Visit the Greek American Women's Network (GAWN) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αυστηρές προειδοποιήσεις στην Αγκυρα για τις απειλές της απο την ΕΕ.
- Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.
- Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού.
- Κυπριακό - ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συνομιλιών Κλίντον- Γιλμάζ.
- Αύριο η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.
- Κατασχέθηκαν επικίνδυνα φάρμακα.
- Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ΟΤΑ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκες του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πατρών επι της Σανκτ Πόλτεν και της Ντεν Μπος αντίστοιχα στο μπάσκετ
- Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων σήμερα στη Γενεύη, καθώς στη διοργάνωση μετέχει η ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αυστηρές προειδοποιήσεις στην Αγκυρα για τις απειλές της απο την ΕΕ.

Εντονες αντιδράσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο προκαλούν οι απειλές της Τουρκίας. Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, Κλάους Κίνκελ, χαρακτήρισε δίκαιη την απόφαση για την Τουρκία, τονίζοντας οτι η ΕΕ δεν ειναι "μπανανία" απο την οποία μπορεί κανείς να απομυζά όλο και περισσότερα Αυστηρές προειδοποιήσεις απηύθυναν στη Τουρκία ο Βρετανός ομόλογός του και ο καγκελάριος της Αυστρίας. Αντίθετα οι ΗΠΑ με δηλώσεις του Προέδρου Κλίντον και της υπουργού Εξωτερικών τους, υπογράμμισαν την ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης των σχέσεων της Ευρώπης με την Τουρκία.

Ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη σύνοδο κορυφής της ΕΕ.

Η Ελλάδα δεν ειναι αντίθετη στην ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και θα την υποστηρίξει αν εφαρμοστούν οι κανόνες, που προβλέπονται απο την ΕΕ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, μετά τις κατ' ιδίαν συναντήσεις που είχε με τους πολιτικούς αρχηγούς, για τα αποτελέσματα του συμβουλίου κορυφής της ΕΕ. Θετικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις ο Πρόεδρος της ΝΔ, ενω η ΓΓ του ΚΚΕ τις απέδωσε σε τακτικό ελιγμό συμφερόντων των ισχυρών της Ευρώπης. Οι Πρόεδροι του ΣΥΝ και του ΔΗΚΚΙ ζήτησαν σύγκληση του συμβουλίου των αρχηγών, που δεν έγινε δεκτό.

Αρχίζει το απόγευμα στη Βουλή η συζήτηση του προϋπολογισμού.

Με τις τοποθετήσεις των γενικών εισηγητών των κομμάτων αρχίζει το απόγευμα στην ολομέλεια της Βουλής η πενθήμερη συζήτηση για τον προϋπολογισμό του 1998, η οποία θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Κυριακής με ονομαστική ψηφοφορία που ενέχει και τον χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Στις 10 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ εν όψει της συζήτησης του προϋπολογισμού. Στη συνεδρίασή της ο πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τους βουλευτές για τη σύνοδο κορυφής στο Λουξεμβούργο.

Κυπριακό - ελληνοτουρκικά στο επίκεντρο των συνομιλιών Κλίντον- Γιλμάζ.

Το Κυπριακό αλλά και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις θα ειναι στο επίκεντρο των συζητήσεων, που θα έχει ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπιλ Κλίντον, με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Μεσούτ Γιλμάζ, την Παρασκευή στον Λευκό Οίκο. Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος Κλίντον υπογράμμισε τη σημασία που έχει για τις ΗΠΑ η επίλυση του Κυπριακού, λέγοντας χαρακτηριστικά "επιθυμούμε πάρα πολύ λύση στο Κυπριακό ζήτημα".

Αύριο η πανελλαδική απεργία ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ.

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία έχουν εξαγγείλει για αύριο η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα. Για πρώτη φορά, στην κινητοποίηση θα πάρουν μέρος οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς, που θα απεργήσουν όλο το 24ωρο, σε τρένα, λεωφορεία, ηλεκτρικό και Ολυμπιακή. Στα πλοία θα γίνει τετράωρη στάση εργασίας 10 το πρωί με 2 το μεσημέρι.

Κατασχέθηκαν επικίνδυνα φάρμακα.

Απειροελάχιστες έως μηδενικές είναι οι πιθανότητες να μολυνθούν με τον ιό της ασθένειας Κρόιτσφελντ Γιάκομπς οι λίγοι ασθενείς που χρησιμοποίησαν κάποια από τα 13 κουτιά φαρμάκων της εταιρίας Νίκομεντ Αμερσαμ, που εισήχθησαν στην Ελλάδα και περιείχαν μολυσμένα παράγωγα αίματος της ασθένειας αυτής. Οι μικρές αυτές ποσότητες διατέθηκαν στα πανεπιστημιακά νοσοκομεία Ιωαννίνων και Πατρών και κάποια απ' αυτά τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη διάγνωση αναπνευστικών παθήσεων χορηγήθηκαν σε κάποιους ασθενείς πριν προλάβει ο ΕΟΦ να τα δεσμεύσει.

Εκτακτη οικονομική ενίσχυση στους ΟΤΑ.

Δεν θα κάνουμε τελικά Χριστούγεννα με σκουπίδια, καθώς το υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωσε το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ, ότι θα καταβληθεί από την κυβέρνηση ποσό ύψους 10 δις δρχ για να καλυφθούν μισθοί και δώρα Χριστουγέννων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκες του Παναθηναϊκού και του Απόλλωνα Πατρών επι της Σανκτ Πόλτεν και της Ντεν Μπος αντίστοιχα στο μπάσκετ

Με δύο νίκες ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους οι εκπροσωποι της χώρας μας στην α'φάση του Ευρωκυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός συνέτριψε την αυστριακή Σανκτ Πόλτεν με 101-62 στο πλαίσιο της 10ης και τελευταίας ημέρας της α'φάσης του Ευρωκυπέλλου. Οι"πράσινοι" τερμάτισαν στην πρώτη θέση του 8ου ομίλου, με εννέα νίκες και μία ήττα. Στη φάση των "32" ο Παναθηναϊκός θα αντιμετωπίσει τη γερμανική Λεβερκούζεν. Αλλά και ο Απόλλωνας Πατρών ολοκλήρωσε με νίκη τους αγώνες του στην πρώτη φάση του Ευρωκυπέλλου, καθώς επιβλήθηκε στην Ολλανδία της Ντεν Μπος με 96-79 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση της διοργάνωσης, όπου θα αντιμετωπίσει την Χαποέλ Εϊλάτ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων σήμερα στη Γενεύη, καθώς στη διοργάνωση μετέχει η ΑΕΚ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η κλήρωση για την προημιτελική φάση του κυπέλλου κυπελλούχων που θα γίνει σήμερα στη Γενεύη. Κι αυτό γιατί στη διοργάνωση μετέχει η ΑΕΚ, στην οποία έχουν στραφεί οι ελληνικές ελπίδες για την κατάκτηση της 8ης θέσης στον πίνακα της ΟΥΕΦΑ, που θα επιτρέψει στη χώρα μας να έχει 2 ομάδες στο τσάμπιονς λιγκ της επομένης περιόδου και 3 στο ΟΥΕΦΑ της μεθεπομένης. Αντίπαλος της ``Ενωσης`` σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης θα είναι μια εκ των Λοκομοτίβ Μόσχας, Μπέτις,Ρόντα, Στουτγκάρδη, Σλάβια Πράγας, Τσέλσι και Βιτσέντσα. Σήμερα θα διεξαχθεί και η κλήρωση για τα προημιτελικά του τσάμπιονς λιγκ και του κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 284,70 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,03, γαλλικό φράγκο προς 47,77, λίρα Αγγλίας προς 464,38, ελβετικό φράγκο προς 198,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,38, τη λίρα Κύπρου προς 546,07 και την ECU προς 315,73 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σ' όλη τη χώρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στην κεντρική και βόρεια Ελλάδα. Οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί μέχρι θυελλώδεις και τοπικά πολύ θυελλώδεις. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί -4 με 5 βαθμούς, στα δυτικά 2 με 12 και στην υπόλοιπη χώρα 5 με 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Αθήνα ενδέχεται να βρέξει, ενώ λίγα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα, οι άνεμοι θα είναι πολύ ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 9 βαθμούς. Χιονόνερο στην πόλη και χιόνια στα γύρω ορεινά, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 2 με 5 βαθμούς θα έχει η Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 17 December 1997 - 8:00:16 UTC