Read about Imvros and Tenedos: Violations of the Lausanne Treaty Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (AM), 97-10-09

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 09/10/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Προσπάθειες ΗΠΑ για πρόοδο ελληνοτουρκικών σχέσεων.
- Αμερικανικός πίνακας με 30 τρομοκρατικές οργανώσεις.
- Κυβερνητική σύσκεψη για την οικονομία.
- Θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το σχέδιο "Καποδίστριας".
- Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.
- Ξανάρχισε τις εργασίες ο Μετροπόντικας .
- Διακοπές ρεύματος στην Αθήνα το πρωί.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

- Πέντε νίκες απο ελληνικές ομάδες του μπάσκετ στα κύπελα Ευρώπης. - Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-1 την αντίστοιχη των ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ.
- Μεγάλη νίκη σημείωσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων,με 2-0 εκτός έδρας την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ.
- Ο Μιχάλης Κασάπης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ γιά τα επόμενα τρία χρόνια.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Προσπάθειες ΗΠΑ για πρόοδο ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για την επίτευξη προόδου στις ελληνοτουρκικες σχέσεις και επίλυση του Κυπριακού, δήλωσε ο προεδρικός απεσταλμένος, Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, ανακοινώνοντας ότι προτίθεται να επισκεφθεί το τρίγωνο Αθήνα - Αγκυρα - Λευκωσία στο προσεχές μέλλον. Η Ελλάδα εμμένει στις αρχές της συμφωνίας της Μαδρίτης και στη "βήμα προς βήμα" προσέγγιση Αθηνών - Αγκύρας, δήλωσε χθες ο Κώστας Σημίτης, στη συνεδρίαση της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ.

Αμερικανικός πίνακας με 30 τρομοκρατικές οργανώσεις.

Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών, Μαντλίν Ολμπράιτ, έδωσε χθες στη δημοσιότητα κατάλογο με 30 οργανώσεις, που θεωρούνται επισήμως ως τρομοκρατικές απο την αμερικανική κυβέρνηση. Στις 30 τρομοκρατικές οργανώσεις από την Ασία, τη Λατική Αμερική, τη Μέση και την Απω Ανατολή, την Αφρική και την Ευρώπη περιλαμβάνονται και δύο ελληνικές οργανώσεις, οι οποίες αναφέρονται ως "Επαναστατική Οργάνωση 17 Νοέμβρη" και "Επαναστατικός Λαϊκός Αγώνας".

Κυβερνητική σύσκεψη για την οικονομία.

Το πακέτο με τους νέους φόρους, τα μεγέθη του προϋπολογισμού για το 1998 και η πορεία της οικονομίας θα εξεταστούν σε σύσκεψη του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ανέφερε οτι με ακρίβεια εκτελείται και φέτος ο προϋπολογισμός και οτι σε όλους τους τομείς η οικονομική πολιτική οδηγεί πολύ κοντά στην επίτευξη των στόχων.

Θα εφαρμόσει η κυβέρνηση το σχέδιο "Καποδίστριας".

Η κυβέρνηση δεν θα υπολογίσει το πολιτικό κόστος, προκειμένου να προχωρήσει στις μεταρρυθμίσεις, που έχει επιλέξει, δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης και παράλληλα επανέλαβε ότι θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας για το σχέδιο "Καποδίστριας", το οποίο κατατίθεται αύριο στη Βουλή. Για νομοτελειακή κλιμάκωση και ολοκλήρωση της αυθαιρεσίας έκανε λόγο η ΝΔ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των αναγκαστικών συνενώσεων δήμων και κοινοτήτων στις 11 στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς τη Βουλή και το Μέγαρο Μαξίμου.

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ.

Εσωκομματικές εκλογές στη ΝΔ σήμερα για την ανάδειξη προέδρων και αντιπροέδρων των ομάδων κοινοβουλευτικού ελέγχου, στις οποίες μετέχουν βουλευτές και στελέχη, που ειναι δυσαρεστημένοι με την απόφαση του κ. Καραμανλή να τοποθετήσει επικεφαλείς τομέων.

Ξανάρχισε τις εργασίες ο Μετροπόντικας .

Ξεκίνησε τις εργασίες του ο Μετροπόντικας απο χθες το απόγευμα, μετά τη συμβιβαστική λύση, που δόθηκε μεταξύ του προέδρου της κατασκευάστριας εταιρίας και των καταστηματαρχών της οδού Πανεπιστημίου, που είχαν προσφύγει λόγω των κατολισθήσεων απο τη διάνοιξη της σήραγγας. Ο πρόεδρος της κατασκευαστικής εταιρίας, Λεωνίδας Κίκηρας, δήλωσε οτι θα καλυφθεί στο ακέραιο οποιαδήποτε ζημιά προκληθεί.

Διακοπές ρεύματος στην Αθήνα το πρωί.

Διακοπές στην ομαλή τροφοδοσία της πρωτεύουσας με ηλεκτρικό ρεύμα, σημειώθηκαν σήμερα γύρω στις 6 το πρωί, λόγω βλάβης στο κέντρο διανομής υψηλής τάσης (ΚΥΤ) στην περιοχή Αχαρνών. Αυτή είχε σαν αποτέλεσμα να τεθούν εκτός δικτύου δύο ενδιάμεσες γραμμές μεταφοράς ρεύματος προς τις βόρειες περιοχές του Δήμου Αθηναίων και να υπάρξουν για 15 λεπτά περίπου αυξομειώσεις τάσεως και διακοπές.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πέντε νίκες απο ελληνικές ομάδες του μπάσκετ στα κύπελα Ευρώπης.

Πέντε νίκες σε ισάριθμους αγώνες ήταν ο απολογισμός των ελληνικών ομάδων μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης. Στο Κόρατς ο κάτοχος του τίτλου Αρης, σε αγώνα που έγινε στη Αλεξάνδρειο της Θεσσαλονίκης επικράτησε με 95-55 της γερμανικής Τριέρ, ο Σπόρτιγκ στα Πατήσια νίκησε 91-86 στην παράταση την πολωνική Σταλ Μπόμπρεκ, ενώ το ``ροζ`` φύλλο αγώνα πήραν το Περιστέρι που επεβλήθη στην Αυστρία της Κάπφενμπεργκ με 74-88, ενώ ο Παπάγου κέρδισε στην Κύπρο την ΑΕ Λεμεσού με 92-81. Εξάλλου στο Ρονκέτι, η γυναικεία ομάδα του Θριάμβου νίκησε στο ΜΕΤΣ την ουγγρική Μίσκολτς με 72-60.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-1 την αντίστοιχη των ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ.

Η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των ανδρών νίκησε 2-1 την αντίστοιχη των ελπίδων, σε φιλικό αγώνα που έγινε στο ΟΑΚΑ και ήταν στο πλαίσιο της προετοιμασίας των εθνικών μας συγκροτημάτων για τις διεθνείς υποχρεώσεις τους.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων,με 2-0 εκτός έδρας την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ.

Μεγάλη νίκη σημείωσε η εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου των Νέων, αφού κέρδισε 2-0 εκτός έδρας την αντίστοιχη της ΠΓΔΜ σε παιχνίδι που έγινε στα Σκόπια για τα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Μιχάλης Κασάπης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ γιά τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Μιχάλης Κασάπης θα συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στην ΑΕΚ γιά τα επόμενα τρία χρόνια, τουλάχιστον, αφού η νέα διοίκηση της ΠΑΕ έχει ως έναν από τους πρωταρχικούς στόχους της την παραμονή του διεθνούς αμυντικού στις τάξεις της "Ενωσης". Στο μεταξύ, η νέα διοίκηση είναι έτοιμη να κάνει και ένα ``δώρο`` στους οπαδούς της ΑΕΚ, πείθοντας τον Στέλιο Μανωλά να επιστρέψει στην ενεργό δράση.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,31 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 159,93, γαλλικό φράγκο προς 47,60, λίρα Αγγλίας προς 456,04, ελβετικό φράγκο προς 194,11, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,31, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 232,09, τη λίρα Κύπρου προς 541,13 και την ECU προς 313,46 δραχμές.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Ηλιοφάνεια, ασθενείς άνεμοι και σχετικά υψηλές θερμοκρασίες αναμένονται σ'ολη τη χώρα και μόνο στα δυτικά προβλέπονται νεφώσεις και είναι πιθανό να σημειωθούν σποραδικές βροχές. Το πρωί θα σημειωθούν τοπικές ομίχλες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 9 έως 27 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 11 έως 29 και στα νησιά από 15 έως 26 βαθμούς κελσίου.Σχεδόν αίθριο καιρό θα έχουν σήμερα η Αττική και η Θεσσαλονίκη, με ανέμους ασθενείς και θερμοκρασία που θα κυμανθεί στην Αθήνα από 14 έως 27 βαθμούς και στη Θεσσαλονίκη από 11 έως 25 βαθμούς κελσίου.

(Π.Δ.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Thursday, 9 October 1997 - 7:00:13 UTC