Read about Hellenism (by Vlassis Agtzidis) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-21

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 21/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Αντίθετη η Ελλάδα στη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή διάσκεψη.
- Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για την απασχόληση.
- Καταπέλτης για τον ανατοκισμό ο εισηγητής στον Αρειο Πάγο.
- Ανεστάλη η λειτουργία εξι ασφαλιστικών εταιριών.
- Υποχρεωτικός εμβολιασμός για την Ηπατίτιδα Β' στα νεογέννητα.
- Θετικές οι κυβερνητικές προτάσεις για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
- Κοινή συνεδρίαση ΚΕ και ΚΟ ΝΔ για αναθεώρηση Συντάγματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νέα ήττα του Ολυμπιακού απο τη Λιμόζ με σκόρ 66-60. - Εντονα δυσαρεστημένος με ορισμένους παίκτες του,είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού,Ντούσαν Μπάγεβιτς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Αντίθετη η Ελλάδα στη συμμετοχή της Τουρκίας στην ευρωπαϊκή διάσκεψη.

Η Ελλάδα επανέλαβε τη θέση της ότι αντιτίθεται στην συμμετοχή της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη, εφόσον η κυβέρνηση της Αγκυρας δεν συμμορφώνεται με το Διεθνές Δίκαιο και δεν ανταποκρίνεται στους όρους και προϋποθέσεις, που έχει θέσει η ΕΕ για ενδυνάμωση των σχέσεων. Αυτό δήλωσε ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Οι εταίροι μας πιστεύουν πως η Τουρκία θα πρέπει να μετάσχει στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη. Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό πολλές χώρες άσκησαν σκληρή κριτική στην Τουρκία για την στάση της στις διαφορές της με την Ελλάδα.

Σήμερα οι Ευρωπαίοι ηγέτες συζητούν για την απασχόληση.

Ενα πρώτο βήμα για την απασχόληση και τον περιορισμό της ανεργίας αναμένεται στη σημερινή έκτακτη σύνοδο κορυφής των "15" της ΕΕ στο Λουξεμβούργο, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Παπανδρέου. Οι Σοσιαλιστές συμφώνησαν σε ένα "non Paper", το οποίο δίνει έμφαση στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των άνεργων νέων, των μακροχρόνια ανέργων και στην ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Καταπέλτης για τον ανατοκισμό ο εισηγητής στον Αρειο Πάγο.

Να χαρακτηρισθεί παράνομος ο ανατοκισμός των τόκων, που επιβάλλουν μονομερώς οι τράπεζες στις καθυστερούμενες οφειλές των δανείων, πρότεινε ο εισηγητής στην Ολομέλεια του Αρείου Παγου, που συζήτησε το θέμα. Ο εισηγητής υποστήριξε ότι ο ανατοκισμός είναι παράνομος και επικίνδυνος για το δανειολήπτη, αφού με τη διόγκωση των τόκων, τα χρέη οδηγούν τους πολίτες σε οικονομική καταστροφή. Η απόφαση του Αρείου Πάγου αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη του έτους.

Ανεστάλη η λειτουργία εξι ασφαλιστικών εταιριών.

Λουκέτο σε έξι ασφαλιστικές εταιρίες, έβαλε το υπουργείο Ανάπτυξης, γιατί δεν εκπλήρωναν τις υποχρεώσεις τους. Πρόκειται για τις Νόρντιγκ Αμέρικαν Στάνταρτ, Απόλλων Ανώνυμη Εταιρία Γενικών Ασφαλίσεων, Θέμις Ασφαλιστική, Εθνικό Ιδρυμα Ασφαλειών Ελλάδος, Προποντίς Μέριμνα και Εξπρές Γενικών Ασφαλίσεων. Επίσης ανακλήθηκε η άδεια και στην εταιρία Μεσόγειος Ζωής και το χαρτοφυλάκιό της θα μεταβιβαστεί στην Εθνική Ασφαλιστική.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός για την Ηπατίτιδα Β' στα νεογέννητα.

Τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για την Ηπατίτιδα Β' απο την αρχή του Ιανουαρίου του '98 σε όλα τα νεογέννητα πριν συμπληρώσουν το πρώτο έτος της ηλικίας τους ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Κώστας Γείτονας. Επίσης, θα εντατικοποιηθούν οι προγενητικοί έλεγχοι στις εγκύους, ωστε να μην μεταδίδεται ο ιός απο τη μητέρα στο παιδί.

Θετικές οι κυβερνητικές προτάσεις για τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Νέα συνάντηση με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη, θα έχουν το πρωί οι νοσοκομειακοί γιατροί για το μισθολόγιό τους. Χθες ο κ. Χριστοδουλάκης έκανε δεκτό το αίτημα που αφορά τον τρόπο υπολογισμού των εφημεριών όχι όμως και το ύψος του ποσού που πρότειναν οι γιατροί. Επίσης διαμόρφωσε το επίδομα ετοιμότητας από 30% σε 40%. Οι προτάσεις του κ. Χριστοδουλάκη, χαρκτηρίστηκαν θετικές από τους νοσοκομειακούς γιατρούς.

Κοινή συνεδρίαση ΚΕ και ΚΟ ΝΔ για αναθεώρηση Συντάγματος.

Συνέρχονται σήμερα και αύριο απο κοινού η Κοινοβουλευτική Ομάδα και η Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, με αντικείμενο την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η συνεδρίαση θα αρχίσει το απόγευμα με ομιλία του προέδρου του κόμματος, Κ. Καραμανλή, ενώ γενικός εισηγητής θα είναι ο Γιάννης Βαρβιτσιώτης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νέα ήττα του Ολυμπιακού απο τη Λιμόζ με σκόρ 66-60.

Τη δεύτερη ήττα του στην Ευρωλίγκα και μάλιστα συνεχόμενη,γνώρισε ο Ολυμπιακός, αφού σε αγώνα για την όγδοη ημέρα της διοργάνωσης, που έγινε στην Γαλλία, έχασε από την Λιμόζ με 66-60. Παρά την ήττα τους πάντως, οι πρωταθλητές Ευρώπης εξακολουθούν να προηγούνται στην βαθμολογία του πρώτου ομίλου με 14 βαθμούς, έναντι 12 της ΤΣ.Σ.ΚΑ. Μόσχας, της Μακάμπι Τελ Αβίβ και της Εφές Πίλσεν.

Εντονα δυσαρεστημένος με ορισμένους παίκτες του,είναι ο προπονητής του Ολυμπιακού,Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Εντονα δυσαρεστημένος με ορισμένους παίκτες του, είναι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, έχει παράπονα από κάποιους παίκτες, στους οποίους έχει δώσει την ευκαιρία να αγωνισθούν, χωρίς όμως θετικό αποτέλεσμα για την ομάδα, αφού οι εν λόγω ποδοσφαιριστές δεν τον ικανοποίησαν με την απόδοση τους. Ετσι, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο Μπάγεβιτς έχει καταρτίσει μία ``μαύρη λίστα``, στην οποία θα μπουν όλοι εκείνοι οι οποίοι δεν θα έχουν αποδώσει ικανοποιητικά μέχρι την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,32 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,25, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 467,46, ελβετικό φράγκο προς 196,47, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,75, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 217,22, τη λίρα Κύπρου προς 543,22 και την ECU προς 315,56 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές,σποραδικές καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά προβλέπονται σ'όλη τη χώρα, βαθμιαία όμως ο καιρός θα βελτιωθεί.Οι άνεμοι στα δυτικά και βόρεια θα είναι βόρειοι μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα νότιοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά στο Αιγαίο πολύ ισχυροί.Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 3 με 11 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 7 με 18 και στο Αιγαίο 10 με 20 βαθμούς Κελσίου. Βροχή το πρωί, με γρήγορη όμως βελτίωση, μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 9 με 17 και 6 με 10 αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 21 November 1997 - 8:00:14 UTC