Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- "Μαύρη" Δευτέρα η χθεσινή για τις διεθνείς χρηματαγορές.
- Σήμερα η έκθεση Σπράου για τη δημόσια διοίκηση.
- Αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.
- Αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός.
- Κυβερνητική απάντηση στις δηλώσεις Μπέρνς.
- Συναντήσεις Σημίτη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.
- Σύμφωνος και ο Σάμαρανκ για αναβίωση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η ΑΕΚ, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ξάνθη στην έδρα της ακριτικής ομάδας.
- Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου,θα γίνει πιθανότατα το ντερμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός για την 20 ημέρα του πρωταθλήματος της Α'εθνικής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

"Μαύρη" Δευτέρα η χθεσινή για τις διεθνείς χρηματαγορές.

Κρίσιμη θεωρείται η σημερινή μέρα στις διεθνείς χρηματαγορές για την ανάκαμψή τους, μετά τη χθεσινή αναταραχή, που είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν με σημαντικές απώλειες τα περισσότερα απο τα διεθνή Χρηματιστήρια, ιδιαίτερα της Ασίας. Ο γενικός δείκτης της Σοφοκλέους έκλεισε με απώλειες 5, 08%. Στο μέτωπο της δραχμής η κατάσταση ήταν ήρεμη, υπήρξε εισροή περίπου 100 εκατ. δολαρίων, ενώ τα επιτόκια στη διατραπεζική αγορά παρέμειναν σε επίπεδα άνω του 20%.

Σήμερα η έκθεση Σπράου για τη δημόσια διοίκηση.

Σήμερα αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα το σχέδιο για τη δημόσια διοίκηση, το οποίο έχει υποβληθεί ήδη στο πρωθυπουργό. Ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, καθηγητής Γιάννης Σπράος, διέψευσε χθες από τη Θεσσαλονίκη δημοσιεύματα, που διετείνονται ότι στο σχέδιο προτείνεται η κατάργηση της μονιμότητας των δημοσίων υπαλλήλων.

Αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή η συζήτηση του φορολογικού νομοσχεδίου.

Προωθείται σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για συζήτηση το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠΑΣΟΚ, παρόντος του αρμόδιου υπουργού, Γιάννου Παπαντωνίου, δεν έλειψαν οι διαφωνίες ορισμένων βουλευτών για επιμέρους διατάξεις του νομοσχεδίου. Ο κ. Παπαντωνίου, αφού άκουσε τις απόψεις των βουλευτών, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καμμία αλλαγή, που να προκαλεί μείωση των προβλεπομένων εσόδων, ωστόσο σχολίασε ότι είναι ανοιχτός για άλλες αλλαγές.

Αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία προανήγγειλε ο αρμόδιος υπουργός.

Νέα κατάσταση θα διαμορφωθεί στο ασφαλιστικό σύστημα μέσα στο 1998, τόνισε ο αρμόδιος υπουργός, Μιλτιάδης Παπαϊωάννου. Ο κ. Παπαϊωάννου δήλωσε ότι μέχρι το τέλος του Φεβρουαρίου θα κατατεθούν προτάσεις στον κοινωνικό διάλογο και η κυβέρνηση στη συνέχεια θα προχωρήσει σε νομοθετικές ρυθμίσεις, που αφορούν την οργάνωση του συστήματος και την ομαδοποίηση Ταμείων, την αξιοποίηση της περιουσίας τους, καθώς και τα θέματα των κλάδων υγείας και το μέλλον των προβληματικών Ταμείων, των οποίων η λειτουργία δεν μπορεί να συνεχιστεί.

Κυβερνητική απάντηση στις δηλώσεις Μπέρνς.

Η ελληνική κυβέρνηση επανέλαβε οτι τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας δεν είναι δυνατόν να τεθούν προς διαπραγμάτευση. Σχετική δήλωση έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος με αφορμή τις δηλώσεις Μπερνς ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν ελληνικό εναέριο χώρο δέκα μιλίων. Ο Γιάννος Κρανιδιώτης συναντήθηκε με τον Τούρκο πρέσβη, ύστερα από αίτημα του τελευταίου και του επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν αντιτίθεται στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας, με την προϋπόθεση η Αγκυρα να αλλάξει στάση στην πολιτική της.

Συναντήσεις Σημίτη με κυβερνητικά και κομματικά στελέχη.

Σειρά συναντήσεων έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, με στελέχη της κυβέρνησης και του Κινήματος. Ο κ. Σημίτης συναντάται με τους υφυπουργούς Εσωτερικών, κ. Παπαδήμα, ΠΕΧΩΔΕ, κ. Βερελή και Εθνικής Οικονομίας, κ. Πάχτα, για την πορεία των μεγάλων έργων στη περιφέρεια. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί υπο την προεδρία του σύσκεψη στα γραφεία του Κινήματος, για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη του Φεβρουαρίου. Αύριο θα συναντηθεί με τον υπουργό Παιδείας, κ. Αρσένη, στο πλαίσιο των κατ' ιδίαν συναντήσεων, που ξεκίνησε με μέλη του ΕΓ.

Σύμφωνος και ο Σάμαρανκ για αναβίωση της Ολυμπιακής εκεχειρίας.

Αναβιώνει η ιδέα της Ολυμπιακής εκεχειρίας μετά τη συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γ. Α. Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΟΕ κ. Σάμαρανκ. Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων να υιοθετηθεί η ελληνική πρωτοβουλία για την αναβίωση της ολυμπιακής εκεχειρίας κατά τη δάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων και να δημιουργηθεί κέντρο στην Ολυμπία το οποίο θα προωθήσει την ιδέα αυτή.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η ΑΕΚ, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ξάνθη στην έδρα της ακριτικής ομάδας.

Η ΑΕΚ κέρδισε τον ανεπίσημο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα,αφού στον τελευταίο αγώνα της για τον Α' γύρο του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος, αναδείχθηκε ισόπαλη 0-0 με την Ξάνθη στην έδρα της ακριτικής ομάδας. Στους υπόλοιπους αγώνες της 17ης ημέρας που έγιναν το Σαββατοκύριακο σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-ΟΦΗ 1-0, Πανηλειακός-Παναθηναϊκός 0-0, Πανιώνιος-Ιωνικός 2-2, ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός 1-0, Απόλλων Αθ.-Ηρακλής 0-0, Προοδευτική-Εθνικός 2-3, Ολυμπιακός- Βέροια 4-1 και Παναχαϊκή-Καβάλα 2-0. Ετσι τώρα προηγούνται η ΑΕΚ με 44 βαθμούς έναντι 43 του Ολυμπιακού, 40 του Παναθηναϊκού, 37 του ΠΑΟΚ και 33 του Ιωνικού.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου,θα γίνει πιθανότατα το ντερμπι ΑΕΚ- Ολυμπιακός για την 20 ημέρα του πρωταθλήματος της Α'εθνικής.

Τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου, αντί για Σάββατο 31 Ιανουαρίου,θα γίνει πιθανότατα το ντερμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός για την 20 ημέρα του πρωταθλήματος της Α'εθνικής. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε η ΠΑΕ ΑΕΚ, γιατί στις 31/1 γίνεται το φάιναλ φορ του κυπέλλου μπάσκετ στο Αλεξάνδρειο κι είναι προτιμότερο να μετατεθεί ο ποδοσφαιρικός αγώνας. Το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι η ΕΠΑΕ να δεχθεί το αίτημα της ``κιτρινόμαυρης`` ΠΑΕ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,43, γαλλικό φράγκο προς 47,92, λίρα Αγγλίας προς 469,98, ελβετικό φράγκο προς 197,77, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 220,32, τη λίρα Κύπρου προς 547,08 και την ECU προς 316,80 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, με λίγες τοπικές νεφώσεις στα δυτικά. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 0 με 14 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 18 και στο Αιγαίο 9 με 17 βαθμούς Κελσίου. Αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 17 και 2 με 13 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 13 January 1998 - 7:28:35 UTC