Read the Borders, Soveignty & Stability Paper (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-12-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Σαφή προειδοποίηση Σημίτη προς τους διαφωνούντες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.
- Τεράστιες ουρές για μια θέση στο Δημόσιο. Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις.
- Η πορεία της οικονομίας μας για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ συζητάται την ώρα αυτή στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.
- Χωρίς αστικές συγκοινωνίες έμεινε η Αθήνα και ο Πειραιάς από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
- Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη των τρίων καταδικασθέντων για σατανιστικές τελετές.
- Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων προς όλα τα νησιά.
- Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Σαφή προειδοποίηση Σημίτη προς τους διαφωνούντες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου.

Σκληρή γλώσσα προς τους διαφωνούντες, χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του Εκτελεστικού Γραφείου, τονίζοντας οτι οι αντιπαραθέσεις φθείρουν την κυβέρνηση, η οποία δεν υπάρχει λόγος να είναι στην εξουσία, εάν δεν μπορεί να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Προσωπική ευθύνη του κάθε υπουργού, να αντιμετωπίζει τα θέματα στο πλαίσιο των κυβερνητικών αποφάσεων, δήλωσε ο Δημήτρης Ρέππας, αναφορικά με την αντιπαράθεση Σημίτη-Αρσένη.

Τεράστιες ουρές για μια θέση στο Δημόσιο. Λήγει τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις προσλήψεις.

Πάνω από 80.000 αιτήσεις υποβλήθηκαν από τους ενδιαφερόμενους, τελευταία ημέρα υποβολής των αιτήσεων για προσλήψεις στο δημόσιο, που θα διεξαχθούν τον ερχόμενο Φεβρουάριο, για την κάλυψη 2.253 θέσεων. Τεράστιες ουρές είχαν δημιουργηθεί στις νομαρχίες όλης της χώρας, με αποτέλεσμα να προκληθεί κομφούζιο στην λεωφόρο Κηφισίας, έξω από την νομαρχία Αθηνών.

Η πορεία της οικονομίας μας για την ένταξη της χώρας μας στην ΟΝΕ συζητάται την ώρα αυτή στη Βουλή σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων.

Η πορεία της οικονομίας για την ένταξη της χώρας στην Οικονομική Νομισματική Ενωση, συζητήθηκε στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Η εισοδηματική πολιτική θα τηρηθεί δια πυρός και σιδήρου, δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας, ενώ η Εθνικη Τράπεζα ανακοίνωσε οτι από αύριο προχωρά σε μείωση των επιτοκίων της κατά 0, 25 μονάδες στις καταθέσεις, έως 0,50 μονάδες στις χορηγήσεις και των καταναλωτικών δανείων από 0,3 έως 0,5%.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες έμεινε η Αθήνα και ο Πειραιάς από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.

Χωρίς αστικές συγκοινωνίες έμεινε η Αθήνα και ο Πειραιάς από τις 10 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι, λόγω στάσης εργασίας σε λεωφορεία, τρόλεϊ και ηλεκτρικό. Οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες που ζητούν την πρόσληψη νέων οδηγών, την ανανέωση του στόλου και την βελτίωση των παρεχομένων υπηρεσίων, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Συνεχίστηκε στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο η δίκη των τρίων καταδικασθέντων για σατανιστικές τελετές.

Με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας και χωρίς την παρουσία τηλεοπτικών συνεργείων, συνεχίσθηκε η κατ'έφεση δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο, των Ασημάκη Κατσούλα, Εμμανουήλ Δημητροκάλη και Δήμητρας Μαργέτη, που πρωτοδίκως είχαν καταδικασθεί για τη δολοφονία δύο γυναικών στη διάρκεια σατανιστικών τελετών.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων προς όλα τα νησιά.

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια προς όλα τα νησιά, μετά την άρση της απάγόρευσης του απόπλου.Στο μεταξύ ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ, μεταδίδει σήματα ασφαλείας προς τα πλοία καθώς πλέουν ανεξέλεγκτα, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών στο Μυρτώο Πέλαγος, τα 70 περίπου κοντέϊνερς, τα οποία διέφυγαν στη θάλασσα μετά την βύθιση του ξένου φορτηγού πλοίου Σέλτικ Γουόριορ, στη θαλάσσια περιοχή του Σουνίου.

Συνάντηση με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε το μεσημέρι ο υπουργός Εθνικής Αμυνας.

Συνάντηση με τον νέο αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα, Νίκολας Μπερνς, είχε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, όπου εξετάστηκαν διάφορα θέματα που αφορούν τις δύο χώρες. Ο υπουργός εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι η συνεργασία τους θα συνεχιστεί όπως και με τον προκατοχό του, ενώ ο κ.Μπερνς τόνισε οτι η χώρα του επιθυμεί να υποστηρίξει το εκσυχρονιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων μας Δυνάμεων.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Ολυμπιακός, ο Πανηλειακός και ο Ιωνικός υπέβαλαν έφεση στη δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ κατά της απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΑΕ, που τους τιμώρησε με αποκλεισμό μίας ημέρας για επεισόδια και ζητούν να μην ισχύσουν οι ποινές τους. Ο Ιωνικός υπέβαλε έφεση μόνο για τη μία αγωνιστική, που του επιβλήθηκε για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ενώ αύριο πρόκειται να εφεσιβάλει και την ποινή των 6 ημερών με τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός θα υποβάλει έφεση κατά της απόφασης με την οποία τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική, μάλλον, αύριο.

Ο προπονητής της ΑΕΚ διέψευσε ότι η ομάδα του ενδιαφέρεται για τον Κιάσσο του ΟΦΗ, αν και όπως είχε γίνει γνωστό οι παράγοντες της μεγάλης ΠΑΕ συζητούσαν χθες ως αργά τη νύχτα με τους εκπροσώπους της διοίκησης του ΟΦΗ. Ο Ντουμιτρίου δεν έκρυψε τη δυσαρεσκειά του για τα δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία ο Κιάσσος είναι πολύ κοντά στην ΑΕΚ. Πάντως, ο ρουμάνος προπονητής τόνισε πως υπάρχει ενδιαφέρον για παίχτες σαν τον Δώνη.

Στον Παναθηναϊκό καταλήγει, όπως όλα δείχνουν, ο διεθνής αμυντικός του ΟΦΗ Δερμιτζάκης, μετά τη χθεσινοβραδυνή συνάντηση του Γκέραρντ και του Καζανάκη, με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ ΟΦΗ, Βαρδή Βαρδινογιάννη. Τόσο ο προπονητής όσο και ο ταμίας του κρητικού συλλόγου, συμφώνησαν στην μετακίνηση του νεαρού ποδοσφαιριστή προς τον Παναθηναϊκό, μία μεταγραφή που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 285,02 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,42, γαλλικό φράγκο προς 47,63, λίρα Αγγλίας προς 467,64, ελβετικό φράγκο προς 195,74, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,28, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,12, τη λίρα Κύπρου προς 543,83 και την ECU προς 315,45 δραχμές.

Με μικρή διορθωτική υποχώρηση 0,20% έκλεισε ο γενικός δείκτης τιμών στη σημερινή συνεδρίαση και διαμορφώθηκε στις 1563,75 μονάδες, μετά απο 10 ανοδικές συνεδριάσεις, στη διάρκεια των οποίων είχε σημειώσει άνοδο 12%. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 16,6 δισ. δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις τοπικά αυξημένες προβλέπονται αύριο σ'όλη τη χώρα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά ασθενείς έως μέτριοι, στα ανατολικά μέτριοι έως ισχυροί και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο πολύ ισχυροί με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -4 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 1 με 16 και στα νησιά του Αιγαίού 7 με 15 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους βοριάδες και θερμοκρασία 5 με 14 και μηδέν με 10 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 9 December 1997 - 21:04:09 UTC