Browse through our Interesting Nodes of the Hellenic Communities of the Diaspora Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-31

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 31/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές.
- Αρχισε η απεργία των φαρμακοποιών.Συνεχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.
- Στόχος της συνόδου της Κρήτης η αναβάθμιση του ρόλου μας στα Βαλκάνια.
- Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.
- Απο φέτος η σταδιακή αύξηση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.
- Την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής ο "Καποδίστριας".
- Στην τιμή των 97,6 δρχ το λίτρο από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Τη Δευτέρα η κλήρωση στην Αθήνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη χώρα μας.
- Με απόφαση της ΕΠΑΕ ο αυριανός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Καλαμάτας στο ΟΑΚΑ,θ' αρχίσει στις 15.00.
- Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Γουϊλι Αντερσον, επέστρεψε στην Ελλάδα ως παίκτης της ΑΕΚ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Κρίσιμη η σημερινή μέρα για τις εξελίξεις στις διεθνείς χρηματαγορές.

Νέες πιέσεις δέχθηκαν χθες η δραχμή και οι τιμές των μετοχών. Ο γενικός δείκτης σημείωσε πτώση 3,37%. Υπήρξε όμως άμεση παρέμβαση απο κρατικά χαρτοφυλάκια και την Τράπεζα της Ελλάδος. Η σημερινή μέρα θεωρείται η πιο κρίσιμη στις διεθνείς χρηματιστηριακές αγορές. Το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης έκλεισε χθες με απώλειες. Του Χονγκ Κονγκ όμως στα μέσα της σημερινής του συνεδρίασης παρουσιάζει άνοδο. Αντίθετα πτωτικές τάσεις παρουσιάζουν μέχρι στιγμής τα υπόλοιπα Χρηματιστήρια της Ν.Α. Ασίας και Αυστραλίας.

Αρχισε η απεργία των φαρμακοποιών.Συνεχίζουν οι γιατροί του ΙΚΑ.

Κλειστά θα είναι σήμερα και επ' αόριστον τα φαρμακεία σε όλη τη χώρα. Ανοικτά σήμερα θα είναι μόνο ενα φαρμακείο ανά νομό και 8 στο λεκανοπέδιο της Αττικής. Οι φαρμακοποιοί ζητούν γραπτές διαβεβαιώσεις απο την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την ικανοποίηση των αιτημάτων τους. Το μεσημέρι συνεδριάζει το ΔΣ των φαρμακευτικών συλλόγων της χώρας, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους. Παράλληλα, συνεχίζεται η απεργία των γιατρών του ΙΚΑ, ενω απο τη Δευτέρα θα απεργήσουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθηνών - Πειραιώς.

Στόχος της συνόδου της Κρήτης η αναβάθμιση του ρόλου μας στα Βαλκάνια.

Στόχος της Συνάντησης Κορυφής των ηγετών των χωρών της Νοτιο - Ανατολικής Ευρώπης στην Κρήτη, είναι η αναβάθμιση του ρόλου της χώρας μας στα Βαλκάνια, τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης. Κατά τον κ. Σημίτη η συνάντηση της Κρήτης δεν αποτελεί ελληνοτουρκική συνάντηση και οπως χαρακτηριστικά ανέφερε πρέπει να αποφευχθεί η "τουρκοποίηση" της συνάντησης αυτής. Ο Πρωθυπουργός θα έχει κατ' ιδίαν συναντήσεις με όλους τους ηγέτες και θα συζητήσει μαζί τους κατά βάση τα θέματα της Διαβαλκανικής συνεργασίας.

Δεν αποκλείει θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο ο Ακης Τσοχατζόπουλος.

Δεν απέκλεισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, στο διάστημα Φεβρουαρίου - Μαρτίου, αν και εκτιμά ότι η συνάντηση Σημίτη - Γιλμάζ στην Κρήτη μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα. Στην Αγκυρα βρίσκεται απο χθες ο αρμόδιος για τις εξωτερικές σχέσεις της κοινότητας, επίτροπος Χανς Βαν ντεν Μπρουκ, όπου θα έχει συζητήσεις για την πορεία της τελωνειακής ένωσης της Τουρκίας με την ΕΕ, την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στην Ουάσιγκτον συναντήθηκαν ο Ραούφ Ντενκτάς και ο Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ.

Απο φέτος η σταδιακή αύξηση των εισακτέων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σημαντική αύξηση των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά και Τεχνολογικά Ιδρύματα, προανήγγειλ ο υπουργός Παιδείας, Γεράσιμος Αρσένης κατά την επίσκεψή του στο Ηράκλειο Κρήτης. Σύμφωνα με τον κ. Αρσένη από φέτος και σταδιακό μεχρι το 2000 ο αριθμός των εισακτέων από 55.000 που είναι σήμερα, θα φτάσει τους 85.000.

Την Τρίτη στην ολομέλεια της Βουλής ο "Καποδίστριας".

Την προσεχή Τρίτη θα εισαχθεί για συζήτηση και ψήφιση, στην Ολομέλεια της Βουλής, το νομοσχέδιο για τις συνενώσεις Δήμων και Κοινοτήτων, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέκος Παπαδόπουλος. Το υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, είναι ανοιχτό στην τροποποίηση διατάξεων του "Καποδίστρια", που αφορούν το θεσμικό πλαίσιο.

Στην τιμή των 97,6 δρχ το λίτρο από σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης.

Στην τιμή των 97,6 δρχ κατά λίτρο διατίθεται απο σήμερα το πετρέλαιο θέρμανσης. Οι ιδιοκτήτες βυτιοφόρων ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους, που είχαν αναγγείλει και αναμένεται να είναι ομαλή η προμήθεια του πετρελαίου στο κοινό.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Τη Δευτέρα η κλήρωση στην Αθήνα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στη χώρα μας.

Για μιά ακόμη φορά η Ελλάδα βρίσκεται στο επίκεντρο του παγκόσμιου μπάσκετ, καθώς τη Δευτέρα το βράδυ θα γίνει στο Μέγαρο Μουσικής η κλήρωση του παγκοσμίου πρωταθλήματος 1998, που θα διεξαχθεί το καλοκαίρι στην Αθήνα. Τη Δευτέρα, λοιπόν, θ αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο μπασκετικό γεγονός του καλοκαιριού, δια χειρός Μπόρισλαβ Στάνκοβιτς ο οποίος έρχεται σήμερα στην Αθήνα. Τη λαμπρή τελετή στο Μέγαρο Μουσικής θα παρακολουθήσουν μεταξύ άλλων, ως εκπρόσωποι των χωρών τους, τρανταχτά ονόματα του παγκοσμίου μπάσκετ.

Με απόφαση της ΕΠΑΕ ο αυριανός αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Καλαμάτας στο ΟΑΚΑ,θ' αρχίσει στις 15.00.

Με απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΑΕ ο αγώνας μεταξύ του Ολυμπιακού και της Καλαμάτας στο πλαίσιο της 8ης ημέρας του πρωταθλήματος της Α' εθνικής κατηγορίας, που θα διεξαχθεί αύριο Σάββατο στο ΟΑΚΑ θ' αρχίσει στις 15.00. Ακόμη, την ίδια ημέρα τα παιχνίδια ΠΑΟΚ-Ηρακλής και ΟΦΗ- Παναθηναϊκός (Καραϊσκάκη) θ' αρχίσουν στις 17.00 και 19.00 αντίστοιχα. Εξάλλου την Κυριακή στις 18.00 θα ξεκινήσει ο αγώνας Πανιωνίου-Αθηναϊκού και την Δευτέρα στις 15.15 το παιχνίδι της Προοδευτικής με την Καβάλα. Οι υπόλοιποι αγώνες θ' αρχίσουν 15.00.

Ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Γουϊλι Αντερσον, επέστρεψε στην Ελλάδα ως παίκτης της ΑΕΚ.

Ακριβώς ένα χρόνο μετά την φυγή του από τον Ολυμπιακό, ο Αμερικανός μπασκετμπολίστας Γουϊλι Αντερσον, επέστρεψε στην Ελλάδα ως παίκτης της ΑΕΚ. Ο Αντερσον θα πάρει στην ομάδα της ΑΕΚ τη θέση του Ρίκι Πιρς.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 275,37 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,11, γαλλικό φράγκο προς 47,81, λίρα Αγγλίας προς 458,47, ελβετικό φράγκο προς 197,03, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,32, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 229,65, τη λίρα Κύπρου προς 539,65 και την ECU προς 314,95 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Μικρή ύφεση θα παρουσιάσει αύριο η κακοκαιρία, καθώς προβλέπονται λίγες νεφώσεις με τοπικές βροχές και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά. Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι νοτιοανατολικοί μέχρι θυελλώδεις και στα ανατολικά βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί - 2 με 10 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά 5 με 17 και στο Αιγαίο 10 με 18 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 9 με 15 και 4 με 9 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 31 October 1997 - 8:00:15 UTC