Browse through our Interesting Nodes on Armenia Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Εκρηξη βόμβας το απόγευμα στα γραφεία της Βάσως Παπανδρέου στο Κολωνάκι. Ενας πυροτεχνουργός τραυματίσθηκε ελαφρά.
- Συνάντηση Σημίτη με τον προεδρεύοντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.
- Ούτε ευφορία ούτε δυσαρέσκεια δημιουργούν στην κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.
- Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο των Χριστουγέννων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.
- Κλειστοί θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι δήμοι της χώρας ζητώντας από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση.
- Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης, για τον εντοπισμό ενός Τούρκου ναυτικού.
- Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μείωσε τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων η Εθνική Τράπεζα.
- Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αύριο, ενώ εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από πείνα, φτώχεια και πολέμους, σύμφωνα με τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Εκρηξη βόμβας το απόγευμα στα γραφεία της Βάσως Παπανδρέου στο Κολωνάκι. Ενας πυροτεχνουργός τραυματίσθηκε ελαφρά.

Ενας πυροτεχνουργός ελαφρά τραυματισμένος και σοβαρές υλικές ζημιές, είναι ο απολογισμός της έκρηξης που σημειώθηκε το απόγευμα στο Κολωνάκι, σε πολυκατοικία που βρίσκονται τα γραφεία της υπουργού ανάπτυξης, Βάσως Παπανδρέου. Είχε προηγηθεί προειδοποιητικό τηλεφώνημα στην Ελευθεροτυπία. Η κυβέρνηση θα συνεχίσει απτόητη το έργο της, δήλωσε η κυρία Παπανδρέου, ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για άνανδρη ενέργεια.

Συνάντηση Σημίτη με τον προεδρεύοντα του ευρωπαϊκού συμβουλίου ενόψει της Συνόδου Κορυφής την Παρασκευή στο Λουξεμβούργο.

Την διαβεβαίωση οτι η προεδρία της ΕΕ θα προβεί σε όλες τις ενέργειες εκείνες οι οποίες θα λαμβάνουν υπόψη τα νόμιμα συμφέροντα της Ελλάδας, έδωσε ο προεδρεύων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ζαν Κλοντ Γιούγκερ, κατά την διάρκεια συνάντησης με τον πρωθυπουργό, ενόψει της συνόδου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ενωσης την Παρασκευή. Την ίδια ώρα, τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίαζαν τον εθνικό εναέριο χώρο, τα οποία αναγνωρίσθηκαν και αναχαιτίσθηκαν από ελληνικά αεροσκάφη.

Ούτε ευφορία ούτε δυσαρέσκεια δημιουργούν στην κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις δηλώνει ο Δημήτρης Ρέππας.

Ούτε ευφορία, ούτε δυσαρέσκεια δημιουργούν στην κυβέρνηση οι δημοσκοπήσεις, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απαντώντας σε σχετική ερώτηση αναφορικά με την πανελλαδική δημοσκόπηση της Εμ Αρ Μπι, η οποία δίνει προβάδισμα 5,1 ποσοστιαίων μονάδων στη Νέα Δημοκρατία από το ΠΑΣΟΚ, ενώ στη δημοτικότητα των πολιτικών προηγείται ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με 72,3% και ακολουθεί ο Νίκος Κωνσταντόπουλος με 51,3%

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο των Χριστουγέννων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας.

Κανονικά θα καταβληθούν οι συντάξεις και το δώρο των Χριστουγέννων στους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, διαβεβαίωσε ο υπουργός Εργασίας Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, καθώς εκταμιεύθηκαν 45 δις δραχμές από το υπουργείο Εθνικής Οικονομίας προς το ΙΚΑ. Στο μεταξύ, σε έγγραφο του υφυπουργού οικονομικών αναφέρεται οτι δεν υπάρχει περίπτωση να παρακρατηθεί το δώρο των Χριστουγέννων από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, που δεν είχαν καλή οικονομική διαχείριση.

Κλειστοί θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα όλοι οι δήμοι της χώρας ζητώντας από την κυβέρνηση οικονομική ενίσχυση.

Κλειστοί θα είναι την ερχόμενη Δευτέρα οι δήμοι όλης της χώρας, μετά από απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΚΕ.Οι δήμαρχοι ζητούν από την κυβέρνηση να καταβάλει 7,5 από τα 32 δις που οφείλει το κράτος στους δήμους.Την ίδια μέρα, στις 4 μετά το μεσημέρι, θα συνεδριάσει το ΔΣ της ΚΕΔΚΕ, προκειμένου να αποφασίσει για την περαιτέρω στάση του.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή της Κύμης, για τον εντοπισμό ενός Τούρκου ναυτικού.

Ακαρπες παραμένουν οι έρευνες στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Κύμης, για τον εντοπισμό και την περισυλλογή ενός τούρκου ναυτικού μέλους του μότορ σιπ Ες Ουγκουρλού, το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα, ενώ κατά πάσα πιθανότητα έπεσε στις ξέρες Γλαρονήσι. Σκάφη του λιμενικού σώματος περισυνέλεξαν άλλους έντεκα τούρκους ναυτικούς, που αποτελούσαν το πλήρωμα του σκάφους. Το μότορ σιπ είχε αποπλεύσει από τη Θεσσαλονίκη για τη Βενετία, φορτωμένο με ορυκτά.

Κατά μισή ποσοστιαία μονάδα μείωσε τα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων η Εθνική Τράπεζα.

Στη μείωση κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στα επιτόκια χορηγήσεων και καταθέσεων, προχώρησε η Εθνική Τράπεζα. Η μείωση αφορά τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια, στις πιστωτικές κάρτες και τις καταθέσεις ταμιευτηρίου. Πτώση των επιτοκίων τους, αναμένεται να ανακοινώσουν τις προσεχείς ημέρες και άλλα πιστωτικά ιδρύματα, καθώς στελέχη τραπεζών εκτιμούν ότι εκτονώνεται η νομισματική κρίση.Το θέμα των επιτοκίων, συζήτησαν ο Γιάννος Παπαντωνίου με τον Λουκά Παπαδήμα.

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αύριο, ενώ εκατομμύρια παιδιά πεθαίνουν από πείνα, φτώχεια και πολέμους, σύμφωνα με τη ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ.

Παγκόσμια Ημέρα του Παιδιού αύριο και την ίδια στιγμή εκατ.παιδιά πεθαίνουν από πείνα, φτώχεια και πολέμους. Οπως τόνισε ο πρόεδρος της Γιούνισεφ Αντώνης Κομνηνός, 33 χιλιάδες παιδιά πεθαίνουν κάθε ημέρα από ασθένειες που μπορούσαν να έχουν προληφθούν, ενώ τα τελευταία 10 χρόνια οι πόλεμοι σκότωσαν δύο εκατομ. παιδιά, άφησαν πέντε εκατομ. ανάπηρα, 12 εκατομ. άστεγα και ένα εκατομ. ορφανά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τελειωμένη υπόθεση θεωρούν οι παράγοντες της ΑΕΚ την απόκτηση του Γιώργου Δώνη στην μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Μάλιστα καλά πληροφορημένες πηγές που πρόσκεινται σε ηγετικά στελέχη της Ενωσης, αναφέρουν ότι αύριο πρόκειται να γίνει η καθοριστική συνάντηση με τον διεθνή παίκτη, που επέστρεψε απόψε από την Αγγλία, προκειμένου να ολοκληρωθεί η μεταγραφή.

Την ήττα γνώρισε η ομάδα μπάσκετ του Αρη από την ισπανική Μανρέσα με 84-67 (ημ. 43-41), στο β' γύρο του κυπέλλου Κόρατς. Ετσι, οι Θεσσαλονικείς καλούνται να ανατρέψουν τη διαφορά των 17 πόντων και να πάρουν την πρόκριση στους 16 της διοργάνωσης, στη ρεβάνς που θα γίνει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο στις 17/12.

Μικρό προβάδισμα για πρόκριση στους 16 του κυπέλλου Κόρατς, απέκτησε το Περιστέρι, καθώς νίκησε στον πρώτο αγώνα στο κλειστό γήπεδο των δυτικών προαστείων με 78-69 την ισπανική Λεόν. Ετσι, όλα θα κριθούν στον επαναληπτικό αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας. Αντιθέτως, η ομάδα του Παπάγου δεν τα κατάφερε στον πρώτο αγώνα της ίδιας διοργάνωσης και έχασε με 71-60 από τη γερμανική Μπάμπεργκ. Στον επαναληπτικό αγώνα, που θα γίνει στη Γερμανία η ομάδα των "στρατηγών" θα πρέπει να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,12 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,52, γαλλικό φράγκο προς 47,66, λίρα Αγγλίας προς 469,43, ελβετικό φράγκο προς 196,86, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,30, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,41, τη λίρα Κύπρου προς 543,53 και την ECU προς 315,44 δραχμές.

Εικόνα σταθεροποίησης παρουσίασε η αγορά του Χρηματιστηρίου στη σημερινή συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης τιμών έκλεισε στις 1566,62 μονάδες, σημειώνοντας οριακή άνοδο 0,18%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 26,1 δισ. δραχμές, εκ των οποίων όμως τα 10 περίπου δισεκατομμύρια αφορούν "γυρίσματα" πακέτων μετοχών.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Συννεφιά προβλέπεται αύριο σ'όλη τη χώρα, ενώ στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί ασθενείς και στα ανατολικά μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 2 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στα νησιά του Αιγαίου 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 5 με 16 και 2 με 11 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 10 December 1997 - 19:52:24 UTC