Read about International Treaties, Human & Minority Rights in Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Απεργία αύριο απο τη ΓΣΕΕ για αλλαγές λειτουργίας στις ΔΕΚΟ.
- Δηλώσεις πρωθυπουργού για προτεραιότητες κυβέρνησης.
- Απάντηση Τσοχατζόπουλου στις προκλήσεις της Τουρκίας.
- Συντηρητική κατάσχεση για τα θύματα του "Δύστος".
- Στον Αρειο Πάγο αύριο τα πανωτόκια.
- Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το προσχέδιο για την Ολυμπιάδα 2004.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τεταμένη η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού. - Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού προκρίθηκε στους ``16`` του Ευρωκυπέλλου.
- Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στην ελληνική διαιτησία του ποδοσφαίρου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη Βουλή συνεχίζεται η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχέδιο.

Συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση για το φορολογικό νομοσχεδιο και σήμερα αναμένεται να μιλήσουν ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας, Γιάννος Παπαντωνίου και ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής. Κατά τη χθεσινή πρώτη μερα ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρης Σαρρής, υποστήριξε ότι με την τιμαριθμοποίηση της φορολογικής κλιμακας ωφελούνται όλοι οι φορολογούμενοι, ενω οι εκπρόσωποι των κομμάτων της αντιπολίτευσης ζήτησαν την απόσυρση του νομοσχεδίου, το οποίο είναι αντικοινωνικό και αντιλαϊκού χαρακτήρα.

Απεργία αύριο απο τη ΓΣΕΕ για αλλαγές λειτουργίας στις ΔΕΚΟ.

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές στη διάταξη του φορολογικού νομοσχεδίου, που προβλέπει αλλαγές στον κανονισμό λειτουργίας των ΔΕΚΟ, ενω άκαρπη υπήρξε χθες η συνάντηση του προεδρείου της ΓΣΕΕ με τους υπουργούς Εθνικής Οικονομίας και Εργασίας για απάλειψη της διάταξης. Για αύριο Πέμπτη, η ΓΣΕΕ έχει εξαγγείλει 24ωρη απεργία σε ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ και στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ενώ δεν θα γίνου οι πτήσεις της Ολυμπιακής. Στον χορό των κινητοποιήσεων και οι αγρότες, που διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Δηλώσεις πρωθυπουργού για προτεραιότητες κυβέρνησης.

Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, στη χθεσινή του συνάντηση με βουλευτές του ΠΑΣΟΚ απο τη Πελοπόνησο και Δ. Στερεά επανέλαβε ότι πρώτη επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η παγίωση της σταθερότητας της οικονομίας, η ισότιμη ένταξη της χώρας στην ΟΝΕ και η ενίσχυση της αναπτυξιακής προσπάθειας. Το πρόγραμμα έργων που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα έχει θετικές επιπτώσεις την απασχόληση ειπε ο κ. Σημίτης, ενω φάνηκε καθησυχαστικός για το ενδεχόμενο σύγκρουσης με την Τουρκία, η πολιτική αστάθεια της οποίας είναι πηγή κινδύνων.

Απάντηση Τσοχατζόπουλου στις προκλήσεις της Τουρκίας.

Το Αιγαίο και η Ελλάδα πάνε μαζί, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, που χθες επισκέφθηκε στρατιωτικές μονάδες και φυλάκια της Σάμου, της Ικαρίας, των Φούρνων και του Αγαθονησίου. Κάλεσε την Τουρκία να σταματήσει τις προσπάθειες για οποιαδήποτε αλλαγή στο Αιγαίο, όπου τα σύνορα είναι καταγεγραμμένα σε διεθνείς συμβάσεις και από το διεθνές δίκαιο. Συνεχίζεται στο Αιγαίο η τουρκική αεροναυτική άσκηση.

Συντηρητική κατάσχεση για τα θύματα του "Δύστος".

Δεκτή εν μέρει, έκανε χθες το τμήμα ασφαλιστικών μέτρων του Πρωτοδικείου Πειραιά την αίτηση 30 συγγενών των αδικοχαμένων ναυτικών του πλοίου "ΔΥΣΤΟΣ", το οποίο βυθίστηκε στις 29 Δεκεμβρίου 1996 ανοιχτά των ακτών της Κύμης, για συντηρητική κατάσχεση της περιουσίας της πλοιοκτήτριας εταιρίας "Ηρακλής" μέχρι του ποσού των 6,4 δις. Με έξι αποφάσεις του το δικαστήριο, αφού πρώτα πιθανολόγησε ως αιτία της βύθισης την εσωτερική κατάρευση των ελασμάτων, διέταξε τη συντηρητική κατάσχεση συνολικού ποσού 493 εκατ. δραχμών.

Στον Αρειο Πάγο αύριο τα πανωτόκια.

Συνέρχεται, αύριο, Πέμπτη, σε δεύτερη διάσκεψη η ολομέλεια του Αρείου Πάγου, προκειμένου να ολοκληρώσει τη συζήτηση για το επίμαχο πρόβλημα των "πανωτοκίων" από τις Τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι ο Εισαγγελέας του ανωτάτου δικαστηρίου, Παν. Δημόπουλος, έχει ταχθεί κατά των "πανωτοκίων", ενώ ο εισηγητής - αρεοπαγίτης, Εμμανουήλ Αντωνίου, προτείνει επαναφορά στο καθεστώς του Αστικού Κώδικα, που προβλέπει συμφωνία των μερών και ανατοκισμό κατ' έτος.

Στη Βουλή τις επόμενες μέρες το προσχέδιο για την Ολυμπιάδα 2004.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα κατατεθεί στη Βουλή το προσχέδιο νόμου για την διοργάνωση της Ολυμπιάδας του 2004, το οποίο παρουσίασε χθες ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος. Σύμφωνα με το προσχέδιο θεσπίζονται ισχυρές δικλείδες διαφάνειας, ενώ θα υπάρχει κοινοβουλευτικός έλεγχος από την επιτροπή μορφωτικών υποθέσεων και διαχειριστικός έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, καθώς και επιτροπή του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία θα ελέγχει όλες τις συμβάσεις άνω των 100 εκατ. δραχμών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τεταμένη η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού.

Ιδιαίτερα τεταμένη είναι η κατάσταση στο ποδοσφαιρικό τμήμα του Ολυμπιακού, αφού παρά τις διαψεύσεις από την ``ερυθρόλευκη`` ΠΑΕ, το επεισόδιο που συνέβη στα αποδυτήρια του σταδίου Καραϊσκάκη, ανάμεσα στον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Ιλια Ιβιτς, είναι γεγονός. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο Ελληνοσέρβος τεχνικός που δεν προπόνησε την ομάδα, φεύγοντας από το Καραϊσκάκη είπε στον Πέτρο Κόκκαλη: ``Δεν πάει άλλο. Εγω τελείωσα. Πές το στον πατέρα σου.`` Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι ο Μπάγεβιτς προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον Σωκράτη Κόκκαλη, κάτι που έγινε τελικά χθες το πρωί, ενώ έχει θέσει την παραίτηση του στην διάθεση του προέδρου της ΠΑΕ.

Η ομάδα μπάσκετ του Παναθηναϊκού προκρίθηκε στους ``16`` του Ευρωκυπέλλου.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με 83-71 την γερμανική Μπάγερ Λεβερκούζεν και προκρίθηκε στους ``16`` του Ευρωκυπέλλου, όπου θα αντιμετωπίσει την ιρσαηλινή Χαποέλ Εϊλάτ. Αντίθετα, ο Απόλλων Πατρών δεν κατάφερε να προκριθεί στην επόμενη φάση, αφού αποκλείσθηκε από τους Ισραηλινούς.

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στην ελληνική διαιτησία του ποδοσφαίρου.

Σημαντικές αλλαγές δρομολογούνται στην ελληνική διαιτησία του ποδοσφαίρου, η οποία θα είναι αμειβόμενη απο τη νέα σεζόν, ενώ οι καλοί ρέφερι θα παίρνουν και ειδικά ``μπόνους``, εκτός απο το μισθό τους. Ετσι, από τη νέα περίοδο οι διαιτητές πρώτης εθνικής κατηγορίας θα παίρνουν μηναίο μισθό 400.000 δραχμών, οι επόπτες πρώτης εθνικής 200.000, ενώ τα ίδια χρήματα θα παίρνουν και οι διαιτητές της δεύτερης εθνικής. Οσον αφορά στην τρίτη εθνική, θα επιλεγούν οι 20 καλύτεροι απο τους 100 συνολικά διαιτητές της κατηγορίας, οι οποίοι θα λαμβάνουν 150.000 δραχμές το μήνα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 293,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,91, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 479,79, ελβετικό φράγκο προς 196,18, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,57, τη λίρα Κύπρου προς 545,03 και την ECU προς 316,23 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται σ'όλη τη χώρα,με βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, ενώ στα βόρεια και στα κεντρικά ορεινά θα πέσουν χιόνια. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις,με μικρή εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 15 και στα νησιά του Αιγαίου 11 με 17 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς νοτιάδες και θερμοκρασία 10 με 14 και 7 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 21 January 1998 - 8:00:12 UTC