Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το μοιραίο ουκρανικό αεροσκάφος.
- Τα ονόματα των 42 Ελλήνων επιβατών του ουκρανικού αεροσκάφους.
- Η κατάσταση των ονομάτων των 20 αλλοδαπών επιβατών του αεροσκάφους.
- Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
- Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη στους διαφωνούντες.
- Αρχισε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση τουπροϋπολογισμού.
- Χωρίς όραμα και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός κατά την αντιπολίτευση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων προκρίθηκε στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.
- Αρης, Περιστέρι και Παπάγου κατόρθωσαν να προκριθούν στους "16" του κυπέλλου Κόρατς.
- Ικανοιημένος ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, από την κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου κυπελλούχων.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Δεν έχει εντοπιστεί μέχρι στιγμής το μοιραίο ουκρανικό αεροσκάφος.

Ακαρπες παραμένουν μέχρι στιγμής οι εκτεταμένες έρευνες των σωστικών συνεργείων για τον εντοπισμό του αεροσκάφους της ουκρανικής εταιρίας Airsweet, το οποίο εικάζεται οτι κατέπεσε στη περιοχή ανάμεσα Ανω Μηλιά, Πιέρια Ορη και όρια των νομών Πιερίας, Ημαθίας και Κοζάνης. Το αεροσκάφος, στο οποίο επέβαιναν 62 ατομα, εκ των οποίων οι 42 είναι Ελληνες, χάθηκε απο τα ραντάρ του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης στις 9.13 χθες το βράδυ, λίγο πριν προσγειωθεί.

Τα ονόματα των 42 Ελλήνων επιβατών του ουκρανικού αεροσκάφους.

Π. Μαβριγκόπουλος, η σύζυγος του και τα δυο παιδιά τους, Ι. Κύρου, Β. Στεφανίδου, Β. Βασιλειάδης, Ε. Πέτσης, Ν. Γαλάνης, Γ. Τερζίδης, Τ. Καραφιλούδη, Κ. Παρτσινέβελος, Γ. Κόντος, Α. Γκαϊντατζής, Ν. Στάμος, Ν. Καρελάς, Γ. Σιδηρόπουλος, Ζ. Πελέκας, Ε. Κουμπούκας, Δ. Βαρσάμης, Α. Νατζιόπουλος, Α. Λεπίδης, Α. Μπίκας, Λ. Νικόλας, Λ. Χατζιρτζής, Δ. και Ι. Ζαρκάδας, Λ. Χαραλαμπίδης, Σ. Κόντης, Ε. Οσιπιάδης, Μ. Κόης, Γ. Αδαμίδης, Ε. Βασιλειάδου, Μ. Λαμπρινόπουλος, Λ. Ζαμπούκα, Κ. Λαγός, Δ. Πετρόπουλος, Π. Καραθανάσης, Α. Λόβας, Μ. Λόβα και το βρέφος τους.

Η κατάσταση των ονομάτων των 20 αλλοδαπών επιβατών του αεροσκάφους.

Β. Μάσλοβα, Λ. Μάσλοβα, Α. Μάσλοβα (παιδί), Ο. Πετριτσένκο (γυναίκα), Ι. Φιλιπένκο, Ο. Κομάρτσεβα (γυναίκα), Μ. Τριανταφύλλοβα (γυναίκα), Ι. Κοζένκο, Β. Προκούπτσουκ, Μ. Ζαμπακιόν, Ι. Μπουμπλάεβα (γυναίκα), Λ. Ιροφίμτσουκ (γυναίκα), Β. Καλτσίδου - Ιβάνοβα και το βρέφος της με το όνομα Καλτσίδης (το βρέφος μετράει στους 'Ελληνες), Ι. Τσιτορένκο, Κ. Ζούγκοβα (γυναίκα), Ι. Ιβαντσένκο, Σ. Κατσένκο (γυναίκα), Σ. Τιτσένκο, Α. Λάλακ και Ρ. Λεμέσκο (γυναίκα).

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Σήμερα η 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Οι αστικές συγκοινωνίες στην Αθήνα δεν θα λειτουργήσουν για όλο το 24ωρο, ενώ προβλήματα θα δημιουργηθούν στα δρομολόγια του ΟΣΕ. Κανονικά θα εργαστούν σήμερα οι πιλότοι, μηχανικοί και συνοδοί φροντιστές της Ολυμπιακής μετά την εξαφάνιση του ουκρανικού αεροσκάφους.

Αυστηρή προειδοποίηση Σημίτη στους διαφωνούντες.

Η πόρτα εξόδου απο το ΠΑΣΟΚ ειναι ανοικτή, τόνισε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματος απευθυνόμενος στους μονίμως διαφωνούντες. Ο κ. Σημίτης άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα δεχθεί ούτε επιμέρους διαφοροποιήσεις κατά την ψήφιση του προϋπολογισμού. Παράλληλα, κάλεσε όλους να στηρίξουν ολόπλευρα το κυβερνητικό έργο σημειώνοντας ότι η πολιτική είναι ενιαία.

Αρχισε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση τουπροϋπολογισμού.

Συνεχίζεται σήμερα στη Βουλή για δεύτερη μέρα η συζήτηση του προϋπολογισμού, που άρχισε χθες παρουσία του πρωθυπουργού και των αρχηγών των άλλων κομμάτων και η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική φανερή ψηφοφορία. Ο γενικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, κ. Διαμαντίδης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό αξιόπιστο "που διασφαλίζει και ενισχύει το εισόδημα των εργαζομένων και που απαντά με τόλμη και υπευθυνότητα στις σύγχρονες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας".

Χωρίς όραμα και αντιλαϊκός ο προϋπολογισμός κατά την αντιπολίτευση.

Για προϋπολογισμό χωρίς όραμα και προοπτική, έκανε λόγο ο εισηγητής της ΝΔ κ. Κωστόπουλος. Αντιλαϊκό τον χαρακτήρισε ο εισηγητής του ΚΚΕ, κ. Κανταρτζής. Τον προϋπολογισμό θα καταψηφίσει επίσης ο ΣΥΝ, όπως ανακοίνωσε ο εισηγητής του, κ. Δραγασάκης. Μοναδικός στρατηγικός στόχος του προϋπολογισμού είναι η επίτευξη των ονομαστικών μακροοικονομικών μεγεθών της συνθήκης του Μάαστριχτ, υπογράμμισε ο εισηγητής του ΔΗΚΚΙ, κ. Ιντζές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων προκρίθηκε στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ελπίδων προκρίθηκε στους ``8`` του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, παρά το ότι γνώρισε την ήττα με 4-2 από την αντίστοιχη της Αγγλίας στον επαναληπτικό αγώνα μπαράζ,που έγινε στο Νόριτς,αφού είχε επικρατήσει με 2-0 στο πρώτο παιχνίδι, στο Ηράκλειο. Στην επόμενη φάση η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την αντίστοιχη της Γερμανίας.

Αρης, Περιστέρι και Παπάγου κατόρθωσαν να προκριθούν στους "16" του κυπέλλου Κόρατς.

Μεγάλη ανατροπή στο Αλεξάνδρειο. Ο Αρης συνέτριψε με 96-74 την ισπανική Μανρέσα, στον αγώνα ρεβάνς της φάσης των ``32`` του κυπέλλου Κόρατς. Ετσι, οι ``κιτρινόμαυροι``,ανέτρεψαν τη διαφορά των 17 πόντων με την οποία είχαν ηττηθεί στην Ισπανία και κατόρθωσαν να προκριθούν στους ``16`` της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσουν την Βέντσπιλς από την Λετονία. Ανάλογες επιτυχίες είχαν και οι άλλες δύο ομάδες μας στην διοργάνωση. Το Περιστέρι έχασε μεν με 68-67 στην Ισπανία από την Λεόν αλλά είχε επικρατήσει με 78-69 στην Αθήνα και στον επόμενο γύρο Θα παίξει με την Γιουγκοσλαβική Μπούντογκνοστ, ενώ η ομάδα του Παπάγου νίκησε με 69-46 στην Γερμανία την Μπάμπεργκ από την οποία είχε χάσει με 71-60 και θα "κοντραριστεί" με την Τουρκική Κομπασάν.

Ικανοιημένος ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, από την κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου κυπελλούχων.

Ικανοιημένος ο προπονητής της ΑΕΚ, Ντουμίτρου Ντουμιτρίου, από την κλήρωση των προημιτελικών του κυπέλλου κυπελλούχων, που έφερε την ΑΕΚ αντιμέτωπη με τη Λοκομοτίβ Μόσχας. Ο πρώτος αγώνας θα γίνει στις 5 Μαρτίου, στη Νέα Φιλαδέλφεια και o επαναληπτικός στις 19 Μαρτίου, στη Ρωσία. ``Η κλήρωση ήταν αρκετά καλή. Οσον αφορά στις πιθανότητες πρόκρισης είναι 50-50``, είπε συγκεκριμένα ο Ρουμάνος προπονητής.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 282,15 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,93, γαλλικό φράγκο προς 47,75, λίρα Αγγλίας προς 466,59, ελβετικό φράγκο προς 197,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 222,94, τη λίρα Κύπρου προς 544,77 και την ECU προς 315,74 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Πρόσκαιρη βελτίωση θα παρουσιάσει από σήμερα ο καιρός αν και θα συνεχισθούν οι τοπικές βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας. Τα φαινόμενα αυτά όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στα πελάγη θυελλώδεις. Η θερμοκρασία θα σημειώσει και νέα πτώση και στα βόρεια θα κυμανθεί -6 με 4 βαθμούς, στα δυτικά 1 με 11 και στην υπόλοιπη χώρα 2 με 10 βαθμούς Κελσίου. Ασθενή βροχή και πρόσκαιρη χιονόπτωση στην Πάρνηθα, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 3 με 8 θα έχει η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται χιονόνερο ή χιόνι,αλλά ο καιρός θα βελτιωθεί, οι άνεμοι θα είναι μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 2 με 4 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 18 December 1997 - 8:00:14 UTC