Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 24 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-27

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 27/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Η Τουρκία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ο Ντεν Μπρουκ.
- Αύριο η μεγαλειώδης παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το ΟΧΙ.
- Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας απο την Ελλάδα στα Βαλκάνια.
- Εκτακτη βοήθεια για τις πλημμύρες στην Πάτρα.
- Δεκαπενθήμερη απεργία απο σήμερα των γιατρών του ΙΚΑ..
- Συνάντηση Κόφι Ανάν - Βαρθολομαίου.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου κατέχει ο Ιωνικός.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Η Τουρκία δεν σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα δήλωσε ο Ντεν Μπρουκ.

Οι πρόσφατες εξελίξεις στην Τουρκία τόσο για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όσο και στην εξωτερική της πολιτική, σίγουρα δεν ενθουσίασαν όσους ενδιαφέρονται για την ενίσχυση των δεσμών της Αγκυρας με την Κοινότητα. Αυτό δήλωσε ο Χανς Βαν ντεν Μπρουκ στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών της Ενωσης στο Λουξεμβούργο, που είχε σαν θέμα τη διεύρυνση της κοινότητας και η συμμετοχή της Τουρκίας στη διαδικασία αυτή. Ικανοποίηση για την απήχηση των ελληνικών θέσεων, εξέφρασε ο Θ. Πάγκαλος.

Αύριο η μεγαλειώδης παρέλαση στη Θεσσαλονίκη για το ΟΧΙ.

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κωστή Στεφανόπουλου, ολοκληρώνονται αύριο στη Θεσσαλονίκη με τη στρατιωτική παρέλαση οι εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της πόλης από τους Τούρκους, τον πολυούχο της Αγιο Δημήτριο και την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στις εκδηλώσεις τον Πρωθυπουργό εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ακης Τσοχατζόπουλος και την κυβέρνηση οι υπουργοί Μακεδονίας - Θράκης, Φίλιππος Πετσάλνικος και Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, ενω παρίσταται και ο Πρόεδρος της ΝΔ, Κώστας Καραμανλής.

Μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας απο την Ελλάδα στα Βαλκάνια.

Η νέα Ελλάδα με φωνή και διεθνές κύρος στέλνει προς όλες τις κατευθύνσεις και ιδιαίτερα προς τους βαλκάνιους γείτονές της μήνυμα ειρήνης, φιλίας και συνεργασίας, τονίζει ο Πρωθυπουργός, με αφορμή την επέτειο του ΟΧΙ του '40. Το έπος του '40 είναι μήνυμα πάθους για την ελευθερία και την εθνική ανεξαρτησία, προσθέτει ο κ. Σημίτης. Πλανάται οικτρά όποιος υποτιμά τα υγιή πατριωτικά αντανακλαστικά των Ελλήνων, τονίζει στο μήνυμά του ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Εκτακτη βοήθεια για τις πλημμύρες στην Πάτρα.

Εκτακτη βοήθεια ύψους 200.000 δρχ. στους άστεγους και αποζημιώσεις για καταστροφές σε σπίτια και οικοσκευές ύψους δύο εκατομμυρίων δρχ. θα δοθούν στους πλημμυροπαθείς της νότιας περιοχής της Πάτρας, όπως δήλωσε η κυβέρνηση. Παράλληλα, συνεχίζεται η καταγραφή των ζημιών απο τις πρόσφατες πλημμύρες.

Δεκαπενθήμερη απεργία απο σήμερα των γιατρών του ΙΚΑ..

Μόνο τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά, θα αντιμετωπίζονται από τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, από σήμερα και για 15 ημέρες, μετά την απεργία που εξήγγειλαν τα μέλη του επιστημονικού και ηγειονομικού προσωπικού του Ιδρύματος, ζητώντας την ικανοποίηση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Συνάντηση Κόφι Ανάν - Βαρθολομαίου.

Με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Κόφι Ανάν, αναμένεται να συναντηθεί σήμερα στη Νέα Υόρκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης, κ.κ. Βαρθολομαίος, που πραγματοποιεί επίσκεψη στις ΗΠΑ. Σε ομιλία του στο Εθνικό Συμβούλιο Εκκλησιών των ΗΠΑ καυτηρίασε τον προσηλυτισμό, που ασκούν πολλές προτεσταντικές εκκλησίες στις περιοχές, όπου η ορθόδοξη εκκλησία προσπαθεί να συνέλθει από τις δοκιμασίες δεκαετιών.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α εθνικής κατηγορίας ποδοσφαίρου κατέχει ο Ιωνικός.

Φαίνεται ότι ο Ιωνικός έχει βαλθεί να τρελλάνει όχι μόνο τους οπαδούς του, αλλά όλους τους Ελληνες ποδοσφαιρόφιλους. Η ομάδα του Γιάτσεκ Γκμοχ, παρά το γεγονός ότι αγωνιζόταν με 10 παίκτες από το 31`, κατάφερε να πετύχει πέντε γκολ σε βάρος του ΟΦΗ και να μείνει με μηδέν παθητικό στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α` Εθνικής κατηγορίας, μετά τους αγώνες της 7ης ημέρας. Σπουδαία νίκη, με αγγλικό σκορ 4-3, πέτυχε ο Αθηναϊκός στο Βύρωνα επί του Πανηλειακού, ενώ ο Ολυμπιακός επικράτησε στο ΟΑΚΑ της Προοδευτικής με 3-0.Ακόμη, Βέροια και Απόλλων Αθηνών έμειναν στο 1-1, ενώ ο Εθνικός σημείωσε την δεύτερη νίκη του επικρατώντας με 2-0 στο στάδιο Καραϊσκάκη του Πανιωνίου. Στους αγώνες του Σαββάτου η Παναχαϊκή νίκησε μέσα στην Καλαμάτα την ``μαύρη θύελλα`` με 1-0, ενώ ο Ηρακλής επικράτησε με 2- 0 στο Καυταντζόγλειο της Ξάνθης. Ο εκπληκτικός Ιωνικός προηγείται με 21 βαθμούς, έναντι 18 του Παναθηναϊκού, ο οποίος αντιμετωπίζει σήμερα στη Νέα Φιλαδέλφεια την ΑΕΚ, στο ντέρμπι με το οποίο ολοκληρώνεται η 7η ημέρα του πρωταθλήματος. Ο Ολυμπιακός είναι τρίτος με 15 βαθμούς και η ΑΕΚ τέταρτη με 13, όσους έχουν ακόμη ο Ηρακλής και ο Απόλλων Αθηνών.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,77 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,41, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 463,83, ελβετικό φράγκο προς 192,32, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,34, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,87, τη λίρα Κύπρου προς 544,02 και την ECU προς 314,44 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις αναμένονται σε όλη τη χώρα, αλλά στα δυτικά και βόρεια, αργότερα θα αυξηθούν και υπάρχει πιθανότητα να βρέξει στα δυτικά αργά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά ασθενείς και στα ανατολικά βόρειοι μέτριοι έως ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια απο μείον 1 έως 13 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά απο 2 έως 19 βαθμούς και στα νησιά απο 6 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στην Αττική αύριο αναμένονται λίγες πρόκσκαιρες νεφώσεις, ενώ στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι σχεδόν αίθριος με τοπική συννεφιά το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι ασθενείς έως μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην Αθήνα απο 7 έως 17 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη απο 2 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Monday, 27 October 1997 - 8:00:20 UTC