Read the Council of Europe European Convention on Human Rights (4 November 1950) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-16

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 16/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οι αγροτες άνοιξαν τη μια λωρίδα της εθνικής οδού στα Τέμπη.
- Επανεξελέγη ο Γλαύκος Κληρίδης πρόεδρος της Κύπρου.
- Πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis στο ΕΘΝΟΣ.
- Στην Αθήνα απο χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.
- Αρθρο Κίνκελ για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την ΕΕ.
- Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.
- Συνέντευξη Παπαντωνίου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για τις εργασιακές σχέσεις.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με 14,44 μέτρα πέτυχε στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη.
- Πολύτιμο έδαφος έχασε η ΑΕΚ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας,παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ηρακλή.
- Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πρωπορεύονται στην βαθμολογία μετά την 20η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οι αγροτες άνοιξαν τη μια λωρίδα της εθνικής οδού στα Τέμπη.

Συναντήσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα έχουν σήμερα τα στελέχη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής των αγροτών. Απο τις 6 το πρωί σε ένδειξη καλής θελήσεως επιτρέπουν την κίνηση των οχημάτων στη μία λωρίδα της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης στο υψος των Τεμπών. Οι αγρότες της Β. Ελλάδας εμφανίζονται διχασμένοι όσον αφορά τις τελευταίες κινήσεις, ενω την προσωρινή αναστολή των κινητοποιήσεων αποφάσισαν οι αγρότες του Εβρου.

Επανεξελέγη ο Γλαύκος Κληρίδης πρόεδρος της Κύπρου.

Με ποσοστό 50,8% ο Γλαύκος Κληρίδης επανεξελέγη χθες Πρόεδρος της Κύπρου. Ο αντιπαλός του, Γιώργος Ιακώβου, συγκέντρωσε το 49,2%. Σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του τελικού αποτελέσματος, διαβεβαίωσε οτι θα συνεχίσει να εργάζεται για μια δίκαιη, βιώσιμη και λειτουργήσιμη λύση του Κυπριακού. Τον πρόεδρο Κληρίδη συνεχάρη ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν οι δυο ηγέτες επανέλαβαν ότι θα συνεχίσουν τη συνεργασία μεταξύ Κύπρου - Ελλάδας με τον ίδιο τρόπο και με την ίδια τακτική.

Πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis στο ΕΘΝΟΣ.

Προηγείται η ΝΔ στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, η πλειοψηφία όμως των οποίων εκτιμά οτι νικητής των επόμενων εκλογών θα ειναι πάλι το ΠΑΣΟΚ. Σύμφωνα με πανελλαδική δημοσκόπηση της Metron Analysis τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται σήμερα στο ΕΘΝΟΣ, το 29,7% των ερωτηθέντων θα ψήφιζαν ΝΔ αν είχαμε σήμερα εκλογές. Το 27,5% ΠΑΣΟΚ, το 5,2% ΚΚΕ, το 6,5% ΣΥΝ, το 6, 4% ΔΗΚΚΙ και το 1,6% ΠΟΛΑΝ. Ομως, το 58,1% των ερωτηθέντων εκτιμά οτι το ΠΑΣΟΚ θα είναι νικητής των επόμενων εκλογών και το 23,1% η ΝΔ.

Στην Αθήνα απο χθες ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών.

Οι διεθνείς εξελίξεις και ιδιαίτερα η Ιρακινή κρίση, διμερή θέματα, το Κυπριακό, οι σχέσεις με την Τουρκία και κυρίως η ελληνορωσική συνεργασία στα Βαλκάνια, στην οποία και οι δυο πλευρές αποδίδουν μεγάλη σημασία, θα εξεταστούν στην σημερινή συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Γεβγένι Πριμακόφ, με τον Ελληνα ομόλογό του, Θεόδωρο Πάγκαλο και με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων στελεχών. Ο κ. Πριαμακόφ, που πραγματοποιεί απο χθες επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα, θα συναντηθεί και με την πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.

Αρθρο Κίνκελ για τις σχέσεις της Τουρκίας με την Ελλάδα και την ΕΕ.

Εκκληση προς την Τουρκία "να δεχτεί το χέρι που της έτεινε η ΕΕ και να αξιοποιήσει πλήρως την προσφορά (της Συνόδου κορυφής) του Λουξεμβούργου", αλλά και προς την Ελλάδα, "να συμβάλει παραγωγικά και με διάθεση συμβιβασμού στη βελτίωση των σχέσεών της με τη γείτονα χώρα", απευθύνει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, με άρθρο του που δημοσιεύθηκε χθες στην εφημερίδα "Φράνκφουρτερ Αλλγκεμάϊνε Ζόνταγκς - Τσάϊτουνγκ". Ως "ζήτημα - κλειδί" για τις σχεσεις ΕΕ - Τουρκίας χαρακτηρίζει ο Κίνκελ τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Ολοκληρώθηκαν οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ για την ανάδειξη των νέων τοπικών επιτροπών, οι οποίες σκιάσθηκαν από τις μαζικές αποχωρήσεις στελεχών από τις τοπικές της Κρήτης. Στο μεταξύ, πυρά κατά του Κώστα Καραμανλή εκτόξευσαν χθες ο Ανδρέας Ανδριανόπουλος και ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Συνέντευξη Παπαντωνίου στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ για τις εργασιακές σχέσεις.

Νέο πακέτο μέτρων στην αγορά εργασίας - αυτή τη φορά στον ιδιωτικό τομέα - ετοιμάζει η κυβέρνηση ύστερα απο αυτό που προτίθεται να προωθήσει για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ, προαναγγέλει σε συνέντευξή του στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννος Παπαντωνίου. Εξηγεί όμως οτι δεν θα πρόκειται για πολύ μεγάλες κινήσεις. Αποκαλύπτει, επίσης, οτι αρχίζει η μελέτη ριζικής αναμόρφωσης του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά τις όποιες αλλαγές θα τις εφαρμόσει η κυβέρνηση, που θα προκύψει απο τις εκλογές του 2000.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ με 14,44 μέτρα πέτυχε στο τριπλούν η Ολγα Βασδέκη.

Ενα μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ καθώς και την 5η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο στο τριπλούν, πέτυχε η Ολγα Βασδέκη στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου που ολοκληρώθηκε στο ΣΕΦ. Η πρωταθλήτριά μας στην 4η προσπάθειά της, ``προσγειώθηκε`` στα 14 μέτρα και 44 εκατοστά, καταρρίπτοντας τη δική της επίδοση με 14.30 που κατείχε από το Ευρωπαϊκό της Στοκχόλμης.

Πολύτιμο έδαφος έχασε η ΑΕΚ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας,παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ηρακλή.

Πολύτιμο έδαφος έχασε η ΑΕΚ στη διεκδίκηση του πρωταθλήματος, αφού σε αγώνα που έγινε στο γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας για την 22η ημέρα του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας,παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στον Ηρακλή.Ταυτόχρονα ο Παναθηναϊκός νίκησε 4-2 στο ΟΑΚΑ τον Εθνικό και βρίσκεται στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα, μαζί με τον Ολυμπιακό ο οποίος κέρδισε 4-0 στην Ξάνθη την ομώνυμη ομάδα. Με νίκες προχώρησαν ακόμη ο ΠΑΟΚ που επικράτησε 3-1 της Προοδευτικής, ο ΟΦΗ που κέρδισε 3-0 την Καβάλα, ο Ιωνικός που νίκησε τον Αθηναϊκο στη Νίκαια με 1-0. Ακόμη ο Πανιώνιος κέρδισε στη Νέα Σμύρνη 1-0 την Παναχαϊκή, ενώ Πανηλειακός και Βέροια στον Πύργο έμειναν στο ισόπαλο αποτέλεσμα χωρίς τέρματα.Τέλος στη Ριζούπολη σε αγώνα που έγινε το Σάββατο, ο Απόλλωνας Αθήνας νίκησε 1-0 την Καλαμάτα.

Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός πρωπορεύονται στην βαθμολογία μετά την 20η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών.

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του πρωταθλήματος μπάσκετ της Α1 ανδρών σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Δάφνη-Περιστέρι 67-59, Πανιώνιος- ΠΑΟΚ 68- 77, Απόλλων Π. Ηράκλειο 80-64, Αρης-Σπόρτιγκ 72-49, ΑΕΚ- Ηρακλής 84-62, Λάρισα-Παναθηναϊκός 60-74 και Παπάγου-Ολυμπιακός 63-78. Στη βαθμολογία πρωπορεύονται ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός με 37 βαθμούς και ακολουθούν ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ με 34 βαθμούς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,62 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,20, γαλλικό φράγκο προς 47,79, λίρα Αγγλίας προς 477,43, ελβετικό φράγκο προς 199,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,22, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,88, τη λίρα Κύπρου προς 545,74 και την ECU προς 316,57 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σε όλη τη χώρα,με τοπικές ομίχλες τις πρωϊνές ώρες στα Ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, με ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 6 με 16 και 7 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 16 February 1998 - 8:00:13 UTC