Browse through our Interesting Nodes of Diplomatic Missions in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-14

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 14/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες.
- Συνέχισαν και χθες τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι.
- Φρικαλαιότητες σε βάρος Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.
- Δηλώσεις Μαντέλη για τη πτώση του ουκρανικού "Γιάκοβλεφ".
- Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.
- Ανέκαμψε η Σοφοκλέους.
- Χωρίς φέρι-μποτ αυριο το Ρίο - Αντίρριο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ανετη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός επι της Μπάγερ με 86-64. - Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών,νίκησε 3-2 την αντίστοιχη των ΗΠΑ στο Παγκοσμίο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συλλήψεις υπόπτων για τρομοκρατικές ενέργειες.

Στον Εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 28χρονος, Νίκος Μαζιώτης, που συνελήφθη για ανάμειξη σε τρομοκρατικές ενέργειες. Τα αποτυπώματα του Μαζιώτη βρέθηκαν σε βόμβα, που δεν εξερράγη τον περασμένο μήνα έξω απο το υπουργείο Ανάπτυξης. Για τις σχέσεις τους με τον Μαζιώτη προσήχθησαν και κρατούνται στην Ασφάλεια άλλα 6 άτομα. Ο Μαζιώτης είχε καταδικαστεί σε 40 μήνες φυλάκιση για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο το 1995 και σε ενα χρόνο φυλάκιση με τριετή αναστολή για άρνηση στράτευσης.

Συνέχισαν και χθες τις προκλήσεις στο Αιγαίο οι Τούρκοι.

Με νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου από 18 τουρκικά μαχητικά, συνοδεύθηκε χθες η περιοδεία του υπουργού Εθνικής Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλου, σε Λέσβο, Χίο και Ψαρά. Ο Αμερικανός πρεσβευτής, Νίκολας Μπέρνς, τόνισε οτι οι ΗΠΑ δεν συνδέουν την ελληνική κυριαρχία στο Αιγαίο με το θέμα του εναέριου χώρου. Ο πρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου, Χίλ Ρόμπλες, υπογράμμισε οτι η ΕΕ τάσσεται στο πλευρό της Ελλάδας στο θέμα της αμφισβήτησης των συνόρων της από την Τουρκία.

Φρικαλαιότητες σε βάρος Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη.

Σοκ έχει προκαλέσει στην ελληνική κοινότητα της Κωνσταντινούπολης η άγρια δολοφονία του νεωκόρου του ναού Αγίου Θεράποντα, Βασίλη Χαβιαρόπουλου. Οι δολοφόνοι, που παραμένουν ασύλληπτοι έσπασαν το κρανίο του άτυχου νεωκόρου και αφού τον πέταξαν σε πηγάδι, έβαλαν φωτιά στο αγίασμα. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατήγγειλε τις αρχές της Τουρκίας ότι σε παρόμοιες περιπτώσεις, δεν έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.

Δηλώσεις Μαντέλη για τη πτώση του ουκρανικού "Γιάκοβλεφ".

Ολα τα στοιχεία οδηγούν σε καταλογισμό ευθυνών του πιλότου για το δυστύχημα του ουκρανικού αεροσκάφους. Μιλώντας χθες στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Μεταφορών, κ. Μαντέλης, τόνισε οτι δεν υπάρχει καμμία ευθύνη για το τραγικό δυστύχημα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Περισσότερο φόρο θα πληρώσουν οι ελεύθεροι επαγγελματίες.

Αυξημένο φόρο θα πληρώσουν για τα εισοδήματα που απέκτησαν το 1997 οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών. Ετσι, αυξάνεται κατά 9% η επαγγελματική αμοιβή για τον προσδιορισμό του ελάχιστου εισοδήματος που δηλώνουν στην Εφορία οι ελεύθεροι επαγγελματιές, καλλιτέχνες και τραγουδιστές, και κατά 8,2% για τους ιδιοκτήτες ταξί και φορτηγών αυτοκινήτων.

Ανέκαμψε η Σοφοκλέους.

Ηρεμία επικράτησε στην αγορά συναλλάγματος, ενώ ανάσα πήρε και η Σοφοκλέους, μετά τη σημαντική ανάκαμψη στα Χρηματιστήρια της Ασίας και της Ευρώπης. Η δραχμή δεν δέχθηκε ούτε και χθες πιέσεις, ανατιμήθηκε έναντι του ΕΚΙΟΥ, ενώ παρατηρήθηκαν εισροές συναλλάγματος, ύψους 350 εκατ. δολαρίων. Παράλληλα τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά άρχισαν να υποχωρούν.

Χωρίς φέρι-μποτ αυριο το Ρίο - Αντίρριο.

Κανένα δρομολόγιο φέρι-μποτ, δεν θα γίνει αύριο Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στις γραμμές Ρίου - Αντιρρίου και Αιγίου - Αγίου Νικολάου Δωρίδας, λόγω συμμετοχής των ναυτεργατών στην απεργία της ΠΝΟ, η οποία ζητά τη διατήρηση του καμποτάζ και των θέσεων εργασίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ανετη νίκη πέτυχε ο Παναθηναϊκός επι της Μπάγερ με 86-64.

Ανετη νίκη, που ισοδυναμεί με πρόκριση στους ``16`` του Ευρωκυπέλλου πέτυχε ο Παναθηναϊκός στο Λεβερκούζεν επί της τοπικής Μπάγερ με 86-64. Το αποτέλεσμα αυτό μετατρέπει τη ρεβάνς του ΟΑΚΑ (20/1) σε τυπική διαδικασία. Αντίθετα, ο Απόλλωνας Πατρών στον πρώτο αγώνα για τη φάση των ``32`` του Ευρωκυπέλλου, δεν τα κατάφερε και τόσο καλά. Οι Πατρινοί γνώρισαν βαριά ήττα από τη Χαποέλ Εϊλάτ στο Ισραήλ με 101-84. Ο Απόλλωνας θα προσπαθήσει να καλύψει τη διαφορά των 17 πόντων, στη ρεβάνς που θα γίνει στις 20/1 στο κλειστό της Περιβόλας.

Η εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών,νίκησε 3-2 την αντίστοιχη των ΗΠΑ στο Παγκοσμίο πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Πολλοί την θεωρούσαν ξεγραμμένη, όμως εκείνη έσπευσε να τους διαψεύσει. Ο λόγος για την εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, η οποία μετά από ένα παιχνίδι για γερά νεύρα, νίκησε 3-2 την αντίστοιχη των ΗΠΑ στο πλαίσιο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου που διεξάγεται στο Περθ και εξασφάλισε την πρόκρισή της στις οκτώ καλύτερες ομάδες του κόσμου. Αύριο η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει την Αυστραλία, ενώ η αντίστοιχη ομάδα των γυναικών στο πλαίσιο της προημιτελικής φάσης θα αντιμετωπίζει τη Ρωσία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,36 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,60, γαλλικό φράγκο προς 47,82, λίρα Αγγλίας προς 476,01, ελβετικό φράγκο προς 197,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,02, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,59 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συνεχίζονται οι αλκυονίδες και ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη σχεδόν τη χώρα, με λίγες νεφώσεις, κυρίως στα Δυτικά, ενώ το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι νοτιοδυτικοί ασθενείς και στα Δυτικά μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα Βόρεια θα κυμανθεί από μηδέν μέχρι 13 βαθμούς, στα δυτικά 6 με 15 και στην υπόλοιπη χώρα 7 με 19 βαθμούς Κελσίου. Αίθριος θα είναι ο καιρός στην Αττική, με ασθενείς ανέμους και η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί από 6 μέχρι 17 βαθμούς. Στη θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ το πρωί θα σημειωθούν ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει από 2 μέχρι 13 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 14 January 1998 - 8:00:14 UTC