Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-22

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

ΑΘΗΝΑ,Ελλάδα,22/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αναβλήθηκε επ' αόριστον η άτυπη σύνοδος μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας.
- Με το κοινό ανακοινωθέν, ολοκληρώθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο οι εργασίες του συμβουλίου κορυφής για την απασχόληση.
- Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθές ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.
- Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.
- Αγνωστος άνδρας ηλικίας 40 εως 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη.
- Αποχώρησε απο το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής.
- Με νέες κινητοποιήσεις απειλεί η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών.
- Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη βίλα της Εκάλης.
- Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ο Σωτήρης Αλημίσης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ. - Δηλώσεις Βασδέκη για το χάλκινο στο τριπλούν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η άτυπη σύνοδος μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας.

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η άτυπη σύνοδος μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Τουρκίας, που είχε προγραμματιστεί για τις 24 του μηνός. Ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, τόνισε οτι η Τουρκία δεν μπορεί να συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά δρώμενα εφόσον συνεχίζει να παραβιάζει τους κανόνες του διεθνούς δικαίου. Ο Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Κολ, αναφέρθηκε στα βήματα, που πρέπει να κάνει η Τουρκία για να ενταχθεί στο μέλλον στην Ευρωπαϊκή Ενωση, όπως το ζήτημα της Κύπρου και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Με το κοινό ανακοινωθέν, ολοκληρώθηκαν χθες στο Λουξεμβούργο οι εργασίες του συμβουλίου κορυφής για την απασχόληση.

Με την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο περιέχονται οι κατευθυντήριες γραμμές για την αντιμετώπιση της ανεργίας, ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο Λουξεμβούργο οι εργασίες του εκτάκτου συμβουλίου κορυφής για την απασχόληση. Ο κ. Σημίτης εξέφρασε την ικανοποίησή του για τα αποτελέσματα. Βασικός στόχος, ειπε, ειναι να μειωθεί η ανεργία και πρόσθεσε οτι πολλά απο τα προτεινόμενα μέτρα έχουν ηδη εφαρμοστεί στη χώρα μας. Πρόσθεσε οτι η Ελλάδα δεν προτίθεται να εφαρμόσει τη σύσταση του συμβουλίου προς τα κράτη - μέλη να εξετάσουν το ενδεχόμενο μείωσης των φορολογικών επιβαρύνσεων στις υπηρεσίες υψηλής έντασης εργασίας με παράλληλη αντικατάσταση των φορολογικών εσόδων μέσω της επιβολής φόρων στην ενέργεια.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθές ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής σε ομιλία του για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

Οξεία κριτική στην κυβέρνηση άσκησε χθες το βράδυ ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής, κατά την ομιλία του στη κοινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Υποστήριξε οτι η κυβερνητική παράταξη ευθύνεται για την παρακμή και τον ευτελισμό, των θεσμών, ενω επέκρινε τη στάση της στην αναθεωρηση του Συντάγματος το 1985, καθώς και για το γεγονός οτι απέφυγε να ειναι η παρούσα Βουλή αναθεωρητική. Ασκησε επίσης σκληρή κριτική για την οικονομική πολιτική και τη στρατηγική της στα εθνικά θέματα.

Συνεχίζουν τις απεργιακές τους κινητοποιήσεις οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτουργούν απο σήμερα και μέχρι την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά, μετά απο απόφαση της ΕΙΝΑΠ να συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις. Η γενική συνέλευση του κλάδου έκρινε οτι δεν ειναι ικανοποιητική η νέα πρόταση της κυβέρνησης για το μισθολόγιο. Ομως οι γιατροί στα περιφερειακά νοσοκομεία σταμάτησαν τις κινητοποιήσεις, αφού έκριναν θετική την τελευταία πρόταση του υφυπουργού, Νίκου Χριστοδουλάκη, για τις αποδοχές τους.

Αγνωστος άνδρας ηλικίας 40 εως 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη.

Αγνωστος άνδρας ηλικίας 40 εως 50 ετών βρέθηκε νεκρός σε αποθήκη στη Θεσσαλονίκη. Εκτιμάται οτι ο θάνατός του προήλθε πιθανότατα απο ασιτία.

Αποχώρησε απο το συνέδριο της ΚΕΔΚΕ στη Θεσσαλονίκη η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής.

Αποχώρησε απο τις εργασίες του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ, που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη η Τοπική Ενωση Δήμων και Κοινοτήτων του νομού Αττικής. Κατήγγειλε τις εργασίες ως εμπαιγμό για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και προειδοποίησε οτι θα κλείσουν οι δήμοι στην Αττική εαν δεν επιλυθούν τα οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

Με νέες κινητοποιήσεις απειλεί η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών.

Με νέες κινητοποιήσεις απειλεί η Πανθεσσαλική Επιτροπή Αγροτών, η οποία συνεδρίασε στη Λάρισα. Σημειώνεται οτι έχει αποφασιστεί συλλαλητήριο για τις 5 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλική αυτή πόλη. Το Σαββατοκύριακο ο υπουργός Γεωργίας, Στέφανος Τζουμάκας θα περιοδεύσει στους νομούς της Θεσσαλίας σε μια προσπάθεια να ενημερώσει τον αγροτικό κόσμο για το σύνολο των κυβερνητικών επιλογών στον τομέα της γεωργίας.

Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τη βίλα της Εκάλης.

Τη διενέργεια δυο προκαταρκτικών εξετάσεων με τον χαρακτηρισμό "εξαιρετικώς επείγουσες" διέταξε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών σχετικά με τη βίλα της οδού Αγράμπελης στην Εκάλη. Ζητείται να διερευνηθεί η τυχόν τέλεση αξιόποινων πράξεων εκ μέρους της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου και άλλων ενδεχομένως προσώπων για φοροδιαφυγή. Επίσης, με τη δεύτερη εξέταση ζητείται να διαπιστωθεί η τέλεση ή όχι αξιόποινων πράξεων εκ μέρους του Αιγύπτιου επιχειρηματία, Τζόρτζ Χάλακ.

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό.

Την ερχόμενη Τρίτη αρχίζει στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής η συζήτηση για το νέο προϋπολογισμό, η οποία θα ολοκληρωθεί την Κυριακή 21 του μήνα, οπότε και θα διεξαχθεί ψηφοφορία για την έγκρισή του.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο Σωτήρης Αλημίσης είναι ο νέος πρόεδρος της ΕΠΟ.

Ο Σωτήρης Αλημίσης είναι ο νέος πρόεδρος της ελληνικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, στη θέση του Κώστα Τριβέλλα. Ο κ Αλημίσης απέσπασε την πλειοψηφία των ψήφων και εξελέγη πανηγυρικά με 23 ψήφους, έναντι 3 μόλις ψήφων, του αντιπάλου του Κώστα Τριβέλλα, ενώ υπήρξαν και δύο λευκά ψηφοδέλτια. Στο νέο προεδρείο εκλέχτηκαν ακόμη ο Στέλιος Σφακιανάκης, ο Ευστράτιος Παπαευστρατίου και ο Γιώργος Θωμαίδης στις θέσεις του Α' Β' και Γ' αντιπροέδρου αντίστοιχα, ο Βασίλης Γκαγκάτσης γενικός γραμματέας, ο Γιώργος Γκιρτζίκης αναπληρωτής γενικός, ο Δημήτρης Κούκης ταμίας και Γιάννης Οικονομίδης αναπληρωτής ταμίας.

Δηλώσεις Βασδέκη για το χάλκινο στο τριπλούν.

``Ποτέ δεν περίμενα ότι θα με αδικήσουν μέσα στην ίδια μου τη χώρα. Το συναίσθημα της αδικίας δεν είναι ό,τι καλύτερο έχω νοιώσει`` αυτά δήλωσε η Ολγα Βασδέκη, αναφερόμενη στο θέμα της ``κλοπής`` του χάλκινου μεταλλίου στο τριπλούν από λάθος μέτρημα του κριτή, στο Αθήνα '97. `Τα λάθη είναι βέβαια για τους ανθρώπους, αλλά δεν μπορώ να καταλάβω πως έκανε τέτοιο μεγάλο σφάλμα ο κριτής. Δεν πάυω να ελπίζω, ότι θα μου δοθεί το χάλκινο``, υποστήριξε η -μέχρι στιγμής- 4η στον κόσμο αθλήτρια του τριπλούν.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 277,85 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,14, γαλλικό φράγκο προς 47,52, λίρα Αγγλίας προς 468,82, ελβετικό φράγκο προς 195,59, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,23, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 221,16, τη λίρα Κύπρου προς 541,80 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σχετικά καλός θα είναι σήμερα ο καιρός σ'όλη τη χώρα, με λίγες μόνο νεφώσεις και τοπικές ομίχλες το πρωί. Από το μεσημέρι όμως στα δυτικά θα υπάρχουν νεφώσεις και το βράδυ θα βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν νότιοι έως ισχυροί και απο το βράδυ πολύ ισχυροί, ενώ στα ανατολικά αρχικά ασθενείς και αργότερα νότιοι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 5 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 21 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός στην Αττική με λίγες μόνο νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί 10 με 21 βαθμούς. Συννεφιά και περιορισμένη ορατότητα σήμερα το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και το θερμόμετρο στην πόλη θα δείξει 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που θα αρχίσουν πρώτα απο τα δυτικά και έως αργά τη νύχτα θα επεκταθούν και στις υπόλοιπες περιοχές, προβλέπονται για αύριο. Στα δυτικά κεντρικά και νότια, τα φαινόμενα θα είναι κατα τόπους έντονα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

(Π.Τ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 22 November 1997 - 14:32:44 UTC