Write to us with Feedback for the HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-11-10

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 10/11/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Μείωση θητείας για φοιτητές που δεν κάνουν χρήση αναβολής.
- Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον κοινωνικό διάλογο.
- Στη Βουλή κατατίθεται την Τετάρτη ο νέος Προϋπολογισμός.
- Σήμερα αναμένεται στη Λευκωσία ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.
- Χωρίς γιατρούς τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.
- Μ. Δαμανάκη: Να μην υπονομευθεί εκ των προτέρων η υποψηφιότητα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Νικηφόρα η πορεία Παναθηναϊκού και Ιωνικού στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. - Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανέβηκε ο Αρης μετά τη νίκη του επί του Ηρακλη με 72-57.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Μείωση θητείας για φοιτητές που δεν κάνουν χρήση αναβολής.

Κατά τρεις μήνες μειώνεται η θητεία στις Ενοπλες Δυνάμεις, για τους φοιτητές και τους σπουδαστές των ΑΕΙ και ΤΕΙ που δεν έχουν ασκήσει το δικαίωμα της αναβολής, λόγω σπουδών και κατατάσσονται στο στρατό, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος. Η απόφαση αυτή έχει αναδρομική ισχύ και για τους ήδη υπηρετούντες φοιτητές και σπουδαστές.

Κρίσιμη η σημερινή ημέρα για τον κοινωνικό διάλογο.

Καθοριστική είναι η σημερινή ημέρα για την πορεία του κοινωνικού διαλόγου. Από τις 8 το πρωί συνεδριάζει εκτάκτως η διοίκηση της ΓΣΕΕ για να αποφασίσει αν τελικά θα υπογράψει το "Σύμφωνο Εμπιστοσύνης προς το 2000" στην ολομέλεια των εκπροσώπων των κοινωνικών εταίρων, που συγκαλείται το μεσημέρι. Το σύμφωνο αφορά την πολιτική μισθών, τη φορολογική μεταρρύθμιση και μέτρα για αντιμετώπιση της ανεργίας.

Στη Βουλή κατατίθεται την Τετάρτη ο νέος Προϋπολογισμός.

Την Τετάρτη κατατίθεται στη Βουλή ο νέος προϋπολογισμός, ο οποίος σύμφωνα με τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Γιάννο Παπαντωνίου, θα είναι σφικτός, αλλά και απολύτως συνεπής με τους στόχους του προγράμματος σύγκλισης και θα συμβάλει στην θωράκιση της δραχμής. Ο υπουργός επεσήμανε ότι με το νέο προϋπολογισμό το Δημόσιο θα προχωρήσει σε περικοπές των δαπανών. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση θα τιμαριθμοποιήσει τη φορολογική κλίμακα κατά 5, 7%, ενώ δεν πρόκειται να αυξήσει το αφορολόγητο όριο.

Σήμερα αναμένεται στη Λευκωσία ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Ως ένα βήμα πριν από την επίσημη εκδήλωση της αμερικανικής πρωτοβουλίας στο Κυπριακό θεωρείται η σημερινή επίσκεψη του Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ στη Λευκωσία. Από χθες βρίσκεται εκεί και ο συντονιστής για το Κυπριακό του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Τόμας Μίλερ. Ο κ.Χόλμπρουκ θα μεταβεί ακολούθως στις Βρυξέλλες, όπου θα έχει συνάντηση με τον ευρωπαίο επίτροπο αρμόδιο για τη διεύρυνση της ΕΕ, Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, ενώ ενδέχεται να επισκεφθεί και τη Μόσχα.

Χωρίς γιατρούς τα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων.

Θα απέχουν από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη, οι γιατροί των νοσοκομείων της Αττικής από τα τακτικά εξωτερικά ιατρεία. Την Πέμπτη θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

Μ. Δαμανάκη: Να μην υπονομευθεί εκ των προτέρων η υποψηφιότητα.

Την μη υπονόμευση εκ των προτέρων από εσωκομματικές αντιδράσεις της υποψηφιότητάς της για το Δήμο της Αθήνας ζητεί η Μαρία Δαμανάκη σε συνέντευξή της στην "Ελευθεροτυπία". Στο "Εθνος" ο Γραμματέας της ΚΕ του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης, τονίζει ότι η κ. Δαμανάκη αποτελεί μία από τις πιο αξιόπιστες πολιτικές προτάσεις που θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τον κ. Αβραμόπουλο. Ο κ. Σκανδαλίδης και αποκλείει εντελώς τυχόν υποστήριξη του κ. Αβραμόπουλου από το ΠΑΣΟΚ.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Νικηφόρα η πορεία Παναθηναϊκού και Ιωνικού στο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου.

Μπορεί η αυλαία της 9ης ημέρας του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος να πέφτει σήμερα με τη συνάντηση ΑΕΚ-Πανιωνίου, όμως η κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τουλάχιστον μέχρι την επόμενη εβδομάδα δεν πρόκειται να αλλάξει, αφού τόσο ο Παναθηναϊκός όσο και ο Ιωνικός συνέχισαν την νικηφόρα πορεία τους. Οι ``πράσινοι`` επικράτησαν 4-1 στο ΟΑΚΑ της Ξάνθης, ενώ ο Ιωνικός 3-2 στη Νίκαια επί του ΠΑΟΚ. Από τους υπόλοιπους αγώνες ξεχωρίζει η εκτός έδρας νίκη του Ολυμπιακού επί της Καβάλας αλλά και η επικράτηση του ΟΦΗ επί του Πανηλειακού. Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 9ης ημέρας έχουν ως εξής: Παναθηναϊκός-Ξάνθη 4-1, Καβάλα-Ολυμπιακός 0-1, Καλαμάτα-Βέροια 1-0, Εθνικός-Παναχαϊκή 0-0, Αθηναϊκός-Απόλλων 0-0, Ιωνικός-ΠΑΟΚ 3-2, ΟΦΗ- Πανηλειακός 3-2 και το Σάββατο Ηρακλής- Προοδευτική 1-0. Προηγούνται Ιωνικός και Παναθηναϊκός με 24 βαθμούς, έναντι 21 του Ολυμπιακού και 19 της ΑΕΚ που έχει ένα παιχνίδι λιγότερο.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανέβηκε ο Αρης μετά τη νίκη του επί του Ηρακλη με 72-57.

Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας της Α1 εθνικής κατηγορίας μπάσκετ ανέβηκε ο Αρης μετά τη νίκη του επί του Ηρακλη με 72-57. Ο Αρης έχει τώρα 15 βαθμούς μετά από οκτώ αγώνες, όσους κι ο Παναθηναϊκός. Πρώτος εξακολουθεί να είναι ο Ολυμπιακός μετά τη ανετη επικράτησή τους επί του Ηρακλείου με 75- 60. Με τη νίκη τους αυτή οι ``ερυθρόλευκοι`` έφτασαν τις 14 σε ισάριθμα παιχνίδια αυτή την περίοδο κι είναι η μοναδική αήττητη ομάδα της Ευρώπης.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 273,74 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,71, γαλλικό φράγκο προς 47,90, λίρα Αγγλίας προς 464,24, ελβετικό φράγκο προς 196,26, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,67, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 225,33, τη λίρα Κύπρου προς 540,99 και την ECU προς 315,05 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας, αν και στα βορειοδυτικά υπάρχει πιθανότητα ασθενών βροχών μετά το μεσημέρι. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια 7 με 16 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 9 με 22 και στα νησιά του Αιγαίου 16 με 23 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά, μέτριους νοτιάδες και θερμοκρασία 15 με 22 και 11 με 15 βαθμούς αντίστοιχα, θα έχουν Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 10 November 1997 - 7:00:15 UTC