Browse through our Interesting Nodes of Greek Local Authorities & Servers Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-04

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 04/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διαγραφές κορυφαίων στελεχών στη ΝΔ.
- Την στράτευση όλου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρωθυπουργός.
- Αποφασίζουν για νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.
- Νέες τουρκικές παραβιάσεις χθες στο Αιγαίο.
- Την ερχόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.
- Στους διεθνείς οργανισμούς οι τουρκικές μεθοδεύσεις σε Ιμβρο - Τένεδο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέες μεταγραφές στην ΑΕΚ. - Την πλήρη ευθύνη για την χθεσινή ήττα από την ΑΕΚ, ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.
- "Σκληρή γλώσσα" προς τους μπασκεμπολίστες του Παναθηναϊκού, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Γιαννακόπουλος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διαγραφές κορυφαίων στελεχών στη ΝΔ.

Κρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για την ενότητα της ΝΔ μετά την απόφαση διαγραφής των κορυφαίων στελεχών της Γιώργου Σουφλιά, Στέφανου Μάνου, καθώς και του Βασίλη Κοντογιαννόπουλου, επειδή δεν καταψήφισαν την τροπολογία για τις ΔΕΚΟ. Επίσης, προσωρινή διαγραφή ενός έτους επιβλήθηκε και στους βουλευτές κ.κ. Τατούλη, Κάκαλου και Παπαληγούρα.

Την στράτευση όλου του ΠΑΣΟΚ ζήτησε ο πρωθυπουργός.

Ενωτικός και αποφασισμένος να μην αφήσει περιθώριο αμφισβήτησής του εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή συνεδρίαση του ΕΓ του ΠΑΣΟΚ. Ο κ. Σημίτης απέρριψε την πρόταση για νέα ηγετική ομάδα αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την Πολιτική Γραμματεία σε όργανο σχεδιασμού στο κόμμα και του Υπουργικού Συμβουλίου. Ο κ. Σημίτης ειπε επίσης οτι δεν πρόκειται να δεχθεί στεγανά στο κόμμα και την κυβέρνηση και αρνήθηκε κατηγορηματικά τη δημιουργία κέντρων δύναμης έξω και πέρα από τις θεσμικές, κομματικές και κυβερνητικές λειτουργίες.

Αποφασίζουν για νέες κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ.

Στο "μάτι του κυκλώνα" αντιπαράθεσης κυβέρνησης - συνδικάτων, αναμένεται ότι θα είναι στο επόμενο διάστημα οι συγκοινωνίες. Τα συνδικάτα ανακοινώνουν σήμερα τις μορφές συντονισμένης δράσης για το επόμενο διάστημα. Αύριο Πέμπτη στάσεις εργασίας θα πραγματοποιηθούν στα τρόλεϊ από τις 10π.μ. ως τις 3μ.μ. Επίσης η ΓΣΕΕ προσφεύγει στο Διεθνές Γραφείο Εργασίας και στα ελληνικά δικαστήρια, όπου θα καταγγείλει ότι η τροπολογία για τις ΔΕΚΟ καταπατά τη Διεθνή Σύμβαση Εργασίας, που προβλέπει ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες.

Με συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια σε πολλές περιοχές της χώρας συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Επίσης θα πραγματοποιηθούν λαϊκές συνελεύσεις αγροτών στα σημεία όπου είναι συγκεντρωμένα τα τρακτέρ επι της εθνικής οδού για να συζητήσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους.

Νέες τουρκικές παραβιάσεις χθες στο Αιγαίο.

Δεκαοκτώ παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά σημειώθηκαν χθες στις περιοχές μεταξύ Λήμνου, Λέσβου, Χίου, Ρόδου και Κώ. Σε όλες τις περιπτώσεις τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά F-16 και Μιράζ 2000, ενώ σε έξι περιπτώσεις η διαδικασία της αναχαίτισης εξελίχθηκε σε εμπλοκή.

Την ερχόμενη εβδομάδα η νομοθετική ρύθμιση για τα πανωτόκια.

Την επόμενη εβδομάδα θα οριστικοποιηθεί και θα ανακοινωθεί από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας η νομοθετική ρύθμιση για τον τρόπο με τον οποίο οι τράπεζες θα υπολογίζουν τα ``πανωτόκια`` στα ληξιπρόθεσμα δάνεια. Σε κάθε περίπτωση πάντως, οπως τονίζεται αρμοδίως, με τη νέα ρύθμιση, για τα δάνεια που θα συναφθούν απο τώρα και στο εξής ο ανατοκισμός θα γίνεται ανα εξάμηνο και όχι ανα τρίμηνο οπως γινόταν μέχρι σήμερα.

Στους διεθνείς οργανισμούς οι τουρκικές μεθοδεύσεις σε Ιμβρο - Τένεδο.

Σε όλους τους διεθνείς οργανισμούς θα καταγγείλει η ελληνική κυβέρνηση την προσπάθεια της Τουρκίας για τον αφελληνισμό της Ιμβρου και της Τενέδου, με αφορμή την κλοπή, ιερών κειμηλίων από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κοινότητα Αγριδίων Ιμβρου. Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι η πράξη αυτή, αποτελεί το αποκορύφωμα μιας σειράς συλλήσεων και λεηλασιών των εκκλησιών της Ιμβρου και γίνεται σε συνέχεια της στυγερής δολοφονίας του νεωκόρου στο αγίασμα του Αγίου Θεράποντος Κωνσταντινουπόλεως.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέες μεταγραφές στην ΑΕΚ.

Τελικά οι συνεχείς τραυματισμοί βασικών παικτών που ταλαιπώρησαν το τελευταίο διάστημα την ομάδα της ΑΕΚ, οδήγησαν την διοίκηση της ``Ενωσης`` στην πραγματοποίηση μίας ακόμη μεταγραφής. Ετσι, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές οι υπεύθυνοι της ΑΕΚ, αναμένεται να ανακοινώσουν σήμερα την απόκτηση του 21-χρονου Κροάτη, Γκόραν Τόμιτς, ο οποίος ανήκει στην ιταλική Βιτσέντσα. Η συμφωνία μεταξύ της ΑΕΚ και της Βιτσέντσα, προβλέπει την παραχώρηση του παίκτη μέχρι το καλοκαίρι, χωρίς οικονομικά ανταλλάγματα. Στο μεταξύ, βαρύ ήταν γιά την ΑΕΚ το τίμημα της νίκης επί του Ολυμπιακού. Ο Ντανιέλ Μπατίστα, που υπέστη στον αγώνα αυτό ρήξη πρόσθιου χιαστού, χάνει ολόκληρη την περίοδο, ενώ ο Ντέμης Νικολαϊδης, ο οποίος υποφέρει καιρό τώρα απο τη μέση του, υποβλήθηκε σ' εγχείριση στον μεσοσπονδύλιο δίσκο και πρόκειται να επανέλθει στην ενεργό δράση περίπου σ' ένα μήνα.

Την πλήρη ευθύνη για την χθεσινή ήττα από την ΑΕΚ, ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού.

Την πλήρη ευθύνη για την χθεσινή ήττα από την ΑΕΚ, ανέλαβαν οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού. Πιό συγκεκριμένα, οι ``ερυθρόλευκοι`` αναφέρουν μεταξύ άλλων σε επιστολή που συνέταξαν, ότι ``φέρουν την αποκλειστική ευθύνη για την ήττα`` και χαρακτήρισαν την εμφάνιση τους ``απαράδεκτη``. Ακόμη, οι παίκτες του Ντούσαν Μπάγεβιτς ζητούν συγγνώμη από τους φιλάθλους της ομάδας και δηλώνουν αποφασισμένοι να κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους, προκειμένου να κατακτήσουν τον τίτλο.

"Σκληρή γλώσσα" προς τους μπασκεμπολίστες του Παναθηναϊκού, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Γιαννακόπουλος.

"Σκληρή γλώσσα" προς τους παίκτες του Παναθηναϊκού, χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του συλλόγου, Παύλος Γιαννακόπουλος, στην προπόνηση των ``πρασίνων``. Ο πρόεδρος του ΤΑΚ Παναθηναϊκός, λίγο πριν την χθεσινή προπόνηση, μίλησε στους παίκτες, λέγοντάς τους ότι με την εμφάνισή τους στο Κύπελλο διέσυραν τ` όνομα της ομάδας, ενώ επεσήμανε ότι παρόμοιες εμφανίσεις στο μέλλον θα στοιχίσουν ακριβά στονοποιοδήποτε.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,98 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,71, γαλλικό φράγκο προς 47,95, λίρα Αγγλίας προς 478,30, ελβετικό φράγκο προς 198,28, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,27, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,00, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 316,88 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές, καταιγίδες, κατά τόπους έντονες και χιόνια στα ορεινά, θα πλήξει από σήμερα και από τα δυτικά τη χώρα και μέχρι το βράδυ τα φαινόμενα αυτά θα επεκταθούν στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα είναι νότιοι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τοπικά θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 2 με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 17 βαθμούς. Συννεφιά, με βροχή και καταιγίδα μετά το μεσημέρι, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 10 με 15 και 5 με 9 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 4 February 1998 - 8:00:22 UTC