Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-30

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 30/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, επισημαίνει η επιτροπή Σπράου.
- Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι νέες τιμές σε 6.000 φάρμακα. Η τιμή σε 4.000 μειώνεται, ενώ στα υπόλοιπα αυξάνεται μέχρι και 25%.
- Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη. Εξετάσθηκε όλο το φάσμα των θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.
- Αποστομωτική απάντηση του Λευκού Οίκου στο κακόβουλο ανθελληνικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ".
- Με την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις κατασχέσεις αυτοκινήτων, υπόσχεται ο κ. Ρωμαίος.
- Σε εφαρμογή από αύριο το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο, που θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαϊου.
- Μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά και θύελλα αντιδράσεων για το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου.
- Αύριο η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με το Θεόδωρο Πάγκαλο.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα, επισημαίνει η επιτροπή Σπράου.

Την ανάγκη λήψης άμεσων διαρθρωτικών μέτρων γενικώς για το σύστημα ασφάλισης, επισημαίνει η επιτροπή Σπράου,το πόρισμα της οποίας για ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό, παραδόθηκε στον πρωθυπουργό.Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή τονίζει τον κίνδυνο κατάρρευσης του ασφαλιστικού συστήματος και αδυναμίας των ταμείων να χορηγήσουν συντάξεις, το 2010, αν δεν ληφθούν άμεσα μέτρα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας οι νέες τιμές σε 6.000 φάρμακα. Η τιμή σε 4.000 μειώνεται, ενώ στα υπόλοιπα αυξάνεται μέχρι και 25%.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδος αναμένεται να ανακοινωθούν οι τιμές σε περίπου 6.000 φάρμακα. Από αυτά, η τιμή των 4.000 θα είναι χαμηλότερη από τη σημερινή, ενώ στα υπόλοιπα θα σημειωθούν αυξήσεις μέχρι και 25%. Η κυβέρνηση φέρεται αποφασισμένη να θέσει τέρμα στην ασυδοσία που επικρατεί γύρω από το κύκλωμα του φαρμάκου, με στόχο να ανακουφισθούν τα ασφαλιστικά ταμεία και να εξοικονομηθούν πόροι της τάξης των 80 δις δρχ το χρόνο.

Συνάντηση Στεφανόπουλου - Σημίτη. Εξετάσθηκε όλο το φάσμα των θεμάτων εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής.

Για το σύνολο των θεμάτων της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής με έμφαση στην οικονομία, τα εθνικά θέματα και την Ολυμπιάδα, ενημέρωσε ο πρωθυπουργός τον πρόεδρο της Δημοκρατίας. Την ίδια ώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ενός θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο ή την Κύπρο, το οποίο, όπως είπε, αν σημειωθεί θα οφείλεται στις επεκτατικές βλέψεις της Τουρκίας σε βάρος της Ελλάδας, η οποία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει κάθε ενδεχόμενο.

Αποστομωτική απάντηση του Λευκού Οίκου στο κακόβουλο ανθελληνικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας "Ομπζέρβερ".

Δεν υπάρχει το παραμικρό στοιχείο που να συνηγορεί υπέρ των ισχυρισμών ότι η Ελλάδα έχει ανάμιξη στις δραστηριότητες του ΡΚΚ, ή ότι πατρονάρει την τρομοκρατία, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, δίνοντας έτσι αποστομωτική απάντηση στο ανθελληνικό δημοσίευμα της εφημερίδας Ομπζέρβερ. Στο θέμα αυτό αναφέρθηκε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, ο οποίος είπε ότι ο Κούρδος, που έδωσε τη συνέντευξη, εγκατέλειψε τη χώρα μας πεζός την περασμένη Παρασκευή, από τα ελληνοσκοπιανά σύνορα.

Με την αναθεώρηση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με τις κατασχέσεις αυτοκινήτων, υπόσχεται ο κ. Ρωμαίος.

Λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τις κατασχέσεις αυτοκινήτων, οι οδηγοί των οποίων συλλαμβάνονται μεθυσμένοι, επιχειρεί να δώσει το υπουργείο Δημόσιας Τάξης. Οπως δήλωσε ο κ.Ρωμαίος, στο νέο Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας η κατάσχεση των ΙΧ αυτοκινήτων, θα χρησιμοποιείται ως έσχατο μέσο τιμωρίας, αφού προηγουμένως έχουν εξαντληθεί τα ηπιότερα μέσα, όπως τσουχτερά πρόστιμα και αφαίρεση αδείας οδήγησης.

Σε εφαρμογή από αύριο το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο, που θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαϊου.

Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο το χειμερινό κλιμακωτό ωράριο, το οποίο θα ισχύσει μέχρι τις 31 Μαϊου. Οι εργαζόμενοι στους οργανισμούς του δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα προσέρχονται στην εργασία τους στις 7.30, ενώ στις τράπεζες και τις ασφαλιστικές εταιρίες στις 7:45. Τα εμπορικά καταστήμα και τα πολυκαταστήματα θα ανοίγουν στις εννέα και τα σούπερ μάρκετ στις οκτώ και τέταρτο.

Μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά και θύελλα αντιδράσεων για το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη - Παπανδρέου.

Μεγάλη εμπορική επιτυχία αλλά και θύελλα αντιδράσεων από κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και από στενούς συνεργάτες του Ανδρέα Παπανδρέου, προκάλεσε το βιβλίο της Δήμητρας Λιάνη Παπανδρεόυ που κυκλοφόρησε. Η κυβέρνηση ασχολείται με τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και μέσα σε αυτά δεν περιλαμβάνεται το βιβλίο, δήλωσε ο υπουργός Τύπου ο οποίος σε γενικές γραμμές κινήθηκε σε ήπιους τόνους.

Αύριο η συνάντηση του Οικουμενικού Πατριάρχη με το Θεόδωρο Πάγκαλο.

Δεν υπάρχει καμία σκιά στις σχέσεις κυβέρνησης και Πατριαρχείου, δήλωσε από το Αγιο όρος που βρίσκεται ο Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος αύριο θα συναντηθεί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο που επισκέπτεται τη Θεσσαλονίκη. Ο προκαθήμενος της Ορθόδοξης εκκλησίας συναντήθηκε με εκπροσώπους των αποδήμων ελλήνων και στη συνέχεια φύτεψε συμβολικά ένα δένδρο στο καμμένο δάσος του Σέϊχ Σού.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Με τον πρώην ιδιοκτήτη της Μιχάλη Τροχανά ταξίδεψε σήμερα η ΑΕΚ στη Λετονία για τον επαναληπτικό αγώνα του κυπέλλου Κυπελλούχων με την Ντιναμπουργκ, που θα γίνει την Πέμπτη και θα σφραγίσει το διαβατήριο της ελληνικής ομάδας για τον επόμενο γύρω της ευρωπαϊκής διοργάνωσης, καθώς το 5-0 του πρώτου αγώνα δεν αφήνει περιθώρεια για εκπλήξεις. Σε ότι αφορά το θέμα της απόκτησης του Νίκα Παντούρου από την Μπενφίκα, ο Ρουμάνος τεχνικός της Ενωσης είπε ότι ο συμπατριώτης του θέλει να έλθει στη χώρα μας και γι' αυτό το λόγο έχει απορρίψει αρκετές προτάσεις από άλλες ευρωπαϊκές ομάδες.

Παράνομη και καταχρηστική επιθυμεί η ΕΠΑΕ να κηρυχθεί η απεργία των ποδοσφαιριστών της Α' Εθνικής κατηγορίας, παρά το γεγονός ότι εκπρόσωποι της ΕΠΟ, του ΠΣΑΠ αλλά και της Ενωσης, θα έχουν συνάντηση για το θέμα αυτό την προσεχή Πέμπτη και όπως όλα δείχνουν θα βρεθεί λύση. Και αυτό γιατί όπως υποστηρίζει η ΕΠΑΕ, θέλει να διαφυλάξει τα συμφέροντα των μελών της, του ελληνικού ποδοσφαίρου, των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, καθώς και του κράτους.

Η ΦΙΦΑ θα δώσει τελικά την λύση στο θέμα του Δημήτρη Μάρκου, ο οποίος με προσφυγή που κατέθεσε ζητά να μείνει ελεύθερος από τον Παναθηναίκό, αφού όπως υποστηρίζει έχει λήξει το συμβόλαιο του. Αυτό αποφάσισε η Δευτεροβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ, με ψήφους 3 υπέρ και 2 κατά.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 283,09 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,41, γαλλικό φράγκο προς 47,76, λίρα Αγγλίας προς 457,01, ελβετικό φράγκο προς 195,01, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,07, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,64, τη λίρα Κύπρου προς 542,41 και την ECU προς 314,37 δραχμές.

Σε θετικό κλίμα πραγματοποιήθηκαν και σήμερα οι συναλλαγές με αποτέλεσμα ο γενικός δείκτης τιμών να καταγράψει νέο ιστορικό ρεκόρ. Εκλεισε στις 1771, 37 μονάδες ενισχυμένος σε ποσοστό 0,95% ενώ το Σεπτέμβριο σημείωσε άνοδο 16, 72%. Η αξία των συναλλαγών κυμάνθηκε σε υψηλά επίπεδα και έφθασε τα 29 δισ. δρχ. Μικρή άνοδο 0,10% παρουσίασε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος και οι Εμπορικές Τράπεζες θα πωλούν το δολάριο προς 283, 094 δρχ.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος θα είναι αύριο ο καιρός σ'όλόκληρη τη χώρα με ανέμους βορειοδυτικούς ασθενείς μέχρι μέτριους. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 9 με 26 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 13 με 28 και στα νησιά 16 με 25 βαθμούς Κελσίου. Σχεδόν αίθριο καιρό, ασθενείς ανέμους και θερμοκρασία 15 με 28 και 12 με 25 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Tuesday, 30 September 1997 - 19:00:14 UTC