Browse through our Interesting Nodes for General Business in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-19

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 19/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Στο ρυθμό των Ρίχτερ η Ελλάδα.
- Εμμένει η κυβέρνηση στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.
- Οι Τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκιά τους.
- Σημαντική συνεδρίαση σήμερα του ΚΥΣΕΑ .
- Από αύριο οι αιτήσεις για το διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.
- Κανονικά λειτουργούν απο σήμερα τα ΚΤΕΟ.
- Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Ηττα του Παναθηναικού με σκορ 83-77 απο τη ρωσική Αουτοντορόβνικ. - Η ΦΙΦΑ επέβαλλε πρόστιμο 15 εκατ. δραχμών,γιά τα επεισόδια στον αγώνα με την Δανία γιά τα προκριματικά του Μουντιάλ '98.
- Ο Νίκος Βετούλας του Απόλλωνα Πατρών, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών,στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Στο ρυθμό των Ρίχτερ η Ελλάδα.

Συνέχιση για μεγάλο χρονικό διάστημα της σεισμικής δραστηριότητας προβλέπουν οι επιστήμονες μετά τους τρείς χθεσινούς ισχυρούς σεισμούς μεγέθους 6,6 - 6 και 5,8 βαθμών Ρίχτερ, με επίκεντρο νότια της Ζακύνθου. Μέχρι σήμερα το πρωί σεισμογράφοι ειχαν καταγράψει άλλες 14 μετασεισμικές δονήσεις πάνω απο 4,4 βαθμούς. Οι σεισμολόγοι συνιστούν στους κατοίκους των πληγέντων περιοχών ψυχραιμία και προσοχή στα σπίτια, που έχουν υποστεί ζημιές.

Εμμένει η κυβέρνηση στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική.

Χωρίς παρεκλήσεις θα εφαρμόσει η κυβέρνηση την οικονομική της πολιτική, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης στην χθεσινή εφ όλης της ύλης συνέντευξη στους ανταποκριτές ξένου τύπου. Ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε καθησυχαστικός και αισιόδοξος σχετικά με την πρόσφατη αναταραχή στην οικονομία, στην οποία και απέδωσε την αύξηση των επιτοκίων. Επιβεβαίωσε ακόμη οτι θα συνεχιστεί η πολιτική της σταθερής δραχμής. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ειπε οτι η Ελλάδα εμμένει στην πολιτική της βήμα προς βήμα προσέγγισης με την Αγκυρα.

Οι Τράπεζες αυξάνουν τα επιτόκιά τους.

Σημαντική άνοδο της τάξης του 4,56% σημείωσε χθες ο δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών, κερδίζοντας μέρος του χαμένου εδάφους των προηγουμένων ημερών. Την ίδια ώρα, οι τράπεζες η μία μετά την άλλη προχωρούν σε αύξηση των επιτοκίων καταθέσεων κατά περίπου μια μονάδα και μέχρι 2,5 μονάδες τα επιτόκια χορηγήσεων. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΑΠΕ το θέμα της πτωτικής πορείας του Χρηματιστηρίου θα απασχολήσει στα τέλη της εβδομάδας η μόνιμη επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

Σημαντική συνεδρίαση σήμερα του ΚΥΣΕΑ .

Η αντικατάσταση ή όχι του σημερινού αρχηγού ΓΕΕΘΑ, πτεράρχου κ. Τζογάνη και το εξοπλιστικό πρόγραμμα των Ενόπλων Δυνάμεων θα συζητηθούν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπο τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Από αύριο οι αιτήσεις για το διαγωνισμό πρόσληψης στο Δημόσιο.

Απο αύριο Πέμπτη, 20 Νοεμβρίου και μέχρι την Τρίτη, 9 Δεκεμβρίου, θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να καταθέτουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο γραπτό διαγωνισμό του Δημοσίου που θα διεξαχθεί στα τέλη Φεβρουαρίου. Οι αιτήσεις θα κατατίθενται σε ολες τις Νομαρχίες της χώρας. Κατά την υποβολή της αίτησης οι ενδιαφερόμενοι καταβάλουν 1.000 δραχμές. Επίσης, η αίτηση υποβάλλεται μαζί με ένα φωτοαντίγραφο αυτής και φέρουν και οι δύο πρωτότυπη υπογραφή του υποψηφίου.

Κανονικά λειτουργούν απο σήμερα τα ΚΤΕΟ.

Κανονικά θα λειτουργούν από σήμερα όλα τα ΚΤΕΟ της χώρας, αφού οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Μεταφορών ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους. Κανονικά θα γίνονται επίσης και οι εξετάσεις των υποψηφίων οδηγών για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης, που είχαν ανασταλεί προ διμήνου.

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι νοσοκομειακοί γιατροί.

Με απεργία διαρκείας, απειλούν οι νοσοκομειακοί γιατροί της Αθήνας και του Πειραιά, εάν αποβεί άκαρπη και η νέα συνάντηση που θα έχουν εκπροσωποί τους αύριο Πέμπτη, με τον υφυπουργό Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη. Η απεργία των νοσοκομειακών γιατρών συνεχίζεται μέχρι και αύριο, με βασικό αίτημα την εφαρμογή του ιατρικού μισθολογίου, με αποτέλεσμα τα νοσοκομεία να εξυπηρετούν μόνο έκτακτα περιστατικά.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ηττα του Παναθηναικού με σκορ 83-77 απο τη ρωσική Αουτοντορόβνικ.

Τελικά φαίνεται ότι ο Ράτζα είναι η μοναδική εγγύηση γιά τον Παναθηναϊκό, αφού χωρίς τον Κροάτη σέντερ,οι"πράσινοι" παρουσιάζονται αγνώριστοι. Ετσι, σε αγώνα για την 8η ημέρα του Ευρωκυπέλλου που έγινε στην πόλη Σάρατοφ της Ρωσίας, γνώρισαν την πρώτη τους ήττα στην διοργάνωση, αφού έχασαν με 83-77 στην παράταση από την τοπική Αουτοντορόβνικ. Παρά την ήττα πάντως, ο Παναθηναϊκός βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας του ογδόου ομίλου, με καλύτερη διαφορά πόντων από τους Ρώσους.

Η ΦΙΦΑ επέβαλλε πρόστιμο 15 εκατ. δραχμών,γιά τα επεισόδια στον αγώνα με την Δανία γιά τα προκριματικά του Μουντιάλ '98.

"Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς" της ΦΙΦΑ για την ΕΠΟ, αφού η διεθνής ομοσπονδία της επέβαλλε πρόστιμο 15 εκατομμυρίων δραχμών γιά τα επεισόδια που δημιουργήθηκαν κατά την διάρκεια του αγώνα με την Δανία γιά τα προκριματικά του Μουντιάλ '98, ο οποίος έγινε στις 11 Οκτωβρίου στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.Βέβαια, η ποινή θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερη, αφού στις σκέψεις της ΦΙΦΑ, ήταν και ο αποκλεισμός της έδρας της ελληνικής ομάδας, κάτι που ευτυχώς αποφεύχθηκε.

Ο Νίκος Βετούλας του Απόλλωνα Πατρών, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών,στο μπάσκετ.

Ο Νίκος Βετούλας του Απόλλωνα Πατρών, είναι το νέο πρόσωπο στην εθνική μας ομάδα των ανδρών, την οποία ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Γιαννάκης, ενόψει των τριών αγώνων για την ημιτελική φάση του 31ου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος '99, που θα δώσει το Ελληνικό συγκρότημα μέσα στο επόμενο 15πενθήμερο.Ο πλέϊμέϊκερ του Απόλλωνα Πατρών είναι ο μοναδικός μεταξύ των 14 παικτών που κλήθηκαν,που δεν έχει λάβει μέρος σε επίσημο αγώνα της εθνικής ομάδας μέχρι τώρα.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,13 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,20, γαλλικό φράγκο προς 47,55, λίρα Αγγλίας προς 465,31, ελβετικό φράγκο προς 195,30, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,26, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 219,29, τη λίρα Κύπρου προς 543,02 και την ECU προς 315,00 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Τοπικές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί μέτριοι και η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 0 έως 8, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 16 και στα νησιά του Αιγαίου από 10 έως 17 βαθμούς.Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες θα έχει η Αθήνα, δυτικούς μέτριους ανέμους και θερμοκρασία 8 με 15 βαθμούς. Βροχή η χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά θα έχει η Θεσσαλονίκη, βόρειους μέτριους ανέμους και το θερμόμετρο θα δείξει απο 3 έως 8 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Wednesday, 19 November 1997 - 8:00:14 UTC