Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,07/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με εκτεταμένες πλημμύρες απειλούνται οι παραμεθόριες περιοχές του Εβρου, καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων του ομώνυμου ποταμού.Πλημμύρισαν εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.
- Παραμένουν τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων.
- Προειδοποίηση ότι εάν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές απευθύνει μέσω της εφημερίδας ``Επενδυτής`` ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.
- Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών απέδωσε τις διαγραφές στη ΝΔ ο ΓΓ Τύπου Γιάννης Νικολάου.
- Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.
- Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια που της έχουν τεθεί δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ κατά τη διάσκεψη πολιτικής ασφάλειας, στο Μόναχο. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι Κύπριοι για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στο δεύτερο γύρο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Γιώργος Ιακώβου.
- Τρεις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στην Αθήνα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με εκτεταμένες πλημμύρες απειλούνται οι παραμεθόριες περιοχές του Εβρου, καθώς ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη των υδάτων του ομώνυμου ποταμού.Πλημμύρισαν εκτάσεις καλλιεργήσιμης γης.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η κατάσταση στον νομό Εβρου, καθώς η συνεχιζόμενη άνοδος της στάθμης των υδάτων στον ομώνυμο ποταμό, απειλεί με εκταταμένες πλημμύρες.Στην περιοχή Λαβάρων 25 σπίτια έχουν πλημμυρίσει, ενώ εξακολουθεί η διακοπή της σιδηροδρομικής συγκοινωνίας, καθώς η γραμμή έχει καλυφθεί από τα νερά σε μήκος 5 χιλιομέτρων.Την περιοχή θα επισκεφθεί αύριο ο Μιλτιάδης Εβερτ.

Παραμένουν τα προβλήματα στις συγκοινωνίες, δεμένα τα πλοία στα λιμάνια, λόγω των θυελλωδών ανέμων.

Στα άσπρα συνεχίζουν να είναι ντυμένες οι ορεινές περιοχές της χώρας, παρά τη βελτίωση του καιρού και η συγκοινωνία διεξάγεται με αντιολισθητικές αλυσίδες.Δεμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα πλοία στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας, καθώς έχει απαγορευθεί ο απόπλους εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων που πνέουν στα πελάγη.

Προειδοποίηση ότι εάν χρειαστεί θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές απευθύνει μέσω της εφημερίδας ``Επενδυτής`` ο πρόεδρος της ΝΔ Κώστας Καραμανλής.

Στο ρυθμό των διαγραφών, κινούνται οι παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, τόσο στη Νέα Δημοκρατία, όσο και στα επιτελεία των διαγραφέντων βουλευτών. Ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του κόμματος, Κώστας Καραμανλής, ο οποίος σε συνέντευξή του στον Επενδυτή, προειδοποίησε οτι εάν χρειασθεί θα προχωρήσει και σε άλλες διαγραφές.Τονίζει οτι οι διαγραφέντες υποστήριξαν την κυβερνητική πολιτική και καθιστά σαφές οτι δεν τίθεται θέμα επιστροφής στη Νέα Δημοκρατία του Αντώνη Σαμαρά.

Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών απέδωσε τις διαγραφές στη ΝΔ ο ΓΓ Τύπου Γιάννης Νικολάου.

Σε ξεκαθάρισμα εσωκομματικών λογαριασμών απέδωσε τις πρόσφατες διαγραφές στη ΝΔ ο γενικός γραμματέας Τύπου και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Νικολάου μιλώντας σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, στην Πάτρα, το οποίο θα εκλέξει αύριο τη νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του νομού Αχαϊας.

Με αποκλεισμούς δρόμων συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Θεσσαλίας και της Θεσσαλονίκης.

Μετά μουσικής και οργάνων αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στον κόμβο της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ, έξω από τη Λάρισα, από τα τρακτέρ των αγροτών.Η εθνική Αθηνών-Θεσσαλονίκης αποκλείστηκε και σήμερα στα Μάλγαρα, ενώ αγρότες απέκλεισαν για μια ώρα τον εθνικό δρόμο Θεσσαλονίκης-Καβάλας κοντά στο χωριό Στίβος. Στο μεταξύ άκαρπη απέβη και η συνάντηση εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων Θεσσαλονίκης και Σερρών με τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα.

Η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα κριτήρια που της έχουν τεθεί δήλωσε ο καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ κατά τη διάσκεψη πολιτικής ασφάλειας, στο Μόναχο. Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Την ικανοποίησή του για τη θέση του γερμανού καγκελάριου, Χέλμουτ Κολ, οτι η Τουρκία πρέπει να εκπληρώσει τα λεγόμενα κριτήρια της Κοπεγχάγης που ισχύουν για όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, προκειμένου να προχωρήσει στην ευρωπαϊκή της κατεύθυνση, εξέφρασε ο υπουργός Εθνικης Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, κατά την διάρκεια των εργασιών της Διάσκεψης Πολιτικής Ασφάλειας που διεξάγονται στο Μόναχο.

Στις κάλπες προσέρχονται αύριο οι Κύπριοι για την ανάδειξη νέου προέδρου. Στο δεύτερο γύρο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις ο Γλαύκος Κληρίδης και ο Γιώργος Ιακώβου.

Τον νέο τους πρόεδρο καλούνται να εκλέξουν αύριο οι κύπριοι ψηφοφόροι.Το αξίωμα διεκδικούν επτά υποψήφιοι, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, κανείς από αυτούς δεν πρόκειται να εκλεγεί από την πρώτη Κυριακή. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, στο δεύτερο γύρο θα αναμετρηθούν ο σημερινός πρόεδρος Γλαύκος Κληρίδης και ο ανεξάρτητος υποψήφιος Γιώργος Ιακώβου.

Τρεις νεκροί σε τροχαία δυστυχήματα στην Αθήνα.

Τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα στην Αθήνα. Τα μεσάνυχτα βρήκε φρικτό θάνατο ο 23χρονος Θωμάς Κουσιώρης όταν το αυτοκίνητό του πήρε φωτιά μετά από ανατροπή στη λεωφόρο Κηφισού κοντά στη γέφυρα Ροσινιόλ.Το πρωί εξάλλου, σε σύγκρουση δύο αυτοκινήτων στη λεωφόρο Πεντέλης σκοτώθηκε ο Γιώργος Ζώης 32 ετών, ενώ τα ξημερώματα πνίγηκε η Μαρία Φατούρου 34 ετών όταν έπεσε με το αυτοκίνητό της στη θαλάσσια περιοχή της Βάρκιζας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σημαντική νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός στη Βέροια στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής για το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας ποδοσφαίρου. Επιβλήθηκε της τοπικής ομάδας με 3-0 και είναι η πρώτη φορά απο καταβολής Α'εθνικής που η αθηναϊκή ομάδα νικάει στην έδρα της τη Βέροια. Αύριο ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον ΟΦΗ, η Καβάλα την ΑΕΚ, ο Απόλλωνας τον Πανιώνιο, ο Ηρακλής τον Αθηναϊκό, η Καλαμάτα τον ΠΑΟΚ, η Προοδευτική τη Σκόντα Ξάνθη, η Παναχαϊκή τον Πανηλειακό και ο Εθνικός τον Ιωνικό.

Με νίκες των γηπεδούχων ξεκίνησε σήμερα η 19η αγωνιστική για το πρωτάθλημα της Α1 κατηγορίας ανδρών στο μπάσκετ. Ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε της Δάφνης με 88-65, ο Παναθηναϊκός του Πανιωνίου με 95-77, το Ηράκλειο του Παπάγου 73-62, ο Απόλλωνας Πάτρας νίκησε εκτός έδρας τον Ηρακλή με 91-81 και η ΑΕΚ τον Σπόρτιγκ με 82-63. Αύριο το Περιστέρι υποδέχεται τον Αρη ενώ η 19η ημέρα ολοκληρώνεται τη Δευτέρα με τη συνάντηση Ολυμπιακού Λάρισας.

Στη βαθμολογία προηγείται ο Παναθηναϊκός με 35 βαθμούς, ακολουθεί με 33 και έναν αγώνα λιγότερο ο Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ έχουν από 32, ο Πανιώνιος 31, το Ηράκλειο 30, Ο Αρης 28 και έναν αγώνα λιγότερο, το Περιστέρι 27 και επίσης έναν αγώνα λιγότερο, ο Απόλλων Πατρών 27, ο Ηρακλής 26, ο Παπάγου 25, το Σπόρτιγκ 24, η Δάφνη 23 και η Λάρισα 20 βαθμούς με έναν αγώνα λιγότερο.

Στο πλαίσιο της 16ης ημέρας της Α2 κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Μακεδονικός-Ηλυσιακός 90-73 Ιωνικός ΝΦ-Αμύντας 70-73 Εσπερος-Φίλιππος 69-60 Αμπελόκηποι-Μαρούσι 58-80 Πειραϊκός-ΒΑΟ 78-63 ΜΕΝΤ-Νηαρ Ηστ 71-61 Μίλωνας-Ολύμπια Λάρισας 82-67

Μετά τους σημερινούς αγώνες η βαθμολογία της Α2 διαμορφώνεται ως εξής:

Φίλιππος 28 Νήαρ Ηστ 27 Μαρούσι 27 Ολύμπια 26 ΜΕΝΤ 26 Μίλων 25 Μακεδονικός 24 Αμπελόκηποι 23 Ηλυσιακός 22 Αμύντας 22 Ιωνικός Ν.Φ 21 ΒΑΟ 21 Εσπερος 21 Πειραϊκός 21

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,75, γαλλικό φράγκο προς 47,96, λίρα Αγγλίας προς 475,28, ελβετικό φράγκο προς 199,14, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,42, τη λίρα Κύπρου προς 545,70 και την ECU προς 316,68 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται αύριο αλλά βαθμιαία στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια θα αυξηθούν και θα βρέξει στα δυτικά ενώ στα ορεινά θα χιονίσει. Το πρωί η ορατότητα στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά έως μέτριοι, στα ανατολικά βόρειοι έως ισχυροί και το πρωί στο νότιο Αιγαίο πολύ ισχυροί έως θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -4 έως 7 βαθμούς, στα δυτικά από -1 έως 12 και στις υπόλοιπες περιοχές από 3 έως 13 βαθμούς κελσίου. Στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι και πρόσκαιρα στην Αττική ισχυροί αλλά γρήγορα θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 4 έως 11 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 0 έως 6 βαθμούς Κελσίου.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 7 February 1998 - 19:00:14 UTC