Read about Turkey's early 20th Century Genocides (by R.J. Rummel) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 98-01-07

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 07/01/1998 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Το θέμα Κούρδων προσφύγων συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες.
- Αλλεπάλληλες παραβιάσεις χθες απο τουρκικά αεροσκάφη.
- Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο.
- Αριστη η υγεία του Δημήτρη Τσοβόλα.
- Κατάργηση του ανατοκισμού τόκων προτείνει Αρεοπαγίτης.
- Ληστεία σε βάρος της Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κυρίας Αντωνίου.
- Αγνωστοι πυρπόλησαν δυο αυτοκίνητα της πρεσβείας της Συρίας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο διεθνής διαιτητής Ναούμ Μιντιούρης εξαιρέθηκε απο τον πίνακα των 12 απο την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ.
- Ο Γιώργος Δώνης θα παίξει με την ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην Ξάνθη.
- Εντυπωσιακή ήταν η κινητοποίηση των φίλων του Αρη, όσον αφορά την εγγραφή τους στην υπό ίδρυση λέσχη του συλλόγου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Το θέμα Κούρδων προσφύγων συζητείται σήμερα στις Βρυξέλλες.

Η μαζική φυγή Κούρδων από τα πάτρια εδάφη τους προς την Ευρώπη, θα εξεταστεί σήμερα στις Βρυξέλλες απο εκπροσώπους των χωρών - μελών της συμφωνίας Σένγκεν, ενω αύριο θα αναζητηθούν στη Ρώμη τρόποι αντιμετώπισης του θέματος απο τις αστυνομίες 5 χωρών της Ευρώπης και της Τουρκίας. Στη Σάμο συνελήφθησαν χθες 11 Ιρακινοί κουρδικής καταγωγής, που δήλωσαν οτι χιλιάδες συμπατριώτες τους, περιμένουν να περάσουν στην Ελλάδα και την Ιταλία. Η Γερμανία ενίσχυσε ελέγχους στα σύνορά της γιά αναχαίτιση νέου κύματος Κούρδων προσφύγων.

Αλλεπάλληλες παραβιάσεις χθες απο τουρκικά αεροσκάφη.

Τις 14 έφτασαν χθες οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου απο τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη μεταξύ Ψαρών, Χίου και Οινουσών, που ηταν άσχετες με την αεροναυτική άσκηση της Αγκυρας στο Αιγαίο και κατά παράβαση του μνημονίου Παπούλια - Γιλμάζ, που προβλέπει αποφυγή προκλητικών ενεργειών στις εθνικές και θρησκευτικές εορτές. Ο κ. Τσοχατζόπουλος δήλωσε οτι η Τουρκία είναι υπόλογη απέναντι στη διεθνή κοινότητα. Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε οτι η Τουρκία θα πρέπει να συμπεριφερθεί ως πολιτισμένη χώρα και όχι ως διεθνής τρομοκράτης.

Στη Βουλή σήμερα το φορολογικό νομοσχέδιο.

Κατατίθεται σήμερα στη Βουλή, το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, με το οποίο η κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει επιπλέον 300 δισ δρχ και να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα σε επίπεδα κάτω του 3% του ΑΕΠ. Το νομοσχέδιο προβλέπει την επιβολή τουλάχιστον 12 νέων φόρων και την αύξηση των ήδη υπαρχόντων. Για φορολογική λαίλαπα κάνει λόγο η αντιπολίτευση, ενώ αντίθετη στο νομοσχέδιο εμφανίζεται και η ΓΣΕΕ.

Αριστη η υγεία του Δημήτρη Τσοβόλα.

Σε περίπου 10 μέρες ο πρόεδρος του ΔΗΚΚΙ, Δημήτρης Τσοβόλας, θα ειναι έτοιμος να επανέλθει στα καθήκοντά του, μετά την επέμβαση τετραπλού "μπάϊ- πας", στην οποία επεβλήθη χθες στο νοσοκομείο Γ. Παπανικολάου, στη Θεσσαλονίκη. Ο καρδιοχειρουργός, Παναγιώτης Σπυρου, ο οποίος έκανε την επέμβαση χαρακτήρισε άριστη την κατάσταση της υγείας του κ. Τσοβόλα, ο οποίος τις επόμενες 24 ώρες θα παραμείνει στην εντατική μονάδα. Ο κ. Σπύρου έκανε λόγο για επέμβαση ρουτίνας, ενω ευχές για ταχεία ανάρρωση έστειλαν στον κ. Τσοβόλα οι πολιτικοί αρχηγοί.

Κατάργηση του ανατοκισμού τόκων προτείνει Αρεοπαγίτης.

Επαναφορά στο νομικό καθεστώς και τους περιορισμούς που θεσπίζει ο Αστικός Κώδικας για τον ανατοκισμό, και στις Τράπεζες, εισηγείται ο αρεοπαγίτης Μανώλης Αντωνίου, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες. Υπενθυμίζεται ότι εκκρεμεί στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου η έκδοση απόφασης για τον ανατοκισμό από τις Τράπεζες. Ο κ. Αντωνίου υποστηρίζει οτι για τον ανατοκισμό απαιτείται συμφωνία Τραπεζών και δανειοληπτών. Οι Τράπεζες θα μπορούν να διεκδικούν τόκους απο ανατοκισμό μόνον για οφειλόμενους τόκους ενός τουλάχιστον έτους.

Ληστεία σε βάρος της Γραμματέα Νεολαίας ΠΑΣΟΚ κυρίας Αντωνίου.

Θύμα ληστείας έπεσε τα ξημερώματα η γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου, 31 ετών, καθώς έμπαινε στον ανελκυστήρα πολυκατοικίας, που διαμένει επι της οδού Πατησίων 339. Οπως κατήγγειλε η ίδια ο δράστης την χτύπησε στο πρόσωπο και στη συνέχεια της απέσπασε την τσάντα, που περιείχε δυο κινητά τηλέφωνα, ιταλικές λιρέτες αξίας 50.000 και διάφορα προσωπικά της αντικείμενα.

Αγνωστοι πυρπόλησαν δυο αυτοκίνητα της πρεσβείας της Συρίας.

Στόχος εμπρηστών έγιναν στις 2.30 τα ξημερώματα δυο αυτοκίνητα της πρεσβείας Συρίας, που ηταν σταθμευμένα στη συμβολή των οδών Κηφισίας και Πανόρμου, στην περιοχή Αμπελοκήπων. Απο την φωτιά καταστράφηκε ολοσχερώς το ένα όχημα ενω μικρές ζημιές υπέστη το δεύτερο. Σύμφωνα με μαρτυρίες περιοίκων οι δράστες ηταν δυο άτομα νεαρής ηλικίας, οι οποίοι διέφυγαν με μοτοσυκλέτα μεγάλου κυβισμού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο διεθνής διαιτητής Ναούμ Μιντιούρης εξαιρέθηκε απο τον πίνακα των 12 απο την επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ.

Ο Ναούμ Μιντιούρης είναι ο μόνος από τους διεθνείς διαιτητές, που η επιτροπή διαιτησίας της ΕΠΟ άφησε εκτός του πίνακα των 12 ``ρέφερι`` μεγάλης εμπειρίας, ενώ για προληπτικούς λόγους δεν συμπεριελήφθηκε και ο Στράτος Παπουτσέλης (Λέσβου).Οι 12 διαιτητές, που συγκροτούν τον ειδικό πίνακα, από τον οποίο θα γίνεται η κλήρωση για τους ρέφερι των ντέρμπι είναι οι εξής: Φασόλης, Ψυχομάνης, Βοργιάς (Αθήνας), Βασσάρας (Θεσσαλονίκης), Παπαδάκος (Λακωνίας) και Μπίκας (Χαλκιδικής) που είναι διεθνείς και ακόμη οι Παπαπέτρου (Αθήνας), Αγγελάκης, Τεβεκέλης, Παπαχίντζιος (Θεσσαλονίκης), Μπέγκος (Τρικάλων) και Μποροβήλος (Αρκαδίας).

Ο Γιώργος Δώνης θα παίξει με την ΑΕΚ, για πρώτη φορά στην Ξάνθη.

Το ``τραίνο`` της ΑΕΚ θα ``σφυρίξει`` για πρώτη φορά στην Ξάνθη. Ο Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις αναμένεται να χρησιμοποιήσει τον Γιώργο Δώνη στη θέση του Ντανιέλ Μπατίστα ο οποίος συμπλήρωσε τρεις κίτρινες κάρτες. Στο μεταξύ, αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Ηλία Ατματσίδη στον αγώνα της Δευτέρας με το ακριτικό συγκρότημα, αφού υποφέρει στον οπίσθιο μηριαίο.

Εντυπωσιακή ήταν η κινητοποίηση των φίλων του Αρη, όσον αφορά την εγγραφή τους στην υπό ίδρυση λέσχη του συλλόγου.

Εντυπωσιακή ήταν η προχθεσινή κινητοποίηση των φίλων του Αρη, όσον αφορά την εγγραφή τους στην υπό ίδρυση λέσχη του συλλόγου. Συγκεκριμένα μέχρι στιγμής έχει συγκεντρωθεί το ποσό των 40 εκατομμυρίων δραχμών από την εγγραφή 2.000 μελών, αριθμός που ικανοποιητικός αν αναλογιστεί κανείς ότι προχθες ήταν η πρώτη ημέρα λειτουργίας του συστήματος αυτού, που ως γνωστόν ήταν ιδέα του Μιχάλη Τροχανά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 290,716 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160, 441 , γαλλικό φράγκο προς 47,928, λίρα Αγγλίας προς 477,983, ελβετικό φράγκο προς 197,448 , εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,321, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 218,539, λίρα Κύπρου προς 548,404 και Ευρωπϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 317,167 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχεδόν αίθριος θα είναι ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, εκτός από τα βόρεια και ανατολικά όπου ενδέχεται να σημειωθούν ασθενείς βροχές αλλά γρήγορα ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 1 με 11 βαθμούς,στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 15 και στο Αιγαίο 8 με 17 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό με ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 10 με 14 και 7 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 7 January 1998 - 8:00:18 UTC