Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-12

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 12/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στη δίνη της νέας κρίσης και η ελληνική χρηματαγορά.
- Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.
- Διεύρυνση και πορεία σύγκλισης στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.
- Ρύθμιση για τα πανωτόκια επεξεργάζεται η κυβέρνηση.
- Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων.
- Υπογράφονται οι δανειακές συμβάσεις της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου.
- Λήγει σήμερα η 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός με 82-75 επι της Ρεάλ Μαδρίτης.
- Η δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ μείωσε την ποινή αποκλεισμού της έδρας του Ιωνικού από επτά σε τρεις αγωνιστικές.
- Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου,ο μπασκεμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού.
- Η ΑΕΚ προχώρησε σε δύο μεγάλες μεταγραφές,του Λιβεριανού μέσου της Ξάνθης Κάλβιν Σέμπουε και του Γιώργου Δώνη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στη δίνη της νέας κρίσης και η ελληνική χρηματαγορά.

Με πτωτικές τάσεις ξεκίνησαν οι συνεδριάσεις των χρηματιστηρίων της Απω Ανατολής και της νοτιοανατολικής Ασίας. Η αναταραχή στις διεθνείς χρηματαγορές επηρέασε και την ελληνική, με αποτέλεσμα ο δείκτης τιμών στο Χρηματιστήριο, να κλείσει χθες με πτώση 5,12%. Η αναταραχή αυτή συμπαρέσυρε τα επιτόκια της διατραπεζικής αγοράς, τα οποία μετά την μικρή υποχώρηση, που είχαν σημειώσει, αυξήθηκαν πάλι φθάνοντας το 16%, ενώ σημειώθηκε και εκροή 300 εκατ. Εκιού.

Οι ΗΠΑ καταδίκασαν τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ξεκάθαρη πρόκληση χαρακτήρισαν οι ΗΠΑ τις τουρκικές παραβάσεις και παραβιάσεις του FIR, τις οποίες καταδίκασαν και δημόσια με δήλωση του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Επίσης, κάλεσαν την Αγκυρα να σταματήσει τις ξεκάθαρα αυτές προκλητικές ενέργειες. Ωστόσο, οι προκλήσεις της Αγκυρας στο Αιγαίο συνεχίστηκαν και χθες. Δεκαοκτώ τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν σε ισάριθμες παραβάσεις και 52 παραβιάσεις στο FIR Αθηνών.

Διεύρυνση και πορεία σύγκλισης στο συμβούλιο κορυφής της ΕΕ.

Η διεύρυνση της ΕΕ και η πορεία προς την οικονομική και νομισματική ένωση θα απασχολήσουν σήμερα και αύριο στο Λουξεμβούργο τους 15 ηγέτες των χωρών - μελών της. Σ' ό,τι αφορά τις σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, θα επαναλάβει τις πάγιες θέσεις της χώρας μας για την περαιτέρω ανάπτυξή τους. Ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου Ζακ Πόος και ο κοινοτικός επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρούκ τόνισαν οτι η Αγκυρα δεν έχει πραγματοποιήσει τα βήματα που απαιτούνται για την εξομάλυνση των σχέσεών της με την Ελλάδα.

Ρύθμιση για τα πανωτόκια επεξεργάζεται η κυβέρνηση.

Η κυβέρνηση προχωρά σε μια ευνοϊκή και σημαντική ρύθμιση για τα λεγόμενα "πανωτόκια", οπως προανήγγειλε στη Βουλή, ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας, Χρήστος Πάχτας. Ο κ. Πάχτας τονισε οτι "αποδεκτό μπορεί να γίνει, ο χρόνος ανατοκισμού των τόκων των δανείων, να είναι ο ίδιος με το χρόνο ανατοκισμού των τόκων των καταθέσεων".

Εκτεταμένοι έλεγχοι στην αγορά εν όψει των Χριστουγέννων.

Εντείνονται οι έλεγχοι στα τρόφιμα από τις αρμόδιες υπηρεσίες, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων. Συνεργεία του υπουργείου Εμπορίου και του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος πραγματοποιούν εκτεταμένους ελέγχους, προκειμένου να αποφευχθούν περιπτώσεις κερδοσκοπίας, καθώς και διάθεση ακατάλληλων για τη δημόσια υγεία προϊόντων.

Υπογράφονται οι δανειακές συμβάσεις της ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου.

Υπογράφονται σήμερα το μεσημέρι οι 31 παρεπόμενες δανειακές συμβάσεις για το έργο ζεύξης Ρίου - Αντιρρίου, που αποτελούν βασική προϋπόθεση για την έναρξη του έργου. Από πλευράς ελληνικού δημοσίου τη σύμβαση θα υπογράψει ο υπουργός Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημοσίων Εργων Κώστας Λαλιώτης. Από πλευράς Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ο αντιπρόεδρός της Παναγιώτης Γεννηματάς, οι εκπρόσωποι του αναδόχου, καθώς και οι εκπρόσωποι του ομίλου των ελληνικών και ξένων τραπεζών.

Λήγει σήμερα η 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων.

Ολοκληρώνεται σήμερα η 48ωρη απεργία των δικαστικών υπαλλήλων Αθήνας. Λόγω της αποχής δεκάδες δίκες αναβλήθηκαν ή ματαιώθηκαν χθες σε όλη τη χώρα. Οι δικαστικοί διεκδικούν την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων. Τα δικαστήρια της Αθήνας, λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός με 82-75 επι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Δύσκολη αλλά δίκαιη νίκη πέτυχε ο Ολυμπιακός στον 9ο αγώνα του γιά την Ευρωλίγκα ανδρών του Μπάσκετ. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επιβλήθηκαν με 82-75 της Ρεάλ Μαδρίτης στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και μετά τη νίκη τους αυτή, οι πρωταθλητές εξασφάλισαν την πρώτη θέση του α' ομίλου και το πλεονέκτημα έδρας μέχρι το φάιναλ-φορ της Βαρκελώνης, εφ' όσον φυσικά εξασφαλίσουν την παρουσία τους στην τελική φάση της σημαντικότερης διοργάνωσης συλλόγων στο Ευρωπαϊκό μπάσκετ. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχασε στο Τρεβίζο από την Μπενετόν με 65-57 και η ΑΕΚ στο Ζάγκρεμπ από την Τσιμπόνα με 67-63.

Η δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ μείωσε την ποινή αποκλεισμού της έδρας του Ιωνικού από επτά σε τρεις αγωνιστικές.

Η δευτεροβάθμια δικαστική επιτροπή της ΕΠΟ μείωσε την ποινή αποκλεισμού της έδρας του Ιωνικού από επτά σε τρεις αγωνιστικές. Αντίθετα παρέμεινε η ποινή έκπτωσης του προέδρου της ΠΑΕ Ιωνικός, Νίκου Κανελλάκη γιά τέσσερις μήνες, καθώς και η τιμωρία που επεβλήθη στον Ολυμπιακό με αποκλεισμό της έδρας του για μία αγωνιστική.

Μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου,ο μπασκεμπολίστας Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού.

Τουλάχιστον για τις επόμενες 57 ημέρες ο Δημήτρης Παπανικολάου θα είναι παίκτης του Ολυμπιακού. Το διαιτητικό δικαστήριο της Λωζάνης απέριψε την έφεση του διεθνή φορ, που ζητούσε να μείνει ελεύθερος από τον Ολυμπιακό, προκειμένου να αγωνιστεί με τη φανέλα της ιταλικής Κίντερ Μπολόνια.Ετσι,το ιδιωτικό συμφωνητικό με τους "ερυθρόλευκους" ισχύει και τον κρατά στον Πειραιά μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου.

Η ΑΕΚ προχώρησε σε δύο μεγάλες μεταγραφές,του Λιβεριανού μέσου της Ξάνθης Κάλβιν Σέμπουε και του Γιώργου Δώνη.

Από τα λόγια στις πράξεις πέρασε η ΑΕΚ και προχώρησε σε δύο μεγάλες μεταγραφές. Πρώτα "κλεισε" τον Λιβεριανό μέσο της Ξάνθης Κάλβιν Σέμπουε και στη συνέχεια "τα βρήκε" και με τον Γιώργο Δώνη. Ο διεθνής επιθετικός μας, που έχει μείνει ελεύθερος από την Μπλάκμπερν,σύμφωνα με πληροφορίες,θα υπογράψει τα επόμενα 24ωρα τριετές ή πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ``Ενωση``.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,41 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,49, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 467,99, ελβετικό φράγκο προς 197,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,29, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,26, τη λίρα Κύπρου προς 544,54 και την ECU προς 315,66 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις προβλέπονται σε όλη τη χώρα που βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια θα αυξηθούν και πρός το βραδυ θα σημειωθούν ασθενείς βροχές. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι καιι στα πελάγη ισχυροί. Η θερνοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια μείον 2 με 13, στο Ιόνιο και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 17 και στο Αιγαίο 7 με 16 βαθμούς.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχει αρχικά η Αθήνα, αλλά αργότερα θα αναπτυχθούν σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνεουν νοτιοδυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 5 με 16 βαθμούς. Αραιές νεφώσεις θα έχει η Θεσσαλονίκη που αργότερα θα πυκνώσουν. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα είναι ασθενείς και η θερμοκρασία θα κυμανθεί 1 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 12 December 1997 - 8:00:18 UTC