Browse through our Interesting Nodes on Greek History & Hellenism Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-02-03

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 03/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Με διαρροές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η τροπολογία για ΔΕΚΟ.
- Εντονες αντιδράσεις στη ΝΔ απο τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.
- Δυο καταστήματα των "Μακ Ντόναλτς" στην Αθήνα στόχος βομβιστών.
- Με κλιμάκωση του αγώνα τους απειλούν την κυβέρνηση οι αγρότες.
- Ολα τα θέματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση του Ε.Γ.
- Καταπέλτης το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για το "Δύστος".
- Συνέντευξη Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ 1-0 επι του Ολυμπιακού. - Σε εγχείρηση θα υποβληθεί σήμερα ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαίδης.
- Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ,Θόδωρος Ζαγοράκης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λέστερ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Με διαρροές απο ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ψηφίστηκε η τροπολογία για ΔΕΚΟ.

Τραυματίστηκε η συνοχή των δυο μεγάλων κομμάτων κατά τη χθεσινή ψήφιση της τροπολογίας για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Υπέρ στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε ταχθηκαν 142 βουλευτές, κατά 121, δυο βουλευτές της ΝΔ, οι κύριοι Κοντογιαννόπουλος και Σουφλιάς, δήλωσαν παρών και 35 ηταν απόντες. Απο αυτούς οι 20 ηταν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι "απουσίες" απο πλευράς ΝΔ του πρώην πρωθυπουργού, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και του Στέφανου Μάνου.

Εντονες αντιδράσεις στη ΝΔ απο τις διαφοροποιήσεις βουλευτών.

Η μη καταψήφιση της τροπολογίας απο ορισμένους βουλευτές της ΝΔ πυροδότησε έντονες αντιδράσεις στο εσωτερικό του κόμματος. Στις 2.30 τα ξημερώματα ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη κορυφαίων στελεχών της ΝΔ υπο τον πρόεδρο του κόμματος, Κώστα Καραμανλή, στην οποία συζητήθηκε ακόμη και η λήψη πειθαρχικών μέτρων κατά των βουλευτών, που διαφοροποιήθηκαν. Απο πλευράς συνδικάτων αναμένεται ενας νέος γύρος κινητοποιήσεων, όπως εχουν προειδοποιήσει.

Δυο καταστήματα των "Μακ Ντόναλτς" στην Αθήνα στόχος βομβιστών.

Με διαφορά 11 λεπτών σημειώθηκαν δυο εκρήξεις λίγο πριν τις 4 τα ξημερώματα σε καταστήματα "Μακ Ντόναλντ" στο Χαλάνδρι και στα Βριλήσσια. Απο τις δυο ιδιαίτερα ισχυρές εκρήξεις ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα αλλά προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές τόσο στα προαναφερθέντα καταστήματα όσο και στα διπλανά σπίτια. Για καμία απο τις δυο εκρήξεις δεν έγινε προειδοποιητικό τηλεφωνημα και μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης απο καμία οργάνωση.

Με κλιμάκωση του αγώνα τους απειλούν την κυβέρνηση οι αγρότες.

Με κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους προειδοποίησαν χθες τα μέλη της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής Αγροτών, εαν δεν γίνει αποδεκτό το αίτημά τους να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό. Απο χθες το μεσημέρι εκατοντάδες τρακτέρ έχουν παραταχθεί εκατέρωθεν της εθνικής οδού στην περιοχή της Λάρισας, επιτρέποντας τη διέλευση των οχημάτων. Συγκεντρώσεις αγροτών θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Ολα τα θέματα που απασχολούν το ΠΑΣΟΚ στη σημερινή συνεδρίαση του Ε.Γ.

Ολα τα θέματα που αποσχολούν το ΠΑΣΟΚ την τελευταία περίοδο, είναι αποφασισμένος να θέσει προς συζήτηση ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης, στην απογευματινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου. Οπως δήλωσε ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Σκανδαλίδης, στη σημερινή συνεδρίαση δεν θα συζητηθεί το πρόβλημα της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, της οποίας τα μέλη της εκτελεστικής γραμματείας δεν μπόρεσαν ούτε και χθες να βρουν συμβιβαστική λύση, για την ομαλή διεξαγωγή του συνεδρίου της.

Καταπέλτης το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για το "Δύστος".

Ποινικές διώξεις για το ναυάγιο του φορτηγού πλοίου "ΔΥΣΤΟΣ", στο ποίο έχασαν τη ζωή τους 20 άτομα, θα ασκήσει ο Εισαγγελέας Πειραιά, στα χέρια του οποίου βρίσκεται το πόρισμα των πραγματογνωμόνων για τα αίτια και τις ευθύνες του ναυαγίου. Στο πόρισμα ευθύνες καταλογίζονται τόσο στο ελληνικό νηογνώμονα που παρακολουθούσε τεχνικά το πλοίο, οσο και στην πλοιοκτήτρια εταιρία "ΗΡΑΚΛΗΣ" θυγατρική της ΑΓΕΤ.

Συνέντευξη Μητσοτάκη με πολλούς αποδέκτες.

Θα δεχόμουν και πάλι να γίνω πρωθυπουργός, εάν νόμιζα ότι μπορώ να βοηθήσω τη χώρα και να επιτύχω την εξυγίανση της οικονομίας, τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της ΝΔ, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, σε μία συνέντευξη με πολλούς αποδέκτες, που παραχώρησε στην ΝΕΤ. Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε επίσης οτι η ΝΔ δεν πρέπει επουδενί να μεταβληθεί σε λαϊκίστικο κόμμα, όπως είναι το ΠΑΣΟΚ και εξέφρασε την υποστήριξή του στην εξωτερική πολιτική, που ακολουθεί αυτή την περίοδο η κυβέρνηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ 1-0 επι του Ολυμπιακού.

Η ΑΕΚ ήταν η νικήτρια του μεγάλου ντέρμπι που έγινε στο "Νίκος Γκούμας", καθώς επικράτησε 1-0 του Ολυμπιακού σε αγώνα με τον οποίο ολοκληρώθηκε η 20η ημέρα του πρωταθλήματος. Το ''χρυσό'' τέρμα της ΑΕΚ πέτυχε ο Βραζιλιάνος Μαρτσέλο στο 66-ο λεπτό του αγώνα, ενώ τώρα η ''Ενωση'' πέρασε μόνη στην κορυφή της βαθμολογίας με 50 βαθμούς και ακολουθούν με 49 ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.

Σε εγχείρηση θα υποβληθεί σήμερα ο επιθετικός της ΑΕΚ, Ντέμης Νικολαίδης.

Ωστόσο, ``πύρρειος`` αποδείχθηκε η νίκη της ΑΕΚ επί του Ολυμπιακού. Ο Ντέμης Νικολαϊδης, που αγωνίστηκε με έντονους πόνους στη μέση στο πρώτο μισό του αγώνα, δεν θα γλυτώσει το ``νυστέρι``. Ο 24χρονος επιθετικός της ΑΕΚ πρόκειται να υποβληθεί σε εγχείρηση στη μέση, σήμερα στο ιατρικό κέντρο, από τον Λάκη Νικολάου. Σοβαρός είναι και ο τραυματισμός του Ντανιέλ Μπατίστα, που χτύπησε στο γόνατο μετά από ένα μαρκάρισμα του Καραταϊδη.

Ο διεθνής μέσος του ΠΑΟΚ,Θόδωρος Ζαγοράκης θα συνεχίσει την καριέρα του στην Λέστερ.

Ο αγώνας με την Ξάνθη ήταν ο τελευταίος για τον Θόδωρο Ζαγοράκη με τα "χρώματα" του ΠΑΟΚ, αφού ο διεθνής μέσος αμέσως μετά το παιχνίδι αποχαιρέτησε τους συμπαίκτες του και το προπονητικό τιμ της ομάδας, προκειμένου να συνεχίσει την καριέρα του στην Λέστερ. Αναφερόμενος στον ΠΑΟΚ και την απόφαση του να φύγει για την Αγγλία, ο Ζαγοράκης, είπε μεταξύ άλλων: ``Καταξιώθηκα μέσα από τον ΠΑΟΚ και τον αγάπησα όσο τίποτα. Αγαπώ τους φιλάθλους και ο ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να φύγει ποτέ από την καρδιά μου``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 294,30 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,78, γαλλικό φράγκο προς 47,97, λίρα Αγγλίας προς 479,97, ελβετικό φράγκο προς 198,68, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,75, τη λίρα Κύπρου προς 548,58 και την ECU προς 317,24 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός και σε όλη τη χώρα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία από τα δυτικά θα αυξηθούν και το βράδυ θα βρέξει. Οι άνεμοι θα είναι αρχικά ασθενείς και στη συνέχεια θα γίνουν νότιοι μέτριοι με ενίσχυση από τη νύχτα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 0 με 8 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 16 και στο Αιγαίο 9 με 16 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 16 και 4 με 8 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 3 February 1998 - 8:00:23 UTC