Παπαδιάς. Απο την πλευρά των γυναικών προκρίθηκαν στα τελικά των 6Ο μέτρων η Κατερίνα Κόφφα και η Κατερίνα Θάνου.

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δανιήλ το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ.

Με αισιοδοξία αντιμετωπίζει ο προπονητής του Παναθηναϊκού Δανιήλ το ντέρμπι της Κυριακής με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ. Ο προπονητής των πρασίνων πιστεύει ότι η ομάδα του έχει τα φόντα να πάρει τη νίκη γιατί βρίσκεται σε καλή κατάσταση και έχει περισσότερες εναλλακτικές λύσεις, ενώ δεν έχει σχέση με τον Παναθηναϊκό που έπαιξε στον πρώτο γύρο με την ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,97 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,77, γαλλικό φράγκο προς 47,93, λίρα Αγγλίας προς 478,77, ελβετικό φράγκο προς 198,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 230,45, τη λίρα Κύπρου προς 547,69 και την ECU προς 317,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα και μόνο στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς και στο Αιγαίο μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μηδέν με 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 18 και στα νησιά του Αιγαίου 8 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί απο 6 έως 17 και 4 έως 16 βαθμούς Κελσίου αντίστοιχα θα έχουν σήμερα Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος καιρός προβλέπεται για αύριο σε όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά και βόρεια θα σημειωθούν τοπικές νεφώσεις. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν απο δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 28 February 1998 - 14:55:34 UTC