Browse through our Collection of Internet Directories by Country Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 22/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου, Κηπουρός και Κεδίκογλου. Δεν διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.
- Συνεχίζεται το μακάβριο της αναγνώρισης των πτωμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει η ΝΔ.
- Δεν αναφέρεται στην επίσημη έκδοση των χαρτών ότι το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης έχει ραντάρ προσέγγισης, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.
- Απελάθηκε από την Τουρκία ένας διπλωμάτης. Σε ανάλογη κίνηση προχωρεί και η ελληνική κυβέρνηση.
- Αυξημένη κίνηση στην αγορά, σε λογικές τιμές τα οπωροκηπευτικά, "τσίμπησαν" οι τιμές των κρεάτων.
- Αυξάνεται κατά 5.000 δρχ το αφορολόγητο ποσό για κάθε παιδί.
- Αύριο συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Νίκολας Μπερνς.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ Γικόνογλου, Κηπουρός και Κεδίκογλου. Δεν διαγράφονται από το ΠΑΣΟΚ, δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ τέθηκαν με απόφαση του πρωθυπουργού οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, Γικόνογλου, Κηπουρός και Κεδίκογλου, επειδή διαφοροποιήθηκαν σε επιμέρους κονδύλια του προϋπολογισμού. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι δεν τίθεται θέμα διαγραφής τους από το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ζήτημα απασχόλησε το Εκτελεστικό Γραφείο του ΠΑΣΟΚ και συζητήθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Κώστα Σκανδαλίδη. Με ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της λεγόμενης εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Συνεχίζεται το μακάβριο της αναγνώρισης των πτωμάτων της αεροπορικής τραγωδίας. Εξεταστική επιτροπή θα ζητήσει η ΝΔ.

Στα μαύρα κουτιά του ΓΙΑΚΟΒΛΕΦ 42, επικεντρώνεται το ενδιαφέρον για τα αίτια του τραγικού αεροπορικού δυστυχήματος με τους 71 νεκρούς. Στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου της Θεσσαλονίκης έχουν αναγνωριστεί μόνο 27 άτομα, πολλά από τα οποία παραδόθηκαν στους συγγενείς τους. Τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες, θα ζητήσει η ΝΔ, που ζητά την παραίτηση του υπουργού Μεταφορών και την απόλυση του διοικητή και υποδιοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Δεν αναφέρεται στην επίσημη έκδοση των χαρτών ότι το αεροδρόμιο Θεσσαλονίκης έχει ραντάρ προσέγγισης, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας.

Δεν αναφέρεται στην επίσημη έκδοση των χαρτών των αρμοδίων διεθνών οργανισμών ότι το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης έχει ραντάρ προσέγγισης, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η ένδειξη αυτή να υπάρχει σε εκδόσεις ιδιωτικών εταιριών. Στην Αθήνα έγινε η κηδεία των πέντε αξιωματικών της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που σκοτώθηκαν στην πτώση του μεταγωγικού αεροσκάφους C-130 στην Οινόη.

Απελάθηκε από την Τουρκία ένας διπλωμάτης. Σε ανάλογη κίνηση προχωρεί και η ελληνική κυβέρνηση.

Η Τουρκία προχώρησε στην απέλαση Ελληνα διπλωμάτη από το προξενείο μας στην Κωνσταντινούπολη, κατηγορώντας τον για κατασκοπεία. Σε ανάλογη κίνηση θα προβεί και η ελληνική κυβέρνηση, όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ο οποίος χαρακτήρισε ψευδείς, ατεκμηρίωτους και μη ανταποκρινόμενους στην πραγματικότητα τους τουρκικούς ισχυρισμούς.

Αυξημένη κίνηση στην αγορά, σε λογικές τιμές τα οπωροκηπευτικά, "τσίμπησαν" οι τιμές των κρεάτων.

Αυξημένη ήταν η κίνηση στην αγορά, καθώς σε εργαζόμενους και συνταξιούχους καταβλήθηκε το δώρο των Χριστουγέννων. Παρά την κακοκαιρία των τελευταίων ημερών, οι τιμές των οπωροκηπευτικών κυμαίνονται περίπου στα περσινά επίπεδα, ενώ στα κρέατα τόσο η τιμή της γαλοπούλας όσο και των αμνοεριφίων, αυξήθηκε περίπου 200 δρχ το κιλό σε σχέση με το Σάββατο.

Αυξάνεται κατά 5.000 δρχ το αφορολόγητο ποσό για κάθε παιδί.

Αυξάνεται κατά 5.000 δρχ το αφορολόγητο ποσό που δικαιούται ο φορολογούμενος για κάθε παιδί. Ετσι η έκπτωση για τα δύο πρώτα παιδιά είναι από 25.000, για το τρίτο 35.000 και για το τέταρτο 45.000 δρχ. Η έκπτωση θα ισχύσει για τα εισοδήματα που θα αποκτηθούν το 1998. Παράλληλα, μειώνεται η παρακράτηση φόρου για τους φορολογούμενους με παιδιά, σε σχέση με αυτή που είχε αρχικά ανακοινωθεί.

Αύριο συνάντηση του Κώστα Σημίτη με τον Νίκολας Μπερνς.

Με τον αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, θα συζητηθεί αύριο ο πρωθυπουργός, ο οποίος θα ενημερωθεί και για την πρόσφατη συνομιλία που είχε στην Ουάσιγκτον ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Μεσούτ Γιλμάζ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ούτε στο βούρκο της Καλαμάτας κόλησε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε με 2-1 και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα του πρωταθλήματος με αέρα τριών βαθμών από το δεύτερο Ολυμπιακό. Η "Ενωση" πέρασε δύσκολες στιγμές από μία απρόσμενα δυνατή Καλαμάτα, αλλά και από ένα ιδιαίτερα βαρύ γήπεδο. Για την ομάδα του Ντουμιτρίου σκόραραν οι Μπάτσιος με αυτογκόλ στο 16' και ο Νικολαϊδης στο 28', ο οποίος έχασε και πέναλτι, που κέρδισε ο ίδιος στο 70'. Το τέρμα της Καλαμάτας σημείωσε ο Αλβέρτης στο 13'.

Ο Παναθηναϊκός τιμωρήθηκε από την ΕΠΑΕ με αποκλεισμό της έδρας του για δύο αγωνιστικές, ενώ ποινή μίας αγωνιστικής επιβλήθηκε στον Ολυμπιακό, για τα σοβαρά επεισόδια οπαδών τους στον μεταξύ τους αγώνα, που έγινε στο Ολυμπιακό στάδιο. Ακόμη επιβλήθηκε και βαρύ πρόστιμο στις δύο ΠΑΕ, αφού θα πληρώσουν απο 8.100.000 δραχμές. Ο Παναθηναϊκός πρόκειται να δώσει σε ουδέτερο γήπεδο τους αγώνες του με Καλαμάτα και Πανσερραϊκό και ο Ολυμπιακός τον αγώνα με Βέροια.

Τελικά, το "ποτέ μη λες ποτέ", δεν ισχύει μόνο για την πολιτική, αλλά και για τον αθλητισμό, αφού Ολυμπιακός και Παπανικολάου μετά από μία σειρά δικαστηρίων και σκληρών δηλώσεων... αποφάσισαν να συνεχίσουν μαζί ως το 2002! Ο νεαρός διεθνής μπασκεντμπολίστας υπέγραψε νέο συμβόλαιο, ενώ στην ανακοίνωση του ΤΑΚ αναφέρεται ότι η διακαής επιθυμία του παίχτη να επιστρέψει στον Ολυμπιακό, αλλά και η εκτίμηση της διοίκησης και της τεχνικής ηγεσίας στο ταλέντο του,ήταν τα βασικά στοιχεία που μέτρησαν για την επίτευξη της συμφωνίας...

Τα προγνωστικά επιβεβαιώθηκαν στην ετήσια ψηφοφορία του ΠΣΑΤ, για την ανάδειξη των καλύτερων για το 1997. Καλύτερος αθλητής αναδείχθηκε ο Κώστας Γκατσιούδης, που κατέκτησε στο ακόντιο το χάλκινο μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου, ενώ καλύτερη αθλήτρια ψηφίστηκε η Νίκη Ξάνθου, που κατέλαβε τη δεύτερη θέση στο μήκος, στην ίδια διοργάνωση. Καλύτερη ομάδα αναδείχθηκε η ομάδα μπάσκετ ανδρών του Ολυμπιακού, που κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ευρώπης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,56 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,82, γαλλικό φράγκο προς 47,74, λίρα Αγγλίας προς 473,65, ελβετικό φράγκο προς 198,13, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,91, τη λίρα Κύπρου προς 545,05 και την ECU προς 316,17 δραχμές.

Ισχυρές πιέσεις δέχθηκαν οι τιμές των μετοχών στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου, με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να υποχωρήσει κατά 2, 04% στις 1.461,21 μονάδες. Τρεις είναι οι βασικές αιτίες για τη σημερινή υποχώρηση: Η κρίση που ξέσπασε στην κυβερνητική παράταξη, η άνοδος των επιτοκίων στη δημοπρασία εντόκων την Παρασκευή καθώς και η νέα αναταρραχή που επικρατεί στα διεθνή χρηματιστήρια. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 51 δισ. δραχμές, διακινήθηκαν όμως για μία ακόμη συνεδρίαση μεγάλα πακέτα μετοχών.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι αύριο ο καιρός σ'ολόκληρη τη χώρα, καθώς λίγες σποραδικές βροχές, μικρής διάρκειας, θα εκδηλωθούν στο ανατολικό Αιγαίο, το βόρειο Ιόνιο και τη Μακεδονία. Τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν κατά τόπους ομίχλες. Οι άνεμοι θα είναι δυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -1 με 12 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 2 με 18 και στα νησιά 6 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες τοπικές νεφώσεις, ασθενείς έως μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 7 με 17 και 4 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 22 December 1997 - 18:57:36 UTC