Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-29

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 29/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ.
- Δήλωση πρωθυπουργού για οργανωτική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004.
- Νέα προκλητική τακτική της Τουρκίας στο Αιγαίο.
- Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ελληνικό εναέριο χώρο.
- Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το σήμα τελών κυκλοφορίας.
- Ρυθμίζονται τα αγροτικά χρέη.
- Απο το βράδυ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αμαλίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Στους "8" του ποδοσφαιρικού κυπέλου Ελλάδας προκλήθηκαν ολα τα φαβορί της φάσης των "16".
- Συγκάτοικο στην κορυφή της Α1,στο μπάσκετ,απέκτησε ο Ολυμπιακός, αφού ο Παναθηναϊκός,επικράτησε με 69-47 εκτός έδρας της Δάφνης.
- Ο Ανχελ Ιορντανέσκου είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναβλήθηκε για τη Δευτέρα η συζήτηση στη Βουλή για τις ΔΕΚΟ.

Για τη Δευτέρα αναβλήθηκε η συζήτηση στη Βουλή επι της επίμαχης διάταξης, που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, τόνισε ότι η συγκεκριμένη διάταξη είναι ένα από τα βασικά στοιχεία του συνολικού σχεδίου για την εξυγίανση των ΔΕΚΟ. Την απόσυρσή της ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρότεινε η κυβέρνηση να φέρει ολοκληρωμένη πρόταση για τον εκσυγχρονισμό των ΔΕΚΟ. Στο μεταξύ, συνεχίζονται και σήμερα οι στάσεις εργασίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

Δήλωση πρωθυπουργού για οργανωτική επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων 2004.

Ο πρωθυπουργός απο το βήμα της Βουλής επανέλαβε οτι δεν αφορούσαν κανένα υπουργό τα όσα είπε στο Υπουργικό Συμβούλιο, σχετικά με τη σύνθεση της Οργανωτικής Επιτροπής για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Εάν, πρόσθεσε, υπάρχουν ορισμένοι εκτός κυβέρνησης, που θεωρούν τον εαυτό τους παραλήπτη κάποιου μηνύματος, καλώς κάνουν κι ας λάβουν το μήνυμα, υπογράμμισε ο κ. Σημίτης. Εξέφρασε, επίσης, τη βούλησή του να μην επιτρέψει σε κανένα να μεταβάλει τους Ολυμπιακούς Αγώνες σε αντικείμενο κομματικής αντιδικίας, φημών, ή μεμψιμοιρίας.

Νέα προκλητική τακτική της Τουρκίας στο Αιγαίο.

Ερωτηματικά δημιουργεί η τακτική που ακολουθούν στο Αιγαίο οι πλοίαρχοι τουρκικών εμπορικών σκαφών, οι οποίοι αρνούνται την παροχή βοήθειας απο τις ελληνικές αρχές σε περιπτώσεις κινδύνου. Ο πλοίαρχος του τουρκικού "Μπαρμπαρός Οκτάϊ", που απο χθες ειναι προσαραγμένο στα αβαθή ακτής της Κω, συνεχίζει να αρνείται οποιαδήποτε βοήθεια. Επίσης προς τη Σμύρνη ρυμουλκείται απο ελληνικό σκάφος το τουρκικό "Χασάν Μπέϊ", το οποίο χθες έμεινε ακυβέρνητο ανοιχτά του Κάβο Ντόρο και ο πλοίαρχός του αρχικά είχε δηλώσει ότι θα ζητήσει βοήθεια από την Τουρκία.

Δηλώσεις Τσοχατζόπουλου για ελληνικό εναέριο χώρο.

Ο εθνικός εναέριος χώρος της Ελλάδας είναι και θα παραμείνει 10 μίλια, δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, απαντώντας στους ισχυρισμούς, που διετύπωσε το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών όσον αφορά το εύρος του ελληνικού εναέριου χώρου και την απόδοση ευθυνών στη χώρα μας για την ένταση στο Αιγαίο.

Μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου το σήμα τελών κυκλοφορίας.

Παρατάθηκε μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου η πληρωμή των τελών κυκλοφορίας και η απόκτηση του ειδικού σήματος. Η παράταση δόθηκε επειδή πολλοί φορολογούμενοι δεν έχουν λάβει ακόμα το ειδοποιητήριο της εφορίας. Οσοι δεν έχουν στα χέρια τους το ειδοποιητήριο αυτό μπορούν τώρα να πάνε αυτοπροσώπως στην εφορία μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου με ταυτότητα και άδεια κυκλοφορίας του αυτοκινήτου ή της μοτοσικλέτας για να πληρώσουν τα τέλη και να πάρουν το ειδικό σήμα.

Ρυθμίζονται τα αγροτικά χρέη.

Τη ρύθμιση χρεών αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας. Η ρύθμιση αφορά περίπου 50.000 αγρότες, που έχουν πάρει απο την Αγροτική Τράπεζα καλλιεργητικά δάνεια ύψους μέχρι 10 εκατομμυρίων, που δεν έχουν εξυπηρετηθεί απο το 1985. Θα ακολουθήσει παρόμοια διαδικασία για την αποπληρωμή χρεών αγροτικών επιχειρήσεων, που έχουν πάψει να εξυπηρετούνται επίσης απο το 1985.

Απο το βράδυ οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αμαλίας.

Από σήμερα το βράδυ θα ισχύσουν τελικά οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Αμαλίας, λόγω των έργων του Μετρό. Τελικά, θα κλείσει μόνο το ρεύμα της ανόδου από τη Βασιλίσσης Ολγας μέχρι την οδό Φιλελλήνων. Θα δοθούν όμως δύο λωρίδες για άνοδο από το ρεύμα της καθόδου, ούτως ώστε να μην κλείσει τελείως ο δρόμος. Η κυκλοφοριακή παρέμβαση στη λεωφόρο Αμαλίας θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους "8" του ποδοσφαιρικού κυπέλου Ελλάδας προκλήθηκαν ολα τα φαβορί της φάσης των "16".

Στους ''8'' του ποδοσφαιρικού κυπέλλου Ελλάδας προκρίθηκαν όλα τα φαβορί της φάσης των ``16``. Πρόκειται για την Ξάνθη που νίκησε 3-1 τη Βέροια,τον Παναθηναϊκό που κέρδισε 6-4 τον Πανσερραϊκό, τον Απόλλωνα Καλαμαριάς που κέρδισε 5-1 το Αιγάλεω, τον Απόλλωνα Λάρισας που νίκησε και στην Καρδίτσα την Αναγέννησησ με 1-0, τον Αρη που επικράτησε 4-1 του ΟΦΗ, τον Ηρακλή που νίκησεψτον Εδεσσαϊκό με 3-1 και τον Πανιώνιο που στη Νέα Σμύρνη επικράτησε 1-0 του Ορφέα Αλεξανδρούπολης.Σήμερα θα διεξαχθεί ο αγώνας Ιωνικού-ΠΑΟΚ στη Νίκαια.

Συγκάτοικο στην κορυφή της Α1,στο μπάσκετ,απέκτησε ο Ολυμπιακός, αφού ο Παναθηναϊκός,επικράτησε με 69-47 εκτός έδρας της Δάφνης.

Συγκάτοικο στην κορυφή της Α1,απέκτησε ο Ολυμπιακός,αφού ο αιώνιος αντίπαλό τους, Παναθηναϊκός, επικράτησε με 69-47 εκτός έδρας της Δάφνης και εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο την χθεσινή ήττα των Πρωταθλητών Ευρώπης από τον Πανιώνιο με 81-71, ενώ στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο Αρης νίκησε τον ΠΑΟΚ με 76-60. Στους υπόλοιπους αγώνες της 18ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΕΚ-Περιστέρι 57-51, Λάρισα-Παπάγου 77-64, Ηρακλής-Ηράκλειο 82-79 και Απόλλων Πατρ.-Σπόρτιγκ 82-67.

Ο Ανχελ Ιορντανέσκου είναι ο νέος τεχνικός της Εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου.

Η συμφωνία του Ανχελ Ιορντανέσκου με την ΕΠΟ έκανε τον γύρο του κόσμου. Με δηλώσεις του στο πρακτορείο Ρόιτερ ο 48χρονος τεχνικός επιβεβαίωσε πως μετά τις υποχρεώσεις με την εθνική Ρουμανίας στο μουντιάλ της Γαλλίας, θα αναλάβει την εθνική Ελλάδας. Μέχρι τότε, στο ''τιμόνι'' της εθνικής μας θα παραμείνει ο Κώστας Πολυχρονίου. Στο μεταξύ, την Παρασκευή ή το Σάββατο ο Ιορντανέσκου αναμένεται στην χώρα μας γιά να υπογράψει το συμβόλαιο συνεργασίας του με την ΕΠΟ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 290,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,90, γαλλικό φράγκο προς 48,02, λίρα Αγγλίας προς 475,10, ελβετικό φράγκο προς 198,33, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 231,72, τη λίρα Κύπρου προς 548,10 και την ECU προς 317,18 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Περαιτέρω βελτίωση θα παρουσιάσει σήμερα ο καιρός,με τοπικές νεφώσεις σ'όλη τη χώρα και παροδικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Οι άνεμοι θα εξασθενήσουν και θα διατηρηθούν βόρειοι μέτριοι,ενώ η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και θα κυμανθεί στα βόρεια -6 με 6 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά -2 με 13 και στο Αιγαίο 5 με 12 βαθμούς. Λίγες νεφώσεις, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 10 και 0 με 6 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 29 January 1998 - 8:00:18 UTC