Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-17

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 17/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις.
- Ισες αποστάσεις τηρούν ΟΗΕ και ΗΠΑ.
- Προτάσεις Σπράου για το φορολογικό σύστημα.
- Αυστηρή προειδοποίηση Γείτονα προς τους φαρμακοποιούς.
- Ρυθμίστηκαν χρέη συνεταιριστικών οργανώσεων και ιδιωτών προς Αγροτική.
- Περιοδεία στη Δ. Μακεδονία πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο κ.Σημίτης.
- Αντιδράσεις στην οργάνωση Αθήνας του ΠΑΣΟΚ για υποψηφιότητα Δαμανάκη.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Την πρωταθλήτρια Αργεντινης και νότιας Αμερικής Κόρντομπα αντιμετωπίζει ο σήμερα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Διπλωματική αντεπίθεση της Αθήνας στις τουρκικές προκλήσεις.

Σε διαβήματα στην Αγκυρα και στο ΝΑΤΟ και ενημέρωση των πρεσβευτών της ΕΕ στην Αθήνα προβαίνει η ελληνική κυβέρνηση μετά τις χθεσινές νέες προκλήσεις απο τουρκικά αεροσκάφη, που επιχείρησαν να παρεμποδίσουν το C-130, με το οποίο επέστρεφε απο την Κύπρο ο υπουργός Εθνικής Αμυνας. Η Αγκυρα ανακοίνωσε χθες ότι δεν πρόκειται να σεβαστεί το μορατόριουμ, που ίσχυε για τις πτήσεις πάνω απο την Κύπρο.

Ισες αποστάσεις τηρούν ΟΗΕ και ΗΠΑ.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ σε δήλωσή του εκφράζει την ανησυχία του για την ένταση, που ακολουθεί - όπως υποστηρίζει - την αυξανόμενη φιλοπόλεμη ρητορική των τελευταίων εβδομάδων, που προέρχεται και από τις δύο κοινότητες στην Κύπρο, από την Ελλάδα και από την Τουρκία. Κατά τον κ. Ανάν μπορεί να οδηγήσει και σε σύγκρουση. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε οτι οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν την τεχνική δυνατότητα για να εξακριβώσουν κατά πόσο τουρκικά αεροσκάφη παρενόχλησαν το μεταγωγικό, που μετέφερε τον υπουργό Αμυνας, Ακη Τσοχατζόπουλο.

Προτάσεις Σπράου για το φορολογικό σύστημα.

Την ανάγκη ριζικών αλλαγών στο φορολογικό σύστημα επισημαίνει στις νέες προτάσεις του ο καθηγητής, κ. Σπράος και τάσσεται ενάντια στην επιβολή νέων φόρων. Οι προτάσεις του κ. Σπράου αφορούν την βελτίωση του φοροεισπρακτικού μηχανισμού του κράτους, την αξιοποίηση της περιουσίας του δημοσίου και το νοικοκύρεμα των δημοσιονομικών.

Αυστηρή προειδοποίηση Γείτονα προς τους φαρμακοποιούς.

Εκκληση για αυτοσυγκράτηση απηύθυνε ο υπουργός Υγείας, μετά την ένταση, που έχει ξεσπάσει στο χώρο του φαρμάκου και την απειλή των φαρμακοποιών ότι θα βάλουν λουκέτο επ' αόριστον από τις 31 Οκτωβρίου. Ο κ. Γείτονας τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θα υποχωρήσει και άφησε να εννοηθεί πως εαν απεργήσουν θα πρέπει να παραδώσουν και τις άδειές τους. Την ίδια ώρα, άλλες τρεις εταιρίες απειλούν να αποσύρουν τα προϊόντα τους από την αγορά και να κλείσουν τα εργοστάσιά τους. που λειτουργούν στην Ελλάδα.

Ρυθμίστηκαν χρέη συνεταιριστικών οργανώσεων και ιδιωτών προς Αγροτική.

Η κυβέρνηση ρύθμισε αγροτικά χρέη ύψους 200 δις δρχ, που αφορούσαν είτε συναιτεριστικές επιχειρήσεις είτε ιδιώτες προς την Αγροτική Τράπεζα. Η τροπολογία διαμορφώθηκε από βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμη και της ΝΔ ο πρόεδρος της οποίας είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση χθες για την πολιτική της στο θέμα της ρύθμισης των αγροτικών χρεών.

Περιοδεία στη Δ. Μακεδονία πραγματοποιεί απο το απόγευμα ο κ.Σημίτης.

Περιοδεία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης, από το απόγευμα μέχρι και την Κυριακή. Πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Σημίτη στην Κοζάνη, όπου θα μιλήσει το βράδυ στην αίθουσα Τέχνης και Πολιτισμού της Περιφέρειας. Αύριο το πρωί, ο Πρωθυπουργός θα εγκαινιάσει την 5η μονάδα ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και στη συνέχεια θα μεταβεί στη Φλώρινα, όπου και θα εκφωνήσει λόγο στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το απόγευμα θα μιλήσει σε συγκέντρωση στη Καστοριά και την Κυριακή στα Γρεβενά.

Αντιδράσεις στην οργάνωση Αθήνας του ΠΑΣΟΚ για υποψηφιότητα Δαμανάκη.

Κατά της υποψηφιότητας της Μαρίας Δαμανάκη στο Δήμο Αθηναίων τάχθηκαν τα περισσότερα στελέχη της νομαρχιακής οργάνωσης Α' Αθήνας του ΠΑΣΟΚ για το αξίωμα του δημάρχου, στη χθεσινή ολομέλεια, που πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή του Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, Κώστα Σκανδαλίδη. Ο κ. Σκανδαλίδης απαντώντας ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το θέμα του ονόματος για το δήμο της Αθήνας θα συζητηθεί στα όργανα του Κινήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Την πρωταθλήτρια Αργεντινης και νότιας Αμερικής Κόρντομπα αντιμετωπίζει ο σήμερα ο Ολυμπιακός στο μπάσκετ.

Η πρωταθλήτρια Αργεντινής και Νότιας Αμερικής Ατένας Κόρντομπα, θα είναι η πρώτη αντίπαλος του Ολυμπιακού, στο τουρνουά Μακ Ντόναλντς, που διεξάγεται στο Παρίσι. Η Κόρντομπα πέτυχε την έκπληξη στον εναρκτήριο αγώνα του τουρνουά νικώντας τη Μπενετόν Τρεβίζο 87-78. Στο δεύτερο αγώνα της ημέρας η Ρασίγκ Παρί του Μπόζινταρ Μάλκοβιτς επικράτησε της Μπαρτσελόνα με 97- 84.Ετσι,οι Γάλλοι θα αντιμετωπίσουν σήμερα τους Σικάγο Μπουλς στον ημιτελικό του τουρνουά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 278,99 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,74, γαλλικό φράγκο προς 47,64, λίρα Αγγλίας προς 451,26, ελβετικό φράγκο προς 191,52, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,33, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,25, τη λίρα Κύπρου προς 541,05 και την ECU προς 313,51 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός και μόνο στα ανατολικά και νότια θα υπάρχουν νεφώσεις. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Αιγαίο πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 1 έως 15 βαθμούς, στο Ιόνιο και τα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 8 έως 21 και στο Αιγαίο από 11 έως 20 βαθμούς κελσίου. Λίγες νεφώσεις προβλέπονται στην Αττική που στα βόρεια και ανατολικά θα είναι αυξημένες. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι ασθενείς μέχρι μέτριοι και το θερμόμετρο στην Αθήνα θα δείξει από 12 έως 19 βαθμούς. Αίθριο καιρό θα έχει η Θεσσαλονίκη, με βόρειους ανέμους και θερμοκρασία που θα κυμανθεί από 3 έως 15 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 17 October 1997 - 7:00:13 UTC