Visit our Archive of Documents from US Government Agencies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 98-01-11

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 11/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Βόμβες στο ΚΕΠΥΟ και την εφορία Καλλιθέας
- Κρίσιμη εβδομάδα για τη δραχμή. Σε επιφυλακή η Τράπεζα της Ελλάδος για τους κερδοσκόπους.
- Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το νέο χτύπημα του εγκέλαδου με 5,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο.
- Συνεχίζεται η τουρκική άσκηση στο Αιγαίο. Κρίσιμα δύο σημεία κοντά σε Λήμνο και Χίο.
- Σε εφαρμογή από αύριο τα μέτρα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.
- Αποκλεισμένα τα λιμάνια Λέρου και Καλύμνου από σφουγγαράδες και ψαράδες της περιοχής.
- Το ελληνικό πρόγραμμα για εκεχειρία στη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 παρουσιάζεται αύριο στη Λωζάνη, στον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ.
- Απεργούν αύριο οι πωλητές λαϊκών αγορών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ - Αποτελέσματα Α'Εθνικής ποδοσφαίρου
- Αποτελέσματα Β'εθνικής ποδοσφαίρου
- Νίκες εθνικών ομάδων υδατοσφαίριση ανδρών-γυναικών

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Βόμβες στο ΚΕΠΥΟ και την εφορία Καλλιθέας

Δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί εξερράγησαν με διαφορά λίγων λεπτών, νωρίς το βράδυ στην περιοχή της Καλλιθέας.Στόχος τους ήταν το μηχανογραφικό κέντρο του υπουργείου Οικονομικών, το γνωστό ΚΕΠΥΟ και η εφορία της Καλλιθέας. Από τις εκρήξεις σημειώθηκαν σημαντικές ζημιές. Της έκρηξης προηγήθηκε τηλεφώνημα αγνώστου σε απογευματινή εφημερίδα που προειδοποιούσε ότι εκραγούν οι βόμβες. Επί τόπου έσπευσαν πυροτεχνουργοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, για να συλλέξουν στοιχεία.

Κρίσιμη εβδομάδα για τη δραχμή. Σε επιφυλακή η Τράπεζα της Ελλάδος για τους κερδοσκόπους.

Κρίσιμη και καθοριστική χαρακτηρίζεται η επόμενη εβδομάδα για την πορεία της δραχμής, μετά τη νέα κρίση που έχει ξεσπάσει στις Ασιατικές οικονομίες και επηρέασε τις διεθνείς χρηματαγορές. Η τράπεζα της Ελλάδος θα βρίσκεται σε επιφυλακή και θα παρέμβει αν διαπιστωθούν και πάλι κερδοσκοπικές πιέσεις κατά του εθνικού μας νομίσματος. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται και η πορεία του χρηματιστηρίου, το οποίο επηρεάστηκε από τη διεθνή κρίση.

Δεν ανησυχούν οι σεισμολόγοι για το νέο χτύπημα του εγκέλαδου με 5,5 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο.

Στη φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, αποδίδουν οι σεισμολόγοι τη νέα εμφάνιση του εγκέλαδου, με δύο ισχυρούς σεισμούς 4,9 και 5,5 ρίχτερ, με επίκεντρο νότια της Ζακύνθου, που έδωσε τον μεγάλο σεισμό των 6,6 Ρίχτερ, στις 18 Νοεμβρίου. Οι δύο δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στη Ζάκυνθο και τη Δυτική Πελοπόννησο, χωρίς όμως να αναφερθούν ζημιές.

Συνεχίζεται η τουρκική άσκηση στο Αιγαίο. Κρίσιμα δύο σημεία κοντά σε Λήμνο και Χίο.

Στη σκιά της πρόσφατης φραστικής αντιπαράθεσης Αθήνας-Αγκυρας, συνεχίζεται και αυτή την εβδομάδα η τουρκική άσκηση στο Αιγαίο και το ενδιαφέρον επικεντρώνεται σε ορισμένα σημεία, ανοιχτά της Χίου και της Λήμνου, που έχουν δεσμεύσει οι τούρκοι επιτελάρχες, παρά τις αντιρρήσεις της ελληνικής κυβέρνησης.

Σε εφαρμογή από αύριο τα μέτρα στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας.

Αρχίζει αύριο η λειτουργία του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας αυτοκινήτων, το σύστημα με τις μπάρες, στο εμπορικό τρίγωνο της πρωτεύουσας. Για 15 μέρες το σύστημα θα λειτουργεί δοκιμαστικά, θα γίνει συστηματική παρακολούθηση στην εφαρμογή του και θα υπάρξουν βελτιώσεις.Στα σημεία εισόδου και εξόδου του τριγώνου θα βρίσκονται υπάλληλοι της δημοτικής αστυνομίας και τροχονόμοι και θα εξυπηρετούν τους πολίτες.

Αποκλεισμένα τα λιμάνια Λέρου και Καλύμνου από σφουγγαράδες και ψαράδες της περιοχής.

Αποκλεισμένα εξακολουθούν να παραμένουν τα λιμάνια της Καλύμνου και της Λέρου, από τους ψαράδες και τους σφουγγαράδες της περιοχής, που διαμαρτύρονται για την απόφαση του υπουργείου οικονομικών να κρατούν βιβλία εσόδων-εξόδων. Εξαιτίας της κατάστασης δεν έγιναν τα δρομολόγια των πλοίων από και πρός τα δύο νησιά.

Το ελληνικό πρόγραμμα για εκεχειρία στη διάρκεια της Ολυμπιάδας του 2004 παρουσιάζεται αύριο στη Λωζάνη, στον Χουάν Αντόνιο Σάμαρανγκ.

Το ελληνικό σχέδιο για την εφαρμογή εκεχειρίας στη διάρκεια των Ολυμπιακών αγώνων του 2004, θα παρουσιάσει αύριο στη Λωζάνη, ελληνική αντιπροσωπεία στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ. Εντός της εβδομάδος ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει τα μέλη της επιτροπής διοργάνωσης της Ολυμπιάδας του 2004.

Απεργούν αύριο οι πωλητές λαϊκών αγορών.

Απεργούν από αύριο οι πωλητές λαϊκών αγορών, οι οποίοι ζητούν να μην αυξηθεί η εφ`απάξ εισφορά που πληρώνουν και να διευθετηθεί το θέμα όσων πωλούν χωρίς άδειες. Το πρωί οι απεργοί θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη του Ολυμπιακού στο μπάσκετ

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής του μεγάλου ντέρμπι της 15ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α1 Εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ, αφού επικράτησε στο στάδιο Ειρήνης και Φιλίας της ΑΕΚ με 73-66 (ημίχρονο: 42-39). Ετσι, ο Ολυμπιακός ανέβηκε και πάλι στην κορυφή με 29 βαθμούς, έναντι 28 του Παναθηναϊκού, ενώ η ΑΕΚ μοιράζεται πια την τρίτη θέση με το Πανιώνιο, αφού έχουν από 25 βαθμούς.

Αποτελέσματα Α'Εθνικής ποδοσφαίρου

Σε αγώνες της 17ης ημέρας για το πρωτάθλημα της Α` Εθνικής στο ποδόσφαιρο, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Καλαμάτα-ΟΦΗ 1-0 , Πανηλειακός- Παναθηναϊκός 0-0, ΠΑΟΚ-Αθηναϊκός 1-0 Απόλλων Αθ.-Ηρακλής 0-0, Προοδευτική- Εθνικός 2-3 Ολυμπιακός-Βέροια 4-1 , Πανιώνιος-Ιωνικός 2-2, Παναχαϊκή-Καβάλα 2-0. Η 17η ημέρα θα ολοκληρωθεί αύριο με τη συνάντηση Ξάνθη-ΑΕΚ. Ετσι τώρα προηγούνται ο Ολυμπιακός και η ΑΕΚ, που έχει ένα αγώνα λιγότερο, με 43 βαθμούς, έναντι 40 του Παναθηναϊκού, 37 του ΠΑΟΚ και 32 του Ιωνικού, που έχει και αυτός έναν αγώνα λιγότερο.

Αποτελέσματα Β'εθνικής ποδοσφαίρου

Στους αγώνες της 15ης ημέρας γιά το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Πανελευσινιακός 1-0 , Εδεσσαϊκός-Καστοριά 3-0 Καλλιθέα-Λεβαδειακός 4-0 , Καρδίτσα-Αρης 0-1 , Παναιτωλικός-Τρίκαλα 1-0 , Πανσερραϊκός-Λάρισα 1-0 , Δόξα Δράμας-Λύκοι 2-0 , Εθνικός Αστέρας-Παναργειακός 3-2. Αύριο θα γίνει ο αγώνας Καλαμαριά-Δόξα Βύρωνα. Στη βαθμολογία προηγείται ο Αρης με 33 βαθμούς, έναντι 31 του Πανελευσινιακού, 30 του Παναιτωλικού, 28 του Εθνικού Αστέρα, 27 του Πανσερραϊκού, 24 της Καλλιθέας και 23 των Τρικάλων.

Νίκες εθνικών ομάδων υδατοσφαίριση ανδρών-γυναικών

Με νίκες προχώρησαν σήμερα οι εθνικές ομάδες υδατοσφαίρισης ανδρών και γυναικών, στο πλαίσιο του παγκοσμίου πρωταθλήματος που διεξάγεται στο Πέρθ της Αυστραλίας. Η εθνική ανδρών νίκησε 11-6 τη Νότια Αφρική και η εθνική γυναικών 10-7 το Καζακστάν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,33, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 472,15, ελβετικό φράγκο προς 197,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,67, τη λίρα Κύπρου προς 546,57 και την ECU προς 316,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλη τη χώρα εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου θα υπάρχουν τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί από -2 μέχρι 12 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 18 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 15 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 6 με 14 και 1 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Sunday, 11 January 1998 - 19:00:13 UTC