Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αγκυρα-ανύπαρκτο επεισόδιο.
- ΗΠΑ για τουρκικές πτήσεις.
- Μέτρα για τη δραχμή.
- Επίθεση Κώστα Καραμανλή.
- Λαθρομετανάστες στη Σύμη.
- Συνάντηση Πάγκαλου-Κασουλίδη.
- Ομαλά η υγεία Τσοβόλα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Επιβεβαίωσε ο Μπάγεβιτς για Αντριόλι. - Συνάντηση Παπανδρέου-Φούρα για 2004.
- Περθ-Πόλο-Νίκες ανδρών και γυναικών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αγκυρα-ανύπαρκτο επεισόδιο.

Ενα ανύπαρκτο επεισόδιο επινόησε η Αγκυρα προκειμένου να συντηρήσει το κλίμα έντασης και κατηγόρησε τη Ελλάδα ότι ένα τουρκικό αλιευτικό δήθεν δέχθηκε πυρά από σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, διέψευσε κατηγορηματικά ότι υπήρξε τέτοιο περιστατικό. Ο Ακης Τσοχατζόπουλος, απηύθυνε σαφές μήνυμα προς την Τουρκία να μην παίζει με τη φωτιά, επαναλαμβάνοντας ότι δεν υπάρχει τίποτα διαπραγματεύσιμο στο Αιγαίο.

ΗΠΑ για τουρκικές πτήσεις.

Ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντιπάρτμεντ Τζιμ Φόλεϊ, τόνισε ότι εάν επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητη πηγή ότι στις πρόσφατες πτήσεις στο Αιγαίο τουρκικά μαχητικά εισήλθαν στον ελληνικό εναέριο χώρο θα πρόκειται για μια αδικαιολόγητα προκλητική ενέργεια. Παράλληλα ο Νίκολας Μπέρνς επεσήμανε ότι το θέμα των Ιμίων πρέπει να παραπεμφθεί στη Χάγη. Τόνισε ότι η χώρα του αναγνωρίζει τα έξι ναυτικά μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο.

Μέτρα για τη δραχμή.

Απέκλεισε ο Γιάννος Παπαντωνίου, την περίπτωση αυξημένης διολίσθησης της δραχμής. Ο κ.Παπαντωνίου ανακοίνωσε ότι σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, αποφασίστηκαν μέτρα για να αντιμετωπιστούν οι επιθέσεις των κερδοσκόπων. Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια για δάνεια ενός μηνός υποχώρησαν κάτω από το 20% . Ο πληθωρισμός έπεσε το Δεκέμβριο στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 26 ετών, αφού έτρεχε με ρυθμό 4,7% .

Επίθεση Κώστα Καραμανλή.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής για την τακτική που ακολουθεί απέναντι στις προκλήσεις της Αγκυρας. Πρόσθεσε ότι το 1998 θα είναι κρίσιμο και προέβλεψε δυσάρεστες εξελίξεις στον τομέα της οικονομίας, η οποία, όπως είπε, στηρίζεται σε γιάλινα πόδια. Σημείωσε ότι το κόμμα του, στηρίζει τη δραχμή, αλλά εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο μπορεί να τη στηρίξει η κυβέρνηση με την πολιτική που ακολουθεί.

Λαθρομετανάστες στη Σύμη.

Αλλοι 69 λαθρομετανάστες συνελήφθησαν χθες στην ακριτική Σύμη. Οπως ομολόγησαν, για τη μεταφορά τους πλήρωσαν στους τούρκους δουλέμπορους απο 2000 δολάρια ο καθένας.

Συνάντηση Πάγκαλου-Κασουλίδη.

Ο υπουργός Εξωτερικών Θεόδωρος Πάγκαλος, συναντήθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα με τον Κύπριο ομόλογό του, Ιωαννη Κασουλίδη και προέβησαν σε γενική ανασκόπηση των εξελίξεων στο Κυπριακό και στις προοπτικές που διαγράφονται για την επίλυσή του,μετά τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στη Μεγαλόνησο. Εξετάστηκε επίσης η φόρμουλα συμμετοχής των τουρκοκυπρίων στη διαπραγματευτική ομάδα, με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Ομαλά η υγεία Τσοβόλα.

Ευδιάθετος και χωρίς καμία μετεγχειρητική επιπλοκή αναρρρώνει σε δωμάτιο του νοσοκομείου "Γ.Παπανικολάου" ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, μετά την επιτυχημένη εγχείρηση καρδιάς. Ο καρδιοχειρουργός Παναγιώτης Σπύρου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία της υγείας του κ.Τσοβόλα και τόνισε ότι θα είναι πλέον ικανός να επιστρέψει στα καθήκοντά του, στα τέλη της επόμενης εβδομάδας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιβεβαίωσε ο Μπάγεβιτς για Αντριόλι.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού, Ντούσαν Μπάγεβιτς επιβεβαίωσε το ενδιαφέρον των "ερυθρολεύκων" για τον Βραζιλιάνο μέσο του Ιωνικού Πάουλο Αντριόλι, ενώ παράλληλα αναφερόμενος στα μεταγραφικά των πρωταθλητών, είπε ότι πολύ δύσκολα θα αποκτηθεί κάποιος άλλος ποδοσφαιριστής.

Συνάντηση Παπανδρέου-Φούρα για 2004.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών,Γιώργος Παπανδρέου,σε συνάντηση που είχε με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Ανδρέα Φούρα, παρουσίασε το σχέδιο που έχει ετοιμαστεί από το υπουργείο Εξωτερικών για την εφαρμογή εκεχειρίας κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004. Η ελληνική πρόταση, όπως ονόμασε το σχέδιο ο κ Παπανδρέου, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα και στον πρόεδρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ στη Λοζάνη.

Περθ-Πόλο-Νίκες ανδρών και γυναικών.

Με νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της, η εθνική μας ομάδα πόλο των ανδρών στο παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου που διεξάγεται στο Περθ της Αυστραλίας, αφού επικράτησε 9-5 της Βραζιλίας. Νίκη σημείωσε και η εθνική μας ομάδα πόλο των γυναικών στην ίδια διοργάνωση, αφού συνέτριψε με 10-4 την πρωταθλήτρια Ευρώπης, Ιταλία.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 291,03 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,33, γαλλικό φράγκο προς 47,89, λίρα Αγγλίας προς 472,15, ελβετικό φράγκο προς 197,82, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,67, τη λίρα Κύπρου προς 546,57 και την ECU προς 316,83 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ανοιξιάτικος θα είναι και αύριο ο καιρός με λιακάδα και λίγες τοπικές νεφώσεις στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και τοπικά στο Αιγαίο ισχυροί. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί από -1 μέχρι 12 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 4 με 16 βαθμούς Κελσίου.Αίθριο καιρό, ασθενείς μέχρι μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 15 και 2 με 12 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 10 January 1998 - 7:00:16 UTC