Read the Treaty of Sevres (10 August 1920) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-02-01

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,01/02/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κάθοδος των τρακτέρ στις εθνικές οδούς
- Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ. Χωρίς συγκοινωνίες η Αθήνα
- Δύο ορειβάτες θάφτηκαν σε χιονοστιβάδα στη Δράμα
- Επίθεση Πάγκαλου κατά Χρήστου Λυμπέρη για τα Ιμια
- Εμπρησμός τράπεζας. Συλλήψεις αναρχικών με μολότοφ
- Μονάδα μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη
- Περιοδεία Κώστα Καραμανλή σε Μεσσηνία
- Στα άσπρα η Μακεδονία από τις χιονοπτώσεις που συνεχίζονται

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Χωρίς εκπλήξεις το πρωτάθλημα της Α' εθνικής στο Ποδόσφαιρο - Το σκόρ της ημέρας από τον Πανελευσινιακό στη Β' εθνική
- Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 κλειστού στίβου

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κάθοδος των τρακτέρ στις εθνικές οδούς

Με δύο ανοιχτά μέτωπα, βρίσκει την κυβέρνηση η νέα εβδομάδα και όλα δείχνουν ότι ο Φεβρουάριος θα είναι ιδιαίτερα θερμός στο κοινωνικό πεδίο. Οι αγρότες, μετά από ένα περίπου χρόνο, κατεβάζουν και πάλι τα τρακτέρ τους στις εθνικές οδούς, χωρίς να τις αποκλείσουν στην παρούσα φάση. Προσυγκεντρώσεις θα γίνουν σε πόλεις της Θεσσαλίας ενώ οι κινητοποιήσεις θα κλιμακωθούν σταδιακά σε όλη τη χώρα.

Συλλαλητήριο ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ. Χωρίς συγκοινωνίες η Αθήνα

Στην Αθήνα, θα πραγματοποιηθεί το νέο συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ, τη στιγμή που θα συζητείται η επίμαχη τροπολογία για τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Από το απόγευμα η Αθήνα θα μείνει χωρίς μέσα μεταφοράς, ενώ αλλαγές θα σημειωθούν και στις πτήσεις της Ολυμπιακής. Σε δημοσκόπηση που δημοσιεύει η ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, το 78,4% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι απο τις υπηρεσίες των ΔΕΚΟ, αλλά η πλειοψηφία δηλώνει ότι τα μέτρα που θα εφαρμοσθούν να βρίσκουν σύμφωνους τους εργαζόμενους.

Δύο ορειβάτες θάφτηκαν σε χιονοστιβάδα στη Δράμα

Τραγωδία στο βουνό Ορβηλος της Δράμας, όταν δυο ορειβάτες από την Ξάνθη καταπλακώθηκαν από χιονοστιβάδα και βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ ένας τρίτος, κατόρθωσε να διασωθεί και νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο. Νεκροί είναι Κώστας Μπαρουχτσής 52 χρόνων, φοροτεχνικός και Νικόλαος Βοϊβουτόπουλος 46 χρόνων, υποδιευθυντής της Κτηματικής τράπεζας Ξάνθης και τραυματίας, Νίκος Σιουμάδης 63 χρόνων.

Επίθεση Πάγκαλου κατά Χρήστου Λυμπέρη για τα Ιμια

Δριμύτατη επίθεση κατά του πρώην αρχηγού ΓΕΕΘΑ, Χρήστου Λυμπέρη, για το κρίσιμο βράδυ των Ιμίων, εξαπολύει ο υπουργός Εξωτερικών σε συνεντευξή του στο ΕΘΝΟΣ. Τον κατηγορεί για ανεπάρκεια και τον διαψεύδει οτι είχε προτείνει την ανάληψη στρατιωτικής δράσης. Τονίζει επίσης ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στο δόγμα της εξωτερικής πολιτικής, χαρακτηρίζει αδιανόητο να υπάρξει πακέτο συζήτησης για τα ελληνοτουρκικά και εκτιμά ότι η Τουρκία δεν προσφεύγει στη Χάγη γιατί γνωρίζει ότι θα συντριβεί.

Εμπρησμός τράπεζας. Συλλήψεις αναρχικών με μολότοφ

Δέκα άτομα, μεταξύ των οποίων επτά ανήλικοι, συνέλαβε η αστυνομία στο Πεδίο του Αρεως, γιατί στην κατοχή τους βρέθηκαν δυο βόμβες μολότοφ και ένα στιλέτο. Την ίδια ώρα οι εμπρηστές χτύπησαν στην Τράπεζας Εργασίας στο Περιστέρι και αφού έσπασαν την τζαμαρία πέταξαν στο εσωτερικό βόμβα μολότοφ, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές. Αλλη μια μολότοφ έρριξαν στα γραφεία του ΚΚΕ στη Νέα Σμύρνη, έκαψαν μια μοτοσυκλέτα στο Γαλάτσι και επεχείρησαν να κάψουν σχολικό λεωφορείο στον Αγιο Σώστη.

Μονάδα μεθαδόνης στη Θεσσαλονίκη

Την πρώτη μονάδα χορήγησης μεθαδόνης, που λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη, εγκαίνιασε ο υπουργός Υγείας Κώστας Γείτονας στο Ψυχιατρείο της Σταυρούπολης. Σε πρώτη φάση η μονάδα θα παρέχει προστασία σε περίπου 150 εξαρτημένα άτομα που έχουν εγγραφεί στο πρόγραμμα. Οπως δήλωσε ο κ. Γείτονας, μέχρι το καλοκαίρι θα λειτουργήσει αντίστοιχη μονάδα στον Πειραιά.

Περιοδεία Κώστα Καραμανλή σε Μεσσηνία

Κριτική στην κυβέρνηση για την πολιτική στις ΔΕΚΟ, άσκησε από τους Μολάους που βρίσκεται, ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας πως δεν έχει ούτε τη διάθεση, ούτε τη δυνατότητα να επιχειρήσει πραγματική τομή και ότι με αποπροσανατολιστικό τρόπο προχωρεί σε αλλαγές στη Δημόσια Διοίκηση. Ο κ. Καραμανλής φέρεται ιδιαίτερα προβληματισμένος, από τη στάση βουλευτών του κόμματός του, σχετικά με την επίμαχη διάταξη για τις ΔΕΚΟ, καθώς ορισμένοι έχουν δηλώσει πως θα την υπερψηφίσουν.

Στα άσπρα η Μακεδονία από τις χιονοπτώσεις που συνεχίζονται

Στα άσπρα έχει ντυθεί η Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, από τις χιονοπτώσεις που συνεχίζονται ακατάπαυστα. Σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο των νομών Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας, η κίνηση των οχημάτων γίνεται μόνο με αλυσίδες.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Χωρίς εκπλήξεις το πρωτάθλημα της Α' εθνικής στο Ποδόσφαιρο

Σε αγώνες για την 20η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Πανιώνιος-Καλαμάτα 1-2 , Πανηλειακός-Απόλλων 3-0 , ΟΦΗ-Προοδευτική 3-0 Παναθηναϊκός-Παναχαϊκή 6-1 , Ιωνικός-Βέροια 1-1 , Αθηναϊκός-Καβάλα 0-0 Ηρακλής-Εθνικός 3-2 , Ξάνθη-ΠΑΟΚ 2-2. Η 20η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με το ντέρμπι τη Νέας Φιλαδέλφειας ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον Ολυμπιακό.

Το σκόρ της ημέρας από τον Πανελευσινιακό στη Β' εθνική

Σε αγώνες για την 18η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Β` εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλλιθέα-Νίκη Βόλου 0-2 , Πανελευσινιακός-Πανσερραϊκός 6-0 Καστοριά-Εθνικός Αστέρας αναβλήθηκε λόγω χιονοπτώσεων Λεβαδειακός-Παναργειακός 4-0 , Αρης-Λύκοι 3-0 και χθες Δόξα Βύρωνα-Δόξα Δράμας 1-2 και Τρίκαλα-Καρδίτσα 1-0 Η 18η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τις συναντήσεις Εδεσσαϊκός-Καρδίτσα και Καλαμαριά-Παναιτωλικός.

Νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500 κλειστού στίβου

Ο πρωταθλητής μας των μεσαίων αποστάσεων, Νότης Παπούλιας, κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στα 1.500μ. κατά τη διάρκεια ημερίδας κλειστού στίβου που διεξήχθη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, με 3 λεπτά 39 δεύτερα 62 εκατοστά. Η παλιά επίδοση κρατούσε 16 ολόκληρα χρόνια (από τις 6/3/82) και την κατείχε ο Χρήστος Παπαχρήστος με 3:41.67 από το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Μιλάνο.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές χιονοπτώσεις, κατά τόπους στα ορεινά, βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους έντονες, θα πλήξει αύριο ολόκληρη σχεδόν τη χώρα. Από το βράδυ όμως και από τα δυτικά τα φαινόμενα θα εξασθενίσουν. Οι άνεμοι στα βόρεια θα είναι ανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι και στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 9 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 16 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, με πρόσκαιρη βροχή, αλλά βελτίωση από το απόγευμα, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 7 με 15 και τρεις με 8 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 1 February 1998 - 19:00:15 UTC