Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-10-18

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 18/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- @ Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των 9 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο. Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες της Ολυμπιακής λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.
- @ Διπλωματική εκστρατεία της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις. Δεν γνωρίζαμε ότι το C-130 μετέφερε τον Ακη Τσοχατζόπουλο, υποστηρίζουν οι Τούρκοι.
- @ Με μαύρες σημαίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό κάτοικοι της Φλώρινας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Καποδίστριας".
- @ Ποινική δίωξη σε βάρος νοσηλεύτριας του ΠΙΚΠΑ για την κακοποίηση 11χρονης παραπληγικής.
- @ Περιοδεία του Κώστα Καραμανλή σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.
- @ Στις ΗΠΑ αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην πρώτη του επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντων του.
- @ Συνελήφθη 28χρονος τσαντάκιας με πλούσια δράση. Στα χέρια της αστυνομίας τρεις Αλβανοί με 400 γραμ.ηρωίνης.
- @ Εγκλημα στην Κοζάνη. Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός 43χρονος οδηγός.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Μπάσκετ-Πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού - Ποδόσφαιρο-Επιστρέφει ο Μανωλάς στην ΑΕΚ
- Ποδόσφαιρο-Α' εθνική-Νίκη του ΟΦΗ
- Ποδόσφαιρο-Α` εθνική -Νίκη του ΠΑΟΚ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

@ Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια λόγω των 9 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο. Ταλαιπωρία και για τους επιβάτες της Ολυμπιακής λόγω της στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

Δεμένα στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας παραμένουν τα πλοία, καθώς έχει απαγορευθεί ο απόπλους τους, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων, έντασης 8- 9 μποφόρ που πνέουν στο Αιγαίο. Προβλήματα όμως αντιμετώπισαν και οι επιβάτες της Ολυμπιακής, η οποία αναγκάσθηκε να τροποποιήσει τις ώρες 33 προγραμματισμένων πτήσεων, λόγω της 4ωρης στάσης εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας.

@ Διπλωματική εκστρατεία της Αθήνας για τις τουρκικές προκλήσεις. Δεν γνωρίζαμε ότι το C-130 μετέφερε τον Ακη Τσοχατζόπουλο, υποστηρίζουν οι Τούρκοι.

Διπλωματική εκστρατεία ξεκινά η Αθήνα, για να ενημερώσει το ΝΑΤΟ και τη διεθνή κοινότητα για τις νέες τουρκικές προκλήσεις. Η Αθήνα στέλνει στο ΝΑΤΟ πλήρη φάκελο με όλα τα στοιχεία για την παρενόχληση του C-130, που μετέφερε τον υπουργό Αμυνας.Ο αρχηγός της τουρκικής αεροπορίας ισχυρίσθηκε ότι τα τουρκικά αεροσκάφη δεν γνώριζαν ότι στο C-130 που παρενοχλούσαν επέβαινε ο υπουργός.Το αεροσκάφος δεν είχε καμιά πινακίδα, δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος πτέραρχος.

@ Με μαύρες σημαίες υποδέχθηκαν τον πρωθυπουργό κάτοικοι της Φλώρινας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο "Καποδίστριας".

Την πέμπτη μονάδα του ατμοηλεκτρικού σταθμού της ΔΕΗ, στην Πτολεμαϊδα εγκαινίασε ο πρωθυπουργός, συνεχίζοντας την περιοδεία του στη δυτική Μακεδονία. Ο κ.Σημίτης επισκέφθηκε τα έργα της Εγνατίας Οδού και ακολούθως μετέβη στη Φλώρινα, όπου κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την αντίθεσή τους στο σχέδιο Καποδίστριας. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο σχέδιο "Καποδίστριας" και απέδωσε τις αντιδράσεις σε μικροσυμφέροντα.

@ Ποινική δίωξη σε βάρος νοσηλεύτριας του ΠΙΚΠΑ για την κακοποίηση 11χρονης παραπληγικής.

Ποινική δίωξη για έκθεση ανήλικου σε κίνδυνο, από τον οποίο επήλθε επικίνδυνη σωματική βλάβη, άσκησε ο εισαγγελέας υπηρεσίας κατά της 35χρονης νοσηλεύτριας στο ΠΙΚΠΑ Βούλας, Αικατερίνης Χριστοπούλου, η οποία φέρεται ότι την περασμένη Τετάρτη κακοποίησε την 11χρονη παραπληγική Μαργαρίτα Σπυροπούλου.

@ Περιοδεία του Κώστα Καραμανλή σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο.

Το Ρέθυμνο και το Ηράκλειο επισκέφθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Κρήτη. Ο κ. Καραμανλής εμφανίσθηκε αισιόδοξος για την πορεία του κόμματός του, επανέλαβε πως όταν η ΝΔ αναλάβει την εξουσία θα τροποποιήσει το σχέδιο "Καποδίστριας", αλλά τάχθηκε εναντίον της πρακτικής του αποκλεισμού των δρόμων, ως διαμαρτυρία για τις συνενώσεις.

@ Στις ΗΠΑ αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην πρώτη του επίσκεψη από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Επίσημη επίσκεψη στις Ηνωμένες Πολιτείες πραγματοποιεί από αύριο ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος. Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στην Αμερική από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του, πριν από έξι χρόνια. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θα γίνει δεκτός από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπιλ Κλίντον.

@ Συνελήφθη 28χρονος τσαντάκιας με πλούσια δράση. Στα χέρια της αστυνομίας τρεις Αλβανοί με 400 γραμ.ηρωίνης.

Συνελήφθη από την αστυνομία ο 28χρονος Δημήτρης Γιαννακάκης για σωρεία κλοπών. Ο Γιαννακάκης επέλεγε κυρίως γυναίκες που είχαν κάνει αναλήψεις από τράπεζα και επιβαίνοντας στο δίκυκλό του, τους αφαιρούσε τις τσάντες. Από την αστυνομία συνελήφθησαν επίσης τρεις Αλβανοί, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 408 γραμμάρια ηρωίνης.

@ Εγκλημα στην Κοζάνη. Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός 43χρονος οδηγός.

Με τρεις σφαίρες στο κεφάλι βρέθηκε νεκρός ο 43χρονος εργοδηγός οικοδομών, Κωνσταντίνος Παπακώστας, από το χωριό Κροκός της Κοζάνης. Το θύμα βρέθηκε μέσα στο ΙΧ του πεθερού του που χρησιμοποιούσε για τη δουλειά του. Η αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών, εξετάζοντας όλα τα ενδεχόμενα.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπάσκετ-Πρώτη ήττα του Παναθηναϊκού

Την πρώτη του ήττα στο πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών του μπάσκετ γνώρισε ο Παναθηναϊκός, αφού έχασε στο Αλεξάνδρειο από τον Αρη με 69-64. Ετσι, ο κάτοχος του τίτλου Ολυμπιακός, που είχε νικήσει την Τρίτη στην Δάφνη την τοπική ομάδα, είναι μαζί με τον ΠΑΟΚ οι μόνες αήττητες ομάδες στην Α1.

Ποδόσφαιρο-Επιστρέφει ο Μανωλάς στην ΑΕΚ

Αυτό που περίμεναν οι περισσότεροι από τους φιλάθλους της ΑΕΚ, θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, αφού ο Στέλιος Μανωλάς αναμένεται να αρχίσει εντατικές προπονήσεις με την αγαπημένη του ομάδα. Ο διεθνής αμυντικός πείσθηκε από τον νέο πρόεδρο της ΠΑΕ, Λάκη Νικολάου και έτσι δεν αποκλείεται σε δύο εβδομάδες να φορέσει και πάλι τη φανέλα με το νούμερο 4.

Ποδόσφαιρο-Α' εθνική-Νίκη του ΟΦΗ

Ο ΟΦΗ σε αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της έκτης ημέρας στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας, νίκησε στο στάδιο Καραϊσκάκη τον Ηρακλή με 1- 0. Το μοναδικό τέρμα της συνάντησης πέτυχε ο Αναστασίου στο 13-ο λεπτό. Ετσι, ο ΟΦΗ ανέβηκε στην έβδομη θέση της βαθμολογίας με οκτώ βαθμούς, όσους έχει και η Ξάνθη, ενώ ο Ηρακλής παρέμεινε μόνος πέμπτος με δέκα βαθμούς.

Ποδόσφαιρο-Α` εθνική -Νίκη του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ σε αγώνα για την έκτη ημέρα του πρωταθλήματος της πρώτης εθνικής κατηγορίας, νίκησε στην κατάμεστη Τούμπα τον Ολυμπιακό με 2-1. Τα τέρματα του ``δικεφάλου του βορρά`` σημείωσαν ο Φρατζέσκος (34`) και Τουρσουνίδης (45`), ενώ για τους ``ερυθρόλευκους`` που γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους στο πρωτάθλημα, σκόραρε ο Πίτερ Οφορίκουε στο 27ο λεπτό.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 280,54 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,44, γαλλικό φράγκο προς 47,56, λίρα Αγγλίας προς 453,38, ελβετικό φράγκο προς 191,51, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,58, τη λίρα Κύπρου προς 540,52 και την ECU προς 313,21 δραχμές. δις δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Χειμωνιάτικος και αύριο ο καιρός με κρύο και θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Στα δυτικά και βόρεια προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ενώ στην υπόλοιπη χώρα θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες κυρίως στα ανατολικά και νότια. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί μηδέν με 13 βαθμούς, στα δυτικά 4 με 17 και στην υπόλοιπη χώρα 6 με 16 βαθμούς Κελσίου. Συννεφιά με βροχή, πολύ ισχυρούς μέχρι θυελλώδεις ανέμους και θερμοκρασία 8 με 14 θα έχει αύριο η Αθήνα. Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται λίγες νεφώσεις, μέτριοι μέχρι ισχυροί άνεμοι, ενώ το θερμόμετρο θα δείξει 6 με 12 βαθμούς.

(Κ.Η.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Saturday, 18 October 1997 - 20:00:14 UTC