Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε μέσα σε 24 ώρες όταν ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Σαρδηνίας.
- Η πολιτική κρίση της Τουρκίας την αναγκάζει να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Ανοιξαν τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σητείας στην Κρήτη, από τους ψαράδες που διαμαρτύρονταν για το καθεστώς φορολογησής τους.
- Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Δημήτρη Χορν από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.
- Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο Νικόλαος Μαζιώτης, που κατηγορείται για τρία κακουργήματα.
- Χρονιά μεγάλης εξόρμησης προς την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε το 1998 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής από τη Λάρισα.
- Την άμεση ανάκληση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς ζήτησε από την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.
- Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας τη διάταξη του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.
- Δέκα κιλά κοκαϊνης κατέσχεσαν άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Δύο ακόμα νέοι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Νέα ναυτική τραγωδία σημειώθηκε μέσα σε 24 ώρες όταν ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο βυθίστηκε νοτιοδυτικά της Σαρδηνίας.

Νέα τραγωδία σημειώθηκε το απόγευμα όταν το υπό σημαία Ονδούρας, ελληνόκτητο εμπορικό πλοίο "Αγιος Παντελεήμονας" βυθίστηκε σε απόσταση 28 ναυτικών μιλίων νοτιοδυτικά της Σαρδηνίας. Στο πλοίο επέβαιναν 9 ναυτικοί, εκ των οποίων οι τέσσερις Ελληνες. Μέχρι στιγμής έχουν περισυλλεγεί σώοι από ιταλικό στρατιωτικό ελικόπτερο δύο ναυτικοί, η εθνικότητα των οποίων δεν έχει γίνει γνωστή. Ελληνες ναυτικοί είναι οι Κωνσταντίνος Παπαστρατής πλοίαρχος, Χρήστος Δαβιώτης υποπλοίαρχος, Σπύρος Σκαρμούτσος μηχανικός και Κότζα Μεμέτ Σελαϊντίν ναύτης. Εξάλλου, σβήνουν οι ελπίδες για την ανεύρεση των τεσσάρων Ελλήνων ναυτικών του υπό κυπριακή σημαία φορτηγού πλοίου "Φλέιρ", που ναυάγησε χθες 50 μίλια ανοιχτά των καναδικών ακτών, στον Ατλαντικό. Από τα 25 μέλη του πληρώματος έχουν περισυλλεγεί σώοι μόνο τέσσερις αλλοδαποί.

Η πολιτική κρίση της Τουρκίας την αναγκάζει να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας, τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Η Τουρκία περνά μία τρομακτική εσωτερική κρίση που την αναγκάζει να λειτουργεί ως αποσταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή δήλωσε σήμερα ο υπουργός Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, μετά απο συνάντηση που είχε με τον υπουργό Βιομηχανίας των ΗΠΑ, Ουίλιαμ Ντάλεϊ. Σχολιάζοντας την απόφαση του τουρκικού δικαστηρίου να κηρύξει παράνομο το ισλαμικό κόμμα της Ευημερίας, ο κ.Τσοχατζόπουλος τόνισε οτι με αυτήν αποδεικνύεται οτι η Τουρκία έχει να διανύσει πολύ δρόμο για να γίνει ευρωπαϊκή χώρα.

Ανοιξαν τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σητείας στην Κρήτη, από τους ψαράδες που διαμαρτύρονταν για το καθεστώς φορολογησής τους.

Ανοιξαν το απόγευμα τα λιμάνια του Ηρακλείου και της Σητείας στην Κρήτη, ύστερα από τρεις ημέρες αποκλεισμού, από τους ψαράδες που διαμαρτύρονται για το καθεστώς φορολογησής τους. Οι αλιείς προχώρησαν στην κίνηση αυτή, μετά τη συνάντηση που είχε στην Αθήνα η ομοσπονδία τους με τον υπουργό Γεωργίας Στέφανο Τζουμάκα και τον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Δρυ.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Δημήτρη Χορν από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, θα γίνει η κηδεία του μεγάλου ηθοποιού Δημήτρη Χόρν από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών, όπως ανακοίνωσε το Ιδρυμα Γουλανδρή- Χόρν. Το οικογενειακό περιβάλλον του εκλιπόντος έκανε γνωστό ότι η κηδεία του θα γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος, πληροφορηθείς το θάνατο του Δημήτρη Χόρν στην Ινδία, όπου βρίσκεται, δήλωσε ότι μαζί με τον εκλιπόντα έφυγε ένα μεγάλο κεφάλαιο της καλλιτεχνικής δημιουργίας στο θέατρο και τον κινηματογράφο.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο Νικόλαος Μαζιώτης, που κατηγορείται για τρία κακουργήματα.

Στις φυλακές Κορυδαλλού οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 27χρονος Νικόλαος Μαζιώτης, που κατηγορείται για κατασκευή εκρηκτικών υλών, διακεκριμένη οπλοκατοχή και απόπειρα έκρηξης σε βαθμό κακουργήματος. Σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες ο Μαζιώτης κατά τη διάρκεια της απολογίας του αρνήθηκε στο σύνολό τους τις κατηγορίες και χαρακτήρισε τη δίωξη σε βάρος του πολιτική.

Χρονιά μεγάλης εξόρμησης προς την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε το 1998 ο πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής από τη Λάρισα.

Χρονιά μεγάλης εξόρμησης προς την ελληνική κοινωνία χαρακτήρισε το 1998 ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας από τη Λάρισα, όπου συμμετείχε σε αγροτική ημερίδα του κόμματος. Ο κ. Καραμανλής προέβλεψε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ καταφέρθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς εναντίον της κυβέρνησης.

Την άμεση ανάκληση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Νίκολας Μπερνς ζήτησε από την κυβέρνηση η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα ζήτησε από την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση ανάκληση του Αμερικανού πρεσβευτή στην Αθήνα Νίκολας Μπέρνς, σε ένδειξη αποδοκιμασίας όχι μόνο των δήλωσεών του για το θέμα του εναέριου χώρου, αλλά και για τη συνολική πολιτική των ΗΠΑ στα ελληνοτουρκικά. Παράλληλα, η κ. Παπαρήγα υποστήριξε ότι ο διαμελισμός και η διχοτόμηση του Αιγαίου έχουν ήδη γίνει απο τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο Επικρατείας τη διάταξη του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού.

Αντισυνταγματική έκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας τη διάταξη του Γενικού Οικοδομικού Κανονισμού που επιτρέπει την οικοδόμηση σε μη άρτια οικόπεδα εντός σχεδίου πόλεως. Το ανώτατο δικαστήριο δέχθηκε με την απόφασή του ότι η επίμαχη ρύθμιση του 1992 αντιβαίνει στο άρθρο 24 του συντάγματος που προνοεί για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Δέκα κιλά κοκαϊνης κατέσχεσαν άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης. Δύο ακόμα νέοι πέθαναν από υπερβολική δόση ναρκωτικών.

Δέκα κιλά κοκαϊνης κατέσχεσαν άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, οι οποίοι εξάρθρωσαν μεγάλο κύκλωμα ναρκωτικών συλλαμβάνοντας τέσσερις Ελληνες και δύο Λατινοαμερικανούς. Τα οχτώ από τα δέκα κιλά της κοκαϊνης ήταν κρυμμένα στο πλοίο "Ναύπλιο", το οποίο οι αστυνομικοί σταμάτησαν, ενώ έπλεε ανοικτά του Μεσσηνιακού κόλπου. Τα άλλα δύο κιλά κατασχέθηκαν όταν αστυνομικοί εμφανίσθηκαν ως αγοραστές στα μέλη της σπείρας. Στο μεταξύ, δύο ακόμη νέοι βρήκαν τραγικό θάνατο από υπερβολική δόση ναρκωτικών. Πρόκειται για τους Μιλτιάδη Λιακόπουλο, 24 ετών και Σταύρο Πλασταριά, 20 ετών, που βρέθηκαν νεκροί σε ερημικό σημείο αγροτικού δρόμου στην περιοχή Λαμπέτι Πύργου Ηλείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του αθηναϊκού ντέρμπι της 16ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών, καθώς μετά από μία συναρπαστική αναμέτρηση, που έγινε στο ΟΑΚΑ, επικράτησε του Παναθηναϊκού με 66-61. Στο ημίχρονο η ομάδα του Ιωαννίδη, που είχε ως κορυφαίο τον Πρέλιεβιτς, προηγήθηκε με 37-24.

Στους υπόλοιπους αγώνες της 16ης ημέρας για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ηρακλής- Περιστέρι78-70, Πανιώνιος-Λάρισα 91-63, Απόλλων Πατρ.-ΠΑΟΚ 86-94 Δάφνη- Παπάγου 78-77 Σπόρτιγκ-Ηράκλειο 82-64. Η αγωνιστική θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Αρης-Ολυμπιακός.

Ο ΟΦΗ νίκησε 2-1 την Ξάνθη σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 18ης ημέρας του πρωταθλήματος Α'εθνικής. Τα γκολ πέτυχαν οι Μαρινάκης 40', Νιόπλιας 87' και Λουτσιάνο 89'. Στο 55-ο λεπτό αποβλήθηκε ο Μίτιτς των γηπεδούχων με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Εξάλλου, η Δόξα Βύρωνα νίκησε την Καλλιθέα με 1-0 σε αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 16ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος Β' εθνικής.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, γνώρισε ακόμα μία ήττα με 12- 8 από τη Ρωσία, στον παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου του Περθ. Μετά το αποτέλεσμα αυτό, η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει αύριο τις ΗΠΑ, σε αγώνα για τις θέσεις 7-8.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 292,48 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,06, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 476,77, ελβετικό φράγκο προς 197,81, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,25, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 227,42, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,27 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά αναμένεται αύριο στις περισσότερες περιοχές της χώρας με τοπικές βροχές στα δυτικά και νότια, ενώ είναι πιθανό να βρέξει και στα κεντρικά. Αργότερα, ο καιρός θα βελτιωθεί στη δυτική Ελλάδα. Το πρωί κατά τόπους η ορατότητα θα είναι περιορισμένη, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 2 έως 12 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 6 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Αύριο στην Αττική αναμένονται τοπικές νεφώσεις με πιθανότητα βροχής. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα από 7 έως 15 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται παροδικές νεφώσεις ενώ η ορατότητα του πρωί θα είναι περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 4 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 17 January 1998 - 20:00:18 UTC