Visit the Cyprus Press & Information Office (CYPIO) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-28

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 28/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στάσεις εργασίας και σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
- Σε αδιέξοδο η συνάντηση κυβέρνησης - ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ.
- Ο Κίνγκελ κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης.
- Κινητικότητα στο Σκοπιανό.
- Σύσκεψη Σημίτη με την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.
- Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για νοσοκομεία.
- Απο τα μεσάνυχτα κλείνει η λεωφόρος Αμαλίας λόγω έργων του Μετρό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Διαχειριστικό ελεγχο στα οικονομικά της ΑΕΚ διενεργεί αυτές της μέρες η ENIC.
- Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ολυμπιακό με 81-71 σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος,στο μπάσκετ.
- Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στον τρίτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στάσεις εργασίας και σήμερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Κλιμακώνεται η αντιπαράθεση κυβέρνησης και συνδικάτων του ευρύτερου δημόσιου τομέα με αφορμή τη διάταξη, που αφορά τις εργασιακές σχέσεις στις ΔΕΚΟ. Στάσεις εργασίας μέχρι τις 9 το πρωί και απο τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας έχουν εξαγγείλει απο σήμερα και για τις επόμενες ημέρες οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αθήνα.

Σε αδιέξοδο η συνάντηση κυβέρνησης - ΓΣΕΕ για ΔΕΚΟ.

Σε αδιέξοδο κατέληξε χθες η συνάντηση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας, Εργασίας και Μεταφορών με αντικείμενο την επίμαχη διάταξη. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας δήλωσε οτι η τροπολογία θα αφορά μόνο τις ελλειμματικές και προβληματικές ΔΕΚΟ, τον ΟΑΣΑ, την Ολυμπιακή, τον ΟΣΕ και τα ΕΛΤΑ. Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ τόνισε οτι θα συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις για την μη εφαρμογή της επίμαχης διάταξης. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ Γιώργος Σουφλιάς, ζήτησε να γίνει αυστηρότερη η επίμαχη διάταξη.

Ο Κίνγκελ κάλεσε την Τουρκία να προσφύγει στο δικαστήριο της Χάγης.

Υπέρ της πρότασης, που διατύπωσε ο Ελληνας υπουργός Εξωτερικών, Θεόδωρος Πάγκαλος, για προσφυγή της Τουρκίας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για το σύνολο των θεμάτων, που θεωρεί προβλήματα ή διαφορές, αποδεχόμενη όμως την υποχρεωτική δικαιοδοσία του Δικαστηρίου, τάχθηκε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ στη συνάντηση, που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του στη Βόννη.

Κινητικότητα στο Σκοπιανό.

Δεύτερη συνάντηση, εντός 48 ωρών, θα έχουν αύριο οι διαπραγματευτές Ελλάδας και ΠΓΔΜ, για το θέμα της ονομασίας. Μετά τη χθεσινή τους συνάντηση, που διήρκησε δύο ώρες και διεξήχθη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της ΠΓΔΜ, Ιβάν Τοσέφσκι, δήλωσε ότι υπήρξε κάποια πρόοδος στο νέο αυτό γύρο των συνομιλιών. Παρόντες εκ μέρους του ΟΗΕ ήταν ο διαμεσολαβητής Σάιρους Βανς και ο αναπληρωτής του Μάθιου Νίμιτς, ενώ από ελληνικής πλευράς, ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας μας στα Ενωμένα Εθνη, Χρήστος Ζαχαράκις.

Σύσκεψη Σημίτη με την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων.

Υπο την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, πραγματοποιείται το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου συνεδρίαση με την επιτροπή διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Μετά τη σύσκεψη η επιτροπή με επικεφαλής τον κ. Σημίτη θα γίνει δεκτή απο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για νοσοκομεία.

Τελευταία ημέρα σήμερα υποβολής αιτήσεων για την πρόσληψη 1.088 υπαλλήλων σε τομείς της υγείας του Δημοσίου. Οι κατά τόπους νομαρχίες θα είναι ανοιχτές μέχρι τις 3 μετά το μεσημέρι για να υποβληθούν αιτήσεις των ενδιαφερομένων.

Απο τα μεσάνυχτα κλείνει η λεωφόρος Αμαλίας λόγω έργων του Μετρό.

Αύριο Πέμπτη και όχι σήμερα, όπως αρχικά είχε ανακοινωθεί, θα κλήσει η λεωφόρος Αμαλίας, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ. Ο αποκλεισμός, που θα διαρκέσει τρεις με τέσσερις μέρες, γίνεται προκειμένου να ενισχυθεί το υπέδαφος, για να διέλθει από εκεί χωρίς προβλήματα, το μηχάνημα, που ανοίγει τη σήραγγα από το Σύνταγμα προς το σταθμό του Ολυμπίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Διαχειριστικό ελεγχο στα οικονομικά της ΑΕΚ διενεργεί αυτές της μέρες η ENIC.

Διαχειριστικό έλεγχο στα οικονομικά ``πράγματα`` της ΑΕΚ διενεργεί αυτές τις ημέρες η ENIC. Η αγγλική επενδυτική εταιρία δεν δείχνει ευχαριστημένη με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα και την απόδοση λογαριασμού της διοίκησης της ΑΕΚ με βάση τις επενδύσεις της. Η σχετική έρευνα ξεκίνησε πριν από δέκα ημέρες με το ``ταξίδι αστραπή`` του νέου οικονομικού διευθυντή της εταιρίας, Τζέραλντ Μαξ Λόϊ στην Αθήνα και συνεχίζεται. Κατά συνέπεια και ανάλογα με τα τελικά συμπεράσματα που θα προκύψουν, δεν αποκλείεται στο άμεσο μέλλον να υπάρξουν κάποιες αλλαγές στο διοικητικό καθεστώς της ΑΕΚ.

Ο Πανιώνιος νίκησε τον Ολυμπιακό με 81-71 σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος,στο μπάσκετ.

Η Νέα Σμύρνη έμελε να είναι η έδρα που θα γκρεμίσει τον Ολυμπιακό από την κορυφή της βαθμολογίας της Α1. Ο Πανιώνιος νίκησε τους "ερυθρόλευκους" με 81-71 σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος. Το "στραβοπάτημα" του Ολυμπιακου θα εκμεταλλευτεί κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός. Οι "πράσινοι" του Λευτέρη Σούμοτιτς φιλοξενούνται σήμερα από τη Δάφνη και δεν αναμένεται να αντιμετωπίσουν δυσκολίες. Οι υπόλοιποι αγώνες της 18ης ημέρας που ολοκληρώνεται το απόγευμα είναι οι εξής: ΑΕΚ-Περιστέρι, Αρης-ΠΑΟΚ,Λάρισα-Παπάγου,Ηρακλής- Ηράκλειο και Απόλλων Πατρών- Σπόρτιγκ.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στον τρίτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης.

Μεγάλη νίκη πέτυχε η ομάδα βόλεϊ ανδρών του Ολυμπιακού στον τρίτο αγώνα της γιά τα προκριματικά του Κυπέλλου Κυπελλούχων Ευρώπης, αφού επικράτησε με 3- 2 στην Ισπανία της Γκράν Κανάρια. Ηταν η δεύτερη νίκη των ``ερυθρολεύκων``, αφού την περασμένη εβδομάδα είχαν επικρατήσει στην Γλυφάδα της πολωνικής Χορζόφ με 3-1, ενώ στο πρώτο παιχνίδι τους έχασαν στο Βέλγιο από την Λένικ με 3-0.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 288,14 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 161,18, γαλλικό φράγκο προς 48,11, λίρα Αγγλίας προς 475,56, ελβετικό φράγκο προς 198,65, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 228,13, τη λίρα Κύπρου προς 545,03 και την ECU προς 317,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σταδιακή βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός και στη δυτική Ελλάδα προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα σημειωθούν ασθενείς χιονοπτώσεις,αλλά σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι βόρειοι μέτριοι και στα ανατολικά μέχρι πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα και στα βόρεια θα κυμανθεί -5 με 4, στα δυτικά -1 με 12 και στις υπόλοιπες περιοχές 2 με 10 βαθμούς. Συννεφιά με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο το πρωί,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 7 βαθμούς θα έχει η Αθήνα. Η Θεσσαλονίκη θα έχει λίγες νεφώσεις,μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 1 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 28 January 1998 - 8:00:30 UTC