Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-12-08

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 08/12/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από το μεσημέρι.
- Συνεδριάζει σήμερα το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ.
- Η διεύρυνση της ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των 15.
- Αύριο η συζήτηση στη Βουλή για την πορεία σύγκλισης.
- Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό του Δημοσίου.
- Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στα Επιμελητήρια.
- Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νίκη της ΑΕΚ επι του Εθνικού με 2-1. - Ο Πανελευσινιακός εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής κατηγορίας.
- Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 10ης ημέρας της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Υποχώρηση της κακοκαιρίας αναμένεται από το μεσημέρι.

Από το μεσημέρι αναμένεται υποχώρηση, της κακοκαιρίας, που πλήττει ολόκληρη τη χώρα. Λόγω των χιονοπτώσεων στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα η κίνηση των οχημάτων γίνεται με αντιολισθητικές αλυσίδες. Καταρρακτώδεις βροχές σημειώθηκαν στη Χίο με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια και καταστήματα.

Συνεδριάζει σήμερα το εκτελεστικό γραφείο του ΠΑΣΟΚ.

Η νέα δομή του ΝΑΤΟ αναμένεται να απασχολήσει μεταξύ άλλων θεμάτων την σημερινή συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΠΑΣΟΚ υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη. Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος, παραχωρεί στιη 1.30 μετά το μεσημέρι στο Ζάππειο συνέντευξη τύπου, όπου θα παρουσιάσει λεπτομέρειες για τη συμφωνία της νέας δομής της συμμαχίας. Ο κ. Τσοχατζόπουλος θα ενημερώσει την Τετάρτη επίσης και την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Αμυνας της Βουλής.

Η διεύρυνση της ΕΕ στο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών των 15.

Το σχέδιο της Λουξεμβουργιανής προεδρίας για την διεύρυνση της ΕΕ, συζητείται στη σημερινή σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των 15 χωρών-μελών της. Επίσης ενδέχεται να τεθεί προς συζήτηση και η συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή διάσκεψη. Η Ελλάδα κατέστησε και πάλι σαφές ότι δεν πρόκειται να άρει τις επιφυλάξεις της για συμμετοχή της Τουρκίας, αν δεν γίνουν αποδεκτοί απο την Αγκυρα οι όροι που έχει θέσει για το Κυπριακό και το δικαστήριο της Χάγης.

Αύριο η συζήτηση στη Βουλή για την πορεία σύγκλισης.

Με πρωτοβουλία της κυβέρνησης θα διεξαχθεί αύριο Τρίτη στη Βουλή προ ημερησίας διάταξης συζήτηση σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων με θέμα την πορεία της χώρας προς την Οικονομική Νομισματική Ενωση.

Μέχρι και αύριο οι αιτήσεις συμμετοχής στο διαγωνισμό του Δημοσίου.

Λήγει αύριο τα μεσάνυχτα η προθεσμία υποβολής αιτήσεων συμμετοχής στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό, που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Φεβρουαρίου για την πρόσληψη 2.353 υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα.

Ολοκληρώνονται σήμερα οι εκλογές στα Επιμελητήρια.

Τελευταία μέρα σήμερα των εκλογών στα εμπορικά και βιομηχανικά επιμελητήρια της χώρας για την ανάδειξη νέων διοικήσεων. Οι κάλπες θα είναι ανοικτές μέχρι τη δύση του ηλίου.

Εξουδετερώθηκε εκρηκτικός μηχανισμός.

Εκρηκτικός μηχανισμός είχε τοποθετηθεί από αγνώστους στην είσοδο του κτιρίου που στεγάζονται τα γραφεία της "Αμέρικαν Εξπρές", στην λεωφόρο Κηφισίας 32 στο Μαρούσι. Υστερα από προειδοποιητικό τηλεφώνημα σε εφημερίδες, πυροτεχνουργοί έσπευσαν στο σημείο και εξουδετέρωσαν τον μηχανισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νίκη της ΑΕΚ επι του Εθνικού με 2-1.

Η νίκη που πέτυχε η ΑΕΚ με 2-1 στην Νέα Φιλαδέλφεια επί του Εθνικού,καθώς και το γεγονός ότι σε όλα τα παιχνίδια που έγιναν χθες, επικράτησαν οι γηπεδούχοι ήταν τα κυριότερα χαρακτηριστικά της 13ης αγωνιστικής του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικήςκατηγορίας. Τα αποτελέσματα: ΑΕΚ- Εθνικός 2-1, Καλαμάτα-Αθηναϊκός 2-0, Ιωνικός- Ηρακλής 1-0, ΟΦΗ-Βέροια 3-0, Παναθηναϊκός-Καβάλα 4-1, ΠΑΟΚ-Απόλλων 1-0, Πανηλειακός-Ολυμπιακός 1-1 και Πανιώνιος-Προοδευτική 4-0. Η 13η ημέρα θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συνάντηση Ξάνθη-Παναχαϊκή. Στην βαθμολογία η ΑΕΚ προηγείται με 34 βαθμούς, έναντι 31 του Ολυμπιακού και 30 του Παναθηναϊκού και του Ιωνικού.

Ο Πανελευσινιακός εξακολουθεί να παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής κατηγορίας.

Ο Πανελευσινιακός παρέμεινε στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Β` Εθνικής κατηγορίας, αφού με τη νίκη 2-0 επί του Παναργειακού σε αγώνα της 11ης ημέρας, έφτασε τους 27 βαθμούς, έναντι 22 του Παναιτωλικού ο οποίος αναδείχθηκε ισόπαλος 3-3 εκτός έδρας με την Καρδίτσα. Ολα τα αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Αρης 0-1, Λεβαδειακός- Τρίκαλα 1-1,Καστοριά-Λάρισα 1-1,Δόξα Βύρωνα-Λύκοι 0-0,Πανελευσινιακός - Παναργειακός 2-0, Εδεσσαϊκός-Δόξα Δράμας 2-1, Καλλιθέα-Πανσερραϊκός 1-1 και Καρδίτσα-Παναιτωλικός 3-3. Η 11η ημερα θα ολοκληρωθεί σήμερα με τη συνάντηση Καλαμαριά-Εθνικός Αστέρας.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 10ης ημέρας της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ.

Ο Ολυμπιακός ήταν ο νικητής στο ντέρμπι της 10ης ημέρας της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο μπάσκετ, η οποία ολοκληρώθηκε χθες. Οι ``ερυθρόλευκοι`` επικράτησαν με 57-51 στο ΣΕΦ του ΠΑΟΚ και παρέμειναν μαζί με τον Παναθηναϊκό στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Στον άλλο αγώνα της ίδιας ημέρας που έγινε στη Νεάπολη της Λάρισας, ο Σπόρτιγκ νίκησε 68-67 την τοπική ομάδα και έτσι πέτυχε την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.Στη βαθμολογία προηγούνται Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός με 19 βαθμούς, έναντι 17 του Αρη και του ΠΑΟΚ, 16 του Ηρακλείου, της ΑΕΚ, του Πανιωνίου και του Περιστερίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδας είναι: δολλάριο ΗΠΑ προς 282,07 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159, 37, γαλλικό φράγκο προς 47,62, λίρα Αγγλίας προς 469,62, ελβετικό φράγκο προς 197,41, εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,96, τη λίρα Κύπρου προς 544,56 και την Ευρωπαϊκή Λογιστική Μονάδα (ECU) προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Oι βροχές και οι καταιγίδες στα ανατολικά και νότια, οι ασθενείς χιονοπτώσεις στη βόρεια χώρα και οι θυελλώδεις ανεμοι στο Αιγαίο θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί στα δυτικά και βόρεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια -1 με 8, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 4 με 12 και στο Αιγαίο 8 με 14 βαθμούς.Νεφώσεις με βροχές θα έχει στα βόρεια και ανατολικά της Αττικής, αλλά σταδιακά μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ισχυροί και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 8 με 13 βαθμούς. Βροχή η χιονόνερο και χιόνι στα γύρω ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη, αλλά αργότερα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ισχυροί και το θερμόμετρο θα δείξει 4 με 8 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 8 December 1997 - 8:00:15 UTC