Read the North Atlantic Treaty (4 April 1949) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-13

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 13/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Οχι των "15" στην Τουρκία.
- Ανοδος στη Σοφοκλέους.
- Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.
- Ελεγχοι στην αγορά.
- Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Αλίμου.
- Το 2004 η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.
- Καταγγελίες για βίζες στο Αργυρόκαστρο.
- Στοκχόλμη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Με τον αγώνα Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ ανοίγει η αυλαία της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής.
- Ο Ολυμπιακός άρχισε, νέο κύκλο επαφών για τον διεθνή μέσο της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Οχι των "15" στην Τουρκία.

Δεν επήλθε τελικά συμφωνία μεταξύ των 15 ηγετών των χωρών - μελών της ΕΕ για τη σύγκλιση της ευρωπαϊκής διάσκεψης. Οπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, οι "15" συμφώνησαν οτι η Τουρκία δεν μπορεί να ειναι υποψήφια προς ένταξη χώρα. Οι "15" συμφώνησαν να ξεκινήσει η διαδικασία της δεύρυνσης με τις υποψήφιες χώρες της Ευρώπης και την Κύπρο στις 30 Μαρτίου.

Ανοδος στη Σοφοκλέους.

Εκτονώνεται η νομισματική κρίση, που άρχισε απο τα χρηματιστήρια της νοτιοανατολικής Ασίας. Στη Σοφοκλέους ο γενικός δείκτης τιμών των μετοχών έκλεισε χθες με άνοδο 2,07%. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε οτι η σταθερότητα της δραχμής αποτελεί πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης. Τόνισε οτι θα συνεχιστεί η προσπάθεια θωράκισης της οικονομίας για τη σύγκλιση με τις οικονομίες των υπολοίπων ευρωπαϊκών χωρών.

Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

Δυο τραγικές περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων είδαν το φως της δημοσιότητας. Ειδικότερα, συνελήφθη ενας 44χρονος, ο οποίος είχε βιάσει την 11χρονη κόρη του και την ανάγκαζε να έχει σεξουαλικές σχέσεις με άλλα άτομα. Θύμα σεξουαλικής κακοποίησης έπεσε και ενα αγοράκι 8 χρονών, το οποίο βίασε ο Ιρακινός πατέρας του. Η υπόθεση εξιχνιάστηκε οταν το αγοράκι μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παίδων με αιμορραγία. Ο πατέρας του μικρού προφυλακίστηκε.

Ελεγχοι στην αγορά.

Θα συνεχιστούν και σήμερα οι έλεγχοι στη χριστουγεννιάτικη αγορά της Αθήνας απο δεκάδες συνεργεία του υπουργείου Εμπορίου και του Σωματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος. Χθες σε ανάλογους ελέγχους επιβλήθηκαν αυστηρά πρόστιμα σε παραβάτες εμπορους. Οι εκτεταμένοι έλεγχοι γίνονται προκειμένου να αποφευχθούν περιπτωσεις κερδοσκοπίας, καθώς και διάθεσης ακαταλλήλων προϊόντων για τη δημόσια υγεία.

Ελεύθερος ο αντιδήμαρχος Αλίμου.

Προσωρινά ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε μετά την απολογία του ο αντιδήμαρχος Αλίμου Αττικής, Αντώνης Γκαβούνας, ο οποίος κατηγορείται για εκβίαση και δωροδοκία. Ο Γκαβούνας συνελήφθη επ' αυτοφώρω να εισπράττει απο ιδιοκτήτη νυχτερινού κέντρου 6 εκατομμυρια δραχμές, προκειμένου να ακυρώσει απόφαση, που είχε ληφθεί για το κλείσιμο του καταστήματος.

Το 2004 η ζεύξη Ρίου - Αντιρρίου.

Το 2004 αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία η γέφυρα, που θα ενώνει το Ρίο με το Αντίρριο και θα εξυπηρετεί ετησίως περίπου 4 εκατομμύρια αυτοκίνητα. Χθες υπογράφηκαν οι 33 δανειακές συμβάσεις χρηματοδότησης του έργου, ενω ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Κώστας Λαλιώτης, χαρακτήρισε το έργο πνοή για την οικονομική ανάπτυξη όλης της χώρας και κυρίως της δυτικής Ελλάδας. Με τη γέφυρα αυτή θα μειωθεί κατά 45 λεπτά ο χρόνος διέλευσης.

Καταγγελίες για βίζες στο Αργυρόκαστρο.

Ερευνα διέταξε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Αθηνών, προκειμένου να διερευνηθούν οι καταγγελίες οτι Αλβανοί πολίτες καταβάλουν σε υπαλλήλους στο προξενείο Αργυροκάστου 300.000 δρχ για να τους δοθεί βίζα. Ηδη στο Αργυρόκαστρο βρίσκεται ενας Εισαγγελέας και τρείς αξιωματικοί της Ασφαλειας Αττικής, οι οποίοι διεξάγουν τη σχετική έρευνα.

Στοκχόλμη - Πολιτιστική Πρωτεύουσα.

Η Θεσσαλονίκη παρέδωσε χθες το βράδυ τη σκυτάλη της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης στη Στοκχόλμη. Ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, δήλωσε οτι καθιερώθηκε ενας θεσμός με ελληνική σφραγίδα, αφού αποτελεί την υλοποίηση ιδέας της Μελίνας Μερκούρη. Ο Δήμαρχος της Στοκχόλμης τόνισε οτι η πολιτισμένη Ευρωπη χρωστά πολλα περισσότερα στη χώρα μας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον αγώνα Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ ανοίγει η αυλαία της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου της Α'εθνικής.

Με τον αγώνα Παναχαϊκή - ΠΑΟΚ ανοίγει η αυλαία της 14ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α'εθνικής. Αλλοι 7 αγώνες γίνονται αύριο κι ανάμεσά τους ξεχωρίζει η αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Παναθηναϊκό στο Καυτατζόγλειο και του Ολυμπιακού που υποδέχεται στην Πάτρα τον Πανιώνιο. Οι "ερυθρόλευκοι" θα αγωνιστούν σε ουδέτερη έδρα λόγω της γνωστής τιμωρίας που τους επεβλήθη για τα επεισόδια της Νεάπολης. Για τον ίδιο λόγο θα γίνει και το ματς Ιωνικός- Καλαμάτα. Οι υπόλοιποι αγώνες είναι: Εθνικός-ΟΦΗ, Καβάλα-Πανηλειακός, Βέροια-Ξάνθη και Απόλλωνας-Προοδευτική. Η προτωπόρος ΑΕΚ αγωνίζεται τη Δευτέρα στο Βύρωνα εναντίον του Αθηναϊκού.

Ο Ολυμπιακός άρχισε, νέο κύκλο επαφών για τον διεθνή μέσο της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς.

Το "ειδύλλιο" πρωτοξεκίνησε το καλοκαίρι και αναθερμαίνεται τώρα. Ο Ολυμπιακός άρχισε, λοιπόν, ένα νέο κύκλο επαφών για τον διεθνή μέσο ποδοσφαιριστή της Αστον Βίλα, Σάσα Τσούρτσιτς. Οι πληροφορίες για την αναθέρμανση του καλοκαιρινού ``φλερτ`` επιβεβαιώνονται από τον μάνατζερ του Σέρβου άσου, Μίλαν Τσάλασαν.Ο Ντούσκο ενδιαφέρεται πάντα για τον Τσούρτσιτς αλλά το πρόβλημα παραμένει η Αστον Βίλα, η οποία επιμένει στο ποσό των τριών εκατομμυρίων λιρών για την παραχώρησή του``, τόνισε ο Τσάλασαν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,35 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,50, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 468,17, ελβετικό φράγκο προς 197,24, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 216,69, τη λίρα Κύπρου προς 544,34 και την ECU προς 315,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, ενώ στα βορειοδυτικά είναι πιθανόν να εκδηλωθούν καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί μέτριοι ως ισχυροί και τοπικά στα δυτικά και νότια πελάγη πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 1 με 13 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στα νησιά του Αιγαίου 9 με 19 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 17 και 5 με 12 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 13 December 1997 - 8:00:15 UTC