Visit our Archive of Documents from NATO Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

Athens News Agency: News in Greek (PM), 97-09-26

Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Athens News Agency at <http://www.ana.gr>

Αθήνα, Ελλάδα, 26/09/1997 (ΑΠΕ)


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ

[01] ΤΙΤΛΟΙ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

- Επικίνδυνη κλιμάκωση της φραστικής αντιπαράθεσης Αθήνας - Αγκυρας.
- Σε εξέλιξη η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, στο σπίτι του Γουστάβ Φεϊσέλ, για θέματα ασφαλείας.
- Ουρές χιλιομέτρων στους συνοριακούς σταθμούς από την απεργία των τελωνειακών.
- Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, τη συναυλία των U2 στη Θεσσαλονίκη.
- Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει δεκτός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ο οικουμενικός πατριάρχης.
- Υπέρ του σχεδίου Καποδίστρια τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και διευκρίνισε ότι δεν παίρνει το μέρος της κυβέρνησης.
- Στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του ΜΙΝΙΟΝ για τους εκβιασμούς σε πελάτες του πολυκαταστήματος.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

[04] ΚΑΙΡΟΣ


[01] ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ

Επικίνδυνη κλιμάκωση της φραστικής αντιπαράθεσης Αθήνας - Αγκυρας.

Νέα φραστική αντιπαράθεση μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μετά το ναυάγιο της Νέας Υόρκης. Ψυχοπαθή, αναιδή και αγενή αποκαλεί η Αγκυρα τον Θ. Πάγκαλο, που ανταπαντά ότι δεν κάθεσαι να συζητήσεις με το δολοφόνο σου τις λεπτομέρειες για να σε σκοτώσει. Πλήρη κάλυψη στον κ. Πάγκαλο από τον υπουργό Τύπου που κατηγορεί την Τουρκία ως υπεύθυνη για την όξυνση στις διμερείς σχέσεις. Δεν υπάρχει τίποτα προς διαπραγμάτευση στο Αιγαίο, τονίζει ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Αυστηρή κριτική στην κυβέρνηση από την αντιπολίευση για τα ελληνοτουρκικά.

Σε εξέλιξη η συνάντηση Κληρίδη - Ντενκτάς, στο σπίτι του Γουστάβ Φεϊσέλ, για θέματα ασφαλείας.

Στην οικία του αξιωματούχου του ΟΗΕ Γκουστάβ Φεϊσέλ στην Κύπρο, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση Κληρίδη-Ντενκτάς για θέματα ασφαλείας. Οι δύο ηγέτες έχουν δεσμευθεί να μην κάνουν δηλώσεις όσο διαρκούν οι συνομιλίες. Νέα αυστηρή προειδοποίηση πρός την Τουρκία, απηύθυνε η Μόσχα με αφορμή την εκστρατεία που έχει ξεκινήσει η Αγκυρα για τη ματαίωση της εγκατάστασης των πυραύλων S-300.

Ουρές χιλιομέτρων στους συνοριακούς σταθμούς από την απεργία των τελωνειακών.

Ουρές αυτοκινήτων πολλών χιλιομέτρων έχουν σχηματισθεί στους συνοριακούς σταθμούς, εξαιτίας της απεργίας των τελωνειακών, οι οποίοι επιτρέπουν να διέλθουν μόνο φορτηγά με ιατρικό και στρατιωτικό υλικό. Την ίδια ώρα δεκάδες τόννοι ευπαθών προϊόντων σαπίζουν στα τελωνεία, καθώς λόγω της απεργίας δεν γίνονται εκτελωνισμοί.

Αρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το μεγάλο πολιτιστικό γεγονός της χρονιάς, τη συναυλία των U2 στη Θεσσαλονίκη.

Στον πυρετό της ροκ μουσικής έζησε απόψε η Θεσσαλονίκη με τη μεγάλη συναυλία του διάσημου Ιρλανδέζικου συγκροτήματος των Γιού Τού. Περίπου 50.000 φίλοι του συγκροτήματος, από την Ελλάδα και τις γύρω χώρες, κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα εισιτήριο, τα οποία έγιναν ανάρπαστα από την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους, ενώ δεκάδες χιλιάδες παρακολούθησαν τη συναυλία από γιγαντοοθόνες που είχαν στηθεί σε κεντρικές πλατείες της Θεσσαλονίκης. Η αμοιβή του συγκροτήματος για τη συναυλία είναι 650 εκατομμύρια δραχμές.

Με τιμές αρχηγού κράτους θα γίνει δεκτός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη, ο οικουμενικός πατριάρχης.

Με τιμές αρχηγού κράτους, θα γίνει δεκτός την Κυριακή στη Θεσσαλονίκη ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος,προσκεκλημένος του Οργανισμού Πολιτιστικής πρωτεύουσας και θα τον υποδεχθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωστής Στεφανόπουλος. Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 35 χρόνια. Ο κ. Βαρθολομαίος σε συνέντευξή του στα ΝΕΑ, απευθύνει έκκληση προς τους λαούς της Ελλάδας και της Τουρκίας, να στηρίξουν τις πρωτοβουλίες της πολιτικής ηγεσίας των δύο χωρών.

Υπέρ του σχεδίου Καποδίστρια τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, αν και διευκρίνισε ότι δεν παίρνει το μέρος της κυβέρνησης.

Υπέρ του σχεδίου Καποδίστριας για τις συνενώσεις των δήμων, τάχθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωστής Στεφανόπουλους, αν και έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν τάσσεται, ούτε υπέρ της κυβέρνησης, ούτε υπέρ της αντιπολίτευσης. Το θέμα της Τοπικής αυτοδιοίκησης, είναι το αντικείμενο της κοινής συνεδρίασης Κεντρικής Επιτροπής και Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, στην Ερέτρια.

Στη δικαιοσύνη οι υπεύθυνοι του ΜΙΝΙΟΝ για τους εκβιασμούς σε πελάτες του πολυκαταστήματος.

Στη δικαιοσύνη παραπέμπονται οι υπεύθυνοι του Μινιόν και της ασφαλείας του πολυκαταστήματος που κατηγορούνται για εκβιασμούς πελατών που συλλαμβάνοντο να έχουν κλέψει μικροαντικείμενα. Ο εισαγγελέας άσκησε εναντίον τους δίωξη για ληστρική εκβίαση κατ` εξακολούθηση, παράνομη βία κατ` εξακολούθηση και παράνομη κατακράτηση κατά εξακολούθηση και συναυτουργία.

[02] ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εληξε και τυπικά σήμερα το το δημοφιλές σήριαλ της πώλησης των μετοχών της ΑΕΚ, μετά την υπογραφή των συμβολαίων από τις δύο πλευρές. Από την πλευρά του ΣΟΕ υπέγραψε ο πρόεδρός του Κώστας Σουξές, ενώ από την πλευρά της πολυεθνικής υπέγραψε ο κ. Δέδες, εκπρόσωπος της Ρίτσμοντ στη χώρα μας. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Μιχάλης Τροχανάς έλειπε από την τελική διαδικασία, ενώ έγινε γνωστό ότι θα κάνει δηλώσεις μάλλον αύριο. Ετσι, το ενδιαφέρον στρέφεται στον αγωνιστικό τομέα και την μεταγραφή ξένου ποδοσφαιριστή που έχει στα σκαριά η νέα διοίκηση της ΑΕΚ.

Πανέτοιμος για την αυριανή μάχη με τον ΟΦΗ ταξίδεψε στην Κρήτη ο Ολυμπιακός, τον οποίο θα υποστηρίξουν τουλάχιστον χίλιοι φανατικοί φίλοι του. Ο Μπάγιεβιτς δεν έχει κανένα πρόβλημα, ενώ αναμένεται να κάνει αλλαγές στη σύνθεση της ομάδας μετά την ήττα από την ΑΕΚ, στην προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος. Από την πλευρά του ο ΟΦΗ θα προσπαθήσει για τη νίκη, όπως υποστήριξαν οι παίχτες και ο προπονητής της ομάδας Γκέραρντ, ο οποίος όμως δεν θα έχει στη διαθεσή του τον τραυματία Τσιαντάκη και τον Κουνενάκη, που υποφέρει από ίωση.

Στο θέμα του νέου προπονητή έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους οι φίλοι της Καλαμάτας. Ο πρόεδρος της "Μαύρης Θύελλας" Σταύρος Παπαδόπουλος έχει δηλώσει ότι έχει ήδη συμφωνήσει μαζί του και θα τον παρουσιάσει επίσημα το πρωί της Δευτέρας σε ξενοδοχείο της Αθήνας. Το όνομα του νέου προπονητή το γνωρίζει μόνο ο κ. Παπαδόπουλος, αλλά οι φήμες μιλούν για βραζιλιάνο παλιό διεθνή ποδοσφαιριστή, που τώρα εργάζεται ως προπονητής.

Τα εισιτήρια του κρίσιμου αγώνα της εθνικής μας ομάδας ποδοσφαίρου εναντίον της Δανίας για τα προκριματικά του Μουντιάλ '98, γίνονται ανάρπαστα και όλα δείχνουν ότι το Ολυμπιακό στάδιο της Αθήνας θα είναι κατάμεστο. Ειδικά αυτό το τελευταίο είναι που χαροποιεί και τον ομοσπονδιακό μας προπονητή, Κώστα Πολυχρονίου, ο οποίος δήλωσε ότι "ο κόσμος έχει καταλάβει την κρισιμότητα του παιχνιδιού της 11ης Οκτωβρίου και θα μας συμπαρασταθεί ζεστά".

Στο γηπεδό του τελικά θα αγωνιστεί ο Αρης με το Λεβαδιακό για τη τρίτη ημέρα του πρωταθλήματος Β' Εθνικής, καθώς η Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ έκανε δεκτή την έφεσή του, ακυρώνωντας την ποινή αποκλεισμού του γηπεδού του με μία αγωνιστική, που του είχε επιβληθεί για επεισόδια οπαδών του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τους Λύκους στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

[03] ΤΙΜΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑΤΟΣ - ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Οι επίσημες τιμές πώλησης των ξένων νομισμάτων,που δίνει η Τράπεζα της Ελλάδος είναι: δολάριο ΗΠΑ προς 281,89 δραχμές, γερμανικό μάρκο προς 160,77, γαλλικό φράγκο προς 47,86, λίρα Αγγλίας προς 453,40, ελβετικό φράγκο προς 194,64, τις εκατό ιταλικές λιρέτες προς 16,45, τα εκατό γιεν Ιαπωνίας προς 233,61, τη λίρα Κύπρου προς 541,90 και την ECU προς 314,49 δραχμές.

Μικρή διορθωτική υποχώρηση 0,34% παρουσίασε ο γενικός δείκτηςτιμών στη σημερινή συνεδρίαση κλείνοντας στις 1734,12 μονάδες, μετά το χθεσινό ιστορικό ρεκόρ των 1740,10 μονάδων. Η αξία των συναλλαγών έφθασε τα 85,7 δισ. δρχ. , εκ των οποίων ομως τα 62 δισ. αφορούν τη μεταβίβαση πακετου 9.500.000 μετοχών της εταιρίας ΑΓΕΤ-ΗΡΑΚΛΗΣ. Σημαντική υποχώρηση σε ποσοστο 0,95% σημείωσε η ισοτιμία του δολαρίου στην εγχώρια αγορά συναλλάγματος ενώ με άνοδο 0,32% έκλεισε η ισοτιμία του μάρκου.

[04] ΚΑΙΡΟΣ

Θα διατηρηθούν και αύριο οι πολύ ισχυροί βοριάδες στο Αιγαίο και οι χαμηλές για την εποχή θερμοκρασίες. Σε όλη τη χώρα προβλέπεται σχεδόν αίθριος καιρός, εκτός από τα ανατολικά και νότια όπου ενδέχεται να σημειωθούν λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι στα δυτικά ασθενείς μέχρι μέτριοι και στα ανατολικά μέτριοι μέχρι ισχυροί και τοπικά πολύ ισχυροί. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα κυμανθεί 8 με 19, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά 11 με 23 και στα νησιά 15 με 23 βαθμούς Κελσίου. Λίγες νεφώσεις, μέτριους μέχρι ισχυρούς ανέμους και θερμοκρασία 14 με 22 και 10 με 19 αντίστοιχα, θα έχουν αύριο Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

(Χ.Α.)


Athens News Agency: News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
Back to Top
Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
All Rights Reserved.

HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
apegr2html v2.01 run on Friday, 26 September 1997 - 19:00:15 UTC