Browse through our Interesting Nodes on Secondary Education in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-20

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 20/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Χωρίς τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Αρσένη, άρχισε σε βαρύ κλίμα το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ. Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Γιαννόπουλου - Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά το έντονο μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο.
- Περίπου 120.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν αύριο και μεθαύριο μια από τις 2.353 θέσεις στο δημόσιο.
- Ετοιμος κατά 90% να αρχίσει πειράματα κλωνοποίησης ανθρώπου, δηλώνει ο Αμερικανός, Ρίτσαρντ Σιντ.
- Εκτακτα μέτρα φρούρησης αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων στην Αθήνα, παίρνει η αστυνομία, με αφορμή την κρίση στον κόλπο.
- Ενας στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, προκύπτει από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.
- Ολόκληρο οπλοστάσιο με περίπου 300 καλάσνικοφ και 3.000 σφαίρες μετέφερε 20χρονος Αλβανός, που συνελήφθη στη Φλώρινα.
- Θα συνεχιστούν μέχρι τέλος του μηνός οι ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων της Ολυμπιακής.
- Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη.
- Ενοπλη ληστεία με λεία 2,5 εκατ. δρχ. στην Αγροτική Τράπεζα Καλλιθέας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Χωρίς τους κυρίους Τσοχατζόπουλο και Αρσένη, άρχισε σε βαρύ κλίμα το συνέδριο της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ.

Χωρίς την παρουσία του Ακη Τσοχατζόπουλου και του Γεράσιμου Αρσένη, που συντάχθηκαν με την κομματική καθοδήγηση, άρχισαν σε βαρύ κλίμα, οι εργασίες του συνεδρίου της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Η απερχόμενη γραμματέας Τόνια Αντωνίου άφησε σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κινήματος, ενώ το κλίμα πυροδότησαν οι Παντελής Οικονόμου και Μανόλης Δασκαλάκης, που έκαναν λόγο για παρακομματικό μηχανισμό και τυχοδιώκτες που θέλουν να επιβάλουν διαχωριστικές γραμμές στο κόμμα. Στην έναρξη των εργασιών παρέστησαν 27 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.

Βαρύ το κλίμα στις σχέσεις Γιαννόπουλου - Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά το έντονο μεταξύ τους φραστικό επεισόδιο.

Ιδιαίτερα βαρύ είναι το κλίμα στις σχέσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και του προεδρείου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, μετά το μεταξύ τους έντονο φραστικό επεισόδιο κατά τη διάρκεια συνάντησης στο υπουργείο. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν δριμύτατα τη στάση του κ.Γιαννόπουλου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλυψε με τον υπουργό Δικαιοσύνης, τηρώντας παράλληλα αποστάσεις από το γεγονός το οποίο δεν θέλησε να σχολιάσει.

Περίπου 120.000 υποψήφιοι θα διεκδικήσουν αύριο και μεθαύριο μια από τις 2.353 θέσεις στο δημόσιο.

Στα περίπου 350 εξεταστικά κέντρα προσέρχονται αύριο οι 120.000 υποψήφιοι που διεκδικούν μία απο τις 2.353 θέσεις στο δημόσιο, στο πλαίσιο του γραπτού πανελλαδικού διαγωνισμού. Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν απαραιτήτως την αστυνομική τους ταυτότητα. Τα θέματα θα μεταδοθούν από το υπουργείο παιδείας, με το σύστημα που εφαρμόζεται στις γενικές εξετάσεις και τα αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν στα τέλη Απριλίου.

Ετοιμος κατά 90% να αρχίσει πειράματα κλωνοποίησης ανθρώπου, δηλώνει ο Αμερικανός, Ρίτσαρντ Σιντ.

Ετοιμος κατά 90% ν'αρχίσει τα πειράματα κλωνοποίησης ανθρώπου, δήλωσε ο Αμερικανός ερευνητής Ρίτσαρντ Σιντ, που βρίσκεται στην Αθήνα. Η κλωνοποίηση του ανθρώπου θα γίνει οπωσδήποτε γιατί κανείς δεν μπορεί να σταματήσει την επιστήμη, τόνισε ο κ.Σίντ ο οποίος επανειλημμένα έχει δεχθεί τα πυρά των συναδέλφων του. Σε ερώτηση αν μπορεί να γίνει ένας γενετικά τέλειος άνθρωπος που δεν θα γεράσει ποτέ, ο κ.Σιντ είπε ότι είναι δυνατόν, αλλά θα χρειαστούν πολλά χρόνια και πολλά χρήματα για να συμβεί κάτι τέτοιο.

Εκτακτα μέτρα φρούρησης αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων στην Αθήνα, παίρνει η αστυνομία, με αφορμή την κρίση στον κόλπο.

Τη λήψη εκτάτων μέτρων φρούρησης εγκαταστάσεων αμερικανικών και βρετανικών συμφερόντων και την προστασία προσώπων που σχετίζονται με την κρίση στον Περσικό, αποφάσισε το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, μετά την πρόσφατη βομβιστική επίθεση κατά της αμερικανικής εταιρίας "Τζένεραλ Μότορ" στο Μαρούσι. Τη φύλαξη πιθανών στόχων θα αναλάβουν 150 ειδικά εκπαιδευμένοι αστυνομικοί.

Ενας στους τρεις ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, προκύπτει από τους ελέγχους του ΣΔΟΕ.

Ενας στους τρείς ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρήσεις φοροδιαφεύγει, όπως προκύπτει από τους ελέγχους του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Σε περίπου 9.000 χιλιάδες ελέγχους που έγιναν τον Ιανουάριο σε επιχειρήσεις και επαγγελματίες, διαπιστώθηκαν πάνω από 46.000 φορολογικές παραβάσεις και η έκταση της φοροδιαφυγής ανέρχεται σε εκατοντάδες εκατομμύρια δραχμές.

Ολόκληρο οπλοστάσιο με περίπου 300 καλάσνικοφ και 3.000 σφαίρες μετέφερε 20χρονος Αλβανός, που συνελήφθη στη Φλώρινα.

Ολόκληρο οπλοστάσιο με το οποίο θα μπορούσε να εξοπλίσει ένα μικρό στρατό, είχε στην κατοχή τους, ένας 20χρονος Αλβανός, που συνελήφθη στο δρόμο Φλώρινας-Καστοριάς. Στο φορτηγό ψυγείο που οδηγούσε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 296 καλάσνικοφ, γεμιστήρες και 3.000 σφαίρες. Ο νεαρός που κρατείται στην ασφάλεια Φλώρινας επιμένει ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη των όπλων, τα οποία ήταν κρυμμένα σε ειδικές κρύπτες στο φορτηγό.

Θα συνεχιστούν μέχρι τέλος του μηνός οι ματαιώσεις και συγχωνεύσεις πτήσεων της Ολυμπιακής.

Σε τροποποίηση του προγράμματος των πτήσεων προχώρησε η διοίκηση της Ολυμπιακής, μετά τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την άρνηση του ιπταμένου προσωπικού να εργαστεί υπερωριακώς. Ετσι, αύριο ακυρώνονται οι πτήσεις 256 Αθήνα - Λονδίνο - Αθήνα, 179 Αθήνα - Μόναχο - Θεσσαλονίκη - Αθήνα και οι πτήσεις 910 και 912 από Αθήνα για Θεσσαλονίκη. Επίσης, συγχωνεύονται οι πτήσεις 131 και 135 από Αθήνα για Ζυρίχη και Γενεύη.

Νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πραγματοποίησαν τουρκικά αεροσκάφη.

Σε νέες παραβιάσεις, του ελληνικού εναέριου χώρου, προχώρησαν 18 τουρκικά αεροσκάφη, στην περιοχή μεταξύ Ψαρών, Χίου, Λέσβου και Λήμνου. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν απο ελληνικά μαχητικά. Σε 14 περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Ενοπλη ληστεία με λεία 2,5 εκατ. δρχ. στην Αγροτική Τράπεζα Καλλιθέας.

Ενοπλη ληστεία με λεία 2,5 εκατομμύρια δρχ, σημειώθηκε στο υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας στην Καλλιθέα, από δύο δράστες που κρατούσαν πιστόλι και χειρομβοβίδα. Κατά τη διαφυγή τους έπεσε στο δρόμο η χειρομβοβίδα που περισυνελλέγη από πυροτεχνουργούς. Δύο Αλβανοί που συνελήφθησαν ως πιθανοί δράστες, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς δεν προέκυψαν στοιχεία εναντίον τους.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μετά από ένα μήνα απουσίας, που στοίχισε στην ΑΕΚ πολύτιμους βαθμούς, επιστρέφει ο διεθνής στράικερ Ντέμης Νικολαϊδης στην ομάδα του, για να τη βοηθήσει στον κρίσιμο αγώνα του πρωταθλήματος με τον Ιωνικό τη Δευτέρα στη Νίκαια. Παρότι ο Ντεμίνιο ταλαιπωρείται από γρίππη και έχει χάσει μερικές προπονήσεις, φαίνεται ότι ξεπερνά το σοβαρό του τραυματισμό στη μέση και όπως όλα δείχνουν θα τεθεί στη διάθεση του Ντουμιτρίου, ο οποίος περιμένει πως και πως για να δει την επίθεση της Ενωσης με το Νικολαϊδη στη συνθεσή της, ιδίως μετά τις νέες απώλειες που έχει από τραυματισμούς και τιμωρίες.

Δεκατρείς παίκτες κάλεσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός της εθνικής μας ομάδας μπάσκετ των ανδρών, Π. Γιαννάκης, ενόψει των αγώνων της ημιτελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 1999 με τις αντίστοιχες της Γερμανίας και του Βελγίου. Πρόκειται για τους Καλαϊτζή, Αλβέρτη, Οικονόμου, Σιούτη, Αγγελίδη, Χατζή, Κακιούση, Παπανικολάου, Σιγάλα, Κορωνιό, Γιαννούλη, Σούλη και Καράγκουτη. Εκτός εθνικής έμεινε λόγω τραυματισμού ο Ρετζιάς.

Ιδιαίτερος προβληματισμός υπάρχει τις δύο τελευταίες ημέρες στο στρατόπεδο του ΠΑΟΚ, αφού ο Κώστας Φρατζέσκος αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα στους προσαγωγούς, τραυματισμός που προήλθε στον αγώνα της εθνικής μας ομάδας με την Ρωσία. Ο διεθνής άσος έχει χάσει δύο προπονήσεις και οι πιθανότητες συμμετοχής του στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Ολυμπιακό είναι μοιρασμένες. Ετσι, με δεδομένη την απουσία των τιμωρημένων, Καπετανόπουλου, Σιδηρόπουλου και Κουλακιώτη, ο Αγγελος Αναστασιάδης που θα έχει στην διάθεση του τον Κολομπούρδα που αποθεραπεύθηκε, ``πονοκεφαλιάζει`` για τον καταρτισμό της ενδεκάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,63 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,39, γαλλικό φράγκο προς 47,83, λίρα Αγγλίας προς 477,49, ελβετικό φράγκο προς 198,79, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,28, τη λίρα Κύπρου προς 546,25 και την ECU προς 316,89 δραχμές.

Και νέα σημαντική υποχώρηση σημείωσε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με την αγορά να κινείται σε αρνητικό επίπεδο για έβδομη συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1428,28 μονάδες μειωμένος σε ποσοστό 1,24%, ενώ σε εβδομαδιαία βάση κατέγραψε απώλειες 4, 34%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε για μία ακόμη συνεδρίαση σε χαμηλά επίπεδα και έφθασε τα 12,8 δισ. δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά και νότια και βόρειους ανέμους ασθενείς μέχρι μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -1 μέχρι 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 4 με 16 και 1 με 13 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 20 February 1998 - 19:00:17 UTC