Browse through our Interesting Nodes on the Baltic States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-24

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 24/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Συνελήφθη και ανακρίνεται πρώην Ιταλός τρομοκράτης.
- Νέα εμφάνιση της οργάνωσης "Επαναστατικοί Πυρήνες".
- Αισιόδοξη η Μαρία Δαμανάκη και επικριτική για τις αντιδράσεις σε ΣΥΝ.
- Δημοσκόπηση της PRC για τη δημοτικότητα των αρχηγών και κυβέρνησης.
- Δηλώσεις Μπέρνς για Κυπριακό και το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.
- Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.
- Δεκαπέντε νεκροί και 216 τραυματίες σε 181 τροχαία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Σοβαρά επεισόδια μεταξύ φιλάθλων Ιωνικού και Ολυμπιακού χθες στη Νίκαια.
- Μικρότερης έκτασης επεισόδια έγιναν και στο ΟΑΚΑ, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.
- Στη Β` Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου μετά την 9η ημέρα, στη βαθμολογία προηγείται ο Πανελευσινιακός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Συνελήφθη και ανακρίνεται πρώην Ιταλός τρομοκράτης.

Δεν υπάρχει ανάμιξη του Ενρίκο Μπιάνκο στην υπόθεση Μόρο, ο οποίος απο τον Ιανουάριο του 1981 έχει αθωωθεί με απόφαση της ιταλικής δικαιοσύνης απο αυτές τις κατηγορίες. Ο Ενρίνκο Μπιάνκο, πρώην μέλος των Ερυθρών Ταξιαρχιών, συνελήφθη στο Ακτιο της Πρέβεζας και ανακρίνεται απο την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για τυχόν διασυνδέσεις του με τις ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Νέα εμφάνιση της οργάνωσης "Επαναστατικοί Πυρήνες".

Ισχυρότατη έκρηξη αυτοσχέδιου μηχανισμού σημειώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα, στα Εξάρχεια στο κτίριο, όπου στεγάζεται η Πανεθνική Δημοκρατική Ενωση, της οποίας ιδρυτής ειναι ο πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, Βασίλης Κόκκινος. Απο την έκρηξη προκλήθηκαν σοβαρότατες ζημιές. Την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβε με τηλεφώνημα στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ και με προκήρυξη στην εφημερίδα ΑΘΗΝΑΙΚΗ η οργάνωση "Επαναστατικοί Πυρήνες".

Αισιόδοξη η Μαρία Δαμανάκη και επικριτική για τις αντιδράσεις σε ΣΥΝ.

Την πεποίθησή της, οτι στην πορεία προς τις δημοτικές εκλογές θα διαμορφωθεί δυναμική, που "θα διαλύσει επίπλαστες εικόνες", εκφράζει η Μαρία Δαμανάκη, με συνέντευξή της στο ΕΘΝΟΣ. Ανοίγει μέτωπο με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και αποκρούει αντιλήψεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, που θεωρούν οτι οι δημοτικές εκλογές γίνονται για να επικυρωθεί ή να αμφισβητηθεί η κυβερνητική πολιτική, καθώς και για τις αντιδράσεις στη πρωτοβουλία της να ανακοινώσει έγκαιρα την υποψηφιότητά της. Σήμερα συναντάται με το Νίκο Κωνσταντόπουλο.

Δημοσκόπηση της PRC για τη δημοτικότητα των αρχηγών και κυβέρνησης.

Ικανοποιημένο από την κυβέρνηση είναι λίγο έως πολύ το 63% των ερωτηθέντων δημοσκόπησης, που διενήργησε στην Αθήνα η εταιρία V.PRC και τα αποτελέσματά της δημοσιεύονται σήμερα στα ΝΕΑ. Επίσης θετική γνώμη έχει για τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, το 49,5% των ερωτηθέντων. Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, πρώτος σε δημοτικότητα ειναι ο Πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος, με 63%, ενω ο προεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής ειναι τρίτος με 48,6%. Ακολουθούν ο κ. Τσοβόλας με 41,2% και η κυρία Παπαρήγα με 24,4% και ο κ. Σαμαράς με 22,2%.

Δηλώσεις Μπέρνς για Κυπριακό και το ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Οι ΗΠΑ θα πιέσουν ενεργά για επίλυση του Κυπριακού με απώτερο στόχο την επανένωση της νήσου, τόνισε ο νέος πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Νίκολας Μπέρνς, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤΕΝΝΑ λίγες ημέρες πριν την άφιξή του στην Αθήνα στις 30 Νοεμβρίου. Ο κ. Μπέρνς δήλωσε επίσης οτι οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν τον πρωταγωνιστικό ρόλο, που διαδραματίζει η Αθήνα στα Βαλκάνια και οτι υποστηρίζουν την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Σημίτη.

Συνεχίζουν την απεργία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί στην Αττική.

Μόνο τα επείγοντα και έκτακτα περιστατικά αντιμετωπίζονται απο τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, αφού οι νοσοκομειακοί γιατροί συνεχίζουν την απεργία τους μέχρι την Τετάρτη, γιατί οπως τονίζουν δεν τους ικανοποιούν οι νέες προτάσεις για το μισθολόγιο. Αντίθετα, ικανοποιημένοι δηλώνουν οι γιατροί των περιφερειακών νοσοκομείων, οι οποίοι και σταμάτησαν την απεργία.

Δεκαπέντε νεκροί και 216 τραυματίες σε 181 τροχαία.

Δεκαπέντε νεκροί και 216 τραυματίες, ειναι ο απολογισμός των 181 τροχαίων δυστυχημάτων, που σημειώθηκαν απο το απόγευμα της Παρασκευής εως τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα σε ολη τη χώρα. Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, περισσότερα απο τα μισά τροχαία έγιναν σε επαρχιακούς δρόμους, όπου τα μέτρα αστυνόμευσης ειναι ελαστικότερα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Σοβαρά επεισόδια μεταξύ φιλάθλων Ιωνικού και Ολυμπιακού χθες στη Νίκαια.

Τα σοβαρά επεισόδια που σημειώθηκαν στη Νεάπολη στον αγώνα του Ιωνικού με τον Ολυμπιακό, σημάδεψαν την 11η ημέρα του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Α` Εθνικής κατηγορίας. Συγκεκριμένα λίγο μετά τη λήξη της συνάντησης που βρήκε τους ``ερυθρόλευκους`` νικητές με 1-0, οπαδοί και των δύο ομάδων εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο και συνεπλάκησαν, με αποτέλεσμα γιά αρκετή ώρα να εξελιχθούν στιγμές έντονης βίας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκαν σοβαρά τρεις ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού (Ιβιτς, Νταμπίζας, Καραταίδης) καθώς και ο βοηθός προπονητή του Ιωνικού,Σωκράτης Γέμελος.Συνολικά έγιναν 16 προσαγωγές στο αστυνομικό τμήμα της Νεάπολης και συνελήφθησαν 4 χούλιγκαν.

Μικρότερης έκτασης επεισόδια έγιναν και στο ΟΑΚΑ, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις.

Μικρότερης έκτασης επεισόδια έγιναν και στο ΟΑΚΑ, όπου οι οπαδοί του Παναθηναϊκού συνεπλάκησαν με τις αστυνομικές δυνάμεις. Σύμφωνα με πληροφορίες έγιναν αρκετές προσαγωγές ενώ υπήρξαν και μερικοί μικροτραυματισμοί φιλάθλων των ``πρασίνων`` αλλά και αστυνομικών. Στο καθαρά αγωνιστικό μέρος τώρα, η ΑΕΚ πέτυχε τη νίκη της ημέρας επικρατώντας με 5-1 της Παναχαϊκής και βρίσκεται και πάλι πρώτη μόνη με 28 βαθμούς. Συνοπτικά όλα τα αποτελέσματα της 11ης ημέρας έχουν ως εξής: ΑΕΚ-Παναχαϊκή 5-1, Καλαμάτα-Εθνικός 0-1, Ηρακλής-Καβάλα 3-2, Αθηναϊκός-Βέροια 1-0, Ιωνικός-Ολυμπιακός 0-1, ΟΦΗ-Απόλλων 2-1, Πανηλειακός-ΠΑΟΚ 1-2,Ξάνθη- Πανιώνιος 2-0 και Παναθηναϊκός-Προοδευτική 5-0. Στη βαθμολογία προηγείται η ΑΕΚ με 28 βαθμούς, έναντι 27 του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού, 24 του Ιωνικού (10αγ.) και 20 του Ηρακλή.

Στη Β` Εθνική κατηγορία ποδοσφαίρου μετά την 9η ημέρα, στη βαθμολογία προηγείται ο Πανελευσινιακός.

Από την Α` στη Β` Εθνική κατηγορία όπου στους αγώνες της 9ης ημέρας σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Νίκη Βόλου-Λάρισα 0-0, Αρης- Παναργειακός 5-0, Καστοριά-Δόξα Δράμας 3-1, Πανελευσινιακός- Παναιτωλικός 1-1, Εδεσσαϊκός-Καλλιθέα 2-1 και Λεβαδειακός-Εθνικός Αστέρας 1-1. Η 9η ημέρα ολοκληρώνεται σήμερα με τις συναντήσεις Δόξα Βύρωνα-Πανσερραϊκός, Τρίκαλα- Λύκοι και Καλαμαριά-Καρδίτσα. Στη βαθμολογία προηγείται ο Πανελευσινιακός με 20 βαθμούς, έναντι 19 του Εθνικού Αστέρα, 18 του Παναιτωλικού και 17 του Αρη.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,85 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,14, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,82, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές και κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες προβλέπονται στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Βαθμιαία στα δυτικά και βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 8 έως 13, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 19 και στα νησιά του Αιγαίου από 13 έως 21 βαθμούς. Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη, αλλά πρός το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι θα πνέουν στην Αθήνα νοτιοανατολικοί ισχυροί, που θα στραφούν αργότερα σε βορειοανατολικούς μέτριους, όπως και στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα 15 με 17 και στη Θεσσαλονίκη 10 με 12 βαθμούς.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 24 November 1997 - 8:00:15 UTC