Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με μεγάλη αποχή, που έφθασε το 56%, άρχισε σήμερα ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για 2.533 θέσεις στο δημόσιο.
- Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζεται το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.
- Φαντασιώσεις της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τις δηλώσεις του προέδρου Ντεμιρέλ για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο.
- Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Μαζικές αγωγές αναμένεται να υποβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη νέα ρύθμιση για τα "πανωτόκια".
- Διήμερη αποχή από τα καθηκοντά τους κήρυξαν για τις 25 και 26 του μήνα οι δικηγόροι της Αθήνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με μεγάλη αποχή, που έφθασε το 56%, άρχισε σήμερα ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για 2.533 θέσεις στο δημόσιο.

Με μεγάλα ποσοστά αποχής, που έφθασαν το 56%, άρχισε σήμερα ο δεύτερος πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός για την πλήρωση 2.353 θέσεων του δημοσίου. Οι περίπου 54.000 διαγωνιζόμενοι, σε σύνολο 120.000 υποψηφίων, εξετάστηκαν στην ελεύθερη ανάπτυξη θέματος και την περίληψη κειμένου.Οπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο σύμβουλος του ΑΣΕΠ Βασίλης Ανδρονόπουλος η αποχή αιτιολογείται ως ένα βαθμό από τη μη ικανοποιητική προετοιμασία μέρους των υποψηφίων. Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τέλη Απριλίου.

Σε χαμηλούς τόνους συνεχίζεται το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Την ικανοποιήσή τους εξέφρασαν στο σύνολό τους οι ομιλητές στο συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, για την πραγματοποίηση του συνεδρίου αυτου, που, όπως είπαν, έγινε κόντρα στις επεμβάσεις του κόμματος για αναβολή. Στο μεταξύ, στη διάρκεια παρέμβασής του ο βουλευτής Αναστάσιος Πεπονής, συνεγχάρη τους νεολαίους του ΠΑΣΟΚ για το σθένος και τη στάση τους. Προχωρώντας μάλιστα σε μια ανάλυση της νέας τάξης πραγμάτων, χαρακτήρισε απαράδεκτη την κυριαρχία των αξιών της παγκοσμιοποίησης και τόνισε ότι ``έχουμε ανάγκη από πολιτικούς και πνευματικούς οδηγούς και όχι από λογιστές των τεφτεριών``.

Φαντασιώσεις της Τουρκίας χαρακτήρισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος τις δηλώσεις του προέδρου Ντεμιρέλ για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο.

Φαντασιώσεις της τουρκικής πλευράς χαρακτήρισε ο υπουργός Αμυνας τις χθεσινές δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ για ``γκρίζες ζώνες`` στο Αιγαίο. Ο κ. Τσοχατζόπουλος, που εκπροσώπησε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις στα Γιάννενα, για την 85η επέτειο από την απελευθερωσή της πόλης από τους Τούρκους, τόνισε ότι στο Αιγαίο δεν υπάρχει τίποτα για διαπραγμάτευση και ότι αυτό που υπάρχει είναι η απόλυτα οριοθετημένη κυριαρχία Ελλάδας και Τουρκίας βάσει των διεθνών συνθηκών.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα από το Βόλο ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ στο πλαίσιο ημερίδας του κόμματος, που πραγματοποιήθηκε στο Βόλο. Ο κ. Καραμανλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι υπερχρέωσε το κράτος και τρέφει καιάδες, όπως οι αστικές συγκοινωνίες και η Ολυμπιακή και τόνισε ότι το κόμμα του θα είναι η επόμενη κυβέρνηση, ενώ υπογράμμισε και το κοινωνικό πρόσωπο της Νέας Δημοκρατίας.

- Μαζικές αγωγές αναμένεται να υποβληθούν την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη νέα ρύθμιση για τα "πανωτόκια".

Μαζικές αγωγές αναμένεται να υποβληθούν από την ερχόμενη εβδομάδα μετά τη νέα ρύθμιση για τα ``πανωτόκια`` των τραπεζών, για δάνεια και πιστωτικές κάρτες. Οι δανειολήπτες μπορούν να διεκδικούν υπό προϋποθέσεις χρηματικά ποσά από τις τράπεζες, όχι όμως και όσοι είχαν υπογράψει ειδικούς όρους στα συμβόλαιά τους για τους τρόπους ανατοκισμού. Ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ Δημήτρης Τσοβόλας χαρακτήρισε εμπαιγμό την κυβερνητική ρύθμιση για τα ``πανωτόκια``, η οποία, όπως είπε, διαιωνίζει τη νόμιμη τοκογλυφία των πιστωτικών ιδρυμάτων.

Διήμερη αποχή από τα καθηκοντά τους κήρυξαν για τις 25 και 26 του μήνα οι δικηγόροι της Αθήνας.

Διήμερη αποχή των δικηγόρων της Αθήνας για τις 25 και 26 του μήνα κήρυξε το διοικητικό συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη φραστική επίθεση του υπουργού Δικαιοσύνης Ευάγγελου Γιαννόπουλου προς το προεδρείο τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικηφόρα πέρασε και από το Βύρωνα ο Παναθηναϊκός, καθώς νίκησε με 3-0 τον Αθηναϊκό, σε αγώνα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος. Τα τέρματα για τους πράσινους σημειώσαν οι Βαζέχα (53',82') και Λαγωνικάκης (68'). Ετσι, ο Παναθηναϊκός πέρασε πρώτος με τρεις βαθμούς διαφορά από τον Ολυμπιακό, αλλά με ένα παιχνίδι περισσότερο, αφού οι ερυθρόλευκοι αύριο υποδέχονται τον ΠΑΟΚ.

Η ήττα του Ολυμπιακού στην Κρήτη από το Ηράκλειο με 90-79 στην παράταση χαρακτήρισε την 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Ετσι, οι ''ερυθρόλευκοι'' υποχώρησαν στην δεύτερη θέση της κατάταξης με 38 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον Παναθηναϊκό, ο οποίος επικράτησε με 90-67 του Παπάγου και ακολουθεί με 36 ο ΠΑΟΚ, που νίκησε 73- 58 την Λάρισα.

Στους άλλους αγώνες γιά την 21η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας των ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Περιστέρι- Πανιώνιος79-75 ΠΑΟΚ-Λάρισα 73-58 Παναθηναϊκός-Παπάγου 90-67 Σπόρτιγκ-Δάφνη 67-54 Ηρακλής-Αρης 100-62 και αύριο Απόλλων Πατρ-ΑΕΚ

Η Κατερίνα Κόφφα πρώτευσε στα 200 μέτρα του διεθνούς μίτινγκ κλειστού στίβου στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, καταρρίπτοντας το πανελλήνιο ρεκόρ με 22.71, που αποτελεί την καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Αυτό ήταν το δεύτερο πανελλήνιο ρεκόρ στο ''Αθήνα '98'' μετά το 7:43.66 του Νότη Παπούλια στα 3000 μ, που αποτελεί την 5η καλύτερη φετινή επίδοση στην Ευρώπη, ενώ στα 60μ εμπόδια ο Σταμάτης Μάγος ισοφάρισε το πανελλήνιο ρεκόρ του Στέλιου Μπίσμπα με 7.70.

Ο Γιάννης Σιούτης και ο Γιώργος Καράγκουτης είναι τα νέα πρόσωπα που κλήθηκαν στην εθνική μας ομάδα μπάσκετ των ανδρών, από τον Παναγιώτη Γιαννάκη, ενόψει των αγώνων με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και του Βελγίου για τα ημιτελικά του EURO '99. Οι υπόλοιποι 11 είναι: Καλαϊτζής, Αλβέρτης, Οικονόμου, Αγγελίδης, Χατζής, Κακιούσης, Παπανικολάου, Σιγάλας, Κορωνιός, Γιαννούλης και Σούλης. Οι διεθνείς μας θα συγκεντρωθούν την Κυριακή.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος αναμένεται αύριο ο καιρός, ενώ μόνο στα νότια θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Το πρωί κατά τόπους στα ηπειρωτικά η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και στο Αιγαίο βόρειοι έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από μείον 1 έως 17 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος και μόνο κατά περιόδους θα υπάρχουν λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 4 έως 18 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται σχεδόν αίθριος καιρός, ενώ το πρωί η ορατότητα θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη από 1 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 21 February 1998 - 20:00:15 UTC